Vestafrikanske opdagelser - Guinea, Sierra Leone og Liberia

Vestafrikanske opdagelser - Guinea, Sierra Leone og Liberia 17490 DKK, 13 Dage
Denne del af Vestafrika har været et overset rejsemål  i mange år – af gode grunde. Men det er heldigvis fortid. Der er nu fredeligt og kampen mod Ebola blev vundet for 5-6 år siden.
 
De tre lande er forbløffende, har storladne landskaber, forskelligartede kulturer og ikke mindst en fantastisk gæstfrihed. Rejsen begynder i Guinea, med majestætiske vandfald og den mægtige Niger-flod, som løber gennem højlandet Fouta Djalon. Videre gennem frodige regnskove med deres indbyggere bl.a. chimpanser og andet spændende dyreliv.
 
Sierra Leone er den glemte perle, når det gælder strandturisme. Men landet er ikke kun gyldent sand og sol. Det rummer en lang historie. Man kan udforske den koloniale arv ved det gamle slavefort på Bruce-øen, hvorfra omkring 50 000 slaver blev sendt til Nordamerika. Og den farverige hovedstad Freetown er som en tidsmaskine tilbage til de dage, hvor de befriede slaver fra Caribien vendte hjem og bosatte sig her. Landets nationalparker rummer noget af verdens sjældneste dyreliv, såsom den røde colobus abe.
 
Når det gælder nationalparker, er Liberia stedet, som alle naturelskere må besøge. Her ligger en af de mest berømte vestafrikanske nationalparker - Sapo. Liberia er pulserende, farverigt og et grønt land med venlige mennesker, som med succes kæmper mod arene fra tidligere tiders uroligheder. 
 
Turens højdepunkter:
Iles de Los - en gruppe på tre øer, der ligger ud for Guineas kyst
Kilissi - et charmerende guineansk feriested med øko-turisme
Bunce Island - et stort europæisk kommercielt fort bygget under slavehandelstiden i Sierra Leone, erklæret et nationalt monument i 1948
Monrovia - hovedstaden i Liberia 

Rejseplan:
 
Dag 1 Conakry (Guinea)
Ankomst Gbessia International Airport i Conakry, transfer til hotel for overnatning
 
Dag 2 Conakry
I dag tager vi på sightseeing i Conakry og besøger  nationalmuseet, markedspladsen, katedralen og den store moske og får en enestående mulighed for at forstå Guinea, som er berømt for sin kunstneriske og kulturelle mangfoldighed, eksemplificeret i sange, danse og traditioner.
 
Dag 3 Conakry - Iles de Los
Efter morgenmad tager vi på sejltur til Iles de Los, tre øer, der ligger ud for kysten - Tamara (Fortoba), Kassa og Roume. Ø;;;;;;;;;;erne har været beboet i meget lang tid. Briterne tog dem i deres besiddelse, men overgav dem senere til Frankrig mod at få fiskeri rettigheder i Newfoundland og Labrador i stedet. Roume siges at have været inspiration til romanen Skatteøen og var kendt for sin rolle under handlen med slaver, mens Tamara var et fængsel. Retur til Conakry for overnatning.
 
Dag 4 Kinda - Mt. Gangan - Killisi
Afrejse til Kindia til bytur og sightseeing omkring Mount Gangan – så videre til Kilissi, et charmerende økoturisme resort med to naturpools, der er realtivt dybe og indbyder til en dukkert. Omgivelserne er skove, og området er i økologisk balance. Frokosten kan indtages ved et vandfald og der er tid til en kort tur ud i bushen.
 
Dag 5 Sierra Leone
Vi krydser grænsen til Sierra Leone og ved grænsen vil en ny lokal guide tage over. Overnatning på hotel i Freetown.
 
Dag 6 Bunce Island (Sierra Leone)
Bunce Island blev udnævnt til nationalt monument i 1948. Det var et stort europæisk handelsfort bygget til slavehandel. Det var her europæiske handlende og afrikanske købmænd mødtes. Over 50.000 slaver; kvinder, børn og mænd blev sendt til Amerika. Udover var handel med slaver, blev også guld, elfenben og træ handlet i 1800 tallet, og et stort antal af de slaver som blev sendt til South Carolina og Georgia blev handlet på netop denne ø.
Tag derefter på bytur i Freetown med Nationalmuseet og det store marked. Det er et overdækket marked med af salg en række lokale kunsthåndværk, antikviteter og genbrug samt traditionelle lægemidler.
 
Dag 7 Banana Island
Efter en kort gåtur langs Guma sejles videre i båd til den tidligere slave-ø Banana Island, hvor der overnattes.
 
Dag 8 Bo
Kørsel til Bo, Sierra Leones næststørste by. Overnatning i et gæstehus.
 
Dag 9 Kennema - Monrovia (Liberia)
Kørsel til Kenema, hovedkvarteret i Diamond District i den østlige provins. Videre til Monrovia og overnatning på hotel.
 
Dag 10 Robertsport
I dag tager vi en 2-3 timers gåtur til Robertsport for at besøge den lille fiskerby, se kirken og nyde stranden i nærheden. Tilbage til Monrovia.
 
Dag 11 Monrovia
Bytur i Monrovia med besøg i Waterside Market og bydelen West Point - et af Monrovias tættest befolkede slumområder.
 
Dag 12 Providence Island
Tidlig afrejse fra hotellet til Providence Island, en lille ø mellem Monrovia og Freeport. Beliggende ved mundingen af Mesurado-floden, hvor tidlige bosættere i Liberia først slog sig ned tilbage i 1820’erne. Bagefter fortsættes til Centennial Pavilion en hjørnesten i den moderne liberianske historie. Overnatning på Kendeja Resort.
 
Dag 13 Afrejse
Transfer til Monrovia lufthavn for afrejse. 

Prisen inkluderer:
Standard hoteller
værelser med private faciliteter
lokale engelsktalende guider
al transport og bådtransport nævnt i programmet
entreer
turleder fra Penguin Travel

Prisen inkluderer ikke:
Internationale fly
visa
måltider
drikkevarer og drikkepenge
personlige udgifter
forsikringer


Billeder


Vestafrikanske opdagelser - Guinea, Sierra Leone og Liberia (Vurderet 4.8 / 5 Baseret på 321 Anmeldelser.)
Pris
17490 DKK
Varighed
13 Dage
Eneværelsestillæg
3580 DKK
Status
Åben for booking
Pris
17490 DKK
Varighed
13 Dage
Eneværelsestillæg
3580 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-12
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 8340 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 8 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...