Ridetrek i de vilde og autentiske Tusheti-bjerge, Georgien

Ridetrek i de vilde og autentiske Tusheti-bjerge, Georgien

Velkommen til Tusheti!

Magiske bjerge i et magisk land med modige heste, forsvarstårne lavet af sten og fåmælte georgiske højlændere. Vi rider over pas og gennem dale, og smager khinkali, drikker chacha og lytter til bjergene ...

Dette Kaukasus ridetrek fører gennem områder uden veje og vi sover på steder, der ikke er nævnt på noget kort. Varmt vand, el og mobildækning er ikke en selvfølge og ikke altid tilgængelig. Til gengæld kan man beundre sejlende ørne, drikke vand fra vandløb og hvile sig i skyggen af mystiske stentårne.

Tusheti er hovedsageligt befolket af hyrder, der tilbringer sæsonen juli til oktober i bjergene. Resten af året er området afskåret fra resten af verden af dale dækket af dyb sne. Livets tempo er anderledes her. Det går langsomt og det er trægt. Ren magi for krop og sjæl, når man først har vænnet sig til det. De lokale er hjertelige og gæstfrie.

Vi bliver guidet af hyrder, næsten bogstaveligt vokset op i sadler. De rider hovedsageligt modige Kabardin-heste, en relativt lille race med stor udholdenhed, perfekt balance, let temperament, modig og intelligent. Fantastiske heste til ridning under barske forhold.

Turens højdepunkter:
♦ Tbiblisi - Georgiens hovedstad
♦ Vejen ad hvilken - Tusheti er vildere og fjernere. Vi rider i områder, hvor biler ikke kan komme frem.
♦ Tusheto-bjergene - Naturskønhed, historie, fantastiske heste og et ægte georgisk landkøkken.

 


Rejseplan:   

Dag 1: Tbilisi
Ankomst til hovedstaden i Georgien, Tbilisi, afhentning i lufthavnen og overnatning på hotel. Den internationale gruppe ankommer på forskellige tidspunkter og dagen er til fri til at udforske byen på egen hånd. (-/-/-)

Dag 2: Til Omala
Umiddelbart efter morgenmaden kører vi med bus mod nord-øst til Kvemo Alvani. Turen tager godt 2 t.  Herefter skifter vi til terrængående køretøjer og kører til Upper Omalo. Det er kun 70 km, men det er 4-5 timers kørsel. Sporene går gennem Kaukasus og Abano-dalen (2836 m). Det er en af de mest udfordrende, men smukkeste veje i verden. Vi når vores destination sidst på eftermiddagen. (M/-/-)

Dag 3: På hesteryg til ingenmandsland
Om morgenen møder vi vores heste, spænder bagage på sadlerne og starter vores tur. Først tager vi til Shenako, en lille landsby med en malerisk, gammel kirke. Stien er bred og ikke for stejl; et godt sted at teste vores heste. Vi kommer til ruinerne af gamle Diklo om eftermiddagen. Den anden side af dalen er allerede Dagestan. Ind imellem er ingenmandsland. (M/Fp/A)

Dag 4: Vi rider mod nord
I dag skal gruppen forcere gennem en bjergryg. Stien er naturskøn, men hård. Der er passager, hvor rytterne er nødt til at stå af deres heste og føre dem gennem de mest smalle eller stejle dele af stien. Vores destination er Dartlo, en af de smukkeste landsbyer i Tusheti. (M/Fp/A)

Dag 5: Tidligere grænseland
Vi starter i Dartlo og rider mod vest. Den brede og faste sti fører ned ad flodbredden og giver mulighed for at galoppere lidt. Undervejs dukker der en gang imellem stentårne op. En gang blev disse tårne brugt til at sende ild- og røgsignaler. Om eftermiddagen når vi Girevi. (M/Fp/A)

Dag 6: I hjertet af Kaukasus
Gruppen rider nu sydpå mod et bjergpas. Det er det højeste punkt under turen, omkring 3000 meter o.h.. Luften er mærkbart tynd, men udsigten belønner indsatsen. På den anden side rider vi væk fra stier markeret på kort og følger Tushetis vilde stier. Vi overnatter i en af de små, glemte landsbyer. Georgiere er de eneste mennesker, der stadig kan huske navnene på disse landsbyer. (M/Fp/A)

Dag 7: Blandt ørne på hyrdestier
Vi rider igennem vilde steder. Vores heste vil være ivrige efter at bruge nedtrådte hyrdestier. Turister er ganske usandsynlige her. I stedet, hvis vejret tillader det, vil vi kunne se ørne. Stien løber over deres reder. Om eftermiddagen når vi frem til Vestomta. (M/Fp/A)

Dag 8: Skjult vandfald
Vi efterlader bagagen i bjerghytten, mens vi rider ud på en sti, der fører langs kanten af skrænten. Den er snoet, ujævnt og spektakulært. Gruppen ankommer til en bred, hurtigtrindende flod, hvor rytterne kan at fiske efter ørreder. Det er værd at gå op ad floden - et vandfald er skjult bag flodens forskydninger. Om aftenengår turen tilbage til Vestomta. (M/Fp/A)

Dag 9: Tilbage til civilisationen
Vi forlader Vestomta og rider tilbage til beboede dele af Tusheti. Udsigten er smuk og vi rider gennem et område, perfekt til galop. Gruppen overnatter i nærheden af Shtrolta. (M/FellerFp/A)

Dag 10: Turkisblå bjergsø
Vi rider mod sydøst. Vores destination er et af de smukkeste steder i Georgien - Oreti-søen. Vi spiser frokost ved søbredden og rider den sidste distance til Omalo. (M/Fp/-)

Dag 11: Tilbage til Tbilisi
Efter morgenmaden er der i bil afgang til Tbilisi. Aften på egen hånd. Overnatning på hotel. (-/-/-)

Dag 12: Turslut
Morgenmad på hotellet og afrejse. Transfer til lufthavnen (organiseres på stedet). (M/-/-)

***

Værd at vide: ► Bagage: På ridetrekket er der ingen veje fremkommelige for køretøjer og bagagen skal derfor transporteres til hest. Vægtgrænsen er 12 kg pr. rytter og bagagen skal pakkes i solide drybags, der kan spændes på sadlerne. ► Logi og måltider: Overnatningerne på hotel i Tbilisi er baseret på delt dobbeltværelse med morgenmad. Ingen andre måltider i Tbilisi eller undervejs til Tusheti er inkluderet og købes individuelt (budget 5-10 EUR/måltid). Først når trekket starter er alle måltider inkluderet frem til ankomst til Omalo. I Tusheti bor vi i gæstehuse og hyrdehuse. Disse steder er beskedne, men pæne. Normalt er der adgang til vand, men det er ikke altid varmt. Elektricitet er normalt tilgængelig, selvom der måske kun er en enkelt stikkontakt til hele huset. Soveposer og måtter er ikke påkrævet – vi sover i senge, under tag og i rent sengetøj. ► Ridning: Dagturene tager omkring fem timer. Terrænet er krævende med stejle op- og nedstigninger og derfor ikke til lange uendelige galopper. Hvor terrænet kræver det, står vi af hestene og fører dem gennem passager. I sig selv en oplevelse at mærke samspillet mellem hest og rytter langt væk fra alfarvej. ► Sadler: Der rides på typiske kaukasiske sadler med sadelbuer af stål sat på trærammer. Konstruktionen er beklædt med en moderat hård læderpude. Denne holdes på plads af en rem, normalt lavet af snore, som samtidig fungerer som gjorde. Halegjorde/remme er almindelige. Stigbøjlerne er generelt ret korte i Georgien og også på disse sadler - georgiere praktiserer et karakteristisk sæde: ben foran, høje knæ. Til gengæld er de ret brede, trekkingsko passer fint i dem. Trenser laves på sædvanlig vis, men tøjlerne er ofte lavet af sækkebånd eller reb. Vi har det med at sætte spørgsmålstegn ved kaukasisk rideudstyr,men det er faktisk ret behageligt og georgierne ved godt, hvad de har med at gøre. Horn og cantle (bagsvidsel på engelsk sadel) er forholdsvis høje for at stabilisere rytterens vægt på hesten i det kuperede terræn. Puden absorberer bump og stød. Denne ikke-standard konstruktion af en sadel er samtidig praktisk, når der skal spændes bagage på sadlen. Og med lidt tilvænning slet ikke så tosset endda. ► Forslag til pakkeliste: Kontanter i USD eller EUR, powerbank til elektronikken, praktisk rygsæk til dokumenter og telefon, vandflaske eller tilsvarende, lommelygte/pandelampe er ganske effektivt, solcreme, hat mod solen, vandtætte trekkingsko, badesko til brusebad og evt. forcering af stenfuld flodbund gennem hulen til vandfaldet, hurtigttørrende håndklæde.


Prisen inkluderer:
11 nætter hvoraf første og sidste nat er på turistklassehotel i delt dobbeltværelse i Tbilisi og 9 overnatninger i Tusheti i simple guest houses og hyrdehuse m/fuldt opredte senge
Måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/Fp=frokostpakke/A=aftensmad) - se "værd at vide"
8 dages ridetrek på fuldt opsadlede heste og med lokal rideguide
Individuel transport på ankomstdagen Tbilisi Lufthavn-hotel og fælles transport til lufthavnen dag 12
Transport til/fra Omalo jf. rejseplan.

Prisen inkluderer ikke:
Fly til/fra Tbilisi
Måltider udover nævnte - se også "værd at vide"
Drikkevarer og drikkepenge
Entreer
Vaccinationer
Forsikring

Ekstra tjenester:
Ekstra nætter i Tbilisi før eller efter trekket: Indhent tilbud


Ridetrek i de vilde og autentiske Tusheti-bjerge, Georgien (Vurderet 4.9 / 5 Baseret på 8 Anmeldelser.)
Etiopen - historien i nord og Danakil 12060 DKK, 11 Dage

Etiopen - historien i nord og Danakil

Denne storslåede tur tager os gennem et af Afrikas smukkeste områder. Oldhistorie der overgår...
Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6100 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bjergene i Bulgarien er mange og forskellige, men Teteven Balkan kombinerer det bedste af dem alle...
Det bedste af Uganda - rundrejse i Afrikas perle 9600 DKK, 9 Dage

Det bedste af Uganda - rundrejse i Afrikas perle

Oplev de naturlige vidundere i Uganda - en ideel destination for naturentusiaster og eventyrlystne...
Se alt»

Blog

29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...