Rejs trygt og sikkert!
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse rejsende. Dette er verdens nyeste nation, grundlagt i 2011 og sandsynligvis Afrikas mindst besøgte land.

På denne rejse i Sydsudan kan du forvente, at køre på af de værste veje på kontinentet, du vil opleve sparsom eller ikke-eksisterende infrastruktur og et ubeskriveligt bureaukrati. Selvom landet er næsten blottet for traditionelle 'seværdigheder', er landets højdepunkter dets utallige stammer som mundari- og dinka- stammerne, boende i deres maleriske landsbyer, hvor de fleste af disse folk aldrig er stødt på fremmede før.

Under vores rundrejse vil vi gå op opdagelse i den voksende hovedstad Juba og opleve al-Sudd - Afrikas største vådområde. Højdepunktet på turen er mødet med de lokale Dinka- og Mundari- stammer - de legendariske kvægavlere i Sydsudan. De er kendt for deres fremragende pastorale livsstil og det særlige bånd, de har med deres kvæg. Vi vil bruge et par dage sammen med dem og se fra egen hånd, hvordan dette bånd kommer til udtryk i deres hverdag, i kulturen, sproget og endda deres gestus. En anden ting, som Mundari tager meget alvorligt, er brydning. De er stolte over at være fremragende brydere, og hvis vi er heldige, bliver vi måske vidne til en af deres daglige konkurrencer.


Dag 1. Ankomst Juba
Ankomst til Syssudan's hovedstad Juba, hvorefter der er transfer til hotellet. Overnatning i Juba.
-/-/-

Dag 2. Juba
Vi begynder vores rejse med en bytur i Juba. Byen ligger på den østlige side af Den Hvide Nil (den del af Nilen, der hedder Bahr al Jabal på arabisk) ved det sydlige vådområde al-Sudd. Turen fører os forbi Præsidentpaladset, Johan Garang museet, som fortæller mere om sudanismen og ideen om at forene det splittede folk, samt Jubeks grav - manden, der gav byen sit navn.
M/-/-

Dag 3. Juba-Terekeka
Efter morgenmaden forlader vi Juba og en 4t. lang køretur mod Terekeka begynder. Terekeka er et samfund i Central Equatoria, Sydsudan og er centrum for mundari-folket. Mundari-stammen i Sydsudan er et fascinerende folk, der lever i symbiose med deres kvæg og er kendte for deres kropstatoveringer og ur-gamle traditionelle ritualer. Natten tilbringes i en nærliggende lejr.
M/F/A

Dag 4: Terekeka - Juba
Vi tilbringer formiddagen i dette spændende område. Vi kommer tættere på mundari stammens fascinerende kultur og de fremmedartede levevilkår før turen går tilbage til Juba.
M/F/-

Dag 5: Juba - Bor
I dag tager vi mod nord langs Nilen indtil vi når byen Bor om eftermiddagen. Bor er en by i Sydsudan, med et indbyggertal på cirka 27.600 og ligger ved breden af Den Hvide Nill (Bahr al Jabal-floden), hvor der i 1860’erne et depot for elfenben og slaver blev etableret. Det er det administrative center for dinka-stammerne. Dinkaerne er pastoralister, dvs. de ernærer sig med kvægavl baseret på naturlig græsning, hvor besætningerne under tørken fra december til april flyttes til vådområderne og i regntiden flyttes tilbage til de permanente bosteder på savannen og hvor deres vigtigste afgrøde, hirse, dyrkes. Et stort antal dinkaer er konverteret til kristendommen og lærer at tilpasse sig eller afvise gamle religiøse skikke og ritualer. Vi overnatter i Bor.
M/F/-

Dag 6-7. Dinka kvæg lejr og det flade sumpområde al-Sudd
Vi har en hel dag i dinkaernes tegn, hvor deres hverdag er i centrum for vores oplevelser. På andendagen tager vi ud af byen til det berømte vådområde al-Sudd. Sudd (as-Sudd or al-Sudd på arabisk) er et sumpområde, dannet af vandet fra Den Hvide Nil på dennes Baḥr al-Jabal strækning. Ordet sudd kommer af det arabisk ord ”sadd”, der betyder barriere eller forhindring. Området, som sumpen dækker, er et af verdens største vådområder og det største ferskvandsvådområde ved Nilen. Dens størrelse er meget variabel og har et gennemsnit på over 30.000 kvadratkilometer. I løbet af regntiden kan den strække sig over 130.000 kvadratkilometer. Vi har to overnatninger på hotel i Bor.
M/F/-

Dag 8. Bor - Juba
Denne rundrejse slutter af med en køre tur tilbage til Juba, hvor vi tilbringer vores sidste aften på hotel. M/F/-

Dag 9. Afrejse

Værd at vide:

Visum ► Danske statsborgere skal have visum til Sydsudan. Man kan søge om visum ved den sudanesiske ambassade i Oslo: http://www.embrss-norway.org/. Penguin Travel hjælper med invitation til visum. Venligst send en farveskannet kopi af pas ved bestilling af rejsen. Ingen indrejse med israelske stempler / viseringer i passet.
Valuta ► Valutaen i Sydsudan er Sydsudanske pund (SSP). Amerikanske dollars accepteres flere steder. Det anbefales at medbringe kontanter, da pengekort (visa, mastercard) ikke accepteres i det meste af landet.
Covid ►For de seneste COVID-relaterede begrænsninger og krav er vores råd altid at holde dig opdateret gennem de lokale myndigheder. For yderligere information se her


Læs mere om Sydsudan i vores artikel "Top 7 seværdigheder i Sydsudan"

To read the description in English, click here

 


Prisen inkluderer:
Lufthavn transfers
7 nætter på hoteller og en nat i telt
alle måltider jf. rejseplan (M-Morgenmad; F-Frokost; A-Aftensmad)
al transport
Engelsktalende guide
Entreer
Penguin turleder ved minimum 8 deltagere
registreringsafgift

Prisen inkluderer ikke:
Visum og vaccinationer
Drikkevarer og drikkepenge
Måltider ud over nævnte
Fototilladelse (150 USD betales på stedet)


Billeder


Sydsudan - kvæghyrdernes land (Vurderet 4.77 / 5 Baseret på 37 Anmeldelser.)
Pris
13990 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
2090 DKK
Status
Lukket
Pris
13990 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
2090 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
8-12
Reservation System Code
SSRUND
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 10350 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Det bedste af Mexico - grupperejse 7370 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...