Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de nærmest ligner en revolution. Den slags turisme er helt sikkert en stor udfordring for både de vestlige besøgende, for lokalbefolkningen og for de lokale myndigheder. For at gøre processen nemmere og din rejse mere behagelig, har vi samlet nogle gode råd som er gode at følge, før og efter man ankommer i Saudi Arabien.

Indrejse krav.

Siden 2019 kan borgere fra 49 lande og over 18 år ansøge om et e-visum (prisen er cirka 120 USD). Før da var det kun muligt at besøge Kongeriget med et religiøst eller forretningsvisum. Den nye regel er en del af Saudi Vision 2030-programmet, som har til formål at reducere landets afhængighed af olie og diversificere dets økonomi.


Den flydende moske al Rahma, Jeddah

Religiøse regler

Landets borgere er forpligtet til at være muslim, og der er et "religiøs" politi styrke som kontrolere dette. Som udlændinge har man lov til at øve sin religion i privat, det er strengt forbudt at prædike i det offentlige rum eller på sociale medier. Selv en simpel halskæde med et kors på kan betragtes som prædiken af ​​nogle medlemmer af det lokale religionspolitiet. Men de går normalt ikke ind på hoteller og turistattraktioner, og reglerne er ikke så strenge for folk fra vesten. At kritisere islam, landets regering eller den kongelige familie betragtes som en alvorlig lovovertrædelse. I Saudi Arabien løber alt rundt om de fem daglige bønner. Butikker, restauranter og stort set alle lukker ved hver bøn i mindst 20-30 minutter, så det er vigtigt at man planlægger sin dag taget dette i betragtning.

Sikkerhed

På trods af nogle strenge regler, der skal følges, betragtes Saudi Arabien som et sikkert land at besøge, så længe du udøver de normale forholdsregler. Det anbefales at man holder sig væk fra regionerne i nærheden af ​​grænsen med Jemen og Irak.


Tabuk Castle.

Social Told

Saudierne er nogle af de mest venlige og gæstfrie mennesker, du vil møde. Lokalbefolkningen er nysgerrig, og det er almindeligt at blive inviteret til at dele et måltid eller en kop kaffe med en fremmed. Mænd må ikke give hånd med en kvinde, medmindre kvinderne stræker hånden frem først. Nogle mennesker kan finde det offensivt, hvis du peger på dem med et kamera, så hvis du vil tage et billede bør du altid bede om tilladelse på forhånd. Dette skal især overholdes hvis du forsøger at tage et billede af de lokale kvinder. Det er forbudt at fotografere offentlige bygninger - herunder ministerier, lufthavne, militære faciliteter eller alt, hvad der ligner det, kunne være en regerings bygning. De fleste offentlige rum er adskilt - der er forskellige indgange for mænd og kvinder. De fleste restauranter har forskellige områder for mænd og for kvinder og familier. Selvom udenlandske ugifte par nu har lov til at dele et hotelværelse, er det ikke godkendt af være sammen af lokalbefolkningen, så undgå at paradere. Både mænd og kvinder skal klæde sig beskedent i offentlige områder.


Kvinder i Riyadh.

Rejse til Saudi Arabien som en kvinde

Da landet åbnede op for rejsende, har kvinder ikke længere brug for en værge for at rejse i landet. Det forventes dog stadig i nogle dele af landet, men det er ikke lovpligtig længere, og det er ikke ualmindeligt at møde en alenerejsende kvinde i landet, især i de store byer. Mens både mænd og kvinder bør klæde sig beskedent, er det ikke obligatorisk at bære en burqa. Lange ærmer og tørklæder anbefales, for at vise respekt for den lokale told. Turister har endda lov til at bære badetøj på nogle af de private strande og både.

Er det værd at besøge?

På trods af disse regler, der skal følges, vil et besøg i Saudi Arabien betale sig. Med sine store skatte og bemærkelsesværdig kulturarv er dette et af de mest gådefulde steder at besøge. Nogle af de steder, man ikke må gå glip af på en rejse til Saudi Arabien, er det historiske kvarter Jeddah Al-Balad, den flydende moske Al Rahma, Masmak Fortress i Riyadh, den ærefrygt-inspirerende stenformation Elephant Rock, også kendt som Jabal Alfil og mange flere.


Elephant Rock

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør

Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6100 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bulgariens bjerge rummer en stor mangfoldighed, og Balkanbjergene omkring Teteven samler ligesom...
Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien 6100 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien

Det moderne Iran og Det klassiske Persien - en rundrejse udover det sædvanlige! En kulturrejse,...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Se alt» Blog

28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...