Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik

Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik 13990 DKK, 11 Dage

En rejse til Cameroun og Den Centralafrikanske Republik, CAR, kalder på den uforbeholdne eventyrlyst – den bliver både udfordret og tilfredsstillet i rigelige mængder på denne usædvanlige rundrejse i Afrika.

CAR, er en indlandsstat omkring ækvator og er lige så lidt kendt som den er udforsket. Den læner sin østlige grænse op ad Cameroun, mens de øvrige naboer er lande som Tchad, Sudan og Den Demokratiske Republik Congo. CAR er ikke et rejsemål for sarte sjæle. Landet har en urolig historie efter at have lidt under den franske kolonisering frem til 1960 og de efterfølgende magtkampe mellem egne ledere, der har medført, at landet er et af de mindst udviklede på hele det afrikanske kontinent og stadig fortrinsvis er baseret på selvforsyningslandbrug. Og kommer man som besøgende uden for hovedstaden bliver man som altid i Afrika mødt af en åben og venlig befolkning, der er ivrig efter at vise, hvad landet har at byde på trods de barske omstændigheder.

Vi lægger ud med et roadtrip på tværs af Cameroon, der ofte bliver kaldt for mini Afrika, da alt det, vi normalt forbinder med Afrika, findes samlet her: ørken, bjerge, regnskov,kyst og savanne. Fra Cameroun flyver vi til CAR, hvor vi møder pygmæer og får chancen for at se og opleve hovedstaden, Bangui, og træhusene i byen Zinga beliggende ved Oubangui-floden.


Turens højdepunkter:
Vandfald, vulkaner og sejlads på floder - Metche; Ekom Nkam (Cameroun); Boali (CAR)
 Pygmæ landsbyer – ved Lobe floden og Loko landsbyen
Zinga, CAR – lave træhuse bygget efter urgamle traditioner

 


Rejseplan: 


Dag 1: Ankomst Yaoundé i Cameroon
Ankomst til hovedstaden i Cameroun, Yaoundé og møde med chaufføren, der kører dig til hotellet.

Dag 2: Yaoundé
Efter morgenmaden er der byrundtur til bl.a. Genforeningsmonumentet og Nationalmuseet. Den første præsident efter uafhængigheden i 1960 havde til huse her. Efter frokost fortsætter vi til Mt. Febe toppen for at nyde den fantastiske udsigt over Yaoundé, opført på 7 høje. Herfra tilbage til hotellet.

Dag 3: Yaoundé – Bafoussam – Koutaba
Vi forlader hovedstaden tidligt om morgenen og kører mod Camerouns vestlige region, hvor vi er fremme efter 5-6 timers kørsel. Denne region er den folkerigeste og landets spisekammer. Vi ser kongepaladset Bandjoun og museet. Vi fortsætter gennem byen Bafoussam til Bamougoum, hvor vi ser vandfaldet Metche. Inden vi når dagens mål, Koutaba, gør vi et sidste holdt ved vulkansøen nær landsbyen Baleng.

Dag 4: Koutaba – Foumban – Koutaba
Heldagsudflugt til Foumban - berømt for paladset, der huser Tikar-folkets kongedynastier. Vi besøger det nyligt opførte historiemuseum udsmykket på toppen med en to-hovedet slange, der er symbolet på Bamoun-folket. Tilbage til Koutaba for overnatning.

Dag 5: Koutaba – Bafoussam – Ekom Nkam – Douala
Fra Koutaba fortsætter vi til vulkanbjerget Mt. Mbapit (1988m). Turen til toppen tilbagelægges til fods og belønnes med både udsigt og synet af den smukke krater-sø. Herfra kører vi til Douala, men først gøres holdt ved Ekom Nkam vandfaldene ca. 13 km fra hovedvejen.

Dag 6: Douala-Kribi
Dagens tur til Kribi fører os gennem ”Moungo korridoren”, landets frugtbareste vulkaniske jorde, hvor vi ser enorme banan-, gummi- og ananasplantager. En bådtur i pirogue på Lobe-floden bringer os frem til en pygmælandsby. Vi tilbringer et par timer i bosættelsen med pygmæerne, skovens folk, der hovedsageligt ernærer sig som jægere og samlere. Her fra til Kribi for overnatning.

Dag 7: Kribi – Douala – Bangui (CAR)
Kørsel til Douala lufthavn, hvorfra vi skal med eftermiddagsflyet til Bangui, hovedstaden i CAR. Overnatning på hotel.

Dag 8: Bangui - Boali Waterfall – Bangui
Vi lægger ud med at køre omkring 70 km til Boali vandfaldet, der ligger i den mest jomfruelige skov. Floden M'bari falder 60 m ned og er her 300 m bred. En sti hugget ind i klippevæggen fører langs vandfaldet og en stejl nedstigning fører til søen under vandfaldet. Badning i søen kan ikke anbefales, da den allerede er optaget af utallige krokodiller! Dagens udflugt afsluttes med byrundtur i Bangui, hvor vi ser både Republic Square og katedralen i ”Rue des Missions”.

Dag 9: Bangui - Baka til Loko pygmæ-landsby - Bangui
Der venter en lang og spændende dag forude! Meget tidlig afgang til Baka to Loko pygmælandsby – en tur på 4-5 t. (140 km). Baka-folket har mange lokale navne: Bebayaka (Congo), Bebayaga, Bibaya m.m. er en etnisk gruppe, der bor i Camerouns sydøstlige regnskov, den nordlige del af Republikken Congo og Gabon og det sydvestlige CAR. Baka-folket er jægere, samlere og fiskere. Vi tilbringer et par timer i landsbyen inden turen tilbage til Bangui.

Dag 10: Bangui – Zinga – Bangui
Den eneste rigtige måde at ankomme til den pittoreske by Zinga er ad floden Oubangui. Turen tager ca. 4 t. Zinga er en kilometer lang og 300 m bred og kendt for de traditionelle træhuse og havnen, der sikrer forbindelsen til Bangui og Brazzaville. Som en reminiscens fra den franske kolonitid ligger en forlængst lukket jernbanestrækning anlagt i 1920’erne på 6 km, der forbandt Zinga og Mongo. Den er nu på UNESCOs liste over særlig truet kulturarv. Efter besøget kører vi tilbage til Bangui for den sidste overnatning.

Dag 11: Afrejse
Transfer til lufthavnen for flyafgang.

 


Prisen inkluderer:
10 nætter på standard hoteller
Lufthavnstransfers
Landtransport i følge program
Bådtur
Engelsktalende guide
Turleder fra Penguin Travel ved min 8 deltagere

Prisen inkluderer ikke:
Internationale flybilletter - herunder fly Douala-Bangui
Entreer
Drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
Drikkepenge og personlige udgifter
Ture udenfor programmet
Visa
Vaccinationer


Billeder


Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik (Vurderet 4.85 / 5 Baseret på 96 Anmeldelser.)
Pris
13990 DKK
Varighed
11 Dage
Eneværelsestillæg
1860 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6100 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bjergene i Bulgarien er mange og forskellige, men Teteven Balkan kombinerer det bedste af dem alle...
Det bedste af Kenya på en uge 10530 DKK, 8 Dage

Det bedste af Kenya på en uge

Kenya er et af de rejsemål, hvor vi vitterligt kan sige, at det har alt. Her ligger det berømte...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 8860 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang for meget længe siden kaldte...
Se alt»

Blog

29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...