Rejs trygt og sikkert!

På ridetrek i Kaukasus - Georgien

På ridetrek i Kaukasus - Georgien

Kaukasus på hesteryg er altid et eventyr.

På denne tur rider vi gennem områder uden stier og sover på steder, der ikke er nævnt på noget kort. Varmt vand, elektricitet og mobildækning er ikke en selvfølge og ikke altid tilgængelig. Til gengæld venter der store naturoplevelser som f.eks. sejlende ørne, der højt under den blå himmel venter på bytte, at drikke vand fra vandløb og hvile i skyggen af mystiske stentårne.

Tusheti, som er den historiske region i nordøst Georgien, hvor trailet foregår, befolkes hovedsageligt af hyrder, der sammen med deres får tilbringer juli til oktober her. Resten af året afskæres regionen fra resten af verden af dale dækket af dyb sne. Livets tempo er anderledes her. De lokale er hjertelige og gæstfri, men det går langsomt og daglidagen har sin egen uforanderlige rytme, så vær parat til at geare helt ned og nyde Kaukasus’ storhed. 

 

Turens højdepunkter:

Tbilisi - Georgiens hovedstad
Abano passet(2826m) - en af de farligste, men alligevel smukkeste veje i verden.
Diklo – sommerlandsby med gamle fæstningsruiner
Oreti-søen – smuk, kold bjergsø i 2650m

Rejseplan:


Dag 1 Ankomst
Turen starter i Georgiens hovedstad Tbilisi. Alle ryttere hentes i lufthavnen og har transfer til hotellet. På grund af forskellige ankomsttider er der ikke planlagt nogen gruppeaktiviteter den dag, så den tilbringes på egen hånd.

Dag 2 Tbilisi - Omalo
Lige efter morgenmaden er der afhentning i minibus og gruppen kører mod nord-øst til Kvemo Alvani. Turen tager ca. 2 t. Her skifter vi til terrængående køretøjer og kører til Upper Omalo. Det er kun 70 km, men tager 4-5 timer. Vejen går gennem Kaukasus og Abano-dalen (2836 m). Det er en af de farligste, men alligevel smukkeste veje i verden. Vi når vores destination sent på eftermiddagen.

Dag 3 Omalo - Shenako - Diklo
Om morgenen møder vi vores heste, binder bagagen på sadlerne og turen starter. Først rider vi til Shenako, en lille landsby med en malerisk gammel kirke. Stien er bred og ikke for stejl; et godt sted at teste vores heste. Vi når frem til fæstningsruinerne i det gamle Diklo om eftermiddagen. På den anden side af dalen ligger Dagestan. Imellem et bælte af ingenmandsland.

Dag 4 Diklo - Dartlo
Dagens ridt er udfordrende for ryttere og heste, der skal klatre op ad en bjergkam. Stien er naturskøn, men hård. Til tider bliver man nødt til at stige af hesten og føre den gennem de mest smalle eller stejle dele af stien. Der er næppe plads til at gå ved siden af. Vores destination er Dartlo, en af de smukkeste landsbyer i Tusheti.

Dag 5 Dartlo - Girevi
Fra Dartlo rider vi vestpå. Den brede og faste sti løber ned langs flodbredden, og giver her en chance for at galopere lidt. Undervejs dukker stentårne op her og der. I sin tid blev disse tårne brugt til at sende ild- og røgsignaler. Om eftermiddagen når vi frem til Girevi.

Dag 6 Girevi - Tusheti
Gruppen rider sydpå mod et bjergpas. Det er det højeste punkt under trailet i omkring 3000m. Luften er mærkbar tynd, men udsigten belønner indsatsen. På den anden side rider vi væk fra stier markeret på kort og følger de vilde stier i Tusheti. Vi overnatter i en af de små, glemte landsbyer.

Dag 7 Eagle sti - Vestomta
Vi rider gennem de vildeste steder. Vores heste vil være ivrige efter at bruge stier, hvor græsset er slået af hyrder. Turister er ret usandsynlige her. I stedet kan vi her opleve ørne svæve højt over os, hvis ellers vejret tillader det. Stien løber over deres reder. Om eftermiddagen når vi Vestomta.

Dag 8 Vestomta - Skjulte vandfald - Vestomta
Bagagen bliver i bjerghytten og vi rider ud på en snoet, ujævn og spektakulær sti, der fører til bred flod med en god strøm. Her er det muligt at fange sin egen forel. Det er værd at gå op langs floden, hvor et vandfald ligger skjult. Sidstpå dagen rider vi tilbage til Vestomta.

Dag 9 Vestomta - Loeli
Vi forlader Vestomta og rider tilbage til beboede områder i Tusheti. Udsigten er smuk og vi får mulighed for at galopere. Overnatning i nærheden af Loeli.

Dag 10 Loeli - Omalo
Fra Loeli rider mod sydøst til et af de smukkeste steder i Georgien: Oreti-søen. Den ligger i 2650m med en fantastisk udsigt over hele Tusheti. Flere bække løber ind i søen, men ingen ved, hvor de løber ud. Den er bundfrossen om vinteren, så her er ingen fisk. Vi spiser frokost ved søbredden og begiver os ud på turens sidste ridt til Omalo.

Dag 11 Omalo - Tbilisi
Efter morgenmaden tage vi tilbage til Tbilisi i bil. Vel fremme er der tid til oplevelser på egen hånd.

Dag 12 Afrejse
Tiden i Georgien rinder ud. Der er transfer til lufthavnen.

 

Dette ridetrail er for erfarne ryttere. 


Prisen inkluderer:
Overnatning på hotel i Tbilisi og Guest Houses/hytter i Tusheti
Morgenmad i Tbilisi
Helpension i Tusheti (morgenmad - lunchpakke - aftensmad)
Transfer fra/til lufthavnen i Tbilisi første og sidste dag
Transport fra Tbilisi til Omalo og retur
Lokale guider i Tusheti
Fuldt opsadlet hest
Georgisk turistforsikring der dækker højrisikosport

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter til og fra Georgien
Måltider i Tbilisi udover morgenmad (et måltid på en restaurant koster ca. 5-10 EUR)
Evt. entreer
Drikkevarer og drikkepenge
Forsikringer


Billeder


På ridetrek i Kaukasus - Georgien (Vurderet 4.71 / 5 Baseret på 19 Anmeldelser.)
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7590 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 10350 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...