Rejs trygt og sikkert!

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer
Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal.


Guinea – og kun Guinea
Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea indgår (Guinea-Bissau, Ækvatorial Guinea, Ny Guinea) anvendes også hovedstaden Conakry som tilnavn. Det har tilhørt en række akfrikanske imperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne som Fransk Guinea. Trods flere oprørsforsøg blev Fransk Guinea inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet. Dengang byggede man jernbanen og havnefaciliteter, og naturreserverne blev i høj grad brugt til eksport. Mere industrialisering fulgte i 1950’erne, da Guinea opdagede jernminer. Landet erklærede sin uafhængighed fra Frankrig d. 2 oktober 1958.


Guinea besidder en fjerdedel af verdens mineralbeholdning
Guinea er enormt mineralholdig, med en beholdning på ca. en fjerdedel af hele jordens reserver af bauxite, store diamant- og gulddepoter og ikke kendte mængder uran. Guineas rigdom på mineraler gør landet til et af Afrikas potentielt rigeste, selvom dets folk er blandt Vestafrikas fattigste.


Guinea har 320 kilometer kystlinje

Guinea har 320 kilometer kystlinje. Beliggende et par timers kørsel nordøst for Conakry finder man Cape Verga med nogle af landets bedste strande. Et stort hotel blev opført på Bel Air Beach på bestilling af Guineas daværende præsident Alpha Conde (fra 2010), og siden da kunne stranden ikke længere kalde sig et uberørt paradis. Sobane Beach i nærheden byder på billigere strandhoteller og mellem disse områder findes paradisiske strande, der minder om caribiske og som ligger og venter på at blive opdaget.


Mount Nimba Naturreservat er en del af UNESCO’s Verdensarv

De fredede områder i Guinea dækker ca. 35,6% af det nationale territorie. Dette inkluderer 3 nationalparker samt andre beskyttede områder. Et af de mest populære er Mount Nimba Naturreservat. Et beskyttet område og på UNESCO’s Verdensarvsliste, der ligger i både Guinea (2/3) og Elfenbenskysten(1/3) strækker det sig over 17.540 hektar. Reservatet dækker store dele af Nimba Range, et geografisk unikt område ualmindeligt rigt på plante- og dyreliv. Heriblandt finder man op til flere arter, der kun findes i denne region så som viviparous tussen og hestesko flagermusen. Bjergtoppen er på 1750 m og er at betragte som et vandtårn med udspring af over 50 kilder. Reservatet bebos af de spændende chimpanzer, der benytter sten som værktøj.


Kambadaga Falls i Guinea er simpelthen spektakulært
Ja det er! Kambadaga Falls i Guinea er 249 meter højt og 69 meter bredt. Vandfaldet knækker over tre forskellige vandfald og er omringet af jungle med aber og et væld af farverige fugle. Simpelthen fantastisk!


Saudiarabisk storhed i Conakry
Der er plads til 10.000 mænd og 2.500 kvinder i stormoskéen i Conakry, opført med midler fra Kong Fahd af Saudiarabien. Derudover er der plads til yderligere 12.500 tilbedere i moskéens store esplanade. Den åbnede i det muslimske land i 1982 og er den fjerde største moské i Afrika.


Guineas fodboldlandshold hedder De Nationale Elefanter
Guineas befolkning spænder over 24 etniske grupper og der tales lige så mange sprog. Fransk er stadig det officielle sprog. Guineansk mad varierer fra region til region med ris som den største fællesnævner. Og netop risdyrkningen er årsagen til de senere års enorme skovrydninger. Fodbold er den mest populære sport i Guinea og landsholdet kalder sig Syli Nationale, De Nationale Elefanter.

Vestafrikanske opdagelser - Guinea, Sierra Leone og Liberia

Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5880 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...