Rejs trygt og sikkert!
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse rejsende. Dette er verdens nyeste nation, grundlagt i 2011 og sandsynligvis Afrikas mindst besøgte land.

På denne rejse i Sydsudan kan du forvente, at køre på af de værste veje på kontinentet, du vil opleve sparsom eller ikke-eksisterende infrastruktur og et ubeskriveligt bureaukrati. Selvom landet er næsten blottet for traditionelle 'seværdigheder', er landets højdepunkter dets utallige stammer som mundari- og dinka- stammerne, boende i deres maleriske landsbyer, hvor de fleste af disse folk aldrig er stødt på fremmede før.

Under vores rundrejse vil vi gå op opdagelse i den voksende hovedstad Juba og opleve al-Sudd - Afrikas største vådområde. Højdepunktet på turen er mødet med de lokale Dinka- og Mundari- stammer - de legendariske kvægavlere i Sydsudan. De er kendt for deres fremragende pastorale livsstil og det særlige bånd, de har med deres kvæg. Vi vil bruge et par dage sammen med dem og se fra egen hånd, hvordan dette bånd kommer til udtryk i deres hverdag, i kulturen, sproget og endda deres gestus. En anden ting, som Mundari tager meget alvorligt, er brydning. De er stolte over at være fremragende brydere, og hvis vi er heldige, bliver vi måske vidne til en af deres daglige konkurrencer.


Dag 1. Ankomst Juba
Ankomst til Syssudan's hovedstad Juba, hvorefter der er transfer til hotellet. Overnatning i Juba.
-/-/-

Dag 2. Juba
Vi begynder vores rejse med en bytur i Juba. Byen ligger på den østlige side af Den Hvide Nil (den del af Nilen, der hedder Bahr al Jabal på arabisk) ved det sydlige vådområde al-Sudd. Turen fører os forbi Præsidentpaladset, Johan Garang museet, som fortæller mere om sudanismen og ideen om at forene det splittede folk, samt Jubeks grav - manden, der gav byen sit navn.
M/-/-

Dag 3. Juba-Terekeka
Efter morgenmaden forlader vi Juba og en 4t. lang køretur mod Terekeka begynder. Terekeka er et samfund i Central Equatoria, Sydsudan og er centrum for mundari-folket. Mundari-stammen i Sydsudan er et fascinerende folk, der lever i symbiose med deres kvæg og er kendte for deres kropstatoveringer og ur-gamle traditionelle ritualer. Natten tilbringes i en nærliggende lejr.
M/F/A

Dag 4: Terekeka - Juba
Vi tilbringer formiddagen i dette spændende område. Vi kommer tættere på mundari stammens fascinerende kultur og de fremmedartede levevilkår før turen går tilbage til Juba.
M/F/-

Dag 5: Juba - Bor
I dag tager vi mod nord langs Nilen indtil vi når byen Bor om eftermiddagen. Bor er en by i Sydsudan, med et indbyggertal på cirka 27.600 og ligger ved breden af Den Hvide Nill (Bahr al Jabal-floden), hvor der i 1860’erne et depot for elfenben og slaver blev etableret. Det er det administrative center for dinka-stammerne. Dinkaerne er pastoralister, dvs. de ernærer sig med kvægavl baseret på naturlig græsning, hvor besætningerne under tørken fra december til april flyttes til vådområderne og i regntiden flyttes tilbage til de permanente bosteder på savannen og hvor deres vigtigste afgrøde, hirse, dyrkes. Et stort antal dinkaer er konverteret til kristendommen og lærer at tilpasse sig eller afvise gamle religiøse skikke og ritualer. Vi overnatter i Bor.
M/F/A

Dag 6-7. Dinka kvæg lejr og det flade sumpområde al-Sudd
Vi har en hel dag i dinkaernes tegn, hvor deres hverdag er i centrum for vores oplevelser. På andendagen tager vi ud af byen til det berømte vådområde al-Sudd. Sudd (as-Sudd or al-Sudd på arabisk) er et sumpområde, dannet af vandet fra Den Hvide Nil på dennes Baḥr al-Jabal strækning. Ordet sudd kommer af det arabisk ord ”sadd”, der betyder barriere eller forhindring. Området, som sumpen dækker, er et af verdens største vådområder og det største ferskvandsvådområde ved Nilen. Dens størrelse er meget variabel og har et gennemsnit på over 30.000 kvadratkilometer. I løbet af regntiden kan den strække sig over 130.000 kvadratkilometer. Vi har to overnatninger på hotel i Bor.
M/F/A

Dag 8. Bor - Juba
Denne rundrejse slutter af med en køre tur tilbage til Juba, hvor vi tilbringer vores sidste aften på hotel. M/F/-

Dag 9. Afrejse

Værd at vide:

Visum ► Danske statsborgere skal have visum til Sydsudan. Man kan søge om visum ved den sudanesiske ambassade i Oslo: http://www.embrss-norway.org/. Penguin Travel hjælper med invitation til visum. Venligst send en farveskannet kopi af pas ved bestilling af rejsen. Ingen indrejse med israelske stempler / viseringer i passet.
Valuta ► Valutaen i Sydsudan er Sydsudanske pund (SSP). Amerikanske dollars accepteres flere steder. Det anbefales at medbringe kontanter, da pengekort (visa, mastercard) ikke accepteres i det meste af landet.
Covid ►For de seneste COVID-relaterede begrænsninger og krav er vores råd altid at holde dig opdateret gennem de lokale myndigheder. For yderligere information se her


Læs mere om Sydsudan i vores artikel "Top 7 seværdigheder i Sydsudan"

To read the description in English, click here

 


Prisen inkluderer:
Lufthavn transfers
7 nætter på hoteller og en nat i telt
alle måltider jf. rejseplan (M-Morgenmad; F-Frokost; A-Aftensmad)
al transport
Engelsktalende guide
Entreer
Penguin turleder ved minimum 8 deltagere
registreringsafgift

Prisen inkluderer ikke:
Visum og vaccinationer
Drikkevarer og drikkepenge
Måltider ud over nævnte
Fototilladelse (150 USD betales på stedet)


Billeder


Sydsudan - kvæghyrdernes land (Vurderet 4.77 / 5 Baseret på 26 Anmeldelser.)
Pris
13990 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
2090 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
13990 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
2090 DKK
Status
Åben for booking
Pris
13990 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
2090 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
8-12
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5510 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5880 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...