Rumænien på vrangen og Moldovas hemmeligheder Transnistrien og Gagausien

Rumænien på vrangen og Moldovas hemmeligheder Transnistrien og Gagausien 7300 DKK, 9 Dage

Hvis du vil følge i grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheden bag et af de mindst besøgte lande i Europa og se kommunismens arv i Ø;;;;steuropa med egne øjne, så giver denne rejse mulighed for at opleve det hele på en gang. Rumænien og Moldova inviterer dig til et eventyr gennem fortid og nutid.

Rumænien er med sin folklore og natur, velbevarede middelalderborge, gamle kirker og levende kultur et af de mest interessante lande i Europa. Skønheden i Karpaterne og det gamle Dracula-slot i Transsylvanien er almindeligt kendt, men landet er så meget mere.

Moldova er det mindst besøgte europæiske land med mindre end 12.000 besøgende om året. Moldova byder også på uspoleret natur, god vin og gemmer på europæisk historie, de færreste kender til.

Bliv en af de få rejsende, der træder ind i Transnistrien - en udbryderrepublik i det østlige Moldova, hvor sovjetiske værdier stadig holdes i hævd, og folk kæmper for uafhængighed. Også i det autonome Gagausien i det sydlige Moldova vejrer der morgenluft, men der produceres også vin – alene i hovedbyen Combat er der 11 vinerier.
 

Turens højdepunkter:
Draculas slot, Peles-slottet og Brasov – Rumænien i et hug
Den Sorte Kirke og Sucevita-klostret – den største kirke mellem Istanbul og Wien og verdensarv i Bucovina
Milestii Mici - den største underjordiske "vinby" i Europa med over 2 mill. Vinflasker
Tiraspol – hovedstaden i Transnistrien; en tynd stribe land klemt inde mellem Moldova og Ukraine
Comrat – hovedby i Gagausien i det sydlige Moldova

 


Rejseplan:

Dag 1. Bucharest - Sinaia - Brasov (Rumænien)
Guidemøde i lobbyen på vores hotel i Bukarest kl. 09.00 og kørsel til Sinaia. Vi krydser Karpaterne og besøger det fabelagtige Peles-slot; et udsøgt stykke arkitektur og et af de mest spektakulære slotte i Europa med en fornem våbensamling. Slottet tjente en gang som sommerresidens for den rumænske kongefamilie. Herfra videre til Brasov. Ankomst til Brasov, tidligere Kronstadt, grundlagt af saksiske kolonister som Transsylvaniens sydport. Gåtur gennem den gamle bymidte med bl.a. Den Sorte Kirke – den største kirke mellem Istanbul og Wien; Rådspladsen, Hirscher-huset, bygninger i barokstil fra den østrig-ungarske tid og Ekaterina-porten til det gamle citadel. Det er også værd at nævne en af de ældste ortodokse kirker i Transsylvanien, hvor du kan beundre kapellets smukke fresker. Hotel i Brasov. (-/-/-)

Dag 2. Brasov - Bran - Lacu Rosu
Frokost på en lokal restaurant i Bran og besøg på det berømte middelalderslot, kendt som Grev Draculas slot, bygget som fæstning for borgerne og til forsvar for Brasov i 1377. Prins Vlad brugte slottet som hovedkvarter under hans indtrængen i Transsylvanien. I 1922 ændrede Dronning Mary af Rumænien slottet til kongelig residens, det bedst kendte slot i Rumænien. Stop ved Prejmer for at besøge den befæstede kirke, der er på UNESCOs verdensarvsliste. (M/-/-)

Dag 3. Lacu Rosu - Voronet
Vi besøger juvelerne i Bucovina: Voronet også kaldet "Ø;;;;stens Sixtinske Kapel". Kørsel gennem moldaviske landsbyer, og besøg Tarpesti - hjemstedet for det dejlige "Neculai Popa"-museum, unikt i verden, hvor farverige masker og folkedragter vises frem.  (M/-/-)

Dag 4. Voronet - Suceava - Iasi
Kørsel til Bucovina – "det øvre land" med de unikke malede klostre, der tilhører UNESCOs verdensarv. Vi inkluderer et besøg i klosteret Sucevita, det største af klostrene i Bucovina-regionen, med massive tårne og stenmure, der beskytter bygninger indenfor, som er dekoreret med portrætter af historiske legender og bibelske scener. Ankomst til Iasi og vandretur til Roznoveanu-paladset, Vasile Alecsandri-nationalteater, Saint Nicholas Church (bygget af Stefan den Store), Metropolitan-katedralen og Church of the Three Hierarchs.  (M/-/-)

Dag 5. Hovedstaden Chisinau (Moldova)
Kørsel til grænsen til Moldova, og fortsættelse til Chisinau. Hvis tiden tillader det, kan du nyde en vandretur til byens vigtigste seværdigheder, herunder den ortodokse katedral Kristi Fødsel, præsidentpaladset, parlamentsbygningen og de hellige porte, som er kendt som Moldovas 'Triumfbue'. Udflugt og vinsmagning ved Milesti Mici - den største underjordiske vinby i Europa og opført i Guinness World Records. Den har mere end 200 km kalkstenstunneler, hvoraf 55 km bruges til opbevaring af vin. Overnatning på hotel i Chisinau.  (M/-/-)

Dag 6. Chisinau - Tiraspol (Transnistrien)
Kørsel til Transnistriens "hovedstad" - Tiraspol. Stop ved Bender Fæstningen (Tighina fæstningen)på vejen. Vel fremme i Tiraspol, står en rejse i fortidens USSR på programmet. Transnistrien er en tynd stribe land, der er kilet ind mellem Moldova og Ukraine. Her er mere end 500.000 indb. , en parlamentarisk regering, en stående hær og egen valuta. Den har alle de træk, som en uafhængig nation har - men er det ikke. Du finder ikke Transnistrien på alle kort, og ikke et eneste medlem af FN anerkender dets eksistens. Først ser vi Lenin-monumentet og kampvogne tilbage fra Anden Verdenskrig. Byen ser ud til at være et spøgelse fra den sovjetiske fortid.  (M/-/-)

Dag 7. Tiraspol – Comrat (Gagausien)
Efter en omfattende gåtur i arven fra USSR bevæger vi os mod sydvest forbi traditionelle gagausiske og bulgarske bosættelser og når frem til Comrat, Gagausisens nationale hovedstad. Gagauzien eller Gagauz-Yeri, er en autonom territorial enhed i Moldova. Autonomien tilhører en tyrkisktalende, primært kristen-ortodoks etnisk gruppe. Overnatning i Comrat.  (M/-/-)

Dag 8. Comrat – Chisinau
Kørsel tilbage til Chisinau. Om eftermiddagen besøger vi de verdensberømte vinkældre i Cricova. Cricova er som en underjordisk by med obskure gader med navne som de vine, der opbevares her: Aligote, Riesling, Codru og Feteasca. Vinene i denne samling har både historie og flasker over 100 år gamle. Tilbage til Chisinau og hvor vi nyder en særlig middag med vinsmagning. Overnatning i Chisinau  (M/-/A)

Dag 9. Afrejse fra Chisinau (Moldova)

***

Spring oplevelserne i Rumænien over og tag tog fra Bucharest eller fly til Chisinau - se mere her

 


Prisen inkluderer:
8 nætter på 3*** hoteller i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet
Måltider jf. rejseplan (M-morgenmad/F-frokost/A-aftensmad)
Al transport jf. rejseplan i bus med aircondition
Vinsmagning på dag 5 og vinsmagning med middag på dag 8
Lokale engelsktalende guider
Turleder fra Penguin Travel (ved min. 8 personer)

Prisen inkluderer ikke:
Flybillet
Rejseforsikring
Visa (såfremt nødvendigt)
Entreer
Drikkevarer og drikkepenge
Måltider ikke nævnt
Personlige udgifter


Billeder


Rumænien på vrangen og Moldovas hemmeligheder Transnistrien og Gagausien (Vurderet 4.74 / 5 Baseret på 5 Anmeldelser.)
Pris
7300 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
1570 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
7300 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
1570 DKK
Status
Åben for booking
Pris
7300 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
1570 DKK
Status
Åben for booking
Pris
7300 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
1570 DKK
Status
Åben for booking
Pris
7300 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
1570 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-16
Reservation System Code
BLKNORTH
Irak - landet mellem Tigris og Eufrat 14740 DKK, 9 Dage

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat

  Irak har akæologiske udgravninger og historiske steder som intet andet sted på...
En utraditionel odyssé på Silkevejen: Tadsjikistan, Kirgisistan og Kina 14740 DKK, 15 Dage

En utraditionel odyssé på Silkevejen: Tadsjikistan, Kirgisistan og Kina

Mærk den dybe ærefrygt ved at stå midt i de betagende Pamir-bjerge;et levende vidnesbyrd om...
Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 12500 DKK, 13 Dage

Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

To ugers eventyrlig rejse gennem Mellemamerika. Vi går på opdagelse i den koloniale fortid ved at...
Se alt»

Blog

28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...