Mozambique og den smukkeste tropiske kyst

Mozambique og den smukkeste tropiske kyst 8560 DKK, 8 Dage

Maleriske hvide sandstrande, et behageligt kystklima, en fascinerende kultur og en befolkning af varme, imødekommende mennesker; Mozambique har alt, hvad du nogensinde kunne ønske dig på en rejse langs den i alt 2500 km lange kystlinje.

Denne tur tager dig til den storslåede Barra Beach, til Vilanculos og Bazaruto Archpelago for at se uberørte, smukke og bløde sandstrande langs det turkise vand i Det Indiske Ocean, et perfekt sted for det afslappende strandliv og for forskellige aktiviteter, såsom fiskeri, surfing , sejlads, snorkling osv.

Turen slutter i hovedstaden Maputo, et centrum for forskellige kulturer, med byliv og mere strand i en skøn kombination, der gør byen et besøg værd. Og med tydelige franske jernaftryk i hr. Eiffels skønne bygningsværker.

 

Turens højdepunkter:

♦ Praia da Barra - ved Inhambane i afdæmpet kolonistil
♦ Bazaruto-øgruppen - fredet nationalpark med det fineste sand og farverige fisk under vand
Vilanculos - kystby 700 km nord for Maputo og et sand(t) vandmekka
 


 Rejseplan:

Dag 1. Maputo – Chidenguele
Fra Maputo Lufthavn tager vi direkte mod nordøst ind i Xai Xai-distriktet, hvor vi turen bringer os gennem kokos- og sukkerplantager i det landlige Mozambique. Undervejs ser vi sælgere af cashewnødder, ser dagliglivet i de små landsbyer som det udspiller sig mens vi kører forbi, og strejfende husdyr samt de åbne vidder. Efter tre timers kørsel ad Afrikas østkyst når vi vores første stop ved Chidenguele. Overnatning på Paraiso De Chidenguele Resort eller lignende. Afhængigt af ankomsttidspunktet skal vi muligvis overnatte i Bilene, som er tættere på Maputo på Shongili Lodge eller lignende. (-/-/-)

Dag 2: Chidenguele - Praia da Barra (Inhambane)
Vi fortsætter længere mod nord, følger kysten, og vi når vores resort ved Barra-stranden (Praia da Barra), nær den historiske by Inhambane. Slå dig ned og nyd en tur på den skønneste palmestrand eller din første dukkert i Det Indiske Ocean. Denne aften kan vi opleve en traditionel mozambikansk middag og prøve de berømte lokale smage, friske fisk og skaldyr på en af Mozambiques bedste restauranter - The Green Turtle. Vi tilbringer de næste to nætter på Bayview Lodge hotel el. lign. (M/-/-)

Dag 3: Praia da Barra
En fridag til at nyde afslappede timer på de maleriske strande, svømme eller til nogle af de valgfrie aktiviteter i vandet, på vandet eller de landbaserede eventyraktiviteter med alt inden for dykning og snorkling til ridning og ture på quad-bikes (ATV). (M/-/-)

Dag 4: Praia da Barra – Vilanculos
På vej til Vilanculos i dag stopper vi i den charmerende by, Inhambane, med dens skønne alléer og gamle koloniale portugisiske bygninger. En af de ældste bebyggelser på østkysten; her blandes arabisk, indisk, afrikansk og europæisk påvirkning i et levende mix.
Vi fortsætter til Vilanculos, en afslappet by med nogle dejlige strande omgivet af krystalklart turkisblåt vand. Det er fyldt med alle de faciliteter, der er nødvendige for en fantastisk ferie ved havet. De næste to dage skal vi bo på Casa Cabana Beach hotel el. lign. (M/-/-)

Dag 5: Vilanculos – Bazaruto Archipelago – Vilanculos
Den livlige kystby Vilanculos er ideelt placeret til at udforske de tre hovedøer i Bazaruto-øgruppen (Bazaruto, Benguerra og Magaruque), der ligger ud for Mozambiques fastland. Bazaruto Archipelago er ikke uden grund Mozambiques førende rejsemål - et tropisk strandparadis med klart turkisblåt vand og palmeomkransede øer. Som et beskyttet område er revene uberørte, og havlivet her er spektakulært. Denne klynge af fem uspolerede tropiske øer betragtes som et af de smukkeste steder i Afrika. Mozambiques eneste havreservat, Bazaruto, er verdenskendt for sin fremragende dykning og snorkling, havdyrene, der bebor dets intakte rev. Livet i havet omfatter et imponerende udvalg af farvestrålende tropiske fisk, hvaler og delfiner, såvel som de sjældne dugong (havko) og nilkrokodiller, der nåede helt til Madagaskar ved at krydse havet her. Nogle af de vandlevende væsner, der ses ved dyk, omfatter hvalhajer, manta-rokker, skildpadder, hummere, barracudaer, klovnefisk, de farverige Moorish idol og spændende makrel-arter. Antiloper, Samango-aber og omkring 180 fuglearter har også deres liv på Bazaruto-øerne. Heldagsudflugten med speedbåd inkluderer snorkling og frokost. (M/F/-)

Dag 6: Vilanculos - Chizavane
I dag kører vi atter mod syd og efter godt fire timer er vi fremme ved Nascer Do Sol, beach-resort, tæt ved Chizavane og smukt beliggende med hytter ud til havet. (M/-/-)

Dag 7: Chizavane - Maputo
Vi tager tilbage til hovedstaden Maputo. Køreturen er på ca. 3-4 timer. mer. Om eftermiddagen er der en guidet halvdagstur i Maputo med stop ved fæstningen, det centrale marked, det naturhistoriske museum. Vi kommer også forbi Maputo rådhus, katedralen, den botaniske have og jernhuset designet af Gustav Eiffel, hvorefter der er indcheckning på hotellet. (M-/-)

Dag 8: Afrejse
Turen er slut og transporten til lufthavnen er på egen hånd. 

***

Visum: ► Der er visumpligt for danske statsborgere til Mozambique. Tjek altid selv for eventuelle ændringer. 30 dages visum kan udstedes i lufthavnen ved ankomst til Mozambique eller kan arrangeres i forvejen gennem Mozamibue’s ambassade i Stockholm. Det anbefales at søge visum på forhånd for at undgå forsinkelser ved indrejsen. Husk at passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed og have min. 3 blanke sider

 


Prisen inkluderer:
Overnatning på hotel og lodges (turistklasse) i delt dobbeltværelse med eget bad
Måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
Transport i hht. program
Engelsktalende lokalguide
Udflugt med båd til Bazaruto inkl. snorkling og frokost
Turleder fra Penguin Travel ved min. 10 deltagere

Prisen inkluderer ikke:
Fly til/fra Maputo (Mozambique)
Måltider udover nævnte
Drikkevarer og drikkepenge
Entreer
Taxi til lufthavnen dag 8 (12-13 USD)
Visum
Vaccinationer
Forsikring
Andet ikke nævnt inkluderet


Billeder


Mozambique og den smukkeste tropiske kyst (Vurderet 4.66 / 5 Baseret på 33 Anmeldelser.)
Pris
8560 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1790 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
8560 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1790 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
MZRUND
På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 9080 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage 8860 DKK, 14 Dage

Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage

Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang for meget længe siden...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 5140 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Se alt»

Blog

28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...