Ridetrek i de vilde og autentiske Tusheti-bjerge, Georgien

Ridetrek i de vilde og autentiske Tusheti-bjerge, Georgien

Velkommen til Tusheti!

Magiske bjerge i et magisk land med modige heste, forsvarstårne lavet af sten og fåmælte georgiske højlændere. Vi rider over pas og gennem dale, og smager khinkali, drikker chacha og lytter til bjergene ...

Dette Kaukasus ridetrek fører gennem områder uden veje og vi sover på steder, der ikke er nævnt på noget kort. Varmt vand, el og mobildækning er ikke en selvfølge og ikke altid tilgængelig. Til gengæld kan man beundre sejlende ørne, drikke vand fra vandløb og hvile sig i skyggen af mystiske stentårne.

Tusheti er hovedsageligt befolket af hyrder, der tilbringer sæsonen juli til oktober i bjergene. Resten af året er området afskåret fra resten af verden af dale dækket af dyb sne. Livets tempo er anderledes her. Det går langsomt og det er trægt. Ren magi for krop og sjæl, når man først har vænnet sig til det. De lokale er hjertelige og gæstfrie.

Vi bliver guidet af hyrder, næsten bogstaveligt vokset op i sadler. De rider hovedsageligt modige Kabardin-heste, en relativt lille race med stor udholdenhed, perfekt balance, let temperament, modig og intelligent. Fantastiske heste til ridning under barske forhold.

Turens højdepunkter:
♦ Tbiblisi - Georgiens hovedstad
♦ Vejen ad hvilken - Tusheti er vildere og fjernere. Vi rider i områder, hvor biler ikke kan komme frem.
♦ Tusheto-bjergene - Naturskønhed, historie, fantastiske heste og et ægte georgisk landkøkken.

 


Rejseplan:   

Dag 1: Tbilisi
Ankomst til hovedstaden i Georgien, Tbilisi, afhentning i lufthavnen og overnatning på hotel. Den internationale gruppe ankommer på forskellige tidspunkter og dagen er til fri til at udforske byen på egen hånd. (-/-/-)

Dag 2: Til Omala
Umiddelbart efter morgenmaden kører vi med bus mod nord-øst til Kvemo Alvani. Turen tager godt 2 t.  Herefter skifter vi til terrængående køretøjer og kører til Upper Omalo. Det er kun 70 km, men det er 4-5 timers kørsel. Sporene går gennem Kaukasus og Abano-dalen (2836 m). Det er en af de mest udfordrende, men smukkeste veje i verden. Vi når vores destination sidst på eftermiddagen. (M/-/-)

Dag 3: På hesteryg til ingenmandsland
Om morgenen møder vi vores heste, spænder bagage på sadlerne og starter vores tur. Først tager vi til Shenako, en lille landsby med en malerisk, gammel kirke. Stien er bred og ikke for stejl; et godt sted at teste vores heste. Vi kommer til ruinerne af gamle Diklo om eftermiddagen. Den anden side af dalen er allerede Dagestan. Ind imellem er ingenmandsland. (M/Fp/A)

Dag 4: Vi rider mod nord
I dag skal gruppen forcere gennem en bjergryg. Stien er naturskøn, men hård. Der er passager, hvor rytterne er nødt til at stå af deres heste og føre dem gennem de mest smalle eller stejle dele af stien. Vores destination er Dartlo, en af de smukkeste landsbyer i Tusheti. (M/Fp/A)

Dag 5: Tidligere grænseland
Vi starter i Dartlo og rider mod vest. Den brede og faste sti fører ned ad flodbredden og giver mulighed for at galoppere lidt. Undervejs dukker der en gang imellem stentårne op. En gang blev disse tårne brugt til at sende ild- og røgsignaler. Om eftermiddagen når vi Girevi. (M/Fp/A)

Dag 6: I hjertet af Kaukasus
Gruppen rider nu sydpå mod et bjergpas. Det er det højeste punkt under turen, omkring 3000 meter o.h.. Luften er mærkbart tynd, men udsigten belønner indsatsen. På den anden side rider vi væk fra stier markeret på kort og følger Tushetis vilde stier. Vi overnatter i en af de små, glemte landsbyer. Georgiere er de eneste mennesker, der stadig kan huske navnene på disse landsbyer. (M/Fp/A)

Dag 7: Blandt ørne på hyrdestier
Vi rider igennem vilde steder. Vores heste vil være ivrige efter at bruge nedtrådte hyrdestier. Turister er ganske usandsynlige her. I stedet, hvis vejret tillader det, vil vi kunne se ørne. Stien løber over deres reder. Om eftermiddagen når vi frem til Vestomta. (M/Fp/A)

Dag 8: Skjult vandfald
Vi efterlader bagagen i bjerghytten, mens vi rider ud på en sti, der fører langs kanten af skrænten. Den er snoet, ujævnt og spektakulært. Gruppen ankommer til en bred, hurtigtrindende flod, hvor rytterne kan at fiske efter ørreder. Det er værd at gå op ad floden - et vandfald er skjult bag flodens forskydninger. Om aftenengår turen tilbage til Vestomta. (M/Fp/A)

Dag 9: Tilbage til civilisationen
Vi forlader Vestomta og rider tilbage til beboede dele af Tusheti. Udsigten er smuk og vi rider gennem et område, perfekt til galop. Gruppen overnatter i nærheden af Shtrolta. (M/FellerFp/A)

Dag 10: Turkisblå bjergsø
Vi rider mod sydøst. Vores destination er et af de smukkeste steder i Georgien - Oreti-søen. Vi spiser frokost ved søbredden og rider den sidste distance til Omalo. (M/Fp/-)

Dag 11: Tilbage til Tbilisi
Efter morgenmaden er der i bil afgang til Tbilisi. Aften på egen hånd. Overnatning på hotel. (-/-/-)

Dag 12: Turslut
Morgenmad på hotellet og afrejse. Transfer til lufthavnen (organiseres på stedet). (M/-/-)

***

Værd at vide: ► Bagage: På ridetrekket er der ingen veje fremkommelige for køretøjer og bagagen skal derfor transporteres til hest. Vægtgrænsen er 12 kg pr. rytter og bagagen skal pakkes i solide drybags, der kan spændes på sadlerne. ► Logi og måltider: Overnatningerne på hotel i Tbilisi er baseret på delt dobbeltværelse med morgenmad. Ingen andre måltider i Tbilisi eller undervejs til Tusheti er inkluderet og købes individuelt (budget 5-10 EUR/måltid). Først når trekket starter er alle måltider inkluderet frem til ankomst til Omalo. I Tusheti bor vi i gæstehuse og hyrdehuse. Disse steder er beskedne, men pæne. Normalt er der adgang til vand, men det er ikke altid varmt. Elektricitet er normalt tilgængelig, selvom der måske kun er en enkelt stikkontakt til hele huset. Soveposer og måtter er ikke påkrævet – vi sover i senge, under tag og i rent sengetøj. ► Ridning: Dagturene tager omkring fem timer. Terrænet er krævende med stejle op- og nedstigninger og derfor ikke til lange uendelige galopper. Hvor terrænet kræver det, står vi af hestene og fører dem gennem passager. I sig selv en oplevelse at mærke samspillet mellem hest og rytter langt væk fra alfarvej. ► Sadler: Der rides på typiske kaukasiske sadler med sadelbuer af stål sat på trærammer. Konstruktionen er beklædt med en moderat hård læderpude. Denne holdes på plads af en rem, normalt lavet af snore, som samtidig fungerer som gjorde. Halegjorde/remme er almindelige. Stigbøjlerne er generelt ret korte i Georgien og også på disse sadler - georgiere praktiserer et karakteristisk sæde: ben foran, høje knæ. Til gengæld er de ret brede, trekkingsko passer fint i dem. Trenser laves på sædvanlig vis, men tøjlerne er ofte lavet af sækkebånd eller reb. Vi har det med at sætte spørgsmålstegn ved kaukasisk rideudstyr,men det er faktisk ret behageligt og georgierne ved godt, hvad de har med at gøre. Horn og cantle (bagsvidsel på engelsk sadel) er forholdsvis høje for at stabilisere rytterens vægt på hesten i det kuperede terræn. Puden absorberer bump og stød. Denne ikke-standard konstruktion af en sadel er samtidig praktisk, når der skal spændes bagage på sadlen. Og med lidt tilvænning slet ikke så tosset endda. ► Forslag til pakkeliste: Kontanter i USD eller EUR, powerbank til elektronikken, praktisk rygsæk til dokumenter og telefon, vandflaske eller tilsvarende, lommelygte/pandelampe er ganske effektivt, solcreme, hat mod solen, vandtætte trekkingsko, badesko til brusebad og evt. forcering af stenfuld flodbund gennem hulen til vandfaldet, hurtigttørrende håndklæde.


Prisen inkluderer:
11 nætter hvoraf første og sidste nat er på turistklassehotel i delt dobbeltværelse i Tbilisi og 9 overnatninger i Tusheti i simple guest houses og hyrdehuse m/fuldt opredte senge
Måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/Fp=frokostpakke/A=aftensmad) - se "værd at vide"
8 dages ridetrek på fuldt opsadlede heste og med lokal rideguide
Individuel transport på ankomstdagen Tbilisi Lufthavn-hotel og fælles transport til lufthavnen dag 12
Transport til/fra Omalo jf. rejseplan.

Prisen inkluderer ikke:
Fly til/fra Tbilisi
Måltider udover nævnte - se også "værd at vide"
Drikkevarer og drikkepenge
Entreer
Vaccinationer
Forsikring

Ekstra tjenester:
Ekstra nætter i Tbilisi før eller efter trekket: Indhent tilbud


Ridetrek i de vilde og autentiske Tusheti-bjerge, Georgien (Vurderet 4.9 / 5 Baseret på 32 Anmeldelser.)
Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6250 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bjergene i Bulgarien er mange og forskellige, men Teteven Balkan kombinerer det bedste af dem alle...
Irak - landet mellem Tigris og Eufrat 14740 DKK, 9 Dage

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat

  Irak har akæologiske udgravninger og historiske steder som intet andet sted på...
Rundrejse i Senegal og Gambia 10050 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Senegal og Gambia

Oplev det eksotiske Senegal og det tropiske Gambia på denne rundrejse, der også har 2 dages cruise...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...