Rejs trygt og sikkert!

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) 4840 DKK, 8 Dage

Oplev det bedste af Bulgarien

Bulgarien, er et smukt og spændende land, beliggende på Balkanhalvøen i den sydøstlige del af Europa. Et land som stadig er et af de mindst besøgte lande i Europa, men som har utrolig meget af byde på. Bulgariens historie går flere tusind år tilbage og at rejse gennem landet er som at rejse tilbage i tiden.

På denne rundrejse i Bulgarien kommer vi tæt på thrakernes kultur. Vi besøger en af de mest berømte gravhøje hvor thrakiske konger er blevet begravet og vi går på opdagelse i Rodopibjergene, hvor den legendariske sanger og sagnskikkelse, Orfeus, siges er blevet født. Under turen besøger vi Plovdiv, en enestående by hvad angår historie og kultur. En by der byder på historie fra romerne, til renæssancen og helt frem til nuet. Du vil opleve et af de ældste romerske amfiteatre, der stadig er i brug, se udgravninger fra fæstninger og nyde synet af de farverige og charmerende huse fra den bulgarske renæssance. Turen går videre til frilandsmuseet Etara og den historiske by Koprivshtitsa, hvor vi stifter bekendtskab med gamle håndværk fra slutningen af ​​det 18. til det tidlige 20. århundrede. I Rilabjergene gør vi holdt i Rila-klosteret – det største kloster i Bulgarien. Rejsen går videre til byen Melnik hvor vi skal smage den gode lokale vin med udsigt mod sandstenspyramiderne, der omgiver byen. Udover historie og natur, så er der en ting til som bulgarerne er særligt stolte af – nemlig deres roser. Bulgarien er et af de førende lande indenfor produktion af rosen olie. Roser indtager en central plads i den bulgarske kultur og spiller en stor rolle i området kendt som Rosernes dal. Hvert år i den første uge af Juni afholdes rose-festivaler i flere byer og der er endda et museum dedikeret til roser, hvor vi gør holdt hvis tiden tillader.

Turens højdepunkter:
♦ Plovdiv – gammel, smuk og farverig. Her oplever vi kunstner kvarteret ”Kapana”, den gamle bydel med amfiteater og de romerske udgravninger.
♦ Veliko Turnovo – Bulgariens middelalderhovedstad, hvor vi skal se fortet Tsarevets
♦ Rila klosteret – det største kloster i Bulgarien og en del af UNESCOs verdensarvsliste
♦ Melnik – Bulgariens mindste by kendt for sine sandstenpyramider og god vin


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst til hovedstaden Sofia.
Ankomst til Sofia lufthavn. Efter ankomst tager vi på en kort byrundtur i Bulgarien største by og en af de ældste hovedstæder i Europa. På vores bytur ser vi bl.a den mægtige Aleksandar Nevskij-katedral, som er en af de største ortodokse katedraler i verden, derefter går vi mod den gamle Skt. Sofia kirke (grundlagt i det 5.- 6. årh.) og videre forbi byens ældste bygning Skt. Georg rundkirke fra det 4. årh. Overnatning i Sofia.

Dag 2. Sofia - Rila klosteret - Melnik
Vi sætter kursen mod Rila bjergene og vores første stop rundrejsen er Rilaklostret – det største og vigtigste symbol i den bulgarsk ortodokse kirke. Klosteret blev grundlagt i det 10. årh og kom i 1983 på UNESCOs versdensarvsliste. Klosteret er først og fremmest berømt for de livlige og detaljerede kalkmalerier der fortæller biblens historie og som er udført af tidens fremtrædende kunstnere. Her findes også Rafaels kors, et træ krucifiks, der trods sin ringe størrelse (81x43cm) viser 104 religiøse scener og 650 miniature figure. Herfra fortsætter vi vores rejse til Melnik – Bulgariens mindste by. Her skal vi smage byens berømte rødvine og se de smukke sandstenspyramider. Overnatning i Melnik.

Dag 3. Melnik - Trigrad
I dag går vi på opdagelse i Rhodopibjergene. Dagens højdepunkt er drypstenshulen Jagodina, fuld af farverige stalaktitter og stalagmitter. Derfra går vores tur videre til byen Trigrad beliggende i hjertet af Rodopibjergene, hvor vi overnatter.

Dag 4. Trigrad - Plovdiv
I dag tager vi afsked med de skønne Rhodopibjerge, men først gør vi holdt ved det spektakulære naturfænomen - Chudnite mostove (de fantasktiske broer) - Stenbroerne er et sten- naturfænomen beliggende i de vestlige Rhodoper 1450 m over havets overflad. Herfra kører vi videre til Bulgariens 2. største by Plovdiv, hvor vi overnatter.

Dag 5. Plovdiv.
Vi tilbringer dagen i en af Europas ældste byer, Plovdiv. Den har eksisteret som by i mere end 8.000 år. Byen har været hovedstaden i det gamle Thrakien og en stor handelsmetropol i middelalderen. Plovdiv er en by kendt for sin historie og kultur. I var derfor ikke uden en grund udpeget som Europas Kulturhovedstad i 2019. Den gamle bydel er spækket med flotte og faverige huse i traditionel bulgarsk stil, du vil se ruiner og mur fra fæstninger, storslåede kirker og et romersk amfiteater, der i dag benyttes som scene for mange forskellige kulturelle arrangementer. Eftermiddagen på egen hånd. Overnatning i Plovdiv.

Dag 6. Plovdiv - Etara - Veliko Turnovo
Efter morgenmaden fortsætter vores rundrejse i Bulgarien mod nord til vores næste stop - Veliko Turnovo. På vejen dertil har vi et par interessante stop. Det første stop er ved Den thrakiske grav i Kazanlak, hvor den thrakiske konge Seuthes III siges er begravet. II regionen findes der flere tusind grave, hvor medlemmer af det thrakiske aristokrati ligger begravet. Gravhøjen som vi besøger er velbevaret og man har fundet interessante artefakter på stedet, hvilket gør gravhøjen til et af de vigtigste historiske monumenter.
Vi køre videre gennem rosen dalen og hvis tiden er med os stopper vi ved Rose-museet. Her får vi mere at vide om roseolie produktionen, og hvordan den har ændret sig gennem tiden. Herfra kører vi videre over Balkanbjergne til frilandsmuseet ”Etara”, et arkitektonisk og etnografisk museum, hvor livet for mere end 150 år siden bliver præsenteret. Dygtige håndværkere viser bl.a. hvordan tøj af uld, keramik, køkkenudstyr og træskærerarbejder blev til. Her kan du prøvesmage traditionnelle bulgarske lækkerier og købe autentiske souvenirs. Sidste stop er byen ved floden Jantra, Veliko Tarnovo. Overnatning i Veliko Tarnovo.

Dag 7. Veliko Turnovo - Arbanassi - Koprivshtitsa
Veliko Tarnovo – Bulgariens middelalderhovedstad Veliko og det 13. århundredes gamle kongeby.
Vi skal besøge det imponerende fort Tsaravets, som blev opført i det 12. århundrede. På Tsarevets-højen ligger der ruiner fra det royale palads, fæstninger og en lille kirke. Fortet har været en det af et større kompleks, som var beskyttet af en stor mur, der omkredsede området.
Vores rundrejse fortsætter med et besøg i landsbyen Arbanassi, kendt for sine huse der er omringet af nærmest fæstningslignende mure. Sidst på eftermiddagen er vi fremme i den lille historiske by Koprivshtitsa med brolagte gader og skønne renaissance huse. Overnatning i Koprivshtitsa.

Dag 8. Koprivshtitsa - Sofia. Afrejse
Vores rejse er nu kommet til sin ende og vi forlader bjergene og kører til Sofia (ca. 2 t.) for afrejse. Flyafgang efter kl. 13 eller det er muligt at forlænge rejsen med en ekstra nat i Sofia.

Værd at vide: ► Engelsktalende guide ►Turen er 8 dage/ 7 nætter ►Tid på egen hånd i Plovdiv ► Mulig forlængelse af ferien - Sortehavsferie ► Forbehold for mindre justeringer på dag 1 og dag 8 i forb. m. tidlige/sene ankomster/afrejser ► Dag 3.: Husk en varm trøje til besøget i drypstenshulerne.
 

 


Prisen inkluderer:
Alle transporter ifølge program
privat transfer Sofia lufthavn - hotel dag 1 og fælles transfer til Sofia lufthavn dag 8
engelsktalende guide under hele turen
7 overnatninger på hoteller og gæsthuse på værelser med private faciliteter
morgenmad 7 dage

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
forsikringer
drikkevarer og måltider ikke nævnt
drikkepenge
personlige udgifter
entreer (ca. 240 DKK - betales på stedet i bulgarsk leva)

Ekstra tjenester:
Eneværelsetillæg
transfer Sofia lufthavn-hotel på andre dage: 115 DKK per bil/vej (1-3 personer)


Billeder


Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) (Vurderet 4.8 / 5 Baseret på 326 Anmeldelser.)
Pris
4840 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1190 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4840 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1190 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4840 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1190 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4840 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1190 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4840 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1190 DKK
Status
Garanteret afgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Det er kun en vejledende pris! Vi sender et tilbud ved forespørgsel.
Gruppestørrelse
max. 18
Reservation System Code
BGRUND
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7590 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 10350 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...