På østeuropæisk opdagelse - Moldovas hemmeligheder Transnistrien og Gagausien

På østeuropæisk opdagelse - Moldovas hemmeligheder Transnistrien og Gagausien 4840 DKK, 6 Dage

Tag med til Moldova, der er det mindst besøgte europæiske land med mindre end 12.000 besøgende om året. Moldova byder også på uspoleret natur, god vin og gemmer på europæisk historie, de færreste kender til. 

Bliv en af de få rejsende, der træder ind i Transnistrien - en udbryderrepublik i det østlige Moldova, hvor sovjetiske værdier stadig holdes i hævd, og folk kæmper for uafhængighed. Også i det autonome Gagausien i det sydlige Moldova vejres der morgenluft, men der produceres også vin – alene i hovedbyen Combat er der 11 vinerier. Men hvem er dette folk - hvorfor er de så specielle. Der er mere end 19 forskellige forklaringer. Mange af dem indgår i vores fortælling om dette særlige område.

Turens højdepunkter:
♦ Chisinau - hovedstaden i Moldova
♦ Milestii Mici - den største underjordiske "vinby" i Europa med over 2 mill. Vinflasker
♦ Tiraspol – hovedstaden i Transnistrien; en tynd stribe land klemt inde mellem Moldova og Ukraine
♦ Comrat – hovedby i Gagausien i det sydlige Moldova


Rejseplan:   

Dag 1. Ankomst Bucharest (Rumænien)
Ankomst til hovedstaden, Bucharest og transfer til hovedbanegården. Nattog i sovekupe til Chisinau med afgang kl. 22.50. Togturen varer 9 t. 30 min.

Dag 2. Hovedstaden Chisinau (Moldova)
Nyd en vandretur til byens vigtigste seværdigheder, herunder den ortodokse katedral Kristi Fødsel, præsidentpaladset, parlamentsbygningen og de hellige porte, som er kendt som Moldovas 'Triumfbue'. Udflugt og vinsmagning ved Milesti Mici - den største underjordiske vinby i Europa og opført i Guinness World Records. Den har mere end 200 km kalkstenstunneler, hvoraf 55 km bruges til opbevaring af vin. Overnatning på hotel i Chisinau. (M/-/-)

Dag 3. Chisinau - Tiraspol (Transnistrien)
Kørsel til Transnistriens "hovedstad" - Tiraspol. Stop ved Bender Fæstningen (Tighina fæstningen)på vejen. Vel fremme i Tiraspol, står en rejse i fortidens USSR på programmet. Transnistrien er en tynd stribe land, der er kilet ind mellem Moldova og Ukraine. Her er mere end 500.000 indb. , en parlamentarisk regering, en stående hær og egen valuta. Den har alle de træk, som en uafhængig nation har - men er det ikke. Du finder ikke Transnistrien på alle kort, og ikke et eneste medlem af FN anerkender dets eksistens. Først ser vi Lenin-monumentet og kampvogne tilbage fra Anden Verdenskrig. Byen ser ud til at være et spøgelse fra den sovjetiske fortid. (M/-/-)

Dag 4. Tiraspol – Comrat (Gagausien)
Efter en omfattende gåtur i arven fra USSR bevæger vi os mod sydvest forbi traditionelle gagausiske og bulgarske bosættelser og når frem til Comrat, Gagausisens nationale hovedstad. Gagauzien eller Gagauz-Yeri, er en autonom territorial enhed i Moldova. Autonomien tilhører en tyrkisktalende, primært kristen-ortodoks etnisk gruppe. Overnatning i Comrat. (M/-/-)

Dag 5. Comrat – Chisinau
Kørsel tilbage til Chisinau. Om eftermiddagen besøger vi de verdensberømte vinkældre i Cricova. Cricova er som en underjordisk by med obskure gader med navne som de vine, der opbevares her: Aligote, Riesling, Codru og Feteasca. Vinene i denne samling har både historie og flasker over 100 år gamle. Tilbage til Chisinau og hvor vi nyder en særlig middag med vinsmagning. Overnatning i Chisinau (M/-/A)

Dag 6. Afrejse fra Chisinau (Moldova)

***

Nysgerrig på Rumænien - så kombiner denne rejse med oplevelser i nabolandet. Se mere her

:   


Prisen inkluderer:
4 nætter på 3*** hoteller i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet
Måltider jf. rejseplan (M-morgenmad/F-frokost/A-aftensmad)
Al transport jf. rejseplan i bus med aircondition
Vinsmagning med middag på dag 5
Lokale engelsktalende guider
Turleder fra Penguin Travel (ved min. 8 personer)
Togbillet til sovevogn Bucharest-Chisinau

Prisen inkluderer ikke:
Flybillet
Rejseforsikring
Visa (såfremt nødvendigt
Entreer
Drikkevarer og drikkepenge
Måltider ikke nævnt
Personlige udgifter


På østeuropæisk opdagelse - Moldovas hemmeligheder Transnistrien og Gagausien (Vurderet 4.89 / 5 Baseret på 4 Anmeldelser.)
Pris
4840 DKK
Varighed
6 Dage
Eneværelsestillæg
1050 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
4840 DKK
Varighed
6 Dage
Eneværelsestillæg
1050 DKK
Status
Åben for booking
Pris
4840 DKK
Varighed
6 Dage
Eneværelsestillæg
1050 DKK
Status
Åben for booking
Pris
4840 DKK
Varighed
6 Dage
Eneværelsestillæg
1050 DKK
Status
Åben for booking
Pris
4840 DKK
Varighed
6 Dage
Eneværelsestillæg
1050 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-16
Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) 5140 DKK, 8 Dage

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)

Oplev det bedste af Bulgarien Bulgarien, er et smukt og spændende land, beliggende på...
Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6250 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bjergene i Bulgarien er mange og forskellige, men Teteven Balkan kombinerer det bedste af dem alle...
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 17560 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Se alt»

Blog

28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...