Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) 4630 DKK, 8 Dage

En storslået rundrejse, der giver dig et indblik i Bulgariens historie, kultur og samfund.
Vi kommer langt ud i krogene af det bjergrige Bulgarien for at opleve befolkningen på nærmeste hold. Foruden ophold i Sofia og den kulturelle hovedstad Plovdiv med den skønne gamle bydel, gør vi holdt i den tidligere kongeby Veliko Tarnovo og flere mindre landsbyer i de fjernere egne af landet: Melnik, Trigrad, Shipka, Arbanasi, Koprivshtitsa. Livet på landet og i provinsen kommer rigtigt ind under huden, når vi bor på mindre familieejede hoteller. Vi rejser i mindre grupper med erfaren turguide, der sætter det lille balkanland ind i vores fælles europæiske historie og som gladeligt øser ud af sin viden om Bulgarien i dag. Højdepunkterne er mange: fra det store bulgarsk-ortodokse kloster, Rilaklosteret, der ligger godt gemt i de majestætiske Rilabjerge over kunstnerkvarteret ”Kapana” i Plovdiv, via Balkanbjergene og Velko Tarnovos pitoreske beliggenhed til skønne renæssance huse i Koprivshtitsa.
Turens højdepunkter:
♦ Sofia – Bulgariens hovedstad, den næstældste by i Europa.
♦ Veliko Turnovo – beliggende på højene Trapezitsa og Sveta Gora ved floden Yantra
♦ Rila klosteret – på UNESCOs verdensarvsliste
♦ Plovdiv – gammel, smuk og farverig. Oplev kunstnerkvarteret ”Kapana” og den gamle bydel med amfiteater og romerske udgravninger.

 

 


 

Rejseplan:

Dag 1. Ankomst. Sofia.
Ankomst til Sofia lufthavn. Kort sightseeing i Sofia - vi ser bl.a. den prægtige Aleksandar Nevskij-katedral, den gamle Skt. Sofia kirken (5.- 6. årh.) og byens ældste bygning Skt. Georg rundkirken fra det 4. årh.. Mellem de historiske bygninger sættes de seneste års rivende udvikling i byggesektoren i relief. Vi overnatter i Sofia.


Dag 2. Sofia - Rilaklosteret - Rozhen - Melnik
Kørsel til Rilaklosteret. Tyve meter høje grå fæstningsmure skjuler den smukkeste klostergård og det vigtigste vartegn i den bulgarsk-ortodokse kirke. Kirken og kapellet prydes af enestående kalkmalerier. Vi kører videre sydpå til Melnik, en lille by mellem kalkstensbjerge. Her får vi en prøve på egnens vinproduktin i Købmand Kordopulovs Hus. Ikke langt fra Melnik ligger det bedårende Rozhen kloster, det eneste bulgarske kloster, som slap uskadt gennem 500 år under osmanerne. Overnatning i Melnik.

Dag 3. Melnik - Trigrad
Rhodopibjergene. Dagens højdepunkt er drypstenshulen Jagodina, fuld af farverige stalaktitter og stalagmitter. Videre til byen Trigrad i hjertet af Rodopibjergene, hvor vi overnatter.

Dag 4. Trigrad - Plovdiv
Afsked med de skønne Rodopibjerge, men først et holdt ved det spektakulære naturfænomen - Chudnite mostove - en naturlig kæmpebro, som vandet gennem århundrede har udhulet i bjergene. Herfra kører vi til Bulgariens 2.største by Plovdiv, hvor vi overnatter.

Dag 5. Plovdiv.
Vi tilbringer dagen i landets kulturelle hovedstad, der også var handelsmetropol i Middelalderen. Den gamle bydel er spækket med flot udsmykkede huse. Inden for de gamle bymure højt hævet over resten af byen ligger en mængde prægtige kirker og et romersk amfiteater, der i dag benyttes flittigt til kulturelle arrangementer. Eftermiddagen på egen hånd.

Dag 6. Plovdiv - Shipka - Etura - Veliko Turnovo
Efter morgenmaden tager vi til den lille by Shipka, hvor vi besøger Kristi Fødselskirke (den Russiske Kirke). Besøg i frilandsmuseet Etara i udkanten af Gabrovo, hvor man kan se smukt restaurerede bygninger samt kunsthåndværkere, der arbejder i keramik, kobber, træ og skind. Vi overnatter i Veliko Turnovo.

Dag 7. Veliko Turnovo - Arbanassi - Koprivshtitsa
Veliko Tarnovo – det 13. århundredes gamle kongeby. På Tsarevets-højen ligger ruiner af det royale palads, fæstninger og en lille kirke med sært moderne malerier. Turen fortsætter med et besøg i museumslandbyen Arbanassi med huse omringet af nærmest fæstningslignende mure. Sidst på eftermiddagen er vi fremme i den lille by Koprivshtitsa med brolagte gader og skønne renaissance huse. Overnanting.

Dag 8. Koprivshtitsa - Sofia. Afrejse
Vi forlader bjergene og kører til Sofia (ca. 2 t.) for afrejse. Flyafgang efter kl. 13 eller forlæng med en ekstra nat i Sofia.

Værd at vide: ► Engelsktalende guide ►Turen er 8 dage/ 7 nætter ►Tid på egen hånd i Plovdiv ►Forlængelse af turen - Sortehavsferie ► Forbehold for mindre justeringer på dag 1 og dag 8 i forb. m. tidlige/sene ankomster/afrejser ► Dag 3.: Husk en varm trøje til besøget i drypstenshulerne.

 

 


Prisen inkluderer:
Alle transporter ifølge program
privat transfer Sofia lufthavn - hotel dag 1 og fælles transfer til Sofia lufthavn dag 8
engelsktalende guide under hele turen
7 overnatninger på hoteller og gæsthuse på værelser med private faciliteter
morgenmad 7 dage

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
forsikringer
drikkevarer og måltider ikke nævnt
drikkepenge
personlige udgifter
entreer (ca. 240 DKK - betales på stedet i bulgarsk leva)

Ekstra tjenester:
Eneværelsetillæg: 900 DKK
transfer Sofia lufthavn-hotel på andre dage: 115 DKK per bil/vej (1-3 personer)


Billeder


Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) (Vurderet 4.8 / 5 Baseret på 294 Anmeldelser.)
Pris
4410 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1200 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4630 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1200 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4630 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1200 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4630 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1200 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4630 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1200 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4630 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1200 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4630 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1200 DKK
Status
Garanteret afgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Det er kun en vejledende pris! Vi sender et tilbud ved forespørgsel.
Gruppestørrelse
max. 18
Reservation System Code
BGRUND
Saudi Arabien: Bag det åndelige slør 14550 DKK, 8 Dage

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør

Saudi Arabien er et af de mest gådefulde og vanskelige steder at besøge, så gå ikke glip af denne...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4030 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 9630 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...