Coronavirus (COVID-19) travel update
Vores fysiske kontorer er lukkede, så vi alle kan "blive hjemme" og vi overgår til hjemmearbejdspladser.
Det betyder desværre, at vi ikke kan modtage telefonopkald - heller ikke på chatten. Vi henviser derfor til mailadressen nedenfor, når du vil i kontakt med os. Vi er tilbage, når tiden tillader det. På genhør! ( info@penguin.dk )

Rundrejse i Rumænien - Grev Dracula's Land

Rundrejse i Rumænien - Grev Dracula's Land 5380 DKK, 8 Dage

Rumænien er kendt som Dracula's hjemland men har meget mere at tilbyde - maleriske slotte og borge, spredt ud over det skovklædte transsylvanske landskab, hvor ulve og bjørne vandrer i de majestætiske Karpaterbjerge.

At komme rundt i landet kan være en udfordrende men belønnende oplevelse. Her er gamle traditioner stadig stærke og er forblevet stortset uændret gennem århundreder. Gamle klostre, kirker og landsbyer indeholder nogle af de bedste middelalderlige steder i verden. Vi inviterer dig til at deltage i vores rundrejse i et af Europas 'bedst bevarede hemmeligheder " - stadig omfattet af legender, der viser ansigtet af det gamle Europa som det engang var.

Turens højdepunkter:
Bukarest - Rumæniens største by og hovedstad er i dag en travl storby, kendt for sine brede boulevarder, herlig art nouveau-bygninger og sit kaldenavn "Lille Paris";
Sibiu (Hermannstadt på tysk) var den største og rigeste af de syv befæstede citadeller, bygget i 1100-tallet af tyske kolonister, kendt som transsylvanske saksere;
Sighisoara (Schaessburg) er med i UNESCOs liste for verdens kulturarv og står stadig som en af de smukkeste og bedst bevarede middelalderlige byer i Europa;
♦ Kendt for myten om Grev Dracula stiger slottet i Bran med sin imponerende tårne og spir på toppen af en 200-meter høj klippe.


Rejseplan:

Dag 1: Bukarest
Ankomst Bukarest. Overnatning på hotel

Dag 2: Bukarest - Curtea de Arges - Sibiu - Sibiel
Efter morgenmaden, afgang til Curtea de Arges, den tidligere hovedstad i Rumænien. Besøg i den episkopale kirke, bygget af prins Neagoe Basarab mellem1512 og 1517, og stedet hvor de rumænske konger ligger begravet. Kørsel gennem den maleriske Olt dal til Sibiu, en af de ældste byer i Transsylvanien – den var tidligere kendt som Hermannstadt og grundlagt af saksiske kolonister. Her får vi en guidet vandretur i den middelalderlige bymidte samt besøg i den evangeliske kirke, Løgnernes Bro m.m. Herefter kørsel til landsbyen Sibiel, som blev tildelt prisen "Pomme d'Or" af Press Association FIJET. Besøg på ikonernes museeum. Middag og overnatning i Sibiel.

Dag 3: Sibiel - Sighisoara - Targu Mures - Bistrita
Morgenafgang til Sighisoara, fødestedet for Vlad Dracula. Undervejs, besøges den befæstede kirke i Biertan, bygget i gotisk og renæssancestil og en af de smukkeste bygninger i Rumænien. Ankomst til Sighisoara og vi ser det middelalderlige Citadel som er en del af UNESCOs World Heritage - det indeholder bl.a. Klokketårnet, kirken på bakken, de overdækkede trapper. Frokost i Sighisoara. Der fortsættes til byen Targu Mures. Her tager vi en gåtur gennem det elegante bycentrum, kendt for sin arkitektur: Kulturpaladset, de ortodokse kirker og Teleki-Bolyai biblioteket. Herefter køres videre til Bistrita, en af de 7 middelalderbyer i Transsylvanien. Og for øvrigt det sted, hvor Jonathan Harker, helten i forfatterens Bram Stoker bog om Dracula, tilbragte natten før han ankom til Draculas slot. Middag og overnatning i et centralt beliggende hotel.

Dag 4: Bistrita - Campulung Moldovenesc - Sucevita/Gura Humorului
Afgang til Bucovina regionen, stedet med de unikke malede klostre, det er også del af UNESCOs World Heritage. Efter at have krydset Draculas lokalområde, vidunderligt beskrevet i Bram Stockers roman "Dracula", ankommer vi til Campulung Moldovenesc og besøger museet for trækunst. Det skildrer bøndernes liv og udviklingen af træforarbejdning igennem århundreder i Bucovina. Frokost på en lokal restaurant. Om eftermiddagen besøges Moldovita kloster - en ”eksplosion” i lilla, med en middelalderlig kunstskat. Vi fortsætter med besøg i Lucia Condreas værksted, den berømte skaber af malede æg, samt ser landsbyen Vatra Moldovitei, med sine traditionelle små huse, og det gamle damptog"Mocanita" og ikke mindst den uspolerede natur. Middag og overnatning i området.

Dag 5: Sucevita/Gura Humorului - Voronet - Lacu Rosu/Miercurea Ciuc - Brasov
Vi besøger ”juvelen” i Bucovina:  Voronet kloster også kaldet "Det Sixtinske Kapel i Ø;;;sten". Herefter kører vi igennem moldaviske landsbyer, og besøger Tarpesti - hjemsted for den dejlige "Neculai Popa" Museum, som er en enestående i verden i farverige masker og folkedragter. Bagefter besøges klosterene Văratec og Agapia. Vi krydser igennem den fabelagtige Bicaz Canyon hvis vejret tillader det før vi ankommer til søen Lacu Rosu hvor vi spiser froksot. Videre til Brasov,  tidligere kendt som Kronstadt og grundlagt af saksiske kolonister. Gåtur i den gamle bymidte, herunder besøg i den sorte kirke – som er den største kirke mellem Istanbul og Wien. Overnatning i Brasov, ingen middag.

Dag 6: Brasov - Prejmer - Bran - Brasov
Morgenmad. Stop ved Prejmer for besøg i den befæstede kirke, som også er en del af UNESCO World Heritage. Vi kører videre til Bran og besøger den berømte Draculas middelalderborg, som blev bygget som et forsvar for borgerne i Brasov i 1377, Prins Vlad brugte slottet som hovedkvarter under hans indtrængen i Transsylvanien. I 1922 fik Dronning Mary af Rumænien, det ændret til royal bopæl – det er det bedst kendte slot i Rumænien. Frokost i Bran. Tilbage til Brasov og overnatning (middag ej inkl.)

Dag 7: Brasov - Sinaia - Bukarest
Om morgenen kører vi gennem Karpaterne mod Sinaia hvor vi besøger det fabelagtige Peles Slot, som er et udsøgt stykke arkitektur og et af de mest spektakulære slotte i Europa. Kendt for sin rigdom og mangfoldighed, og med en unik våbensamling. Slottet fungerer som sommerresidens for den rumænske kongelige familie. Kørsel til Bukarest. Panoramabus tur igennem Bukarest, med udsyn over byens kontraster mellem gammelt og moderne, brede boulevarder og storslåede bygninger det rumænske Athenæum, den patriarkalske Kirke. Vi besøger parlamentet, som blev bygget fra 1984 til 1989, og er den største bygning i Europa og nummer to i verden efter Pentagon. Den er fyldt med sin unikke marmor dekorationer og træskulpturer. Gåtur i den gamle by center. Middag og overnatning i Bukarest. 

Dag 8: Transfer til lufthavnen og afrejse


Prisen inkluderer:
7 overnatninger på standard hoteller delt dobbeltværelse med bad/toilet
alle måltider fra aftensmad dag 1 til morgenmad dag 8 undtaget 2 middage i Brasov
al transport ifølge programmet
engelsktalende chauffør/guide
entreer
transfer fra/til lufthavnen dag 1+dag 8
en lille flaske vand per person/dag

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
drikkevarer og måltider ikke nævnt
drikkepenge
forsikring
anden transport
foto gebyr hvor dette kræves
personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Enkeltværelsestillæg: 1270 DKK
4-dages/3-nætters tur til Donaus delta efter rundrejsen på alle datoer undtaget d. 21. juli: 3250 DKK per person; enkelt værelse: 375 DKK

Links til produkttyper information:
Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)


Billeder


Rundrejse i Rumænien - Grev Dracula's Land (Vurderet 4.8 / 5 Baseret på 280 Anmeldelser.)
Pris
5380 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1350 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
5380 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1350 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
5380 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1350 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
5380 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1350 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
5380 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1350 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
5380 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1350 DKK
Status
Garanteret afgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vejledende pris

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
Min. 1 person
Reservation System Code
RORUND
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5380 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopibjergene beliggende i den sydlige del af Bulgarien og en del af Grækenland er hjemstedet for...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3660 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4030 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Se alt» Nyheder
Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


Akwasidae Festivalen i Ghana

30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...