Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 12500 DKK, 13 Dage

To ugers eventyrlig rejse gennem Mellemamerika. Vi går på opdagelse i den koloniale fortid ved at aflægge besøg til gamle koloniale byer i Nicaragua og El Salvador. Vi udforsker de travle lokale markeder i det guatemalanske højland og nyder de isolerede strande på Ometepe øen i Nicaragua. Vi cruiser på Atitlan søen og besøger lokale landsbyer, hvor Tzutujil mayaer stadig bor. Vi besøger Copán ruinerne i Honduras og afdækker mayakulturen’s rige historier.

Højdepunkter:

♦ Antigua – en af de mest elegante koloniale byer omringet at tre vulkaner
♦ Det guatemalanske højland med imponerende maya landsbyer omkring Atitlan søen.
♦ Copán – arkæologiske udgravninger af ruiner fra mayatiden. Dette sted er på UNESCOs verdensarvsliste og er en af de største og vigtigste mayaruiner i Amerika.
♦ Suchitoto – en charmerende kolonial by på bredden af Suchitlan søen.
♦ Ometepe øen – en isoleret ø som ligger afskåret fra fastlandet i Nicaraguasøen også kaldet Cocibolca.
♦ Leon and Granada - livlige koloniale byer, som har været rivaler om titlen som hovedstaden i Nicaragua gennem mange år.


Rejseplan:

Dag 1. Antigua (Guatemala)
Ankomst til Antigua og transfer til hotellet. Alt efter ankomsttidspunkt tid til at udforske byen på egen hånd. Den fantastiske by Antigua de Guatemala ligger i en smuk dal mellem vulkanerne Agua, Fuego og Acetenango. Den gamle koloniby er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Her er brostensbelagte gader og gamle bygninger. Byen er en af de mest charmerende og maleriske byer i Mellemamerika. (-/-/-)

Dag 2. Antigua
I dag skal vi udforske den charmerende by Antigua. Den er kendt for sine fantastiske eksempler på spansk kolonialarkitektur, som inkluderer elementer af mudejar-påvirkning. Udtrykket "Mudejar" refererer til den stil, der opstod i Spanien i middelalderen, og blandede islamiske og kristne designelementer. I Antigua er denne unikke arkitektoniske sammensmeltning tydelig med hesteskobuer, indviklet flisebeklædning og udsmykkede stukdekorationer. Nogle af de steder vi vil besøge i dag, inkluderer San Francisco kirken, Santa Clara konventet, kirke og konvent La Merced og andre. Når vi er færdige med vandreturen, vil du have lidt tid til at fortsætte med at udforske byen på egen hånd og nyde dens fortryllende atmosfære.(M/-/-)

Dag 3. Antigua – Iximche - Panajachel – Atitlan søen
Efter morgenmad på hotellet er vi på vej til ruinerne af den imponerende maya-by Iximche. Iximche var engang hovedstaden i Kaqchikel maya-riget og tjente som et vigtigt politisk og religiøst centrum i den sene postklassiske periode. At udforske ruinerne vil give os mulighed for at træde tilbage i tiden og få indsigt i den gamle maya-civilisation og dens resultater. Bagefter fortsætter vi vores rejse mod Atitlan-søen – en gammel vulkansk kaldera (krater), som med rette anses for at være en af de mest spektakulære søer i Amerika. Dets dybe blå vand når dybder på over 300 meter, hvilket gør det til en af de dybeste søer i Mellemamerika. Vi overnatter i en by (Panajachel) ved bredden af søen og har lidt fritid til at nyde kulisserne. (M/-/-)

Dag 4. Atitlan søen
Med båd skal vi udforske de skønne omgivelser. Søen ligger omringet af vulkanerne Toliman, Atitlan og San Pedro og de frugtbare bredder bliver ofte brugt til landbrug og fiskeri. Atitlán-søen er omgivet af indfødte mayasamfund, hver med sit eget sprog, traditioner og skikke, her værnes der om forfædrenes historie. Søens kyster er oversået med landsbyer, hvor du kan opleve traditionel mayakultur, herunder kunsthåndværk, tøj og tekstiler samt det smagfulde køkken, og i dag vil vi besøge nogle af dem. (M/-/-)

Dag 5. Atitlan søen – Copán (Honduras)
I dag rejser vi nordpå og krydser grænsen til nabolandet, Honduras. Honduras var en del af den gamle maya-civilisation, og er hjemstedet for flere vigtige arkæologiske udgravninger, herunder Copán, som er det største højdepunkt på vores besøg i landet. Vi har en lang dags kørsel  gennem skønne landskaber foran os og ankommer til den dejlige landsby Copan om aftenen.(M/-/-)

Dag 6. Copán
Dagen er dedikeret til udforskning af de gamle mayaruiner i Copan - på UNESCO's liste over verdens kulturarv -  sammen med en lokalguide. Copan-ruinerne er kendt for deres indviklede udskæringer, stelaer, altre og hieroglyf-inskriptioner. Et af de mest betydningsfulde steder her er The Hieroglyphic Stairway - en indviklet udskåret trappe bestående af cirka 2.500 individuelle hieroglyffer, den hidtil længste af sin slags. Indskrifterne er ledsaget af kunstfærdige udskæringer, der skildrer mytologiske skabninger, helligdomme og ceremonielle scener. En anden spændende del af komplekset er Ballcourt, der blev brugt til at spille en gammel boldspil, som havde rituel, ceremoniel og nogle gange politisk betydning i maya-samfundet. Når vi er færdige med vores guidede tur på stedet, vil du have lidt fritid til at besøge nogle af museerne i nærheden for at dykke endnu dybere ned i mayaernes historie og kultur. En anden mulighed er at besøge Macaw Mountain Bird Park - et fugleredningscenter, hvor du kan se snesevis af forskellige lokale fuglearter og lære mere om Honduras fuglediversitet.(M/-/-)

Dag 7. Copán – Suchitoto (El Salvador)
Efter morgenmad på hotellet starter vi med at køre mod vores næste land - El Salvador (vi krydser først Guatemala og derefter til El Salvador). Om eftermiddagen ankommer vi til vores sidste stop for dagen, den charmerende koloniby Suchitoto. Suchitoto er kendt som et kulturelt knudepunkt i El Salvador, der tiltrækker kunstnere, musikere og forfattere fra hele landet. Her er adskillige kunstgallerier, kunsthåndværksbutikker og kulturcentre, hvor du kan udforske den lokale kreativitet og lære om Salvadoras kultur og historie. Suchitoto har udsigt over det maleriske reservoir søen Suchitlán, som bidrager til byens rolige atmosfære. Efter en kort byrundtur med en lokalguide er der tid til at fortsætte udforskningen af byen på egen hånd. Overnatning i Suchitoto. (M/-/-)

Dag 8. Suchitoto - Fonseca-bugten
Vi starter vores dag med en tidlig bådtur på Suchitlán-søen for at nyde en betagende solopgang. Suchitlán-søen er en kunstig sø skabt ved konstruktionen af Cerrón Grande Dam ved Lempa-floden. Dæmningen blev bygget i 1970'erne til vandkraftproduktion og kontrol af oversvømmelser. Det er et vigtigt øko-system med en bred vifte af flora og fauna. Søen og dens omkringliggende vådområder giver levesteder for adskillige fuglearter, herunder hejrer, isfugle og mange trækfugle. Det betragtes som et af de vigtigste steder for fuglekiggeri i El Salvador. Herefter starter vi køreturen mod Fronseca-bugten. Golfen er kendt for sin maleriske kystlinje, rige biodiversitet og dens betydning som fiskeriområde for de lande, der omgiver den. Vi overnatter på hotel i regionen. (M/-/-)

Dag 9. Gulf of Fonseca - Leon (Nicaragua) 
Vi tager til La Union Port, hvorfra vi går ombord på en båd for at krydse ind i Nicaragua. Efter ankomsten til Potosi (Nicaragua) fortsætter vi vores køretur til byen Leon, hvor vi forventes at ankomme sidst på eftermiddagen eller om aftenen. Beliggende i skyggen af syv vulkaner står León som en af Nicaraguas ærværdige kolonihovedstæder, byen var hovedstad i 200 år, og har bevaret sin status som nationens intellektuelle kerne. Overnatning på hotel i byen. (M/-/-)

Dag 10. Leon – Ometepe øen
Dagen starter med rundtur i Leon i selskab med lokalguiden. Byens stolthed er Catedral de León, der er på UNESCOs verdensarvliste og en af Mellemamerikas største katedraler. Katedralen er et fantastisk eksempel på kolonial arkitektur, og besøgende kan klatre op på taget og nyde panoramaudsigten over byen og det omkringliggende landskab. Efter turen begiver vi os til byen San Jorge, hvorfra vi tager en eftermiddagsfærge til Ometepe Island. Ometepe Island er en fantastisk naturperle beliggende i Lake Nicaragua, Mellemamerikas største sø. Domineret af to majestætiske vulkaner, Concepción og Maderas, er øen kendt for sin uberørte naturlige skønhed med frodige regnskove, brusende vandfald og maleriske strande. Overnatning på et hotel på øen. (M/-/-)

Dag 11. Ometepe-øen - Granada
I dag udforsker vi nogle af højdepunkterne på øen. Vi starter med et besøg i Ojo de Agua - en naturlig pool med termisk kildevand omgivet af frodig vegetation, hvor du kan svømme i det krystalklare vand og nyde den afslappende atmosfære. Vi fortsætter derefter med en vandretur (3-5 km) i Charco Verde naturreservat. Stien byder på flere udsigtspunkter med naturskønne udsigter over Nicaragua-søen og de omkringliggende øer og de ikoniske tvillingevulkaner i Ometepe. Efter frokost tager vi færgen tilbage til San Juan og fortsætter derefter til Granada, hvor vi ankommer om aftenen. (M/-/-)

Dag 12. Granada
Byen er kendt for sin velbevarede koloniale arkitektur med farverige bygninger, historiske kirker og elegante palæer i brostensbelagte gader. I fritiden kan du kan vandre rundt i smalle snoede gyder, gå på La Calzada - den travle gågade, som er hjertet i Granadas natteliv med spændende gå-ud steder og fyldt med restauranter, caféer, barer og butikker. Om aftenen kan du komme med på en valgfri tur til Masaya Volcano - en af Nicaraguas mest ikoniske naturattraktioner, der ligger lige uden for byen Masaya (ca. 40-50 min. kørsel fra Granada). Det er en af de få vulkaner i verden, hvor du kan kigge direkte ind i dets aktive krater. Det er en sjælden mulighed for at være vidne til naturens rå kraft, mens du observerer den smeltede lava, der gløder og kværner i krateret. Overnatning på hotel i Granada. (M/-/-)

Dag 13. Granada - Managua
Om morgenen er der transfer til lufthavnen i Managua og hjemrejse. (M/-/-)
 


Prisen inkluderer:
Indkvartering i turistklassehoteller i delt dobbeltværelse med brus/toilet
Måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
Individuel lufthavnstransfer dag 1 og fælles lufthavnstransfer dag 13
Transport på rundrejsen jf. rejseplan
Lokal engelsktalende guide
Entreer til seværdighederne: Iximche,Copan,besøg inkl. i byture i Antigua,Leon og Granada & Ometepe
Bådtur og aktiviter nævnt inkluderet i rejseplan
Turleder fra Penguin Travel ved min. 8 deltagere

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
Visa hvor påkrævet
Forsikring
Drikkevarer og måltider ikke nævnt
Valgfrie udflugter og aktiviteter
Entreer ikke nævnt og evt. fotoafgifter
Drikkepenge og andre personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Ekstra overnatninger før og efter turen: Kontakt os for tilbud
Transport fra / til lufthavne udenfor de angivne rammer: Pris afhængig af antal,dag og tidspunkt - kontakt os for tilbud


Billeder


Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) (Vurderet 4.74 / 5 Baseret på 403 Anmeldelser.)
Pris
12500 DKK
Varighed
13 Dage
Eneværelsestillæg
2680 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
12500 DKK
Varighed
13 Dage
Eneværelsestillæg
2910 DKK
Status
Åben for booking
Pris
12500 DKK
Varighed
13 Dage
Eneværelsestillæg
2910 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
Central America
Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6250 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bjergene i Bulgarien er mange og forskellige, men Teteven Balkan kombinerer det bedste af dem alle...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 4840 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Rundrejse i Syrien 10570 DKK, 8 Dage

Rundrejse i Syrien

Damaskus byder dig velkommen igen! Syrien har oplevet nogle turbulente år, men nu går det så...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...