Rundrejse i Ghana, Togo og Benin 13770 DKK, 12 Dage

Farverige festivaler og voodoo i Vestafrika.

En rejse gennem 3 små vestafrikanske lande, hvor vi oplever farverige festivaler og kommer helt tæt på voodoo religionens rødder, Ashanti begravelser og glødedans. Det er en rejse gennem spraglede kulturer med særegne ritualer og med stærke påmindelser om slaveriet og den europæiske kolonisme langs Guineabugten i Vestafrika. Men Vestafrika er også skønne strande, tropiske jungler, sletter og laguner. Det er gæstfrihed og imødekommenhed i et lille hjørne af det store afrikanske kontinent.

OBS! Hver sjette søndag i året fejrer det Ashanti folk Akwasidae Festivalen - farverige fester med ritualer, danse og sange, der ærer Ashanti forfædrene. Denne festival den næst vigtigste i området efter nationaldagen.

Turens højdepunkter:
Voodoo kulturen
♦ Fortet i Elmina - et dystert minde om slaveriet.
Kongepaladset i Abomey - Benins største attraktion


Rejseplan:  

Dag 1: Accra - Ghanas hovedstad
Møde med lokalguiden og transfer til hotel.
M/-/-

Dag 2: Accra - Elmina
Tur til forstaden Nima om morgenen for at se den lokale befolknings hverdag, og derefter en byrundtur i Accra med besøg til Arts Centre for National Culture og Kwame Nkrumah Mausoleum. Vi kør gennem fiskerbyen Jamestown, hvor vi kan klatre op til toppen af det gamle fyrtårn for en fantastisk udsigt over byen. Afrejse til den centrale region med en et besøg hos de lokale kistemagere, der gør kister som afspejler de begravedes tilhørsforhold. Overnatning i Elmina.
M/-/-

Dag 3: Elmina -  Cape Coast - Fortet i Elmina
I Cape Coast lidt uden for Elmina besøger vi det imponerende fort (på UNESCOs verdensarvs-liste), i dag museum for slavehandlen langs kysten. Vi besøger og havnen, fiskemarkedet og Asafo relikvierne.
M/-/-

Dag 4:
Elmina - Kumasi
Vi kører fra Elmina til Kumasi gennem regnskoven og vi ser Kakum National Park med fredet regnskov, krokodiller og spændende vandfugle; Bagefter besøger vi Hans Bote Reosrtl; Efter ankomst til Kumasi – Ashanti-rigets hovedstad - har vi byrundtur med besøg  i bl.a. kulturcentret med en rig samling af ashantikunst.
M/-/-

Dag 5: Kumasi  - Brong-Ahofo
Vi starter med besøg i Manhyia-paladset, centrum af Ashanti Kongeriget. I deltager i Akwasidae festivalen hvis I har valgt en dato, der sammanfalder med den. Bagefter besøg i landsbyerne Ahwiaa og Ntonso, berømte for deres håndværk. På vej til Brong-Ahofo gør vi et stop ved Kintampo vandfald.
M/-/-

Dag 6:
Brong-Ahofo - Tamale
Vi oplever de hellige abe-arter Mona-aben og den sorte og hvide Colobus-abe i Boabeng Fiema Monkey Sanctuary og fortsætter til Tano Boase – klippeformationerne med hængende klippepartier. Videre til Tamale.
M/-/-

Dag 7: Tamale - Kara, Togo
I et sjældent besøgt område støder vi på et stort bosted for forviste hekse og mod øst på vejen gennem Yendi er området beboet af bassarerne. Grænsen til Togo krydses ved Tatali og vi ankommer bagefter til Kara.
M/-/-

Dag 8: Kara - Sokode
I Tamberma-dalen ligner husene fæstninger, og vi besøger håndværkerne i Losso Soukala og Kodhani.
Og med lidt held overværer vi Tem-folkets ældgamle ilddans i Tinadou.
M/-/-

Dag 9: Sokode - Abomey, Benin
Vi besøger et væve-center og Sokode markedet. Vi kører videre til Atakpame og laver stop ved Anie markedet, der vi besøger Kotokoli kvinderne. Besøg hos de Demadeli traditionelle sæbemagere. Herfra kører vi mod Abomey i Benin.
M/-/-

Dag 10: Abomey - Ouidah
Vi besøger Kongepaladset og Det Historiske Museum i Abomey, som er på Unescos liste over verdens kulturskatte.Vi fortsætter til Abomey Kunscentrum,  der håndværkere skaber kunst i jern, kobber, mm. Besøg i den underjordiske by Agongointo. Den består af en række bunkere og andre strukturer omkring 10m  under jorden, bygget i en tilsyneladende forsøg at skave bolig samt beskyttelse i fald af krig. Vi besøger Ganvie, som beskrives som ’Afrikas Venedig’, med 25.000 indbyggere, der har boet i pælehuse r vandet siden det 17. århundrede. Mulighed for udflugt til pæle-landsby i Nokoue søen.
M/-/-

Dag 11: Ouidah - Cotonou
Vi besøger den helige skov og Python templet -  2 viktige voodoo helligdomme. Ved den centrale plads, finder vi den imponerende domkirke og den gamle koloniale kvarter. I nærheden af den portugisiske fort kan kan vi se det historiske museum.  Vi kører videre til Cotonou, der vi har en byrundtur som inkluderer besøg på Foundation Zinsou, Dantokpa markedet, katedralen Notre Dame des Apotres.
M/-/-

Dag 12:  Afrejse
Transfer til lufthavnen for flyafgang mod Europa. 
M/-/-


Praktisk information: Medbring max. 20 kg bagage i bløde tasker.

Visum: Der skal ansøges om visum til alle tre lande: Ghana & Togo til flere indrejser – Ghana (ca. kr. 750) og Togo (ca. kr. 350). Benin (ca. 250 kr.). 

Vaccinationer: Gul feber vaccination er et krav for deltagelse og for at få visum. 


Prisen inkluderer:
Transport i henhold til program
12 nætter i delt dobbeltværelse med morgenmad
entreer
engelsktalende lokalguide

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
drikkevarer og måltider ikke nævnt
nogle entréer
drikkepenge
forsikringer
vaccinationer
visa


Billeder


Rundrejse i Ghana, Togo og Benin (Vurderet 4.82 / 5 Baseret på 333 Anmeldelser.)
Pris
14070 DKK
Varighed
12 Dage
Eneværelsestillæg
3350 DKK
Status
Lukket
Pris
13770 DKK
Varighed
12 Dage
Eneværelsestillæg
2460 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
13770 DKK
Varighed
12 Dage
Eneværelsestillæg
2460 DKK
Status
Åben for booking
Pris
13770 DKK
Varighed
12 Dage
Eneværelsestillæg
2460 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
WESTAFRIKA
På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 8780 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
Det bedste af Colombia 11830 DKK, 10 Dage

Det bedste af Colombia

Farverige koloniale byer, store kaffeplantager, de mægtige Andesbjerge og uberørte caribiske...
Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien 6100 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien

Det moderne Iran og Det klassiske Persien - en rundrejse udover det sædvanlige! En kulturrejse,...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...