Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer
Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal.


Guinea – og kun Guinea
Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea indgår (Guinea-Bissau, Ækvatorial Guinea, Ny Guinea) anvendes også hovedstaden Conakry som tilnavn. Det har tilhørt en række akfrikanske imperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne som Fransk Guinea. Trods flere oprørsforsøg blev Fransk Guinea inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet. Dengang byggede man jernbanen og havnefaciliteter, og naturreserverne blev i høj grad brugt til eksport. Mere industrialisering fulgte i 1950’erne, da Guinea opdagede jernminer. Landet erklærede sin uafhængighed fra Frankrig d. 2 oktober 1958.


Guinea besidder en fjerdedel af verdens mineralbeholdning
Guinea er enormt mineralholdig, med en beholdning på ca. en fjerdedel af hele jordens reserver af bauxite, store diamant- og gulddepoter og ikke kendte mængder uran. Guineas rigdom på mineraler gør landet til et af Afrikas potentielt rigeste, selvom dets folk er blandt Vestafrikas fattigste.


Guinea har 320 kilometer kystlinje

Guinea har 320 kilometer kystlinje. Beliggende et par timers kørsel nordøst for Conakry finder man Cape Verga med nogle af landets bedste strande. Et stort hotel blev opført på Bel Air Beach på bestilling af Guineas daværende præsident Alpha Conde (fra 2010), og siden da kunne stranden ikke længere kalde sig et uberørt paradis. Sobane Beach i nærheden byder på billigere strandhoteller og mellem disse områder findes paradisiske strande, der minder om caribiske og som ligger og venter på at blive opdaget.


Mount Nimba Naturreservat er en del af UNESCO’s Verdensarv

De fredede områder i Guinea dækker ca. 35,6% af det nationale territorie. Dette inkluderer 3 nationalparker samt andre beskyttede områder. Et af de mest populære er Mount Nimba Naturreservat. Et beskyttet område og på UNESCO’s Verdensarvsliste, der ligger i både Guinea (2/3) og Elfenbenskysten(1/3) strækker det sig over 17.540 hektar. Reservatet dækker store dele af Nimba Range, et geografisk unikt område ualmindeligt rigt på plante- og dyreliv. Heriblandt finder man op til flere arter, der kun findes i denne region så som viviparous tussen og hestesko flagermusen. Bjergtoppen er på 1750 m og er at betragte som et vandtårn med udspring af over 50 kilder. Reservatet bebos af de spændende chimpanzer, der benytter sten som værktøj.


Kambadaga Falls i Guinea er simpelthen spektakulært
Ja det er! Kambadaga Falls i Guinea er 249 meter højt og 69 meter bredt. Vandfaldet knækker over tre forskellige vandfald og er omringet af jungle med aber og et væld af farverige fugle. Simpelthen fantastisk!


Saudiarabisk storhed i Conakry
Der er plads til 10.000 mænd og 2.500 kvinder i stormoskéen i Conakry, opført med midler fra Kong Fahd af Saudiarabien. Derudover er der plads til yderligere 12.500 tilbedere i moskéens store esplanade. Den åbnede i det muslimske land i 1982 og er den fjerde største moské i Afrika.


Guineas fodboldlandshold hedder De Nationale Elefanter
Guineas befolkning spænder over 24 etniske grupper og der tales lige så mange sprog. Fransk er stadig det officielle sprog. Guineansk mad varierer fra region til region med ris som den største fællesnævner. Og netop risdyrkningen er årsagen til de senere års enorme skovrydninger. Fodbold er den mest populære sport i Guinea og landsholdet kalder sig Syli Nationale, De Nationale Elefanter.

Vestafrikanske opdagelser - Guinea, Sierra Leone og Liberia

Rundrejse i Senegal og Gambia 10050 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Senegal og Gambia

Oplev det eksotiske Senegal og det tropiske Gambia på denne rundrejse, der også har 2 dages cruise...
En utraditionel odyssé på Silkevejen: Tadsjikistan, Kirgisistan og Kina 14740 DKK, 15 Dage

En utraditionel odyssé på Silkevejen: Tadsjikistan, Kirgisistan og Kina

Mærk den dybe ærefrygt ved at stå midt i de betagende Pamir-bjerge;et levende vidnesbyrd om...
Irak - landet mellem Tigris og Eufrat 14740 DKK, 9 Dage

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat

  Irak har akæologiske udgravninger og historiske steder som intet andet sted på...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...