Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) 4630 DKK, 8 Dage

Bulgarien, der ligger på Balkan, er stadig et af de mindst besøgte lande i Europa. Med sin rige historie, der går tusindvis af år tilbage, er en rejse i landet som at rejse tilbage i tiden. På denne rundrejse kommer vi tæt på thrakernes kultur, der var den fremherskende for mere end 2000 år siden. Vi besøger gravhøje, hvor de mest prominente thrakiske konge er begravet, og vi udforsker bjergene, hvor det legendariske sanger, Orfeus, er født.
Plovdiv er enestående, hvad angår historie og kultur. Her kan du gå rundt i byen med romerske teatre og levn fra fæstninger på den ene side og på den anden nyde synet af de farverige og charmerende huse fra den bulgarske renæssance. Videre til Etara og Koprivshtitsa, hvor vi stifter bekendtskab med gamle håndværk og livet i netop den periode. I Rilabjergene beundrer vi de imponerende fresker i Rila-klosteret – det største i Bulgarien, og i Melnik skal vi smage den kraftige lokale vin til synet af sandstenspyramiderne, der omgiver byen.
Udover historie og natur, så er der en ting mere bulgarerne er særligt stolte af – deres roser. Landet er førende indenfor produktion af rosen olie. Roser indtager en central plads i den bulgarske kultur og har naturligvis sin egen rolle i området kendt som Rosernes dal. Hvert år afholdes rose-festivaler i flere byer og der er endda et museum dedikeret til roser, og det bliver også et af turens højdepunkter.

Turens højdepunkter:
♦ Plovdiv – gammel, smuk og farverig. Oplev kunstnerkvarteret ”Kapana” og den gamle bydel med amfiteater og romerske udgravninger.
♦ Veliko Turnovo – en historisk højborg og tidligere hovedstad beliggende ved floden Yantra
♦ Rila klosteret – på UNESCOs verdensarvsliste
♦ Melnik – Bulgariens mindste by og kendt for sine sandstenspyramider og vin


 

Rejseplan:

Dag 1. Ankomst. Sofia.
Ankomst til Sofia lufthavn. Kort sightseeing i Sofia - vi ser bl.a. den prægtige Aleksandar Nevskij-katedral, den gamle Skt. Sofia kirken (5.- 6. årh.) og byens ældste bygning Skt. Georg rundkirken fra det 4. årh.. Mellem de historiske bygninger sættes de seneste års rivende udvikling i byggesektoren i relief. Vi overnatter i Sofia.


Dag 2. Sofia - Rila klosteret - Melnik
Rundturen starter med vort besøg i Rila klosteret – det største og vigtigste symbol i den bulgarsk ortodokse kirke. Klosteret blev grundlagt i det 10. årh af Ivan den Hellige af Rila og kom i 1983 på UNESCOs versdensarvsliste. Klosteret er først og fremmest berømt for de livlige og detaljerede vægmalerier, udført af tidens fremtrædende kunstnere. Det huser også Rafaels kors, et træ krusefiks, der trods sin ringe størrelse (81x43cm) viser 104 religiøse scener og 650 miniaturefigurer. Herfra fortsættes til Melnik – Bulgariens mindste by. Herr skal vi smage byens berømte rødvine og se de smukke sandstenspyramider. Overnatning i Melnik.


Dag 3. Melnik - Trigrad
Rhodopibjergene. Dagens højdepunkt er drypstenshulen Jagodina, fuld af farverige stalaktitter og stalagmitter. Videre til byen Trigrad i hjertet af Rodopibjergene, hvor vi overnatter.

Dag 4. Trigrad - Plovdiv
Afsked med de skønne Rodopibjerge, men først et holdt ved det spektakulære naturfænomen - Chudnite mostove - en naturlig kæmpebro, som vandet gennem århundrede har udhulet i bjergene. Herfra kører vi til Bulgariens 2.største by Plovdiv, hvor vi overnatter.

Dag 5. Plovdiv.
Vi tilbringer dagen i landets kulturelle hovedstad, der også var handelsmetropol i Middelalderen. Den gamle bydel er spækket med flot udsmykkede huse. Inden for de gamle bymure højt hævet over resten af byen ligger en mængde prægtige kirker og et romersk amfiteater, der i dag benyttes flittigt til kulturelle arrangementer. Eftermiddagen på egen hånd.

Dag 6. Plovdiv - Etara - Veliko Turnovo
Efter morgenmaden kører vi mod nord til vores næste stop - Veliko Turnovo. På vejen dertil gør vi et par interessante hold. Det første er gravhøjen for den thrakiske konge, Seuthes III, nær byen Kazanlak. Det velbevarede interiør og artefakter gør gravhøjen til et af de vigtigste historiske steder for denne periode. Det næste hold gør vi ved Rose-museet. Her får vi mere at vide om produktionen, og hvordan den har ændret sig gennem tiden. Vi kører over Balkanbjergne til frilandsmuseet ”Etara”, et arkitektonisk og etnografisk komples, hvor livet for mere end 150 år siden bliver præsenteret. Dygtige håndværkere viser bl.a. hvordan tøj af uld, keramik, køkkenudstyr og træskærerarbejder blev til. Her kan du prøvesmage traditionelle bulgarske lækkerier og købe autentiske souvenirs. Sidste stop er byen ved floden Jantra, Veliko Tarnovo. Overnatning.


Dag 7. Veliko Turnovo - Arbanassi - Koprivshtitsa
Veliko Tarnovo – det 13. århundredes gamle kongeby. På Tsarevets-højen ligger ruiner af det royale palads, fæstninger og en lille kirke med sært moderne malerier. Turen fortsætter med et besøg i museumslandbyen Arbanassi med huse omringet af nærmest fæstningslignende mure. Sidst på eftermiddagen er vi fremme i den lille by Koprivshtitsa med brolagte gader og skønne renaissance huse. Overnanting.

Dag 8. Koprivshtitsa - Sofia. Afrejse
Vi forlader bjergene og kører til Sofia (ca. 2 t.) for afrejse. Flyafgang efter kl. 13 eller forlæng med en ekstra nat i Sofia.

Værd at vide: ► Engelsktalende guide ►Turen er 8 dage/ 7 nætter ►Tid på egen hånd i Plovdiv ►Forlængelse af turen - Sortehavsferie ► Forbehold for mindre justeringer på dag 1 og dag 8 i forb. m. tidlige/sene ankomster/afrejser ► Dag 3.: Husk en varm trøje til besøget i drypstenshulerne.

 

 


Prisen inkluderer:
Alle transporter ifølge program
privat transfer Sofia lufthavn - hotel dag 1 og fælles transfer til Sofia lufthavn dag 8
engelsktalende guide under hele turen
7 overnatninger på hoteller og gæsthuse på værelser med private faciliteter
morgenmad 7 dage

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
forsikringer
drikkevarer og måltider ikke nævnt
drikkepenge
personlige udgifter
entreer (ca. 240 DKK - betales på stedet i bulgarsk leva)

Ekstra tjenester:
Eneværelsetillæg
transfer Sofia lufthavn-hotel på andre dage: 115 DKK per bil/vej (1-3 personer)


Billeder


Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) (Vurderet 4.8 / 5 Baseret på 307 Anmeldelser.)
Pris
4630 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1200 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4630 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1200 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4630 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1200 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4630 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1200 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4630 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1200 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4630 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1200 DKK
Status
Garanteret afgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Det er kun en vejledende pris! Vi sender et tilbud ved forespørgsel.
Gruppestørrelse
max. 18
Reservation System Code
BGRUND
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5900 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Det bedste af Mexico - grupperejse 7390 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...