Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de nærmest ligner en revolution. Den slags turisme er helt sikkert en stor udfordring for både de vestlige besøgende, for lokalbefolkningen og for de lokale myndigheder. For at gøre processen nemmere og din rejse mere behagelig, har vi samlet nogle gode råd som er gode at følge, før og efter man ankommer i Saudi Arabien.

Indrejse krav.

Siden 2019 kan borgere fra 49 lande og over 18 år ansøge om et e-visum (prisen er cirka 120 USD). Før da var det kun muligt at besøge Saudi Arabien med et religiøst eller forretningsvisum. Den nye regel er en del af Saudi Vision 2030-programmet, som har til formål at reducere landets afhængighed af olie og diversificere dets økonomi.


Den flydende moske al Rahma, Jeddah

Religiøse regler

Landets borgere er forpligtet til at være muslimer, og der er en "religiøs" politistyrke som kontrolerer dette. Som udlændinge har man lov til at udøve sin egen religion helt privat. Det er strengt forbudt at prædike i det offentlige rum eller på sociale medier. Selv en simpel halskæde med et kors kan betragtes som prædiken af ​​nogle medlemmer af det lokale religiøse politi. Normalt går de ikke ind på hoteller og turistattraktioner, og reglerne er ikke så strenge for folk fra vesten. At kritisere islam, landets regering eller den kongelige familie betragtes som en alvorlig lovovertrædelse. I Saudi Arabien er døgnrytmen fastlagt af de fem daglige bønner. Butikker, restauranter og stort set alle lukker ved hver bøn i mindst 20-30 minutter, så det er vigtigt at man planlægger sin dag efter disse.

Sikkerhed

På trods af nogle strenge regler, der skal følges, betragtes Saudi Arabien som et sikkert land at besøge, så længe du tager de normale forholdsregler som gæst i et fremmed land og bruger din sunde fornuft. Det anbefales, at man holder sig væk fra regionerne i nærheden af ​​grænsen med Jemen og Irak.


Tabuk Castle.

Skikke

Saudierne er nogle af de mest venlige og gæstfrie mennesker, du kan møde. Lokalbefolkningen er nysgerrig, og det er almindeligt at blive inviteret til at dele et måltid eller en kop kaffe med en fremmed. Mænd må ikke give hånd til en kvinde, medmindre kvinden strækker hånden frem først. Det kan af nogle opfattes som grænseoverskridende at blive fotograferet eller peget på af et kamara/mobiltelefon. Så husk den gamle regel om altid at spørge først. Dette skal især overholdes, hvis du forsøger at tage et billede af de lokale kvinder. Det er forbudt at fotografere offentlige bygninger - herunder ministerier, lufthavne, militære faciliteter eller alt, hvad der ligner det og som kunne være en regeringsbygning. De fleste offentlige rum er adskilt og der er forskellige indgange for mænd og kvinder. De fleste restauranter har forskellige områder for mænd og for kvinder og familier. Selvom udenlandske ugifte par nu har lov til at dele et hotelværelse, er det ikke accepteret at være sammen af lokalbefolkningen, så undgå at provokere. Både mænd og kvinder skal klæde sig anstændigt i det offentlige rum.


Kvinder i Riyadh.

Rejsen til Saudi Arabien som kvinde

Efter landet åbnede op for rejsende udefra, har kvinder ikke længere brug for en mandelig ledsager for at rejse i landet. Det forventes dog stadig i nogle dele af landet, men det er ikke lovpligtig længere, og det er ikke ualmindeligt at møde en alenerejsende kvinde især i de store byer. Mens både mænd og kvinder skal klæde sig anstændigt, er det ikke obligatorisk at bære burka eller niqab. Abaya'en er en del af den arabiske mode, traditionelt er den sort. Lange ærmer og tørklæder anbefales, for at vise respekt for den lokale skik og brug. Det er ikke tilladt at gå i stramtsiddende tøj (ej heller for mænd). Turister har endda lov til at bære badetøj på nogle af de private strande og på både. Tjek selv "Public Decency Law" (Lov om offentlig anstændighed) inden afrejsen. 

Er Saudi Arabien værd at besøge?

På trods af disse regler, der skal følges, vil et besøg i Saudi Arabien blive en stor oplevelse. Med sine store skatte og imposante kulturarv er dette et af de mest gådefulde steder at besøge. Nogle af de steder, man ikke må gå glip af på en rejse til Saudi Arabien, er det historiske kvarter Jeddah Al-Balad, den flydende moske Al Rahma, Masmak Fæstningen i Riyadh, den ærefrygt-indgydende stenformation Elephant Rock, også kendt som Jabal Alfil og mange flere.


Elephant Rock

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat 14740 DKK, 9 Dage

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat

  Irak har akæologiske udgravninger og historiske steder som intet andet sted på...
Rundrejse i Senegal og Gambia 9750 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Senegal og Gambia

Oplev det eksotiske Senegal og det tropiske Gambia på denne rundrejse, der også har 2 dages cruise...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 4840 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt»

Blog

29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...