På østeuropæisk opdagelse - Moldovas hemmeligheder Transnistrien og Gagausien

På østeuropæisk opdagelse - Moldovas hemmeligheder Transnistrien og Gagausien 4840 DKK, 6 Dage

Tag med til Moldova, der er det mindst besøgte europæiske land med mindre end 12.000 besøgende om året. Moldova byder også på uspoleret natur, god vin og gemmer på europæisk historie, de færreste kender til. 

Bliv en af de få rejsende, der træder ind i Transnistrien - en udbryderrepublik i det østlige Moldova, hvor sovjetiske værdier stadig holdes i hævd, og folk kæmper for uafhængighed. Også i det autonome Gagausien i det sydlige Moldova vejres der morgenluft, men der produceres også vin – alene i hovedbyen Combat er der 11 vinerier. Men hvem er dette folk - hvorfor er de så specielle. Der er mere end 19 forskellige forklaringer. Mange af dem indgår i vores fortælling om dette særlige område.

Turens højdepunkter:
♦ Chisinau - hovedstaden i Moldova
♦ Milestii Mici - den største underjordiske "vinby" i Europa med over 2 mill. Vinflasker
♦ Tiraspol – hovedstaden i Transnistrien; en tynd stribe land klemt inde mellem Moldova og Ukraine
♦ Comrat – hovedby i Gagausien i det sydlige Moldova


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst Chișinău (Moldova)
Ankomst til Moldovas hovedstad, Chisinau, på egen hånd. Overnatning på hotel. (-/-/-)

Dag 2. Chișinău - Orheiul Vechi - Chișinău City Tour
Vores dag starter med et besøg i komplekset Orheiul Vechi, ca. 60 km nord for Chisinau. På en og samme tid et museumskompleks og Kultur- og Naturreservat, der inkluderer pittoreske landskaber, farverige landsbyer, historiske steder, arkæologiske udgravninger m.m. Komplekset ligger ca. 60 km nord for Chișinău og Orheiul Vechi kan måske bedst beskrives som et stort frilandsmuseum, der viser flere århundreders moldovisk historie. Her er levn fra forskellige epoker, herunder dakiske (Den romerske provins Dakien), geto-dakiske og middelalderen. Komplekset giver et unikt indblik i livet og arkitekturen hos fortidens indbyggere. Et af de mest interessante steder i Orheiul Vechi er huleklosteret, hugget ind i kalkstensklipperne af ortodokse munke. Klosteret går tilbage til det 13. årh. og omfatter en kirke og flere små celler, hvor munke boede, studerede og bad. Stedet byder også på resterne af gamle fæstninger, middelalderlige bosættelser og traditionelle moldoviske huse. Om eftermiddagen vender vi tilbage til Chisinau for at udforske højdepunkterne i byen. Som landets politiske, økonomiske og kulturelle hjerte kan den prale af en blanding af bygninger fra sovjettiden og tiden efter afspejlende landets komplekse fortid og igangværende vækst. Byen er kendt for sine store grønne områder, såsom Ștefan cel Mare Central Park, der tilbyder beboere og besøgende et fredfyldt åndehul. Overnatning i Chisinau. (M/-/-)

Dag 3. Chisinau Milesti Mici Winery - Tighina-fæstningen - Tiraspol- Tiraspol (Transnistrien)
Umiddelbart efter morgenmaden på hotellet er vi på vej til dagens første stop - Tighina-fæstningen (rumænsk - også kendt som Bender fortet), en gammel højborg beliggende i byen Bender. Fæstningen, bygget i det 15. århundrede af Det Osmanniske Rig, har spillet en afgørende rolle i den regionale militærhistorie, idet den har været vidne til adskillige konflikter og skiftet hænder flere gange. Dens imponerende mure og tårne ​​afspejler en blanding af osmanniske og europæiske arkitektoniske stilarter. Derefter fortsætter vi til vingården Milesti Mici, der er kendt for at huse verdens største vinkælder - et underjordisk netværk, der strækker sig over 200 kilometer. Denne omfattende labyrint opbevarer cirka 2 millioner flasker vin, hvilket giver den en plads i Guinness Book of World Records. Vingården er berømt for sine røde, hvide og mousserende vine af høj kvalitet, produceret med traditionelle metoder og lokale druesorter.
Om eftermiddagen ankommer vi til Tiraspol, hovedstaden i Transnistrien. Transnistrien er en tynd stribe land, der er kilet ind mellem Moldova og Ukraine. Her bor mere end 500.000 mennesker og Transnistrien har en parlamentarisk regering, en stående hær og sin egen valuta. Den har alle de træk ved en uafhængig nation – men det er den ikke. Du finder det ikke på mange kort, og ikke et eneste medlem af FN anerkender dets eksistens. At besøge Tiraspol føles som at rejse tilbage til det gamle Sovjetunionen. Bybilledet er domineret af sovjettidens arkitektur, monumenter og symboler, herunder statuer af Lenin og sovjetiske insignier, der afspejler dets komplekse politiske status og historiske bånd til Sovjetunionen. Tiraspols gader og offentlige rum er prydet med vægmalerier i sovjetisk stil, og mange offentlige bygninger har bevaret deres originale design fra kommunisttiden. Vi skal overnatte på et hotel i Tiraspol. (M/-/-)

Dag 4. Tiraspol - Tvarditsa - Beshalma - Comrat (Gagausien)
I dag udforsker vi nogle af landsbyerne i regionen, befolket af forskellige minoritetsgrupper. Vi starter med et besøg i landsbyen Tvarditsa, hvor befolkningen hovedsagligt er etniske bulgarere, der flyttede hertil i det 19. årh. under krigene for Bulgariens befrielse fra Det Osmanniske Rige. I Beshalma stifter vi yderligere bekendtskab med det gagausiske samfund - en etnisk gruppe med egen kulturel og sproglig identitet. Gagauserne er kendt for deres unikke blanding af det tyrkisk sprog (gagausk), den kristen-ortodokse tro og rige traditioner, der afspejler både deres tyrkiske arv og indflydelsen fra den bredere østeuropæiske region. Om eftermiddagen ankommer vi til Comrat - hovedstaden i den autonome region Gagausien.Autonomien giver ret til egen forsamling, eksekutivkomité og kulturelle institutioner for at bevare og fremme den gagausiske identitet og arv. Overnatning på hotel i Comrat. (M/-/-)

Dag 5. Comrat – Chisinau
Efter morgenmaden tager vi tilbage til Chisinau. I dag har vi tid til at fortsætte med at udforske byens historiske højdepunkter og museer. Overnatning i Chisinau. (M/-/-)

Dag 6. Afrejse

Nysgerrig på Rumænien - så kombiner denne rejse med oplevelser i nabolandet. Se mere her

:   


Prisen inkluderer:
5 nætter på 3*** hoteller i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet
Måltider jf. rejseplan (M-morgenmad/F-frokost/A-aftensmad)
Al transport jf. rejseplan i bus med aircondition
Lokale engelsktalende guider
Turleder fra Penguin Travel (ved min. 8 personer),

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
Lufthavnstransport (12-15 EUR pr. bil/vej)
Rejseforsikring
Vinsmagning (budget 20 EUR pp)
Visum (såfremt nødvendigt)
Entreer
Drikkevarer og drikkepenge
Måltider ikke nævnt
Personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Evt. togbillet Bucharest-Chisinau: På forespørgsel


Billeder


På østeuropæisk opdagelse - Moldovas hemmeligheder Transnistrien og Gagausien (Vurderet 4.89 / 5 Baseret på 12 Anmeldelser.)
Pris
4840 DKK
Varighed
6 Dage
Eneværelsestillæg
1050 DKK
Status
Åben for booking
Pris
4840 DKK
Varighed
6 Dage
Eneværelsestillæg
1050 DKK
Status
Åben for booking
Pris
4840 DKK
Varighed
6 Dage
Eneværelsestillæg
1050 DKK
Status
Åben for booking
Pris
4840 DKK
Varighed
6 Dage
Eneværelsestillæg
1050 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-16
Reservation System Code
Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) 5140 DKK, 8 Dage

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)

Oplev det bedste af Bulgarien Bulgarien, er et smukt og spændende land, beliggende på...
Irak - landet mellem Tigris og Eufrat 14740 DKK, 9 Dage

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat

  Irak har akæologiske udgravninger og historiske steder som intet andet sted på...
På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 9080 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...