Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Ridning I De Høje Rila Bjerge

Ridning I De Høje Rila Bjerge

Dette 4-dags eventyr begynder ved Rila Ranchen, halvanden times kørsel fra Sofia. Den indeholder en 130 km rejse på hesteryg gennem Balkan’s højeste bjerg – Rila. Ruten tager os gennem åbne græsgange med storslåede udsigter til snedækkede bjerge i baggrunden. Der er ingen indhegninger på ruten og terrænet på første og sidste dag lægger op til endeløs galop. På dag 2 og 3 vil der være stedet, hvor vi er nødt til at stige af og lede hesten til fods – dette kan både være op og ned af bakke og kræver, at du er i rimelig form.
Vi bruger lokale Ø;stbulgarske heste blandet med arabere. Denne tur er kun egnet til erfarne ryttere, som er selvsikre og i kontrol ved højt tempo.


Rejseplan:

Dag 1: Sofia – Rila Ranch – Mechit hytten
Afhentning klokken 8:00 fra jeres hotel i Sofia. Om et par timer ankommer vi til Rila Ranch (900 meters højde). Efter et kort møde med vores heste og en times afslappende ridetur langs Iskar floden, med gode muigheder for trav og galop, rider vimod bjerget.
Vi rider gennem landsbyerne Madzare og Govedartsi, og ankommer til Mechit hytten (1900m) efter ca. 5 timer i sadlen og 25km tilbagelagt. Her overnatter vi.

Dag 2: Mechit hytten – Kobilino Branishte Refuge – Rila Klosteret
Turen fortsætter mod syd og går op af Mt. Mechit (2568m), hvor vi har en fantastisk til Rila Nationalpark. Efter 6-7 timers ridning (35km) slutter dagen ved et lille familiehotel tæt på Rila klosteret. Efter et lille hvil besøger vi klosteret – Det største og vigtigste symbol på den Bulgarske ortodokse kirke. Rila klosteret blev grundlagt i det tiende århundrede og genopbygget i det trettende og igen i det fjortende århundrede. Det er et af Europas ældste klostre, og er at finde´på UNESCO’s verdensarvsliste. Bag de 20 meter høje mure ligger klosterets imponerende bygninger, en kirke og et kapel med værdigfulde vægmalerier.

Dag 3: Rila Klosteret – Mt. Damga – Urdini Søerne Refuge
Vi har endnu en lang dag i sadlen, hvor vi rider i 2200-2500 meters høj, langt fra de populære turistruter in Rila. Der vil være plads til både trav og galop, men også behov for at lede hesten til fods når vi stiger ned til Urdini søerne. Idag bliver baggaen båret af en pakhest. 6 timers ridning.

Dag 4: Urdini Søerne – Zeleni Rid – Govedartsi – Rila Ranch
Fra Urdini søerne rider vi mod nord hvor ruten går stejlt nedad de første par timer indtil vi når Zeleni Rid. Herfra byder ruten på varieret terræn, hvor der er mulighed for både trav og galop. Efter 6 timers ridning kan vi endelig se staldene, der markerer slutningen på vores rejse. Vi siger farvel til vores heste og guide, og kører tilbage til Sofia.
   

Pris for øvrige tjenester: Enkeltværelsestillæg på hotel (1 nat): 160 DKK   

Inkl. i prisen: ► 1 nat i hytte på dbl. værelse med delt toilet/bad, 1 nat på hotel på værelse med en-suite faciliteter; 1 nat i sovesal på et pensionat højt oppe i bjergene ► 3 gange morgenmad, 3 frokoster pakker og 3 middage ► Engelsktalende rideguide ► Opsadlede heste ► Pakheste ► Transfer til/fra Sofia   

Eksl. I prisen: ► Drikkevarer og måltider udover de nævnte ► drikkepenge ► forsikringer ► entreer ► personlige udgifter   

 


Billeder


Ridning I De Høje Rila Bjerge (Vurderet 4.68 / 5 Baseret på 303 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
2-6
Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland) 12540 DKK, 9 Dage

Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland)

Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland) Denne rejse tager os til to af Afrikas mindste lande...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4030 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...