Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage 9600 DKK, 14 Dage

Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang for meget længe siden kaldte man Balkan for ”Europas krudttønde”, og sandelig har der været forfærdelige krige – næsten op til vores tid. Oplev et spraglet kludetæppe af gamle kulturer, der er filtret ind i hinanden i et virvar af sproglige, etniske, historiske forviklinger, der kommer ind under huden, når dagens Balkan opleves fra så mange forskellige vinkler som på denne tur. Balkan viser sig nu fra solskinssiden – smuk med en uspoleret natur, ældgamle klostre og hyggelige byer; et anderledes og måske lidt gammeldags Europa. Vores ekspedition fører os gennem en række lande, hvor vi oplever de mest interessante steder. Vi starter i Bulgarien og kommer gennem Serbien, Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien og Makedonien. Turens udgangspunkt er den bulgarske hovedstad Sofia. De steder vi kommer til kan ligne hinanden, men er dog så forskellige. Vi befinder os ved en korsvej, hvor Europa møder Orienten, hvor kristne og muslimer har levet sammen gennem århundreder, hvor gamle traditioner fortsat eksisterer sammen med det 21. århundredes bankende rytmer. Denne tur er ganske enestående, og så kan vi ovenikøbet tilbyde, at du ikke behøver at være med på hele turen, hvis du vil hoppe på i Sarejevo eller Dubrovnik.

Turens højdepunkter:
Sarajevo – hovedstad for Bosnien-Hercegovina
Mostar – den gamle del af byen er på UNESCOs liste
Dubrovnik – Adriaterhavets perle; i skønhed og handel en slags rival til Venedig (på UNESCOs liste)
♦ Den maleriske Kotorbugt og byen Kotor; en forunderlig blanding af natur og historie med mange levn fra fortiden (på UNESCOs liste)
Klosteret Visoki Decani som rummer Balkans største middelalderkirke (på UNESCOs liste)
Tirana – Albaniens hovedstad
Ohrid – et middelalderligt centrum for litteratur og den sidste hovedstad i Bulgariens første kongerige. Her findes også Europas dybeste sø, Ohridsøen.


Rejseplan:

Dag 1. Sofia
Ankomst til Sofia og transport til hotellet. Tid på egen hånd til at udforske den bulgarske hovedstad. Hvis du har mulighed for at komme før (ekstra dage med tillæg), så kan vi anbefale en 1-dags udflugt til Rila-klosteret, der er på UNESCOs verdensarvliste eller til den 2.største by, Plovdiv, og klosteret i Bachkovo.

Dag 2. Sofia - Beograd (Bulgarien/Serbien)
Morgenmad på hotellet, hvorefter der er afgang med bus til Serbien. Vi kører direkte til hovedstaden Beograd. Efter vi har tjekket in på hotellet, er der byrundtur med lokalguide. Vi vil besøge Saint Michaels katedral - et af Beograds mest betydningsfulde religiøse vartegn. Derefter fortsætter vi vores tur til Beograds fæstning, der ligger i Kalemegdan-parken. Det blev erklæret et kulturmonument af enestående betydning i 1979. Derfra fortsætter vi til Skadarlija gaden, hvor kendte restauranter, hoteller, kunstgallerier, antikvitets- og souvenirbutikker ligger. Resten af dagen er til fri disposition. Overnatning i Beograd. (395 km)

Dag 3. Beograd - Sarajevo (Serbien/Bosnien-Herzegovina)
I dag går turen videre til Bosnien-Hercegovina. Vi kører direkte til Sarajevo, tjekker ind på hotellet og er klar til at indtage byen med vores lokale repræsentant. Vores tur starter fra Pigeon Square, derefter fortsætter vi til Sarajevo Rådhus og det historiske sted i byen, hvor Franz Ferdinand blev dræbt. Vi vil besøge den evige ild til ære for Jugoslaviens tidligere leder Josip Broz Tito. Efter byrundturen er der tid på egen hånd til flere oplevelser. (300 km)

Dag 4. Sarajevo (Bosnien-Herzegovina)
I dag har du mulighed for at udforske byen på egen hånd. Nogle af de mest interessante steder, du kan besøge i det omkringliggende område, omfatter håbets tunnel, den eneste vej ud af Sarajevo under den langvarige belejring af Sarajevo (1992 - 1996) og den forladte bobslædebane, bygget til vinter-OL i 1984. Hvis du foretrækker at blive i byen, er der flere interessante museer, du kan besøge, såsom Museum of Crimes Against Humanity and Genocide, The War Childhood Museum, The National Museum og andre. Med den afslappede stemning i centrum af den bosniske hovedstad, summen af liv og skønne dufte føler man sig nærmest hensat til Orienten. Overnatning i Sarajevo. 

Valgfri halvdagstur: "Sarajevo Under the Siege" (din rejseleder vil give dig flere detaljer om turen på den første dag) (Pris: omkring 35 EUR - 40 EUR)

Dag 5. Sarajevo - Mostar - Blagaj Tekija - Trebinje
Første stop er Mostar, berømt for sine gamle huse og ikke mindst den gamle bro, der symbolsk forener kludetæppet af kulturer og religioner på Balkan. Bagefter fortsætter vi mod det historiske sufi-kloster Blagaj Tekija, der ligger ved kilden til floden Buna. Om eftermiddagen når vi vores sidste stop for dagen - den charmerende by Trebinje, hvor vi overnatter.(280 km)

Dag 6. Trebinje - Dubrovnik (Kroatien)
Vi starter vores dag tidligt med en transfer til et af turens højdepunkter - byen Dubrovnik. Vi vil lave en kort vandretur i den historiske del af byen - Pile Gate og Stradun Street, Franciscan Monastery, Dominikanerkirken, Sponza Palace, Rector's Palace, "St. Blaise" katedralen og andre. Om eftermiddagen har du fri tid til at fortsætte med at udforske byen på egen hånd. Overnatning i Dubrovnik. (30km)

Dag 7. Dubrovnik - Herzeg Novi - Kotor (Kroatien/Montenegro)
Vores balkanrundrejse fortsætter til Montenegro, hvor første stop efter grænsen er den gamle by Herzeg Novi eller Castlenuovo (New Castle) på italiensk. På vej til Kotor gør vi holdt i Perast - rig på arkitektur i Venedigstil, som omfatter 16 baroksteder, 17 katolske kirker, flere vigtige ortodokse bygninger og en række af ni forsvarstårne. Dagefter fortsætter vi til Kotor. Efter check-in på hotellet skal vi på en byrundttur, som omfatter fæstningsmure, St. Luka-pladsen, Beskuća-paladset, St. Trifons katedral. Overnatning. (90 km)

Dag 8. Kotor - Pec (Montenegro/Kosovo)
Om morgenen kører vi op ad den naturskønne vej over Kotorbugten og nyder de skønne udsigter over Adriaterhavet. Herefter begiver os til grænsen til Kosovo. Overnatning i den livlige by, Pec. (300 km)

Dag 9. Pec - Prizren (Kosovo)
Om morgenen besøges klosteret Visoki Decani, der stadig beskyttes af KFOR. Derfra fortsættes til Prizren. Byvandring i centrum til Sinan pasha moskéen, den gamle bro o.a. Overnatning. (80 km)

Dag 10. Prizren - Tirana (Kosovo/Albanien)
Vi kører til den albanske hovedstad eller som de etniske albanere kalder det Shqiperi - Ø;;rnenes land. Om eftermiddagen skal vi se Skanderberg pladsen, Tanners bro, Enver Hodjas residens m.m. Tid på egen hånd. Overnatning i Tirana. (180 km)

Dag 11. Tirana - Ohrid (Albanien/Nordmakedonien)
Vi kører til Nordmakedonien. Vores første stop er klosteret St.Naum af Ohrid, som blev etableret i det 10. århundrede e.Kr.. Her vil vi nyde den naturskønne udsigt over Ohrid-søen. Vi tilbringer eftermiddagen med at slentre langs søen og i Ohrids smalle gader – vi ser kong Samuils fæstning, Skt. Johannes-kirken ved Kaneo og Skt. Pantalejmon. Overnatning. (130 km)

Dag 12. Ohrid - Skopje (Nordmakedonien)
I dag står Matka kløften på vores liste. Ankomst til Makedoniens hovedstad og byruntur til fods om eftermiddagen - den gamle basar, de kontroversielle statuer rundt om Makedonien-pladsen. Overnatning i Skopje. (170 km)

Dag 13. Skopje - Sofia (Nordmakedonien/Bulgarien)
Afgang mod Bulgarien og hovedstaden Sofia. Aften på egen hånd (250 km)

Dag 14. Afrejse
Transfer til lufthavnen for flyafgang.

***

Værd at vide: ►Transport til/fra lufthavnen i Sofia: Privat lufthavnstransport til/fra dit planlagte hotel er inkluderet i prisen på ankomst- og afrejsedagene, som angivet i programmet (henholdsvis dag 1 og dag 14), uanset ankomsttidspunkt til Sofia Lufthavn. Andre transfers og uden for rejseplanen betales separat. ► Turleder fra Penguin Travel og lokale guider På turen bliver du ledsaget af en turleder, der repræsenterer Penguin Travel, som er ansvarlig for turens logistik - opdaterer dig om den daglige rejseplan, arrangerer din paskontrol ved grænseovergangene, håndterer check-in på hvert hotel , kørsel/kommunikation med chaufføren og arrangerer de lokale guider som planlagt i programmet. Detaljerede oplysninger om landene og de steder, vi besøger undervejs, vil blive præsenteret i et hæfte, der udleveres i begyndelsen af ​​turen og bliver yderligere uddybet af de lokale guider, der er inkluderet i programmet og som vi møder undervejs. ►Vores køretøjer Størrelsen på turens køretøj afhænger af gruppens størrelse – for grupper på op til 8 personer rejser du i en minibus (8+1), hvor turlederen også er chauffør; for grupper på mere end 8 kører vi en større bus med chauffør og turleder. ► Logier undervejs Indkvarteringen på ​​turen er på mellemstore hoteller, der har både service,  faciliteter og komfort til opholdet på 1 eller 2 dage. Vær opmærksom på, at adgangen til hotellet kan være med trapper og nogle hoteller ikke har elevatorer. Man bærer selv bagagen op. ►  Bagage Husk at pakke praktisk. Bagagen skal ud og ind af bussen mange gange og man skal selv bære den. ► Mulighed for at forlænge turen i Bulgarien.


Prisen inkluderer:
Alle transporter ifølge rejseplanen
Privat transfer fra/til Sofia Lufthavn på ankomst og afrejsedag dag 1 + dag 14
Engelsktalende turleder fra Penguin Travel ved min. 8 deltagere
Lokale engelsktalende guider
13 overnatninger på turistklasse hoteller i delt dobbeltværelse med eget brus/toilet
Morgenmad (13 dage)

Prisen inkluderer ikke:
Fly til/fra Sofia
Måltider bortset fra nævnte og drikkevarer
Forsikringer
Drikkepenge (5 EUR pp/dag)
Personlige udgifter
Entreer betales på stedet i kontanter - budget ca. kr. 250- 300

Ekstra tjenester:
Transfer til / fra Sofia lufthavn og centrum på andre dage: kr. 150 pr. bil/strækning (1-3 personer)
Ekstra nætter i Sofia og udflugter i Bulgarien - på forespørgsel

Links til produkttyper information:
Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)


Billeder


Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage (Vurderet 4.88 / 5 Baseret på 390 Anmeldelser.)
Pris
8860 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Udsolgt
Pris
8860 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Udsolgt
Pris
8860 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Udsolgt
Pris
8860 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Udsolgt
Pris
8860 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Der er ledige pladser
Pris
8860 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
9600 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
9600 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
9600 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
9600 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
9600 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Åben for booking
Pris
9600 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
9600 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
9600 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Garanteret afgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-25
Reservation System Code
BLKRUND
Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage 9600 DKK, 14 Dage

Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage

Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang for meget længe siden...
Rundrejse i Senegal og Gambia 10050 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Senegal og Gambia

Oplev det eksotiske Senegal og det tropiske Gambia på denne rundrejse, der også har 2 dages cruise...
Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen 16970 DKK, 8 Dage

Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen

 Tag med på et ekstraordinært eventyr for at afsløre de skjulte skatte i det sydlige og...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...