Rejs trygt og sikkert!

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Til hest gennem Bulgariens landsbyer 5210 DKK, 8 Dage

Bulgariens bjerge rummer en stor mangfoldighed, og Balkanbjergene omkring Teteven samler ligesom det hele: naturskønne dale med glitrende floder, ældgamle skove med skjulte enge, klippefulde bjergtoppe og højder med et vidunderligt udsyn. Langt nede kan man skue landsbyerne, hvor livet går sin vante gang – som gennem hundredvis af år. Denne del af Balkanbjergene, kaldet Stara Planina, er elsket af alle, dels for den uspolerede natur, dels for den lokale befolkning. Her bydes man på hjemmelavet brændevin og spændende godbidder!

Denne rideferie kombinerer ridning og kulturelle seværdigheder, og vi får lov til at fordybe os i atmosfæren i dette skønne landskab. Turen går gennem den lave del af Stara Planina i en højde af 400 – 1100 meter over havets overflade. Vi rider på grusveje og stier. Nogle steder er terrænet kuperet og klippefyldt, men der bliver mulighed for trav og let galop. Vi tilbringer hver dag 4 – 6 timer i sadlen, men varigheden kan ændres afhængig af lyst og kondition!  Bagagen følger med i bil. 

Bortset fra en overnatning på hotel i Teteven tilbringes alle øvrige nætter i gæstehuse eller klostre. Her laver værterne maden for os, eller vi spiser på en lille lokal restaurant. Tættere kommer man ikke på det lokale liv.

Rideferien kan arrangeres hele året, men vi anbefaler perioden april – november.


Højdepunkter:
Stara Planina (Balkan) er den længste bulgarsk bjergkæde. Den strækker sig mere end 500 km fra den vestlige grænse mod Serbien og helt ud til Sortehavet. Bjergene deler landet i to dele og var tidligere kaldet Balkanbjergene hvoraf navnet Balkanhalvøen stammer fra. En meget stor del af Bulgariens historie ligger gemt i Stara Planina. Her skjulte oprørerne mod det ottomanske styre sig i de vilde skove, og gennem hele det 17. og 18. århundrede formåede man at bevare en bulgarsk identitet i byerne og landsbyerne.

Den Centrale Balkan Nationalpark dækker den høje midterdel af Stara Planina. Området er på 70.000 hektarer med gamle skove og mange dyr, mange af dem truede dyrearter. I Boatin reservatet findes de bedst bevarede bøgeskove på hele Balkanhalvøen. Træerne er i gennemsnit 130 år gamle, og området hører under UNESCOs protektion.
Glozjene klostret ”Skt. George” blev grundlagt i det 13. århundrede. Man kan ikke andet end måbe over dets beliggenhed, knejsende på en klippetop, hvorfra udsigten er ubeskrivelig. Det var her den berømte frihedshelt Vasil Levski søgte tilflugt under tyrkernes tyranni.

Etropole klostret blev grundlagt i det 12. århundrede. Efter tyrkernes erobring forfaldt det, men i slutningen af det 16. århundrede blev det genopbygget og opstod som det vigtigste åndelige centrum for bulgarsk kultur og identitet. Det omringende område byder på flotte græsgange og Varovitets vandfaldet.
Saeva Dupka grotten er en af landets smukkeste. Den er 205 meter lang og over en million år gammel. Dens fem sale og talrige korridorer rummer en verden af forvredne klippeformationer. Grotten er belyst og har trapper og gelændere.

Rejseplan:

Dag 1: Ankomst
Ankomst til Sofia, transfer og overnatning på hotel.

Dag 2: Golyam Izvor
Vejen passerer marker og enge og blandet skov. Vi bestiger højderne over landsbyen, hvor vi ser det smukke syn af Stara Planinas centrale bjergryg og byen Teteven, som er omgivet af smukke klippetinder. Så bevæger vi os ned gennem en gammel birkeskov, hvor vi for enden finder Glozhene klostret, fra sin plads på en klippetop giver det et fantastisk syn over Donausletten. Vi skal se klostret og høre om det historie gennem 800 år. Så er der suppe til frokost, som personalet har lavet. Derefter tager vi en anden rute tilbage til Goliam Izvor, hvor vi tilbringer natten. Morgenmad/Frokost/Aftensmad.

Dag 3. Omkring landsbyen Golyam Izvor
Efter morgenmaden starter vi på et landsbytrek rundt om Goliam Izvor og de nørliggende bakker. Vi kommer til at se nogle smukke huse og hvordan de lokale bor. Så kommer vi til nogle mere åbne områder, som er perfekt til en god gallop med udsigt over dalen. Morgenmad/Frokost/Aftensmad. Rideturens varighed: 5 timer

Dag 4. Golyam Izvor – Brusen - Lopian
Ruten tager os til den anden side af Golyam Izvor og langs en lille flod, som giver vand til markerne, som er perfekte til lange galopper. Så kommer vi gennem en zigøjnerbosættelsen Belianovec,
Rideturens varighed: 5-6 timer inden vi begiver os ned gennem fyrreskoven. Der er frokosten madpakker midt i naturen. Efter skov kommer vi nu gennem åbne områder igen og slutter i udkanten af Brusen, hvor efterlader hestene og kører et stykke i bil til ”Starata Furna” – Den Gamle Ovn, som er et supercharmerende gæstehus. Der er mulighed for en tur til Etropole klostret og det nærliggende vandfald (30 min. Kørsel) hvis vi ikke er for trætte. Morgenmad/Frokost/Aftensmad. Rideturens varighed: 5-6timer

Dag 5. Lopian - Brusen – Cherni Vit
Ruten fører os igen gennem varierende skove, men nu går det opad! Vi kommer til at ride langs nøgne bjergkamme, med en fantastisk udsigt hele vejen rundt. Vi fortsætter langs med bjerkammen og suger sceneriet til os, hvorefter vi bevæger os ned mod landsbyen Cherni Vit. Om eftermiddagen kører vi til Saeva Dupka grotten, som er kendt for dens smukke stenformationer. Overnatning i Cherni Vit.
Rideturens varighed: 5 timer Morgenmad/Frokost/Aftensmad.

Dag 6. Cherni Vit – Teteven
Rideturen starter i Cherni Vit. På vejen kommer vi tæt på Boatin reservatet som er del af den centrale Balkan Nationalpark hvor Stara Planinas smukke natur er bevaret og beskyttet. Eftermiddagen byder på sightseeing i Teteven. Valgfri biltur til Trojan Klostret (80 km) hvor vi samtidigt kan besøge et traditionelt center for Bulgarsk håndværk. På hjemturen er det muligt at standse ved Chiflik spa og nyde den friske mineralvand (valgfrit).
Rideturens varighed: 4–5 timer Morgenmad/Frokost/-

Dag 7. Teteven – Golyam Izvor. Tilbage til Sofia.
Om morgenen kører vi til landsbyen Cherni Vit, hvor vi efterlod hestene dagen før. På denne sidste dag til hest bestiger vi endnu en af de utallige bjerghøjder for at beundre landskabet en sidste gang. Transfer til Sofia og overnatning.
Rideturens varighed: ca. 5 -6 timer Morgenmad/Frokost/-

Dag 8. Afrejse.
Transfer til Sofia lufthavn. Morgenmad/-/-

Godt at vide:►Heste: De fleste af hestene er blandingsracer mellem den lokale østbulgarske og Karakachan med en middelhøjde på 150 cm, de er kendte som eftertænksomme og stærke, og er ekstremt tilpassede til den bjerrige egn omkring Stara Planina. Maximum ryttervægt er 100 kg. ►Sadler: Western og engelsk. Ridehjelm er frivilligt. 


To read the description in English, click here


Prisen inkluderer:
7 overnatninger (3 på hotel med eget badeværelse; 4 i gæstehus med morgenmad
5 frokoster (dag 3-7) og 4 middage (dag 2-5 )
engelsktalende guide og lokal guide
opsadlede heste
transport af bagage
transfer til/fra Sofia
eventuelle udgifter til entré

Prisen inkluderer ikke:
flybilletter
drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
drikkepenge
personlige udgifter
valgfri udflugt til Chiflik/Troyan Kloster (ca. 40 EUR per bil) og til Etropole klosteret 20 EUR per bil
rejseforsikring

Ekstra tjenester:
Tillæg for enkelt værelse


Billeder


Til hest gennem Bulgariens landsbyer (Vurderet 4.73 / 5 Baseret på 320 Anmeldelser.)
Pris
5210 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
5210 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5210 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5210 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5210 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5210 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5210 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5210 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5210 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5210 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Pris inkl. flybillet 6600 DKK

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
1-6 riders
Reservation System Code
BGBLKRID
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5880 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7590 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...