Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage 8860 DKK, 14 Dage

Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang for meget længe siden kaldte man Balkan for ”Europas krudttønde”, og sandelig har der været forfærdelige krige – næsten op til vores tid. Oplev et spraglet kludetæppe af gamle kulturer, der er filtret ind i hinanden i et virvar af sproglige, etniske, historiske forviklinger, der kommer ind under huden, når dagens Balkan opleves fra så mange forskellige vinkler som på denne tur. Balkan viser sig nu fra solskinssiden – smuk med en uspoleret natur, ældgamle klostre og hyggelige byer; et anderledes og måske lidt gammeldags Europa. Vores ekspedition fører os gennem en række lande, hvor vi oplever de mest interessante steder. Vi starter i Bulgarien og kommer gennem Serbien, Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien og Makedonien. Turens udgangspunkt er den bulgarske hovedstad Sofia. De steder vi kommer til kan ligne hinanden, men er dog så forskellige. Vi befinder os ved en korsvej, hvor Europa møder Orienten, hvor kristne og muslimer har levet sammen gennem århundreder, hvor gamle traditioner fortsat eksisterer sammen med det 21. århundredes bankende rytmer. Denne tur er ganske enestående, og så kan vi ovenikøbet tilbyde, at du ikke behøver at være med på hele turen, hvis du vil hoppe på i Sarejevo eller Dubrovnik.

Turens højdepunkter:
Sarajevo – hovedstad for Bosnien-Hercegovina
Mostar – den gamle del af byen er på UNESCOs liste
Dubrovnik – Adriaterhavets perle; i skønhed og handel en slags rival til Venedig (på UNESCOs liste)
♦ Den maleriske Kotorbugt og byen Kotor; en forunderlig blanding af natur og historie med mange levn fra fortiden (på UNESCOs liste)
Klosteret Visoki Decani som rummer Balkans største middelalderkirke (på UNESCOs liste)
Tirana – Albaniens hovedstad
Ohrid – et middelalderligt centrum for litteratur og den sidste hovedstad i Bulgariens første kongerige. Her findes også Europas dybeste sø, Ohridsøen.


Rejseplan:

Dag 1. Sofia
Ankomst til Sofia og transport til hotellet. Tid på egen hånd til at udforske den bulgarske hovedstad. Hvis du har mulighed for at komme før (ekstra dage med tillæg), så kan vi anbefale en 1-dags udflugt til Rila-klosteret, der er på UNESCOs verdensarvliste eller til den 2.største by, Plovdiv, og klosteret i Bachkovo.

Dag 2. Sofia - Beograd (Bulgarien/Serbien)
Morgenmad på hotellet, hvorefter der er afgang med bus til Serbien. Vi kører direkte til hovedstaden Beograd. Efter vi har tjekket in på hotellet, er der byrundtur med lokalguide. Tid til at udforske byen på egen hånd. Overnatning i Beograd. (395 km)

Dag 3. Beograd - Sarajevo (Serbien/Bosnien-Herzegovina)
I dag går turen videre til Bosnien-Hercegovina. Vi kører direkte til Sarajevo, tjekker ind på hotellet og er klar til at indtage byen med vores lokale repræsentant. Efter byrundturen er der tid på egen hånd til flere oplevelser. (300 km)

Dag 4. Sarajevo (Bosnien-Herzegovina)
Byvandring i centrum af den bosniske hovedstad til moskeer og den gamle tyrkiske basar med mange caféer og små butikker. Med den afslappede stemning, summen af liv og skønne dufte føler man sig nærmest hensat til Orienten. Tid på egen hånd og overnatning.

Dag 5. Sarajevo - Mostar - Radimlja - Dubrovnik (Bosnien-Hercegovina/Kroatien).
Første stop er Mostar, berømt for sine gamle huse og ikke mindst den gamle bro, der symbolsk forener kludetæppet af kulturer og religioner på Balkan. Vi fortsætter mod grænsen, men inden da gøres holdt ved Radimlja, hvor vi skal se de unikke ”stecci” – gravsten fra det 13.årh. Ankomst Dubrovnik først på aftenen. (280 km)

Dag 6. Dubrovnik (Kroatien)
Vandretur gennem den historiske bydel – hovedgaden Stradun, Pileporten, Orlandos søjle, renæssance paladserne Sponza og Rektorpaladset, det franciskanske kloster, den dominikanske kirke, katedralen Skt. Blaise. Tid på egen hånd. Overnatning.

Dag 7. Dubrovnik - Herzeg Novi - Kotor (Kroatien/Montenegro)
Vores balkanrundrejse fortsætter til Montenegro, hvor første stop efter grænsen er den gamle by Herzeg Novi og derfra til den berømte Kotorbugt med de gamle byer Perast og Kotor. Vi går rundt til seværdighederne i Kotor bl.a. de gamle fæstningsmure, Skt. Luka-pladsen, Beskuća-paladset, katedralen Skt. Trifon. Overnatning. (90 km)

Dag 8. Kotor - Pec (Montenegro/Kosovo)
Om morgenen kører vi op ad den naturskønne vej over Kotorbugten og nyder de skønne udsigter over Adriaterhavet. Herefter begiver os til grænsen til Kosovo. Overnatning i den livlige by, Pec. (300 km)

Dag 9. Pec - Prizren (Kosovo)
Om morgenen besøges klosteret Visoki Decani, der stadig beskyttes af KFOR. Derfra fortsættes til Prizren. Byvandring i centrum til Sinan pasha moskéen, den gamle bro o.a. Overnatning. (80 km)

Dag 10. Prizren - Tirana (Kosovo/Albanien)
Vi kører til den albanske hovedstad, hvor vi om eftermiddagen skal se Skanderberg pladsen, Tanners bro, Enver Hodjas residens m.m. Tid på egen hånd. Overnatning i Tirana. (180 km)

Dag 11. Tirana - Ohrid (Albanien/Nordmakedonien)
Vi kører til Nordmakedonien. Vi tilbringer eftermiddagen med at slentre langs søen og i Ohrids smalle gader – vi ser kong Samuils fæstning, Skt. Johannes-kirken ved Kaneo og Skt. Pantalejmon. Overnatning. (130 km)

Dag 12. Ohrid - Skopje (Nordmakedonien)
I dag står Matka kløften på vores liste. Ankomst til Makedoniens hovedstad og byruntur til fods om eftermiddagen - den gamle basar, de kontroversielle statuer rundt om Makedonien-pladsen. Overnatning i Skopje. (170 km)

Dag 13. Skopje - Sofia (Nordmakedonien/Bulgarien)
Afgang mod Bulgarien og hovedstaden Sofia. Aften på egen hånd (250 km)

Dag 14. Afrejse
Transfer til lufthavnen for flyafgang.

***

Værd at vide: ►Transport til/fra lufthavnen i Sofia: Privat lufthavnstransport til/fra dit planlagte hotel er inkluderet i prisen på ankomst- og afrejsedagene, som angivet i programmet (henholdsvis dag 1 og dag 14), uanset ankomsttidspunkt til Sofia Lufthavn. Andre transfers og uden for rejseplanen betales separat. ► Turleder fra Penguin Travel og lokale guider På turen bliver du ledsaget af en turleder, der repræsenterer Penguin Travel, som er ansvarlig for turens logistik - opdaterer dig om den daglige rejseplan, arrangerer din paskontrol ved grænseovergangene, håndterer check-in på hvert hotel , kørsel/kommunikation med chaufføren og arrangerer de lokale guider som planlagt i programmet. Detaljerede oplysninger om landene og de steder, vi besøger undervejs, vil blive præsenteret i et hæfte, der udleveres i begyndelsen af ​​turen og bliver yderligere uddybet af de lokale guider, der er inkluderet i programmet og som vi møder undervejs. ►Vores køretøjer Størrelsen på turens køretøj afhænger af gruppens størrelse – for grupper på op til 8 personer rejser du i en minibus (8+1), hvor turlederen også er chauffør; for grupper på mere end 8 kører vi en større bus med chauffør og turleder. ► Logier undervejs Indkvarteringen på ​​turen er på mellemstore hoteller, der har både service,  faciliteter og komfort til opholdet på 1 eller 2 dage. Vær opmærksom på, at adgangen til hotellet kan være med trapper og nogle hoteller ikke har elevatorer. Man bærer selv bagagen op. ►  Bagage Husk at pakke praktisk. Bagagen skal ud og ind af bussen mange gange og man skal selv bære den. ► Mulighed for at forlænge turen i Bulgarien.


Prisen inkluderer:
Alle transporter ifølge rejseplanen
Privat transfer fra/til Sofia Lufthavn på ankomst og afrejsedag dag 1 + dag 14
Engelsktalende turleder fra Penguin Travel og lokale engelsktalende guider
13 overnatninger på turistklasse hoteller og Guest House dag 2 - alle baseret på delt dobbeltværelse med eget brus/toilet
Morgenmad (13 dage)

Prisen inkluderer ikke:
Fly til /fra Sofia
Måltider bortset fra nævnte og drikkevarer
Forsikringer
Drikkepenge (3 EUR pp/dag)
Personlige udgifter
Entreer betales på stedet i kontanter - budget ca. kr. 350-400

Ekstra tjenester:
Transfer til / fra Sofia lufthavn og centrum på andre dage: kr. 150 pr. bil/strækning (1-3 personer)
Ekstra nætter i Sofia og udflugter i Bulgarien - indhent tilbud

Links til produkttyper information:
Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)


Billeder


Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage (Vurderet 4.88 / 5 Baseret på 377 Anmeldelser.)
Pris
8860 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
8860 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
8860 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
8860 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
8860 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
8860 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
8860 DKK
Varighed
14 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Garanteret afgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vejledende pris på den billigste klasse!
Gruppestørrelse
6-25
Reservation System Code
BLKRUND
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 5140 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Rundrejse i Senegal og Gambia 8340 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Senegal og Gambia

Oplev det eksotiske Senegal og det tropiske Gambia på denne rundrejse, der også har 2 dages cruise...
På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 8780 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
Se alt»

Blog

29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...