Saudi Arabien: Bag det åndelige slør

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør 16670 DKK, 8 Dage

Saudi Arabien er et af de mest gådefulde og vanskelige steder at besøge, så gå ikke glip af denne enestående grupperejse til Saudi Arabien!

Oplev nogle af de største skatte, der stadig er godt skjult for turister uden for den arabiske verden. Saudi-Arabien er et ørkenland, der strækker sig over hele den arabiske halvø fra Det Røde Hav og til Den Persiske Golf. Det er islams åndelige fødested, og for landets borgere er det lovpligtigt at være muslim, hvilket håndhæves af det "religiøse" politi. Saudi Arabien huser de to mest hellige moskeer: Masjid al-Haram i Mekka - destination for den årlige Hajj pilgrimsrejse og Medinas Masjid an-Nabawi, der er gravplads for profeten Muhammad. Hovedstaden Riyadh har et absolut moderne udseende – en metropol fuld af skyskrabere og luksusbiler. Modsætningen er Jeddah, som er en blanding af gammel og moderne stil og den gemmer en unik gammel bydel, bygget af koraler. Rødehavskysten tilbyder dykning i verdensklasse.

Højdepunkter:
Det historiske Jeddah og Madain Saleh - beskyttet af UNESCO
♦ Al Ula - den forladte spøgelsesby
♦ Jeddah og Riyadh - storbyer og kulturelle højdepunkter


Rejseplan:

Dag 1: Jeddah
Ankomst til Jeddah og transfer til hotellet. Check-ind og overnatning.(-/-/-)

Dag 2: Jeddah
Efter morgenmad på hotellet starter vi vores byrundtur i kystbyen Jeddah. Blandt de steder, vi vil besøge, er King Fahd's Fountain - den højeste springvand i verden, det historiske kvarter i Jeddah Al-Balad, berømt for sine gamle osmanniske huse, for det meste bygget af koraller og forstærket med træ, Altaybat-museet (Abdul Rauf Khalil Art Museum), som huser endeløse samlinger af kunst, etnografi og arkæologiske artefakter. Overnatning i Jeddah. (M/-/-)

Dag 3: Jeddah – Medina
Efter morgenmaden er der transfer til Medina, kendt som det næsthelligste sted i islam. Her vil vi udforske nogle af de mest fremtrædende moskeer og historiske bygninger i byen. (Det er ikke tilladt for turister at komme ind i Al Masjid an Nabawi/Profetens moske. Hvis det er muligt, kommer vi forbi den). Overnatning i Medina. (M/-/-)

Dag 4: Medina – Al Ula
Efter morgenmaden tager vi afsted til Al Ula. (ca. 4 timers kørsel). Efter ankomsten til Al Ula besøger vi den ærefrygtindgydende klippeformation Elephant Rock, også kendt som Jabal AlFil. Bagefter udforsker vi Old Town Market-området. Overnatning i et Guest House i nærheden. (M/-/-)

Dag 5: Al Ula - Madain Saleh - Jabal Ikmah - Dadan - Riyadh
Vi starter vores dag med et besøg i den arkæologiske by Al-Hijr (Madain Saleh) - det første sted i Saudi Arabien opført på UNESCOs verdensarvliste. Stedet er også kendt som Hegra, er det arabiske folks, nabatæerne, største bevarede bosættelse syd for Petra i Jordan. Det har velbevarede monumentale grave med dekorerede facader, der går tilbage til perioden mellem det 1. årh. før og efter Kr. I dag har du mulighed for at besøge to af højdepunkterne i regionen - de nabatæiske grave i Hegra og en kombineret rundvisning i Dadan og Jabal Ikmah. Sen aftenflyvning til Riyadh. Overnatning på hotel i Riyadh. (M/-/-)

Dag 6: Riyadh
I dag udforsker vi kongerigets hovedstad - Riyadh. Vi besøger bladt andet byens vartegn, Masmak Fort - en fæstning bygget af ler og muddersten. Opført i 1895 som militærgarnison, der spillede en vigtig rolle i kampene for foreningen af Saudi-Arabien i begyndelsen af det 20. århundrede. I dag er fæstningen omdannet til et museum og et af landets vigtigste monumenter. Om aftenen besøger vi det ikoniske Kingdom Centre, hvor du har mulighed for at tage højhastighedselevatoren op til 99. etage og gå en tur på Sky Bridge (valgfri aktivitet, betales på stedet). Overnatning på hotel i Riyadh.(M/-/-)

Dag 7: Riyadh og udflugt til "the Edge of the World"
Om morgenen er der tid til at udforske Riyadh på egen hånd. Efter frokst tager vi afsted til Jebel Fihrayn, også kendt som "Verdens udkant". Med en højde på 300 m byder de tårnhøje klipper på en forbløffende udsigt over de omkringliggende sletter. Klipperne ligger ca. 1,5 t. kørsel væk fra Riyadh og vandreturen til toppen er omkring 5 km. Tid til at nyde den betagende udsigt, få lidt te og spise middag på campingpladsen, inden turen går tilbage til Riyadh for overnatning. (M/-/A)

Dag 8: Afrejse eller videre til Bahrain
Turen i Saudi Arabien er slut efter morgenmaden, men det arabiske eventyr kan fortsætte i Bahrain.(M/-/-)

Forlængelse i Bahrain

Dag 8: Riyadh - Dammam - Manama (Bahrain)
Fly fra Riyadh til Dammam. Videre med offetlig bus over Kong Fahd broen (King Fahd Causeway) til Manama (ca. 3 t.). Afhængigt af flyveplanen har du muligvis et par timers fritid i Dammam, før du tager bussen. Hotel i Manama.

Dag 9:  Manama
Tid på egen hånd til sightseeing, shopping etc. i Bahrains hovedstad.(M/-/-)

Dag 10: Afrejse
Morgenmad på hotellet og afrejse. (M/-/-)


Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)


Prisen inkluderer:
6 nætter på 3-4**** hoteller i delt dobbeltværelse
1 nat i Guest House i Al Ula
Måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
Indenrigs flybilletter Al Ula - Riyadh
Alle lufthavn transfers
Al transport jf. program
Jabal Ikmah og Danan Tour
Hegra Tour
Udflugt til Jebel Fihrayn (The Edge of the world)
Engelsktalende lokalguider
Turleder fra Penguin Travel ved min. 8 deltagere

Prisen inkluderer ikke:
Internationale flybilletter
Forsikring
Visum
Drikkepenge og personlige udgifter
Sky Bridge i Riyadh - 18-20 USD/70 SAR (ca. 130 kr.)

Ekstra tjenester:
Budget for forlængelse til Bahrain ca. 2700 kr. (+ evt. tillæg for eneværelse) inkl. fly Riyadh-Dammam; egen transfer Damman-Manama og 2 nætter på 4**** hotel i Manama m/morgenmad. Endelig pris ved bestilling


Billeder


Saudi Arabien: Bag det åndelige slør (Vurderet 4.86 / 5 Baseret på 400 Anmeldelser.)
Pris
16670 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2610 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
16670 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2760 DKK
Status
Åben for booking
Pris
16670 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2760 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-14
Reservation System Code
SARUND
Tassili ørkeneventyr. Algeriet 9750 DKK, 8 Dage

Tassili ørkeneventyr. Algeriet

På denne rundrejse i Algeriet oplever vi det bedste af Sahara. Den ultimative ørkenoplevelse langt...
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 17560 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Irak - landet mellem Tigris og Eufrat 14740 DKK, 9 Dage

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat

  Irak har akæologiske udgravninger og historiske steder som intet andet sted på...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...