Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Top 7 seværdigheder i Sydsudan


Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed.

Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I de sidste par år har en håndfuld lokale turoperatører imidlertid arrangeret ture i Sydsudan, hvilket har gjort dets naturlige og kulturelle vidundere tilgængelige for rejsende fra hele verden. Du kan tjekke vores Sydsudans rejseplan nedenfor og lige her finder du vores anbefalinger til syv spændende oplevelser og top seværdigheder i Sydsudan:

1. Udforsk Juba

Selvom byen ikke har mange traditionelle turiststeder, er der et par steder værd at besøge, som fx. hovedmoskeen, mindesmærket for John Garang - lederen af Sudan People's Liberation Movement og Jubeks grav - leder af Bari -folket, der i vid udstrækning anses for at lægge navn til byen. Når du besøger byen, fornemmer du atmosfæren i et land, der bygger sig selv op med massive byggeprojekter, der finder sted overalt i byen.

2. Besøg en mundari landsby

Mundari er et stammefolk, der bor langs Nilen nord for hovedstaden Juba. De er kendte for deres karakteristiske ar i ansigtet og traditionelle ritualer tæt forbundet med kvæghold. Som en del af de traditionelle indvielsesritualer fra ungdom til manddom skal drenge bo tre måneder med en landsbyældste væk fra samfundet. De bliver derefter arret med (skåret i huden) et V -mærke på panden som bevis på at overgangen til voksen er fuldført. Mundarierne er kvægfolk, hvis kultur, tro og hverdag er centreret om deres husdyr bestående af hornede Ankole-Watusi kvæg. At tilbringe tid i en af deres landsbyer giver et indblik i en usædvanlig og særpræget livsstil, meget forskellig fra den, de fleste af os har.

3. Besøg dinka kvægfolket

I lighed med mundari er dinka en pastoraliststamme og semi-nomader, der flytter deres kvægbesætninger til flodbredder i tørtiden (december til april) og tilbage til permanente bosættelser på savannen i regntiden, hvor deres afgrøder, hovedsagelig hirse, vokser. At bruge et par dage sammen med dem og se på egen hånd, hvordan det særlige bånd, de har til deres kvæg, kommer til udtryk i deres hverdag, er et højdepunkt under et besøg i landet. Dinkaerne er også kendt for at være de højeste mennesker i verden sammen med tutsierne i Rwanda. Den gennemsnitlige højde for både mænd og kvinder er over 180 cm.

4. Sejlads i Sudd – verdens største sumpområde

Sudd (as-Sudd or al-Sudd på arabisk) er et sumpområde, dannet af vandet fra Den Hvide Nil på dennes Baḥr al-Jabal strækning. Det arabiske ord sudd kommer af et andet arabisk ord ”sadd”, der betyder barriere eller forhindring. Området, som sumpen dækker, er et af verdens største vådområder og det største ferskvands vådområde ved Nilen. Dets størrelse er meget variabel og har et gennemsnit på over 30.000 kvadratkilometer. I løbet af den våde sæson kan det strække sig over 130.000 kvadratkilometer. At sejle rundt i Sudd i kano eller en lille båd er en af de bedste måder at udforske det store vådområde og lære mere om dets økosystemer.

5. Se en brydekamp

Brydning tages meget alvorligt i Sydsudan. Alle Lokalbefolkningens forskellige etniske grupper, ofte endda rivaliserende, deltager i de mange turneringer, der arrangeres i hele landet. Sporten er særligt populær i byen Bor i den sydøstlige del af landet, hvor der arrangeres brydestævner hver weekend.

6. Se solnedgangen over Den Hvide Nil

Den længste flod i verden er et imponerende syn til alle tider, men den bliver især mægtig, når den belyses af solnedgangens skønne farver. Over 90% af landet ligger i nærheden af nil -bassinet, så du får mange muligheder for at nyde solnedgangen og tage fantastiske billeder.

7. Udforsk Sydsudans dyreliv

Sydsudan kan prale af en utrolig mangfoldighed af dyreliv - giraffer, elefanter, elend-antiloper, løver, bavianer, flodheste og mange flere. I Boma National Park vandrer hvert år over en million antiloper gennem parken på jagt efter friske græsarealer, hvilket skaber en forbløffende naturoplevelse, der endda kan sammenlignes med Den store migration i Serengeti. Landet har i alt seks nationalparker og 13 vildtreservater, der hver især tilbyder en store dyreoplevelser.

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Det bedste af Kenya på en uge 10050 DKK, 8 Dage

Det bedste af Kenya på en uge

Kenya er et af de rejsemål, hvor vi vitterligt kan sige, at det har alt. Her ligger det berømte...
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 13770 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...