Rejs trygt og sikkert!
Rundrejse i Ghana, Togo og Benin 14100 DKK, 13 Dage

Farverige festivaler og voodoo i Vestafrika.

En rejse gennem 3 små vestafrikanske lande, hvor vi oplever farverige festivaler og kommer helt tæt på voodoo religionens rødder, Ashanti begravelser og glødedans. Det er en rejse gennem spraglede kulturer med særegne ritualer og med stærke påmindelser om slaveriet og den europæiske kolonisme langs Guineabugten i Vestafrika. Men Vestafrika er også skønne strande, tropiske jungler, sletter og laguner. Det er gæstfrihed og imødekommenhed i et lille hjørne af det store afrikanske kontinent.

OBS! Hver sjette søndag i året fejrer det Ashanti folk Akwasidae Festivalen - farverige fester med ritualer, danse og sange, der ærer Ashanti forfædrene. Denne festival den næst vigtigste i området efter nationaldagen.

Turens højdepunkter:
Voodoo kulturen
♦ Fortet i Elmina - et dystert minde om slaveriet.
Kongepaladset i Abomey - Benins største attraktion


Rejseplan:  

Dag 1: Accra - Ghanas hovedstad
Møde med lokalguiden og transfer til hotel.

Dag 2: Accra - Elmina
Tur til forstaden Nima om morgenen for at se den lokale befolknings hverdag, og derefter en byrundtur i Accra med besøg til Arts Centre for National Culture og Kwame Nkrumah Mausoleum. Vi kør gennem fiskerbyen Jamestown, hvor vi kan klatre op til toppen af det gamle fyrtårn for en fantastisk udsigt over byen. Afrejse til den centrale region med en et besøg hos de lokale kistemagere, der gør kister som afspejler de begravedes tilhørsforhold. Overnatning i Elmina.

Dag 3: Elmina -  Cape Coast - Fortet i Elmina
I Cape Coast lidt uden for Elmina besøger vi det imponerende fort (på UNESCOs verdensarvs-liste), i dag museum for slavehandlen langs kysten. Vi besøger og havnen, fiskemarkedet og Asafo relikvierne.

Dag 4:
Elmina - Kumasi
Vi kører fra Elmina til Kumasi gennem regnskoven og vi ser Kakum National Park med fredet regnskov, krokodiller og spændende vandfugle; Bagefter besøger vi Hans Bote Reosrtl; Efter ankomst til Kumasi – Ashanti-rigets hovedstad - har vi byrundtur med besøg  i bl.a. kulturcentret med en rig samling af ashantikunst.

Dag 5: Kumasi  - Brong-Ahofo
Vi starter med besøg i Manhyia-paladset, centrum af Ashanti Kongeriget. I deltager i Akwasidae festivalen hvis I har valgt en dato, der sammanfalder med den. Bagefter besøg i landsbyerne Ahwiaa og Ntonso, berømte for deres håndværk. På vej til Brong-Ahofo gør vi et stop ved Kintampo vandfald.

Dag 6:
Brong-Ahofo - Tamale
Vi oplever de hellige abe-arter Mona-aben og den sorte og hvide Colobus-abe i Boabeng Fiema Monkey Sanctuary og fortsætter til Tano Boase – klippeformationerne med hængende klippepartier. Videre til Tamale.

Dag 7: Tamale - Kara, Togo
I et sjældent besøgt område støder vi på et stort bosted for forviste hekse og mod øst på vejen gennem Yendi er området beboet af bassarerne. Grænsen til Togo krydses ved Tatali og vi ankommer bagefter til Kara.

Dag 8: Kara - Sokode
I Tamberma-dalen ligner husene fæstninger, og vi besøger håndværkerne i Losso Soukala og Kodhani.
Og med lidt held overværer vi Tem-folkets ældgamle ilddans i Tinadou.

Dag 9: Sokode - Abomey, Benin
Vi besøger et væve-center og Sokode markedet. Vi kører videre til Atakpame og laver stop ved Anie markedet, der vi besøger Kotokoli kvinderne. Besøg hos de Demadeli traditionelle sæbemagere. Herfra kører vi mod Abomey i Benin.

Dag 10: Abomey - Ouidah
Vi besøger Kongepaladset og Det Historiske Museum i Abomey, som er på Unescos liste over verdens kulturskatte.Vi fortsætter til Abomey Kunscentrum,  der håndværkere skaber kunst i jern, kobber, mm. Besøg i den underjordiske by Agongointo. Den består af en række bunkere og andre strukturer omkring 10m  under jorden, bygget i en tilsyneladende forsøg at skave bolig samt beskyttelse i fald af krig. Vi besøger Ganvie, som beskrives som ’Afrikas Venedig’, med 25.000 indbyggere, der har boet i pælehuse r vandet siden det 17. århundrede. Mulighed for udflugt til pæle-landsby i Nokoue søen.

Dag 11: Ouidah - Lome, Togo
Vi besøger den helige skov og Python templet -  2 viktige voodoo helligdomme. Ved den centrale plads, finder vi den imponerende domkirke og den gamle koloniale kvarter. I nærheden af den portugisiske fort kan kan vi se det historiske museum.  Vi kører videre til Lome, der vi har en byrundtur. Vi kan se at voodoo helligdomme ligger side om side med byens katolske katedral. En særlige attraktion er det store marked Grand Marché, hvor alt kan købes.

Dag 12:  Lome - Volta floden deltaet, Ghana - Accra
Vi går over grænsen til Ghana og tilbringer dagen i et resort med mulighed for en sejltur ad Volta-flodens delta ved udmundingen til Atlanterhavet, og mulighed for fx jet-skiing (betales på stedet). Sent p[ eftermiddagen transport til Accra og overnatning.

Dag 13: Afrejse
Transfer til lufthavnen for flyafgang mod Europa. 


Praktisk information: Medbring max. 20 kg bagage i bløde tasker.

Visum: Der skal ansøges om visum til alle tre lande: Ghana & Togo til flere indrejser – Ghana (ca. kr. 750) og Togo (ca. kr. 350). Benin (ca. 250 kr.). 

Vaccinationer: Gul feber og malaria vaccination er et krav for deltagelse og for at få visum. 


Prisen inkluderer:
Transport i henhold til program
12 nætter i delt dobbeltværelse med morgenmad
entreer
engelsktalende lokalguide

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
drikkevarer og måltider ikke nævnt
nogle entréer
drikkepenge
forsikringer
vaccinationer
visa


Billeder


Rundrejse i Ghana, Togo og Benin (Vurderet 4.82 / 5 Baseret på 300 Anmeldelser.)
Pris
14100 DKK
Varighed
13 Dage
Eneværelsestillæg
3360 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
WESTAFRIKA
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 8360 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 14030 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt» Nyheder

29.04.2021 15:35

Rwanda i overhalingsbanen

Ved du, at Rwanda er et af de sikreste lande i Afrika at rejse i? Befolkningen er åben og venlig overfor besøgende udefra og udover de gængse rejseråd om påklædning, der matcher landets kultur og huske at holde på hat og briller, hvor mange samles, så kan man roligt rejse rundt i landet også på egen hånd. Det lille afrikanske land, Rwanda, hvis navn tidligere mest var forbundet med det...


27.04.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan. Denne gang om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. I mere end 50 år har Afghanistan været lig med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. Men landet er så meget mere end det. Det er et land med oldgammel historie, gamle velbevarede traditioner og unik kultur. Her er 7 interessante fakta om Afghanistan, der vil rokke ved din...


21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...