Vestafrikanske opdagelser - Guinea, Sierra Leone og Liberia

Vestafrikanske opdagelser - Guinea, Sierra Leone og Liberia 14850 DKK, 13 Dage

Den Vestafrika har været overset af turister i mange år - først på grund af borgerkrige og derefter på grund af Ebola-udbrud. Kampen mod Ebola blev vundet i 2015 og i dag har hele regionen erklæret fri for Ebola.

De tre lande er forbløffende, storladne landskaber, forskelligartede kulturer og ikke mindst en fantastisk gæstfrihed. Rejsen begynder i Guinea, med majestætiske vandfald og den mægtige Niger flod, som løber gennem højlandet Fouta Djalon. Videre gennem frodige regnskove og deres indbyggere – chimpanser, samt andet spændende dyreliv.

Sierra Leone er den skjulte perle når det gælder strandturisme. Men landet er ikke kun gyldent sand og sol. Det rummer en stor historie. Man kan udforske den koloniale arv ved det gamle slavefort på Bruce-øen, hvor omkring 50 000 slaver blev sendt til Nordamerika. Og den farverige hovedstad Freetown der er som en tidsmaskine, lige tilbage til de dage, hvor de befriede slaver fra Caribien rejste tilbage og bosatte sig her. Landets nationalparker, rummer noget af verdens sjældneste dyreliv, såsom den røde colobus abe.

Når det gælder nationalparker, er Liberia stedet, som alle naturelskere må besøge.
Det er hjemsted for en af de mest berømte vestafrikanske nationalparker - Sapo. Liberia er
pulserende, et grønt land med venlige mennesker, som med succes kæmper mod arene fra tidligere borgerkrige.


 

Dag 1: Conakry (Guinea)
Ankomst Gbessia International Airport i Conakry, transfer til vores hotel for overnatning

 

Dag 2: Conakry
Tag på en sightseeingtur i Conakry og besøg, nationalmuseet, markedspladsen, katedralen og den store moske og få en enestående mulighed for at forstå Guinea, som er virkelig berømt for sin kunstneriske og kulturelle mangfoldighed, eksemplificeret af sange, danse og traditioner.

Dag 3: Conakry - Iles de Los
Efter morgenmad sejltur til Iles de Los, tre øer, der ligger ud for kysten - Tamara (Fortoba), Kassa og Roume. Ø;;;;erne har været beboet i meget lang tid. Briterne tog dem i besiddelse og overgav dem senere til Frankrig mod at få fiskeri rettigheder i Newfoundland og Labrador i stedet. Roume siges at have været inspiration til romanen Treasure Island og var kendt for sin rolle i slavehandelen, mens Tamara var et fængsel. Retur til Conakry for overnatning.

Dag 4: Kinda - Mt. Gangan - Killisi
Afrejse til Kindia til bytur og sightseeing omkring Mount Gangan – så videre til Kilissi, et charmerende økoturisme resort, med to naturpools.
Omgivelserne er skovklædte, og området er i økologisk balance. Besøg, naturpoolen, spis frokost ved vandfaldene eller gå på en vandring i bushen.

Dag 5: Sierra Leone
Vi krydser grænsen til Sierra Leone og ved grænsen vil en lokal guide overtage. Overnatning på hotel i Freetown.

Dag 6: Bunce Island (Sierra Leone)
Bunce Island blev udnævnt til nationalt monument i 1948. Bunce Island var et stort europæisk handelsfort bygget under slavehandelstiden. Det var et mødested for europæiske handlende og afrikanske købmænd. Over 50.000 slaver; kvinder, børn og mænd blev sendt til Amerika. Desuden var handel med slaver, guld, elfenben og stokke træ var meget udbredt i 1800 tallet, og et stort antal af de slaver som blev sendt til South Carolina og Georgia blev handlet på netop denne ø.
Derefter en bytur i Freetown, hvor vi besøger Nationalmuseet og det store daglige marked. Det er overdækket marked og med af salg en række håndværk, antikviteter og traditionelle lægemidler.

Dag 7: Banana Island
Efter en kort gåtur langs sejles videre i båd til den tidligere slave ø Banana Island, hvor der overnattes.

Dag 8: Bo
Kørsel til Bo, Sierra Leones næststørste by. Overnatning i et gæstehus.

Dag 9: Kennema - Monrovia (Liberia)
Kørsel til Kenema, hovedkvarteret i Diamond District i den østlige provins. Videre til Monrovia og overnatning på hotel.

Dag 10: Robertsport
Kørsel til Robertsport for at besøge en allierede ubådsbase fra anden verdenskrig og mulighed for surfing ved en af de smukke vestafrikanske strande. Senere besøg den lille fiskerby i nærheden. Overnatning på hotel.

Dag 11: Monrovia
Bytur i Monrovia herunder besøg på Waterside Market og bydelen West Point - et af Monrovias tættest befolkede slumområder.

Dag 12: Providence Island
Tidlig afrejse fra hotellet til Providence Island, en lille ø mellem Monrovia og Freeport. Beliggende ved mundingen af Mesurado-floden, hvor tidlige bosættere i Liberia først bosatte sig mellem 1820 og 1822. Senere tur til Centennial Pavilion en hjørnesten i den moderne liberianske historie. Overnatning på Kendeja Resort.

Dag 13: Afrejse
Transer til Monrovia lufthavn for afrejse

Prisen inkluderer: ► standard hoteller, værelser med private faciliteter og morgenmad ► helpension på dag 7 - Banana Island ► lokal engelsktalende guide ► al transport og båd transport nævnt i programmet ► entreer ►tur-leder fra Penguin Travel

Prisen inkluderer ikke: ► Internationale fly ► visum ► Personlige udgifter ► forsikringer ► drikkepenge

Eventuelle ekstra udgifter: ► enkeltværelsestillæg 4500 DKK


Billeder


Vestafrikanske opdagelser - Guinea, Sierra Leone og Liberia (Vurderet 4.8 / 5 Baseret på 236 Anmeldelser.)
Pris
14850 DKK
Varighed
13 Dage
Eneværelsestillæg
4480 DKK
Status
Åben for booking
Pris
14850 DKK
Varighed
13 Dage
Eneværelsestillæg
4480 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Tag med tilbage i tiden – Somaliland og Djibouti 13810 DKK, 12 Dage

Tag med tilbage i tiden – Somaliland og Djibouti

Tag med os til et de mest spændende steder på Afrikas Horn: Somaliland og Djibouti - to af de...
Venezuela - Angel Falls & Orinoco deltaet 8880 DKK, 9 Dage

Venezuela - Angel Falls & Orinoco deltaet

 Dette er en tur, der vil afsløre essensen i et af de mest eksotiske hjørner i Latinamerika -...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7390 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk....


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang...