Rejs trygt og sikkert!
Rosefestival (Bulgarien)

Den kendte oliefremstillende bulgarske rose er et uadskilleligt element i den bulgarske historie og kultur. Den unikke rose er blevet æret af mange kendte, såvel som mindre kendte forfattere og kunstnere, ligesom den fejres i utallige folkesange. Som landets varemærke bliver den bulgarske rose fejret hvert år ved en meget speciel ceremoni – Rosefestivalen. I det tidlige juni vækkes Rosernes dal til live ved roseplukkernes sange og danse. Eventen finder sted hvert år på den første søndag i juni, hvor rosenplukkerne kommer ved tidlig daggry påklædt i områdets nationale folkedragter. Festivalen bliver holdt i byerne Karlovo, Kalofer og Kazanlak, der befinder sig i Rosernes dal, hvor naturen er utrolig smuk og området er omfavnet af duft, når roserne blomstrer i maj/juni.

Turens højdepunkter:
♦ Rosernes dal – det berømte sted, hvor rose festivalen og roseplukningen foregår
♦ Kazanlak – beliggende i dalen af roser med mere end 90 kulturelle og historiske monumenter i oplandet
♦ Plovdiv – er en af de ældste europæiske byer, der har været beboet i næsten 8000 år.
♦ Veliko Tarnovo – (den gamle bulgarske hovedstad) er kongeligt beliggende ved Tsarevets, Trapezitsa og Sveta Goras historiske bakker, ved bredden af Yantra floden
♦ Koprivshtitsa – en af de bedst bevarede byer med huse fra den nationale vækkelsesperiode.


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Sofia eller Plovdiv lufthavn og møde med en af vores professionelle og venlige guider. Overnatning i Sofia eller Plovdiv.

Dag 2. Rose festival i Kazanlak
Tidlig kørsel til rose markerne nær Kazanlak for at deltage i den traditionelle roseplukning efterfulgt af en demostration af den autentiske rosekogning. Deltagelse i karnevalsparaden i byens centrum. Herefter nydes den specielle festfrokost med lækre bulgarske retter og vine, ledsaget af storslåede folkesange og danse. Aftensmad og overnatning i Kazanlak.

Dag 3. Det trakiske grav – Shipka monumentet – Det etnografiske museum Etara - Veliko Turnovo
Denne dag skal vi se to thrakiske grave, den i Kazanlak og den nyfundne ”Goliama Kosmatka”, hvilket vil blive efterfulgt af et besøg i Shipka-passets kuppelforgyldte kirke. Vi fortsætter til Veliko Tarnovo – hovedstaden i Det andet bulgarske rige (1185-1396). På vejen til Veliko Tarnovo besøger vi det etnografiske museum, Etara. Aftensmad og overnatning i Veliko Tarnovo eller Arbanasi.

Dag 4. Veliko Turnovo – Arbanassi
Sightseeing i Veliko Tarnovo – en by, der bliver betragtet som en af de smukkeste i Europa. Om eftermiddagen besøger vi landsbyen Arbanasi – et stykke uspoleret bulgarsk arkitektur. Overnatning i Veliko Tarnovo eller Arbanasi.

Dag 5. Veliko Turnovo – Koprivshtitsa – Sofia
Morgenafrejse til Sofia. På vejen besøger vi den unikke lille provinsby Koprivshtitsa. Aftensmad og overnatning i Sofia.

Dag 6. Sofia
Sightseeing i Sofia – Bulgariens hovedstad. Sofia har været beboet i 8000 år. Den blev kaldt Serdica af thrakerne. Aftensmad og overnatning i Sofia.

Dag 7. Sofia – Plovdiv
Kørsel til Plovdiv – den andenstørste by i Bulgarien. Plovdiv blev grundlagt af thrakerne som kaldte byen Evmolpija. Aftensmad og overnatning enten i Plovdiv eller Sofia.

Dag 8. Afrejse
Tid til at tage hjem. Transfer til Sofia eller Plovdiv lufthavn.

Prisen inkluderer: ► Syv nætter i delt dobbeltværelse (3+, 4-5 stjernet hoteller med douche/toilet) og halvpension (morgenmad og aftensmad) ►Folkloreaften under opholdet ►transfers ►engelsktalende guide og entréer.

Prisen inkluderer ikke: ►Entréer ud over programmet ►souvenirs/rosenolieprøver ► andre måltider ► personlige udgifter.

Eventuelle tillæg: Tillæg for eneværelse.

Anbefalet rejseperiode: Rose-festivalen finder sted den første weekend i juni hvert år. Der kan ske ændringer i programmet som følge af din flyplan. 

Links til produkttyper information:
http://www.bulgariacarrent.com


 


Billeder


Rosefestival (Bulgarien) (Vurderet 4.87 / 5 Baseret på 346 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
Minimum 6
Reservation System Code
BGROSE
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7590 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5880 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...