Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik

Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik 12580 DKK, 11 Dage

En rejse til Cameroun og Den Centralafrikanske Republik, CAR, kalder på den uforbeholdne eventyrlyst – den bliver både udfordret og tilfredsstillet i rigelige mængder på denne usædvanlige rundrejse i Afrika.

CAR, er en indlandsstat omkring ækvator og er lige så lidt kendt som den er udforsket. Den læner sin østlige grænse op ad Cameroun, mens de øvrige naboer er lande som Tchad, Sudan og Den Demokratiske Republik Congo. CAR er ikke et rejsemål for sarte sjæle. Landet har en urolig historie efter at have lidt under den franske kolonisering frem til 1960 og de efterfølgende magtkampe mellem egne ledere, der har medført, at landet er et af de mindst udviklede på hele det afrikanske kontinent og stadig fortrinsvis er baseret på selvforsyningslandbrug. Og kommer man som besøgende uden for hovedstaden bliver man som altid i Afrika mødt af en åben og venlig befolkning, der er ivrig efter at vise, hvad landet har at byde på trods de barske omstændigheder.

Vi lægger ud med et roadtrip på tværs af Cameroon, der ofte bliver kaldt for mini Afrika, da alt det, vi normalt forbinder med Afrika, findes samlet her: ørken, bjerge, regnskov,kyst og savanne. Fra Cameroun flyver vi til CAR, hvor vi møder pygmæer og får chancen for at se og opleve hovedstaden, Bangui, og træhusene i byen Zinga beliggende ved Oubangui-floden.


Turens højdepunkter:
Vandfald, vulkaner og sejlads på floder - Metche; Ekom Nkam (Cameroun); Boali (CAR)
 Pygmæ landsbyer – ved Lobe floden og Loko landsbyen
Zinga, CAR – lave træhuse bygget efter urgamle traditioner

 


Rejseplan: 


Dag 1: Ankomst Yaoundé i Cameroon
Ankomst til hovedstaden i Cameroun, Yaoundé og møde med chaufføren, der kører dig til hotellet.

Dag 2: Yaoundé
Efter morgenmaden er der byrundtur til bl.a. Genforeningsmonumentet og Nationalmuseet. Den første præsident efter uafhængigheden i 1960 havde til huse her. Efter frokost fortsætter vi til Mt. Febe toppen for at nyde den fantastiske udsigt over Yaoundé, opført på 7 høje. Herfra tilbage til hotellet.

Dag 3: Yaoundé – Bafoussam – Koutaba
Vi forlader hovedstaden tidligt om morgenen og kører mod Camerouns vestlige region, hvor vi er fremme efter 5-6 timers kørsel. Denne region er den folkerigeste og landets spisekammer. Vi ser kongepaladset Bandjoun og museet. Vi fortsætter gennem byen Bafoussam til Bamougoum, hvor vi ser vandfaldet Metche. Inden vi når dagens mål, Koutaba, gør vi et sidste holdt ved vulkansøen nær landsbyen Baleng.

Dag 4: Koutaba – Foumban – Koutaba
Heldagsudflugt til Foumban - berømt for paladset, der huser Tikar-folkets kongedynastier. Vi besøger det nyligt opførte historiemuseum udsmykket på toppen med en to-hovedet slange, der er symbolet på Bamoun-folket. Tilbage til Koutaba for overnatning.

Dag 5: Koutaba – Bafoussam – Ekom Nkam – Douala
Fra Koutaba fortsætter vi til vulkanbjerget Mt. Mbapit (1988m). Turen til toppen tilbagelægges til fods og belønnes med både udsigt og synet af den smukke krater-sø. Herfra kører vi til Douala, men først gøres holdt ved Ekom Nkam vandfaldene ca. 13 km fra hovedvejen.

Dag 6: Douala-Kribi
Dagens tur til Kribi fører os gennem ”Moungo korridoren”, landets frugtbareste vulkaniske jorde, hvor vi ser enorme banan-, gummi- og ananasplantager. En bådtur i pirogue på Lobe-floden bringer os frem til en pygmælandsby. Vi tilbringer et par timer i bosættelsen med pygmæerne, skovens folk, der hovedsageligt ernærer sig som jægere og samlere. Her fra til Kribi for overnatning.

Dag 7: Kribi – Douala – Bangui (CAR)
Kørsel til Douala lufthavn, hvorfra vi skal med eftermiddagsflyet til Bangui, hovedstaden i CAR. Overnatning på hotel.

Dag 8: Bangui - Boali Waterfall – Bangui
Vi lægger ud med at køre omkring 70 km til Boali vandfaldet, der ligger i den mest jomfruelige skov. Floden M'bari falder 60 m ned og er her 300 m bred. En sti hugget ind i klippevæggen fører langs vandfaldet og en stejl nedstigning fører til søen under vandfaldet. Badning i søen kan ikke anbefales, da den allerede er optaget af utallige krokodiller! Dagens udflugt afsluttes med byrundtur i Bangui, hvor vi ser både Republic Square og katedralen i ”Rue des Missions”.

Dag 9: Bangui - Baka til Loko pygmæ-landsby - Bangui
Der venter en lang og spændende dag forude! Meget tidlig afgang til Baka to Loko pygmælandsby – en tur på 4-5 t. (140 km). Baka-folket har mange lokale navne: Bebayaka (Congo), Bebayaga, Bibaya m.m. er en etnisk gruppe, der bor i Camerouns sydøstlige regnskov, den nordlige del af Republikken Congo og Gabon og det sydvestlige CAR. Baka-folket er jægere, samlere og fiskere. Vi tilbringer et par timer i landsbyen inden turen tilbage til Bangui.

Dag 10: Bangui – Zinga – Bangui
Den eneste rigtige måde at ankomme til den pittoreske by Zinga er ad floden Oubangui. Turen tager ca. 4 t. Zinga er en kilometer lang og 300 m bred og kendt for de traditionelle træhuse og havnen, der sikrer forbindelsen til Bangui og Brazzaville. Som en reminiscens fra den franske kolonitid ligger en forlængst lukket jernbanestrækning anlagt i 1920’erne på 6 km, der forbandt Zinga og Mongo. Den er nu på UNESCOs liste over særlig truet kulturarv. Efter besøget kører vi tilbage til Bangui for den sidste overnatning.

Dag 11: Afrejse
Transfer til lufthavnen for flyafgang.

 


Prisen inkluderer:
10 nætter på standard hoteller
Lufthavnstransfers
Landtransport i følge program
Bådtur
Engelsktalende guide
Turleder fra Penguin Travel ved min 8 deltagere

Prisen inkluderer ikke:
Internationale flybilletter - herunder fly Douala-Bangui
Entreer
Drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
Drikkepenge og personlige udgifter
Ture udenfor programmet
Visa
Vaccinationer


Billeder


Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik (Vurderet 4.85 / 5 Baseret på 67 Anmeldelser.)
Pris
12580 DKK
Varighed
11 Dage
Eneværelsestillæg
1860 DKK
Status
Åben for booking
Pris
12580 DKK
Varighed
11 Dage
Eneværelsestillæg
1860 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik 12580 DKK, 11 Dage

Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik

En rejse til Cameroun og Den Centralafrikanske Republik, CAR, kalder på den uforbeholdne...
På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 8780 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien 6100 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien

Det moderne Iran og Det klassiske Persien - en rundrejse udover det sædvanlige! En kulturrejse,...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...