Rejs trygt og sikkert!

Plana-Verila Trail – 3 dage

Plana-Verila Trail – 3 dage

 Plana og Verila er forholdsvis små bjerge, kun 30 km syd fra hovedstaden Sofia, med deres højeste punkter på omkring 1300-1400 m.
I modsætning til deres nabo - Vitosha, forbliver Plana og Verila næsten uberørte af masseturismen. Deres blide terræn, åbne rum og bølgende bakker er ideelle steder til mountainbike ture og ridning.
Ridebasen Plana ligger 35 km (50 min kørsel) fra Sofia Centrum.
Stalden rummer omkring 30 heste, hvoraf de fleste af dem er shagya arabere, rene arabere og krydsracer af shagya og øst bulgarske heste. Alle er trænede til ridning i blandet terræn og er mellem 150cm til 165cm i ryghøjden.
På denne tur bruger vi engelske sadler af god kvalitet.


Rejseplan:

Dag 1: Sofia – Plana – Belchin
Tidlig transfer fra Sofia til Plana ridestation. Efter at have gjort sig bekendt med vores heste, rider vi os mod syd. Turen fører os gennem varieret terræn; fra åbne floddale, til bjergrige bjergskråninger og endelig ned ad en skovvej, indtil vi når landsbyen Belchin.
På denne dag vil vi opleve flere lange strækninger med muligheder for galop. Efter ca. seks timer i sadlen og omkring 35-40 km senere, ankommer vi til landsbyen, hvor vi overnatter i et gæstehus med en lokal familie. Vi vil også have tid til at hvile og opdatere i poolen i spa-centeret i nærheden.

Dag 2: Belchin – Lisets (Verila)
Sporet i dag fører os gennem skyggefulde skove af bøg og birketræer. Turen fører os videre gennem Samokov-dalen op til Verila på en kombination af forskellige stier.
I dag kan vi være heldige at se vildsvin eller rødhjorte. Der vil være begrænsede muligheder for galop, da terrænet er meget stejlt.
I dag rider vi i ca. 7 timer og ankommer til den lille landsby Lisets sidst på eftermiddagen, hvor vi overnatter.

Dag 3: Lisets – Plana – Sofia
I dag vil der være nogle gode længder at galopere på – over bakkerne og gennem skyggefulde skove. Ridning tilbage til Samokov-dalen. Det er et dejligt spor langs højderyggen over landsbyen Kovachevtsi. Herfra, rider vi tilbage mod ridebasen i Plana, hvor vores tur slutter. Transfer tilbage til Sofia.
Afstanden er ca. 35 km, og ridningstiden er ca. 5-6 timer.

Prisen inkluderer: ►2 nætter gæstehuse, værelser med fælles faciliteter, morgenmad og aftensmad ►3 frokostpakker ►Engelsktalende rideguide ►Bagagetransport på dag 1-2 ►Transfer fra / til Sofia ►Sadeltasker

Ikke inkluderet i prisen: ►Alkoholholdige drikke ►Drikkepenge ►Enkeltværelsestillæg: 225 kr.

 


Billeder


Plana-Verila Trail – 3 dage (Vurderet 4.86 / 5 Baseret på 329 Anmeldelser.)

The rider should be confident and in control on a forward going horse at a steady canter in the open over uneven ground. Has ridden for a number of years. There are  long stretches of fast riding especially on days 1 and 3.

Gruppestørrelse
2-6
Det bedste af Mexico - grupperejse 7370 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7590 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...