Rejs trygt og sikkert!

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Top 7 seværdigheder i Sydsudan


Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed.

Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I de sidste par år har en håndfuld lokale turoperatører imidlertid arrangeret ture i Sydsudan, hvilket har gjort dets naturlige og kulturelle vidundere tilgængelige for rejsende fra hele verden. Du kan tjekke vores Sydsudans rejseplan nedenfor og lige her finder du vores anbefalinger til syv spændende oplevelser og top seværdigheder i Sydsudan:

1. Udforsk Juba

Selvom byen ikke har mange traditionelle turiststeder, er der et par steder værd at besøge, som fx. hovedmoskeen, mindesmærket for John Garang - lederen af Sudan People's Liberation Movement og Jubeks grav - leder af Bari -folket, der i vid udstrækning anses for at lægge navn til byen. Når du besøger byen, fornemmer du atmosfæren i et land, der bygger sig selv op med massive byggeprojekter, der finder sted overalt i byen.

2. Besøg en mundari landsby

Mundari er et stammefolk, der bor langs Nilen nord for hovedstaden Juba. De er kendte for deres karakteristiske ar i ansigtet og traditionelle ritualer tæt forbundet med kvæghold. Som en del af de traditionelle indvielsesritualer fra ungdom til manddom skal drenge bo tre måneder med en landsbyældste væk fra samfundet. De bliver derefter arret med (skåret i huden) et V -mærke på panden som bevis på at overgangen til voksen er fuldført. Mundarierne er kvægfolk, hvis kultur, tro og hverdag er centreret om deres husdyr bestående af hornede Ankole-Watusi kvæg. At tilbringe tid i en af deres landsbyer giver et indblik i en usædvanlig og særpræget livsstil, meget forskellig fra den, de fleste af os har.

3. Besøg dinka kvægfolket

I lighed med mundari er dinka en pastoraliststamme og semi-nomader, der flytter deres kvægbesætninger til flodbredder i tørtiden (december til april) og tilbage til permanente bosættelser på savannen i regntiden, hvor deres afgrøder, hovedsagelig hirse, vokser. At bruge et par dage sammen med dem og se på egen hånd, hvordan det særlige bånd, de har til deres kvæg, kommer til udtryk i deres hverdag, er et højdepunkt under et besøg i landet. Dinkaerne er også kendt for at være de højeste mennesker i verden sammen med tutsierne i Rwanda. Den gennemsnitlige højde for både mænd og kvinder er over 180 cm.

4. Sejlads i Sudd – verdens største sumpområde

Sudd (as-Sudd or al-Sudd på arabisk) er et sumpområde, dannet af vandet fra Den Hvide Nil på dennes Baḥr al-Jabal strækning. Det arabiske ord sudd kommer af et andet arabisk ord ”sadd”, der betyder barriere eller forhindring. Området, som sumpen dækker, er et af verdens største vådområder og det største ferskvands vådområde ved Nilen. Dets størrelse er meget variabel og har et gennemsnit på over 30.000 kvadratkilometer. I løbet af den våde sæson kan det strække sig over 130.000 kvadratkilometer. At sejle rundt i Sudd i kano eller en lille båd er en af de bedste måder at udforske det store vådområde og lære mere om dets økosystemer.

5. Se en brydekamp

Brydning tages meget alvorligt i Sydsudan. Alle Lokalbefolkningens forskellige etniske grupper, ofte endda rivaliserende, deltager i de mange turneringer, der arrangeres i hele landet. Sporten er særligt populær i byen Bor i den sydøstlige del af landet, hvor der arrangeres brydestævner hver weekend.

6. Se solnedgangen over Den Hvide Nil

Den længste flod i verden er et imponerende syn til alle tider, men den bliver især mægtig, når den belyses af solnedgangens skønne farver. Over 90% af landet ligger i nærheden af nil -bassinet, så du får mange muligheder for at nyde solnedgangen og tage fantastiske billeder.

7. Udforsk Sydsudans dyreliv

Sydsudan kan prale af en utrolig mangfoldighed af dyreliv - giraffer, elefanter, elend-antiloper, løver, bavianer, flodheste og mange flere. I Boma National Park vandrer hvert år over en million antiloper gennem parken på jagt efter friske græsarealer, hvilket skaber en forbløffende naturoplevelse, der endda kan sammenlignes med Den store migration i Serengeti. Landet har i alt seks nationalparker og 13 vildtreservater, der hver især tilbyder en store dyreoplevelser.

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5880 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7590 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...