Fire dages rideferie ved Koprivshtitsa (Sredna Gora bjergene)

 Fire dages rideferie ved Koprivshtitsa (Sredna Gora bjergene)

Koprivshtitsa er en af Bulgarien’s mest charmerende byer, hvor atmosfæren fra den bulgarske renæssance periode (19. århundrede) er velbevaret. Byen ligger i Sredna Gora bjergene omkring 110 km øst for Sofia.

Terrænet er ideelt til ridning. Der er ingen låger, der skal åbnes og man er ikke begrænset til ridestier eller asfaltsveje. Her er der endeløse enge, skovstier, bjergterræn og fladt landskab, der venter på at blive udforsket.

De rullende bakker i Sredna Gora tilbyder fremragende muligheder for lange galopper og skyggefulde bøgeskove for langsomere gangarter. Hestene er fuldblodsarabere eller shagya-arabere. De er livlige og energiske. Du skal være en sikker rytter med styr på heste samt skridt, trav og galop. Højdepunkterne på denne tur er hestene, de hurtige ridt og naturlandskabet.


Turens højdepunkter:


Sredna Gora – en centralt beliggende bjergkæde, som har udsigt til Balkanbjergene i nord, Rodopibjergene og Rilabjergene i syd samt et godt udsyn over den umådelige thrakiske dal.
Koprivshtitsa – en af de mest interessante, smukkeste og bemærkelsesværdige byer i Bulgarien. En ægte renæssance by hvor man finder farverige huse i karakteristisk stil, smalle brostensbelagte gyder og gamle kirker. Byen emmer af Bulgarien’s historie. Her startede modstandsbevægelsen mod det Ottomanske styre i 1876. Byen er fødested for revolutionærene, som Todor Kableshkov og Georgi Benkovski, såvel som forfatterne, Naiden Gerov, Lyuben Karavelov og Dimcho Debelyanov. Deres barndomshjemme har åbent for besøg.
 Rejseplan:


Dag 1. Ankomst. Transfer Sofia-Koprivshtitisa. Ridt.

Ankomst til Sofia lufthavn. Transfer til Koprivshtitisa (1.5 timer). Vi mødes med hestene og efter en kort ridetur i området rider vi mod Plachkov Kladenec (Plachkov kilden) hvor vi nyder frokost i det grønne. På sporet som går over foden af Sredna Gora bjergene er der mulighed for lange galopper. Vi krydser Topolnitsa floden flere gange og efter ca. 3-4 timer i sadlen er vi tilbage i Koprivshtitsa. Overnatning på hotel.

Dag 2-3. To dages ridning til Pavel Deliradev Hytten (1400 m)

I dag starter vi vores ridetur som krydser hele landsbyen mod vest. Ruten går gradvist opad langs Sredna Gora gennem bøge- og fyrreskove. Det går langsommere pga. det kuperede terræn men der er stadig mulighed for galop. Middag og overnatning i en hytte og bungalows med fælles bad/toilet.

På dag 3 rider vi tilbage mod Koprivshtitsa efter morgenmad via en anden rute. Eftermiddagen er til fri disposition. Man kan udforske byen og dens mange gallerier og håndværksbutikker.

Daglig ridning: 4-5 timer

Dag 4. Transfer tilbage til Sofia. Afrejse.

Prisen inkluderer: ►2 overnatninger i Koprivshtitsa i delt dobbeltværelser med eget bad/WC ► 1 overnatning i hytte/bungalow med fælles bad/WC ► 3 x morgenmad, 1 x middag og 2 x frokost i det fri (dag 1 og 2) ► engelsktalende rideguide ► bagagetransport på dag 2-3 ► transfer fra/til Sofia

Prisen inkluderer ikke: ► Flybilletter ► øvrige måltider ikke nævnt ► alkoholiske drikkevarer ► drikkepenge

Eventuelle tillæg: ► Eneværelsestillæg: DKK 223,-

Værd at vide: ► Mad i Bulgarien er meget billigt. En frokost er ca. 25 kr. og en middag ca. 75 kr.


Billeder


Fire dages rideferie ved Koprivshtitsa (Sredna Gora bjergene) (Vurderet 4.8 / 5 Baseret på 394 Anmeldelser.)
Pris inkl. flybillet 4810 DKK

This ride is  suitable for experienced riders who are comfortable riding over varied terrain.

Gruppestørrelse
2-8 riders
Reservation System Code
BGKoprivRID
Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) 4840 DKK, 8 Dage

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)

Oplev det bedste af Bulgarien Bulgarien, er et smukt og spændende land, beliggende på...
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 16450 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen 14210 DKK, 7 Dage

Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen

Tag med på et ekstraordinært eventyr for at afsløre de skjulte skatte i det sydlige og centrale...
Se alt»

Blog

29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...