Mali og dogonfolkets land 13020 DKK, 9 Dage

Mali er en farverig og levende destination. På denne rejse i det vestafrikanske land kommer vi til steder, der har modstået al fremmed indflydelse. Vi træder ind i en verden af små fæstninger og enorme moskeer opført mursten af mudder.

I den sydlige centrale del af landet ligger Dogon Country med omkring 500.000 indbyggere tilhørende dogonfolket;  det meget isolerede klippefolk, som har skabt de mest gådefulde myter om jordens oprindelse. Regionen er på UNESCOs verdensarvsliste med sine fantastiske landskaber, fascinerende kultur og varme og imødekommende mennesker. Særligt imponerende er landsbyerne, der ligger klinet op af Bandiagaraplateauets skrænter.

Oplev de mange landsbyer, tag del i kulturelle traditioner, og tag med tilbage i tiden, mens du udforsker denne ”Vestafrikas juvel”. Her venter der en fremmedartet maskedans.

Desværre er det i øjeblikket ikke muligt at besøge Timbuktu, men selv uden dette har Mali en enorm mængde seværdigheder at byde på, og man kan ikke sige, at man virkelig kender Vestafrika uden at have besøgt dette urgamle område.

Turens højdepunkter:
♦ Grand Mosque
- verdens største bygning i mursten af mudder og beskyttet af UNESCO
♦ Dogonlandet
 – med dogonfolkets mystiske maskedanse og landsbyernes egenartige arkitektur
♦ Krokodille reservat
- for de modige
♦ Bandiagara klipperne 
– endnu en seværdighed beskyttet af UNESCO


Rejseplan:   

Dag 1: Ankomst Bamako
Efter ankomsten til lufthanvnen i Malis hovedstad, Bamako, venter vores repræsentant, der ledsager os på transferen til hotellet. Alt efter ankomsttidspunkt er der mulighed for at opleve lidt af byen, der ligger omkring floden Niger. (-/-/-)

Dag 2: Bamako - Ségou - Djenné
Efter morgenmaden kører vi til Malis arkitektoniske juvel Djenné med de enorme bygninger i mursten af mudder. Den blev grundlagt i det fjerde århundrede, og har næsten ikke ændret sig siden middelalderen. På vejen stopper vi i Ségou, den første hovedstad i Bambara Kongeriget, besøger havnen, de traditionelle vævere og andre håndværkere. Vi besøger også Sekoro, den tidligere hovedstad i Bambara-kongeriget og passerer kong Biton Coulibalys grav. Overnatning i Djenné. (M/-/-)

Dag 3: Djenné - Morti
Efter morgenmaden er der tid til at besøge den storslåede Grand Mosque, verdens største murstensstruktur og et UNESCOs verdensarvssted. Sidst på eftermiddagen fortsætter vi mod Mopti – Malis Venedig. Om aftenen kan du nyde en solnedgangssejlads på Niger-floden i en traditionel pinasse- eller pirogue-båd. (M/-/-)

Dag 4: Morti - Dogonlandet
Efter morgenmaden går turen videre til Malis fascinerende Dogonland. Besøg i Dogon-landsbyen Songo, der er kendt for sine klippemalerier og omskærings-grotte. (M/-/-)

Dag 5: Dogon regionen
Efter morgenmaden besøges landsbyen Banani. Her ser vi gamle Tellem-huleboliger indhugget og opført godt skjulte i klippevæggen. Herfra kører vi til landsbyerne Ireli og Amani, hvor vi besøger et fristed for krokodiller. De er hellige for dogon-folket. Hvis vi er heldige (det er ikke en turist-forestilling) får vi mulighed for at overvære dogonfolkets berømte maskedans, inden vi tager til landsbyerne på kanten af Bandiagara-plateauet. Dagsetapen slutter i Bandiagara for natten. (M/-/-)

Dag 6: Dogon - Ségou
Efter morgenmaden kører vi til Segou. På vejen besøger vi landsbyen Terekongo, stedet for en hellig brønd beboet af beskyttende ånder fra Bobo-folket. Overnatning i Ségou. (M/-/-)

Dag 7: Ségou - Bamako
Denne morgen tager vi på rundtur i Ségou, inden vi vender tilbage til Bamako, hvor vi er fremme om eftermiddagen. Muligt at lægge ud med byrundtur allerede ved ankomsten til hotellet ind indcheckning. (M/-/-)

Dag 8: Bamako - Siby - Bamako
Dagsudflugten bringer os 50 km uden for hovedstaden til Siby, en landsby grundlagt i middelalderen. Her tager vi op til Kamandjan-buen, et historisk sted, som er et naturligt bueformet landskab hugget i sandsten. Buen har udsigt over et landskab af sandstensgranit og er et yndet udflugtsmål. Turen derop er en lille smagspøve på de trekkingoplevelser Siby tilbyder ved Kamadjan Koulou, et bakkelanskab i landsbyen Kalassa. Et andet naturligt vidunder, byen er kendt for, er de smukke Djendjeni-vandfald, hvor du kan køle af og få en forfriskende svømmetur. Inden vi er tilbage i Bamako og hvis tiden tillader det, ser vi Fanfanba-hulen, Tata De Dogoro og den hellige Keniero-hytte. (M/-/-)

Dag 9: Afrejse fra Bamako
Efter morgenmaden, morgentur i Bamako: Start ved Point G og panoramaudsigt over byen. Fortsæt til Nationalmuseet og Det centrale marked. Alt efter afrejsetidspunkt aftales dagens oplevelser med guiden, inden transfer til lufthavnen for afrejse. (M/-/-)

Værd at vide: Vi hører sjældent om Mali som turistland på grund af politisk ustabilitet, opstande og interne uroligheder. Ikke desto mindre er der stadig uforfærdede rejsende, der trodser disse usikkerhedsmomenter og oplever landets skønhed, stifter bekendskab med gamle kongerigers historie og næppe møder mange turister. Denne rejse er til jer.


Prisen inkluderer:
3** hoteller
Måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
Assistance ved ankomst og afrejse
Transport på rundrejsen jf. rejseplan i 4*4 køretøj eller van
Erfaren lokalguide
Entreer

Prisen inkluderer ikke:
Fly til/fra Bamako
Visum
Forsikringer
Vaccinationer
Måltider ikke nævnt
Drikkevarer og drikkepenge
Evt. fotoafgifter
Personlige udgifter


Billeder


Mali og dogonfolkets land (Vurderet 4.73 / 5 Baseret på 3 Anmeldelser.)
Pris
13020 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
1940 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
Min. 4 people
Det bedste af Kenya på en uge 10050 DKK, 8 Dage

Det bedste af Kenya på en uge

Kenya er et af de rejsemål, hvor vi vitterligt kan sige, at det har alt. Her ligger det berømte...
Irak - landet mellem Tigris og Eufrat 12350 DKK, 9 Dage

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat

Irak har akæologiske udgravninger og historiske steder som intet andet sted på jorden. Den...
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 13770 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...