Sokotra i Det Indiske Ocean (Yemen)

Sokotra i Det Indiske Ocean (Yemen) 16970 DKK, 8 Dage

En eksotisk og paradisisk perle i Det Indiske Ocean.

Ikke underligt at Socotra er på UNESCOs verdensarvsliste. Over en tredjedel af den lokale fauna findes kun her på denne lille ø, der er 132 km lang og ca. 50 km bred. Her er over 40.000 indbyggere, og den er derfor langt mere end et naturreservat. Turisme er nyt her, så hvis du er på udkig efter en luksuriøs ferie, er det ikke Sokotra, du skal tage til. Men er du eventyrlysten og elsker naturen på dens egne præmisser, så er Socotra stedet. Indbyggerne på Sokotra udviser stolthed i deres øko-turisme og værdsætter deres spektakulære plante-og dyreliv, der undertiden kun findes på denne ø. Selvom hverken logier eller andre hverdagsbekvemmeligheder kan sammenlignes med mere moderne og udviklede steder, er Socotra en smuk og storslået oplevelse. Og der vises stor omhu for både gæster og miljøet.

Socotra øgruppen består af hovedøen Socotra (3.665 km ²) og tre mindre øer i Abd al Kuri, Samhah og Darsa samt nogle små klippefremspring. Ø;-gruppen var engang en del af det sydlige superkontinent Gondwana og er ofte beskrevet som det mest fremmedartede sted på jorden med næsten 700 endemiske arter.

Socotra er en del af Yemen, men er så meget anderledes end det, der sker på fastlandet. Kulturen er anderledes, sproget er anderledes, og i modsætning til fastlandet, der har kæmpet med separatistiske bevægelser og en revolution i årenes løb, er livet på Socotra forblevet fredeligt og roligt.

Turens højdepunker:
Homhil og Dixsam plateauet - hjemsted for de berømte Dragoon blodtræer. Homhil landskabet er som taget ud af en film om verdens begyndelse, mens Dixsam er omkranset af de betagende Hagier-bjerge.
Detwah lagunen - et af Socotra smukkeste steder med turkisblåt hav, høje bølger og smukke sandklitter.
Shu’ab Beach - kridhvidt sand og med lidt held også et møde med delfiner og skarver


Rejseplan:   

Dag 1. Abu Dhabi - Socotra - Ayhaft canyon - Delisha sandy beach – Hadibo
Tidligt morgenfly fra Abu Dhabi til Ved ankomsten til Socotra lufthavn vil du blive mødt af vores lokale repræsentant og kørt til hotellet i Hadibo. Efter frokost tager vi til Ayhaft Canyon National Park. I canyonen (dalen) kan du nyde store ferskvandsbassiner, hvor du kan svømme. Rundt omkring dig vil der være forskellige endemiske planter som ørkenroser, tamarind træer, agurketræer og en bred vifte af fugle såsom socotrasvaler, socotrasolsorte og både socotra- og somali-stære. Efter dukkerten kører vi til Delisha-stranden, som består af uberørt hvidt sand fyldt med krabber. Du vil slappe af, mens du svømmer både i havet og i en ferskvandslagune. Hvis du er fuld af energi, kan du bestige en enorm klit med udsyn over stranden. Der er også mulighed for at se en fabelagtig solnedgang fra Delisha. Aftensmad og overnatning på hotellet i Hadibo. (-/-/-)

Dag 2. Hadibo - Homhil National Park – Arher Beach
Efter morgenmaden kører vi nordpå til det beskyttede område Homhil, ssom er hjemsted for mange endemiske planter som Dragon's Blood Tree, Frankincense Tree og Desert Rose. Her vil vi gå langs et udvalg af stier, hvoraf den ene vil tage os til et fantastisk udsigtspunkt med en naturlig swimmingpool. Her tager vi en kort pause for at nyde en svømmetur med en betagende panoramaudsigt over Det Arabiske Hav. På vejen støder vi sikkert på lokale børn, der sælger drageblodsharpiks og røgelse fra røgelsestræer i den nærliggende landsby. Efter frokost kører vi til Arher - en spektakulær campingplads på stranden helt ude i den nordøstlige del af øen. Du kan tilbringe resten af dagen med at slappe af på stranden omkring åen, svømme i havet, eller hvis du føler for det, kan du bestige en kæmpe 100+ meter lang klit i nærheden, hvorfra du kan få en fantastisk udsigt over dette charmerende sted, og nyd igen en fantastisk solnedgang. Hvis du er heldig, kan vi se det lyseblå bioluminescens-plankton oplyse havet om natten (almindeligvis februar-maj). Sidst på aftenen kører vi til den hyggelige fiskerby Ras Irisseyl, der ligger på det østligste punkt af Socotra, hvor Det Indiske Ocean og Det Arabiske Hav mødes. Vi vil også besøge "krabbebyen" - en lokal strand, hjemsted for tusindvis af sandkrabber, der bygger små borglignende strukturer over deres huller under lavvande. Middag og overnatning på en campingplads ved Arher strand. (M/F/A)

Dag 3. Arher Beach - Hoq Cave – Dihamri Marine Protected Area
I dag starter vi vores dag tidligt med en køretur til bunden af Hoq-hulen i landsbyen Terbak. Inden solen bliver for stærk, vandrer vi op til hulens indgang. Selve hulen er mere end tre kilometer lang, med et vandbassin for enden. Indenfor vil vi se drypsten, stalagmitter og krystallinske dannelser med brede kamre, der ligner en gammel katedral. Efter frokost kører vi til øens nordøstkyst for at udforske det surrealistiske snorkelsted Dihammri. Her kan du svømme, snorkle og dykke i et af øgruppens rigeste koralrev. Dihammri er velsignet med mere end 200 fiskearter og 4 koralarter. Dette rev er lavvandet nok til at lade selv uerfarne snorklere nyde dets skønhed. Blandt de mange havdyr, der kan ses under vandet, er papegøjefisk, muræner, rokker, skildpadder osv. Dykker-/snorkeludstyr kan lejes fra Dihammri Diving Center. Middag og overnatning på campingplads i Dihamri Marine Protected Area. (M/F/A)

Dag 4. Dihamri Marine P.A. – Daburk Waterfall – Wadi Kalisan – Momi Plateau – Wadi Defarhu – Dixam plateau
I dag skal vi ud på en række grusveje til den yderste sydøstlige del af øen. Vi gør et kort stop ved det imponerende vandfald ved Daburk, hvor du kan tage billeder og svømme i poolen. Vores næste stop er Kalisans vand wadi, en slags flodleje, der består af adskillige vandfald og svømmebassiner. Vandreturen ned til wadien tager omkring 45 minutter og passerer gennem fremmede-lignende flasketræer undervejs. Her vil vi også møde en lokal eremit, der bor i en hule i nærheden. Han vil fortælle os mere om sin unikke livsstil og demonstrere, hvordan han tager sig af sine geder. Vores næste stop er Momi Plateau, kendt for sit store antal røgelsetræer, agurketræer og flasketræer og fantastiske udsigter over havet. Bagefter er vi på vej mod Dixam i Hajhir-bjergene, hvor vi slår vores lejr op for natten. Dixam-plateauet er hjemsted for nomadiske beduinhyrder, der flytter fra et sted til et andet med deres gedebesætninger. Her vil vi nyde endnu en magisk solnedgang omkring Dragon's Blood Trees og canyonen nedenfor. Middag og overnatning på campingpladsen i Dixam. (M/F/A)

Dag 5. Dixam Plateau – Firhmin Forest – Wadi Derhur – Omak Beach – Zahek og Hayaf Sand Dunes – Dixam Plateau
Efter morgenmaden tager vi til Firhmin-skoven - det sidste skovområde bestående af Dragon's Blood-træer. Ingen andre steder i verden kan man en tæthed af Dragon's Blood træer som her. Her vil vi møde en lokal gedehyrde, som vil vise os den traditionelle måde at indsamle træets ædle røde harpiks på. Vi fortsætter med at vandre ned i Derhur-kløften og udforske dens usædvanlige klippeformationer. Her vil vi nyde en picnic frokost med en betagende udsigt og svømme i ferskvandsbassiner. Sidst på eftermiddagen når vi klitterne Hayf og Zahek, også kendt som "havet af sand". Vi kommer der lige i tide til solnedgang, som vil gøre det at vandre rundt i dette utrolige landskab til en endnu mere magisk oplevelse. Hvis du er heldig, kan du endda finde stykker af gammelt keramik. De er ikke ualmindelige her, da meget af dette område lå under havet for ikke så længe siden. Aftensmad og overnatning på campingpladsen i Dixam. (M/F/A)

Dag 6. Dixam Plateau – Detwah Lagoon
Efter morgenmaden i Dixam besøger vi Dragon's Blood Tree planteskole, hvor unge træer plejes og dyrkes fra 2006. Siden gederne blev introduceret på øen, er mange af de unge træer blevet ødelagt eller spist af gederne, når deres blade stadig er bløde, så det er vigtigt at dyrke nye træer i beskyttede miljøer. Vi vil derefter besøge ”Dixam Middle and High school”, hvor vi vil se klasseværelser, møde lærere og elever, og hvis du har lyst, meld dig frivilligt til at undervise i en engelsk klasse. Efter vores besøg på skolen kører vi til den nordvestlige del af øen til Detwah-lagunen - et beskyttet havområde kendt for sit magiske landskab og utrolige kystlinje , der indbyder til endnu en vandgang. Du vil blive charmeret af en hvid sandet halvø, der rager ud i havet omgivet af turkisblåt vand. Der er også en række havfugle og marine dyreliv at se i lagunen. Her vil du møde hulemanden Abdullah, og han vil tage dig med på opdagelse i havets dyreliv fra sin hule over lagunen. Middag og overnatning på en campingplads ved Detwah-stranden. (M/F/A)

Dag 7. Detwah lagoon – Sha’ab Beach – Qualansiah Village - Hadibo
Efter morgenmaden kører vi til byen Qalansiah - den næststørste bosættelse på Socotra, kun 10 minutter væk. Derfra hyrer vi lokale fiskerbåde til at tage os med for at se spinner-delfiner og snorkle i det varme turkise vand ud for Shu'ab-stranden på øens vestkyst. Du kan slappe af en stund på stranden og tage tilbage til Detwah til frokost. Efter frokost er der stadig tid til at slappe af og nyde denne fantastiske del af øen, inden vi tager til Hadibo, den eneste "by" på Socotra. Her vil du have lidt fritid til at shoppe lokale produkter. Aftensmad og overnatning på hotel i Hadibo. (M/F/A)

Dag 8. Afrejse
Efter morgernmaden er der transfer til lufthavnen for flyafgang til Abu Dhabi og turen på dette magiske sted er slut. (M/-/-)

***

Praktisk information:
Visum: inkluderet i prisen, vi skal på forhånd have en PDF-kopi af pas. Indkvartering: Dobbeltværelser på hoteller; to personer i et telt. Der er en obligatorisk turistskat, der skal betales ved ankomst til lufthavnen i Socotra: 100 USD pr. person. Yderligere aktiviteter: Under turen er der mulighed for at vandre i bjerge og wadier og svømme og snorkle. Dykning kan arrangeres med det lokale dykkercenter på forespørgsel.  Fisketure kan arrangeres på forespørgsel.  PCR-test: Du vil sandsynligvis blive bedt om en PCR ved afrejse, på Hadibo hospital: prisen er omkring 40 USD. COVID regler skal tjekkes op til afrejsen. Fly: Fly til Socotra fra Abu Dhabi inkluderet - fly til Abu Dhabi er ikke inkluderet.


Prisen inkluderer:
Fly Abu Dhabi - Socotra - Abu Dhabi
Transfer fra/til Socotra airport
Transport i 4x4-hjulstrækker med AC (Toyota land cruiser)
logi (2 nætter i standard hotel og 5 nætter camping)
camping udstyr: telt-madrasser-puder-stole-borde-køkken grej-parasol-lys
Måltider jf. ovenfor (M-morgenmad/F-frokost/A-aftensmad)
Vand og soft drinks
Engelsktalende guide
Turleder fra Penguin ved min. 8 rejsende
Entreer og lokale tilladelser
Visa til Yemen

Prisen inkluderer ikke:
Fly til/fra Abu Dhabi
Måltider ikke nævnt
Drikkepenge til chauffører og guider
Personlige udgifter
Forsikring
PCR test før afrejse

Ekstra tjenester:
Turistskat betales kontant i Hadibo ved ankomsten: 100 USD


Billeder


Sokotra i Det Indiske Ocean (Yemen) (Vurderet 4.74 / 5 Baseret på 16 Anmeldelser.)
Pris
16970 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
670 DKK
Status
Åben for booking
Pris
16970 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
670 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

 All walks are easy but if you are not fit and would choose not to take part in them it is possible to stay with the vehicles and rest of the luggage 

Gruppestørrelse
min. 2 people
Reservation System Code
Socotra
Levada og laurbærskov på Madeira 3610 DKK, 8 Dage

Levada og laurbærskov på Madeira

Den portugiske ø, Madeira, langt ude i Atlanterhavt er en af Europas smukkeste. Ikke kun klimaet...
Vandreferie i Kap Verde 3460 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Kap Verde

Kap Verde, lige så smuk som den er mystisk. Et barn født af vulkansk raseri. Ø;;riget består af...
4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien 11090 DKK, 18 Dage

4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien

Alene navnet "Silkevejen" giver eventyrlignende billeder på nethinden af lange...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...