Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 8 Dage

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse rejsende. Så er det sagt. Det er verdens nyeste nation, der blev grundlagt i 2011 og sandsynligvis Afrikas mindst besøgte land.

I Sydsudan finder du ikke traditionelle "seværdigheder". Faktisk finder du i det meste af landet heller ikke "traditionelle veje". Til gengæld er her gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturskønhed.

Landets største upolerede ædelstene er dets utallige folkeslag, hvor de fleste af dem sjældent er stødt på udefrakommende før. Hovedparten bor for det meste langs Nilen i regionen Den Ø;;;vre Nil. Der er i øjeblikket tre millioner dinkaer, mens det anslås, at der alene i Sydsudan er 25 separate stammer.

Fra hovedstaden, Juba, kører vi mod nord og tilbringer to dage i Bor, dinkaernes hovedstad, og vi skal med båd ud i vådområdet Sudd. Vi besøger også det helt unikke område Torit ved grænsen til Uganda, hvor vi skal se nogle af de største landsbyer på  hele kontinentet. 

Dinkaerne, toposa og mundari-folket er per tradition kvægavlere, og dyrene, også i beslægtede erhverv, er disse folks primære indtægtskilde. Især kvinderne hos toposa folket har bevaret den helt traditionelle påklædning med skørt i gedeskind, farverige halskæder m.m. Mundari-folket er endvidere kendte for at være fremragende brydere og hvis vi er heldige, bliver vi vidne til deres daglige konkurrencer.

Turens højdepunkter:
Juba – hovedstad og den største by I Sydsudan
Sudd – Afrikas største vådområde med højt græs, papyrus og vandhyacinter. Vinterkvarter for trækfugle
Kvægavlernes land - Dinka, Toposi og Jiye folkets helt unikke kultur og livsbetingelser

 


Dag 1. Ankomst Juba
Ankomst til Sydsudans hovedstad, Juba, hvorefter der er transfer til Panorama Portico Hotel. Overnatning. (-/-/-)

Dag 2. Juba - Bor
Vi lægger ud med at rejse vi langs Nilen mod nord til vi kommer til Bor, hvor vi er fremme om eftermiddagen. Bor (ca. 28.000 indb.) ligger på stedet for en fiskerby ved Den Hvide Nil (Bahr al Jabal-floden), hvor et depot for handel med elfenben og slaver blev etableret i 1860'erne. Det er det administrative center for Dinka-stammerne. Dinkaerne er pastoralister, der flytter deres kvægbesætninger til flodgræsgange i tørsæsonen (december til april) og tilbage til permanente bosættelser i savanneskoven under regnen, når deres fødeafgrøder, primært hirse, dyrkes. Et stort antal dinkaer er konverteret til kristendommen og lærer at tilpasse eller afvise gamle religiøse skikke og ritualer i overensstemmelse med kristen lære. Overnatning på Panorama Palace Hotel i Bor. (M/-/-)

Dag 3. Bor og al-Sudd
Vi tilbringer hele dagen i og omkring Bor. Dagen er i dinkaernes tegn og deres hverdag er i centrum for vores oplevelser. Vi skal på sejltur i det berømte vådområde al-Sudd. Sudd (as-Sudd or al-Sudd på arabisk) er et sumpområde, dannet af vandet fra Den Hvide Nil på dennes Baḥr al-Jabal strækning. Ordet sudd kommer af det arabisk ord ”sadd”, der betyder barriere eller forhindring. Området, som sumpen dækker, er et af verdens største vådområder og det største ferskvandsvådområde ved Nilen. Dets størrelse er meget variabelt og har et gennemsnit på over 30.000 km2. I løbet af regntiden kan den strække sig over 130.000 km2.  Overnatning Panorama Palace Hotel. (M/-/-)

Dag 4: Bor - Juba
Vi kører tilbage til Juba, hvor vi atter skal overnatte på Panorama Portico Hotel. (M/-/-)

Dag 5: Juba - Torit
I dag kører vi 150 km øst gennem East Equatoria State til Torit, hovedbyen i Torit County, tæt på grænsen til Uganda. Overnatning på hotel Torit. (M/-/-)

Dag 6: Torit - Jiye, toposa og didinga folket
Med Torit som base skal vi opleve jiye, toposa og didinga folket. Jiye er i familie med toposa-folket, men de adskiller sig i påklædning, de har flere kropsudsmykninger (skarificering/ardannelse efter udsmykning med knive eller andre redskaber) og piercinger (næse og læber), og deres landsbyer er nogle af de største i Afrika. Overnatning på hotel Torit. (M/-/-)

Dag 7. Torit - Juba
Tilbage til Juba. Byrundtur i Juba. Byen ligger på den østlige side af Den Hvide Nil (den del af Nilen, der hedder Bahr al Jabal på arabisk) ved det sydlige flade vådområde al-Sudd. Seværdighederne vi kommer forbi - afhængig af hvornår vi er tilbage i byen - er: Præsidentpaladset, Johan Garang museet, der forklarer mere om sudanismen og ideen om at forene det splittede folk og Jubeks grav - manden, der gav byen sit navn. Panorama Portico Hotel (M/-/-)

Dag 8. Afrejse
Morgenmad og transfer til kufthavnen for afrejse. (M/-/-)

Værd at vide:

Visum ► Danske statsborgere skal have visum til Sydsudan. Man kan søge om visum ved den sudanesiske ambassade i Oslo: http://www.embrss-norway.org/. Penguin Travel hjælper med invitation til visum. Venligst send en farveskannet kopi af pas ved bestilling af rejsen. Ingen indrejse med israelske stempler / viseringer i passet.
Valuta ► Valutaen i Sydsudan er Sydsudanske pund (SSP). Amerikanske dollars accepteres flere steder. Det anbefales at medbringe kontanter, da pengekort (visa, mastercard) ikke accepteres i det meste af landet.
Covid ►For de seneste COVID-relaterede begrænsninger og krav er vores råd altid at holde dig opdateret gennem de lokale myndigheder. For yderligere information se her


Læs mere om Sydsudan i vores artikel "Top 7 seværdigheder i Sydsudan"

To read the description in English, click here

 


Prisen inkluderer:
Lufthavn transfers
7 nætter på hotel i værelser med eget bad/toielt
Alle måltider jf. rejseplan (M-Morgenmad; F-Frokost; A-Aftensmad)
Al transport i hht. rejseplan
Engelsktalende lokalguide
Entreer
Penguin turleder ved minimum 8 deltagere
Registreringsafgift

Prisen inkluderer ikke:
Visum og vaccinationer
Drikkevarer og drikkepenge
Måltider ud over nævnte
Fototilladelse (200USD betales på stedet)


Billeder


Sydsudan - kvæghyrdernes land (Vurderet 4.77 / 5 Baseret på 46 Anmeldelser.)
Pris
13990 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2090 DKK
Status
Åben for booking
Pris
13990 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2090 DKK
Status
Åben for booking
Pris
13990 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2090 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
SSRUND
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 13770 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Det bedste af Kenya på en uge 10050 DKK, 8 Dage

Det bedste af Kenya på en uge

Kenya er et af de rejsemål, hvor vi vitterligt kan sige, at det har alt. Her ligger det berømte...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...