Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer
Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal.


Guinea – og kun Guinea
Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea indgår (Guinea-Bissau, Ækvatorial Guinea, Ny Guinea) anvendes også hovedstaden Conakry som tilnavn. Det har tilhørt en række akfrikanske imperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne som Fransk Guinea. Trods flere oprørsforsøg blev Fransk Guinea inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet. Dengang byggede man jernbanen og havnefaciliteter, og naturreserverne blev i høj grad brugt til eksport. Mere industrialisering fulgte i 1950’erne, da Guinea opdagede jernminer. Landet erklærede sin uafhængighed fra Frankrig d. 2 oktober 1958.


Guinea besidder en fjerdedel af verdens mineralbeholdning
Guinea er enormt mineralholdig, med en beholdning på ca. en fjerdedel af hele jordens reserver af bauxite, store diamant- og gulddepoter og ikke kendte mængder uran. Guineas rigdom på mineraler gør landet til et af Afrikas potentielt rigeste, selvom dets folk er blandt Vestafrikas fattigste.


Guinea har 320 kilometer kystlinje

Guinea har 320 kilometer kystlinje. Beliggende et par timers kørsel nordøst for Conakry finder man Cape Verga med nogle af landets bedste strande. Et stort hotel blev opført på Bel Air Beach på bestilling af Guineas daværende præsident Alpha Conde (fra 2010), og siden da kunne stranden ikke længere kalde sig et uberørt paradis. Sobane Beach i nærheden byder på billigere strandhoteller og mellem disse områder findes paradisiske strande, der minder om caribiske og som ligger og venter på at blive opdaget.


Mount Nimba Naturreservat er en del af UNESCO’s Verdensarv

De fredede områder i Guinea dækker ca. 35,6% af det nationale territorie. Dette inkluderer 3 nationalparker samt andre beskyttede områder. Et af de mest populære er Mount Nimba Naturreservat. Et beskyttet område og på UNESCO’s Verdensarvsliste, der ligger i både Guinea (2/3) og Elfenbenskysten(1/3) strækker det sig over 17.540 hektar. Reservatet dækker store dele af Nimba Range, et geografisk unikt område ualmindeligt rigt på plante- og dyreliv. Heriblandt finder man op til flere arter, der kun findes i denne region så som viviparous tussen og hestesko flagermusen. Bjergtoppen er på 1750 m og er at betragte som et vandtårn med udspring af over 50 kilder. Reservatet bebos af de spændende chimpanzer, der benytter sten som værktøj.


Kambadaga Falls i Guinea er simpelthen spektakulært
Ja det er! Kambadaga Falls i Guinea er 249 meter højt og 69 meter bredt. Vandfaldet knækker over tre forskellige vandfald og er omringet af jungle med aber og et væld af farverige fugle. Simpelthen fantastisk!


Saudiarabisk storhed i Conakry
Der er plads til 10.000 mænd og 2.500 kvinder i stormoskéen i Conakry, opført med midler fra Kong Fahd af Saudiarabien. Derudover er der plads til yderligere 12.500 tilbedere i moskéens store esplanade. Den åbnede i det muslimske land i 1982 og er den fjerde største moské i Afrika.


Guineas fodboldlandshold hedder De Nationale Elefanter
Guineas befolkning spænder over 24 etniske grupper og der tales lige så mange sprog. Fransk er stadig det officielle sprog. Guineansk mad varierer fra region til region med ris som den største fællesnævner. Og netop risdyrkningen er årsagen til de senere års enorme skovrydninger. Fodbold er den mest populære sport i Guinea og landsholdet kalder sig Syli Nationale, De Nationale Elefanter.

Vestafrikanske opdagelser - Guinea, Sierra Leone og Liberia

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 8780 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 14740 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6100 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bulgariens bjerge rummer en stor mangfoldighed, og Balkanbjergene omkring Teteven samler ligesom...
Se alt» Blog

28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...