Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6100 DKK, 8 Dage

Bjergene i Bulgarien er mange og forskellige, men Teteven Balkan kombinerer det bedste af dem alle - maleriske dale med funklende floder og gamle skove med skjulte enge, høje højdedrag og toppe kronet med klipper, der afslører en spektakulær udsigt. Landsbyerne ligger spredt ved foden og her går livet sin vante gang i sit helt eget tempo. Denne del af Balkan-bjergene er kendt for sin autencitet i naturen og hos lokalbefolkning - her kan man stadig smage hjemmelavet brændevin, rakiya, med hjemmelavede appetitvækkere, der er en integreret del af dagens rytme.

Rideturen er mangfoldig og kombinerer ridning med at se kulturelle seværdigheder og fordybe sig i atmosfæren i dette smukke bulgarske område. Turen går gennem den relativt lave del af Balkan-bjergene, kaldet Stara Planina, i mellem 400 og 1100 m.o.h. Vi rider ad grusveje og stier. Nogle steder er terrænet kuperet og klippefyldt, og der er masser af muligheder for trav og let galop.

En rideferie med tempo og eventyr for hestefolk i alle aldre.

Turens højdepunkter:

♦ Balkanbjergene -  den længste bulgarsk bjergkæde, der deler landet i to. En meget stor del af Bulgariens historie ligger gemt i Stara Planina. Her skjulte oprørerne mod det ottomanske styre sig i de vilde skove, og gennem hele det 17. og 18. årh. formåede man at bevare en bulgarsk identitet i byerne og landsbyerne.
♦ Central Balkan National Park - 70.000 ha med gamle skove og et rigt dyreliv;  mange truede dyrearter. I Boatin reservatet findes de bedst bevarede bøgeskove på hele Balkanhalvøen. Træerne er i gennemsnit 130 år gamle, og området er under UNESCOs beskyttelse.
♦ Klostrene Glozhene og Etropole - fra hhv. det 13. og 12.årh. med fascinerende beliggenhed og spændende historie og betydning for bevarelsen af bulgarsk kultur og identitet. 
Saeva Dupka grotten - en af landets smukkeste; 205m lang og over en million år gammel. Fem sale og talrige korridorer, der rummer en verden af forvredne klippeformationer.


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Sofia, transfer og overnatning på hotel. (-/-/-)

Dag 2. Golyam Izvor - Glozene klosteret - Golyam Izvor
Vejen passerer marker og enge og blandet skov. Vi bestiger højderne over landsbyen, hvor vi ser det smukke syn af Stara Planinas centrale bjergryg og byen Teteven, som er omgivet af smukke klippetinder. Så bevæger vi os ned gennem en gammel birkeskov, hvor vi for enden finder Glozhene klostret, fra sin plads på en klippetop giver det et fantastisk syn over Donausletten. Vi skal se klostret og høre om det historie gennem 800 år. Så er der suppe til frokost, som personalet har lavet. Derefter tager vi en anden rute tilbage til Goliam Izvor, hvor vi tilbringer natten. (M/F/A)
Ridning: 4-5 t.

Dag 3. Omkring landsbyen Golyam Izvor
Efter morgenmaden starter vi på et landsbytrek rundt om Goliam Izvor og de nærliggende bakker. Vi ser egens smukke huse og hvordan de lokale bor. Herfra rider vi gennem mere åbne områder, som er perfekte til en god gallop med udsigt over dalen.(M/F/A)
Ridning: 4 timer

Dag 4. Golyam Izvor – Brusen 
Ruten tager os til den anden side af Golyam Izvor og langs en lille flod, som giver vand til markerne, og perfekt sti til lange galopper. Så kommer vi gennem roma-bosættelsen Belianovec inden vi begiver os ned gennem fyrreskoven. Vi nyder den medbragte mad midt i naturen. Efter skoven kommer vi nu gennem åbne områder igen og slutter i udkanten af Brusen, hvor efterlader hestene og overnætter i Naso gæstehus. Der er mulighed for en tur til Etropole klostret og det nærliggende vandfald (30 min. kørsel) hvis vi ikke er for trætte. (M/-/-)
Ridning: 4-5 timer

Dag 5. Brusen – Cherni Vit
Ruten fører os igen gennem varierende skove, men nu går det opad! Vi kommer til at ride langs nøgne bjergkamme, med en fantastisk udsigt hele vejen rundt. Vi fortsætter langs med bjergk sammen og suger sceneriet til os, hvorefter vi bevæger os ned mod landsbyen Cherni Vit. Om eftermiddagen kører vi til Saeva Dupka grotten, som er kendt for dens smukke stenformationer. Overnatning på hotel i Teteven. (M/-/-)
Ridning: 5 timer 

Dag 6. Cherni Vit – Teteven
Rideturen starter i Cherni Vit. På vejen kommer vi tæt på Boatin reservatet som er del af Central Balkan National Park, hvor bjergkædens smukke natur er bevaret og beskyttet. Overnatning i Teteven. (M/-/-)
Ridning: 5 timer 

Dag 7. Teteven – Golyam Izvor. Tilbage til Sofia.
Om morgenen kører vi til landsbyen Cherni Vit, hvor vi efterlod hestene dagen før. På denne sidste dag til hest bestiger vi endnu en af de utallige bjerghøjder for at beundre landskabet en sidste gang. Transfer til Sofia og overnatning. (M/-/-)
Ridning: 4-5 timer

Dag 8. Afrejse.
Transfer til Sofia lufthavn. (M/-/-)

Godt at vide: ► Heste: De fleste af hestene er blandingsracer mellem den lokale østbulgarske og Karakachan med en middelhøjde på 150 cm. De er kendte som eftertænksomme og stærke, og er ekstremt tilpassede til den bjerrige egn omkring Stara Planina. Maximum ryttervægt er 100 kg. ► Sadler: Western og engelsk. Ridehjelm er frivilligt. 


To read the description in English, click here


Prisen inkluderer:
4 overnatninger på hotel i værelse med eget bad/toilet (2 i Sofia og 2 i Teteven
3 overnatninger i Guest Houses hvor 2 værelser deler badeværelse
Måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
Engelsktalende guide og lokal guide
Fuldt opsadlede heste
Bagagetransport
Transfer til/fra logi i Sofia dag 1 og 8
Evt entré

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
Drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
Drikkepenge 5EUR pp/dag
Personlige udgifter
Forsikring

Ekstra tjenester:
Ekstra nætter i Sofia og transfers på andre dage/ til andre steder: på forespørgsel


Billeder


Til hest gennem Bulgariens landsbyer (Vurderet 4.73 / 5 Baseret på 404 Anmeldelser.)
Pris
6100 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Åben for booking
Pris
6100 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
6100 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
6100 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Åben for booking
Pris
6100 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Åben for booking
Pris
6100 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Åben for booking
Pris
6100 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
6100 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Åben for booking
Pris
6100 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Åben for booking
Pris
6100 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Åben for booking
Pris
6100 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
2-6 riders
Reservation System Code
BGBLKRID
På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 9080 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6100 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bjergene i Bulgarien er mange og forskellige, men Teteven Balkan kombinerer det bedste af dem alle...
Rundrejse i Senegal og Gambia 9750 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Senegal og Gambia

Oplev det eksotiske Senegal og det tropiske Gambia på denne rundrejse, der også har 2 dages cruise...
Se alt»

Blog

29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...