Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)

Denne storslået rundtur giver dig et indblik i Bulgariens historie, kultur og samfund. Ledet af vores professionelle personale over hele landet

På denne rundrejse kommer vi længere ud i krogene af det bjergrige Bulgarien for at opleve befolkningen på nærmeste hold. Foruden ophold i Sofia og den kulturelle hovedstad Plovdiv med den skønne gamle bydel, gør vi holdt i den tidligere kongeby Veliko Tarnovo og flere mindre landsbyer i de fjernere egne af landet: Koprivshtitsa, Troyan, Melnik, Bansko og Devin. Landsbylivet kommer rigtigt ind under huden, når vi bor på mindre familieejede hoteller. Vi besøger adskillige bulgarskortodokse kirker og klostre, herunder landets stolthed, Rilaklostret, der ligger godt gemt i de grønne Rilabjerge og ikke mindst det bedårende Rozhenkloster. Oplev det nye Europa på nærmeste hold.

Turens højdepunkter:
Sofia – Bulgariens hovedstad, den næstældste by i Europa.
Veliko Turnovo – beliggende på Trapezitsa og Sveta Gora på Yantra flodens to strande.
Rila klosteret – det mest populære turiststed blandt alle klostre i Bulgarien
Plovdiv – den næststørste bulgarske by, både når det gælder befolkning og størrelse, og en af de smukkeste byer i hele landet.

Rejseplan:
 
Dag 1. Ankomst. Sofia.
Ankomst til Sofia eller Plovdiv Lufthavn i Bulgarien. Transfer til Sofia (transfertid: 20 min fra Sofia lufthavn, 2 timer fra Plovdiv lufthavn). Kort sightseeing i Sofia - Vi ser bl.a. den prægtige Aleksandar Nevski katedral, der opførtes til ære for frihedskrigens faldne russere, den gamle Skt. Sofia kirken (5.- 6. årh.) og den endnu ældre Skt. Georgi rundkirke (4. årh.) Mellem de historiske bygninger sættes de seneste års rivende udvikling i byggesektoren i relief. Vi overnatter i Sofia.
 
Dag 2. Sofia - Rilaklosteret - Rozhen - Melnik
Rilaklosteret. Tyve meter høje grå fæstningsmure skjuler den smukkeste klostergård og det vigtigste vartegn i den bulgarsk-ortodokse kirke. Kirken og kapellet prydes af enestående kalkmalerier. Vi kører videre sydpå til Melnik, en lille by mellem kalkstensbjerge. Her får vi en prøve på egnens vinproduktin i Købmand Kordopulovs Hus. Lidt fra Melnik ligger det bedårende Rozhen kloster, det eneste bulgarske kloster, som slap uskadt gennem 500 år under osmanerne.
 
Dag 3. Melnik - Dospat - Trigrad
Rhodopibjergene. Dagens højdepunkt er drypstenshulen Jagodina, fuld af farverige stalaktitter og stalagmitter. Videre til byen Trigrad i hjærtet af Rodopibjergene.
  
Dag 4. Trigrad - Plovdiv
I dag rejser vi fra Rodopibjergene til landets næststørste by Plovdiv. På vejen besøger vi en naturfænomen - Chudnite mostove (en naturlig kæmpebro, som vandet under århundrede har udhulet i bjergen).
 
Dag 5. Plovdiv.
Vi tilbringer dagen i landets kulturelle hovedstad Plovdiv, der også var handelsmetropol i Middelalderen. Den gamle bydel er spækket med flot udsmykkede huse. Inden for de gamle bymure højt hævet over resten af byen ligger en mængde prægtige kirker og et romersk amfiteater, der i dag benyttes flittigt til kulturelle arrangementer. Om eftermiddagen får man fri tid.
 
Dag 6. Plovdiv - Shipka - Etura - Veliko Turnovo
Efter morgenmad tager vi til den lille by Shipka, hvor vi besøger Kristi Fødselskirke (den Russiske Kirke). Besøg i frilandsmuseet Etara i udkanten af Gabrovo, hvor man kan se smukt restaurerede bygninger samt kunsthåndværkere, der arbejder i keramik, kobber, træ og skind. Vi overnatter i Veliko Turnovo.
 
Dag 7. Veliko Turnovo - Arbanassi - Koprivshtitsa
Veliko Tarnovo – det 13. århundredes gamle kongeby. På Tsarevets-højen ligger ruiner af det royale palads, fæstninger og en lille kirke med sært moderne malerier. Turen fortsætter med et besøg i museumslandbyen Arbanassi med huse omringet af nærmest fæstningslignende mure. Sidst på eftermiddagen er vi fremme i den lille by Koprivshtitsa, hvor vi skal overnatte. 
 
Dag 8. Koprivshtitsa - Sofia. Afrejse 
Transfer til Sofia (ca. 2 timer) og afrejse.
 
Prisen inkluderer: ►alle transporter ► engelsktalende guide under hele turen ►7 overnatninger på hoteller og guest houses på værelser med private faciliteter ► morgenmad 7 dage
 
Prisen inkluderer ikke: ►flybilletter ►forsikringer►måltider der ikke er nævnt i programmet ►drikkepenge ►andre personlige udgifter ► entreer ifølge program
 

Eventuelle tillæg: ►Sygeafbestillingsforsikring: kr.300,- ► Eneværelsetillæg: kr.940,-

Værd at vide: ► Engelsktalende guide ►Turen er 8 dage/ 7 nætter ►Tid på egen hånd i Plovdiv ►Forlængelse af turen - Sortehavsferie ► Bemærk venligst at programmets første sidste dag kan undergå små ændringer i forbindelse med tidlig/sent flyveankomst/flyveafgang. ► Dag 3.: Tag gerne varmt tøj med på Dag 3 (på grund af besøget i drypstenshulen).

Anbefalet rejseperiode:   april-oktober 

Vaccinationsanbefalinger til Europa

Billeder