I thrakernes spor - rideferie i Sredna Gora bjergene

I thrakernes spor - rideferie i Sredna Gora bjergene 6550 DKK, 8 Dage

En rideferie som kombinerer hesteridning med gastronomi, kulturhistorie og spa oplevelser.

Ruten løber gennem Sredna Gora bjergene og omegn. Bjergene er blandt de laveste bjerge i Bulgarien og er perfekt egnede til hesteridning. Her er lave højdeforskelle samt kølige bøgeskove og jævne bjergrygge. På hesteryg udforsker vi landskabet som byder på charmerende små landsbyer, farverige huse fra renæssance perioden, varme kilder og historiske momumenter fra thrakerne og romerne.

Hestene er veltrænede Shagya arabere- og araberheste. Rideferien anbefales til øvede ryttere da der er rig mulighed for trav og galop. Begyndere kan også være med da terrænet er forholdsvist jævnt. På de daglige ekspeditioner er der mulighed for at forlænge tiden på hesteryg afhængigt af deltagerne. Rideferien kan arrangeres uden for sæson samt med små ændringer i ruter. Bagage transporteres mellem opholdssteder. Westernsadel leveres på stedet. Indkvartering på renoverede hytter i bjergene og på hotel.

Turens højdepunkter:
Plovdiv - den 2. største by i Bulgarien og en af de smukkeste i landet. Her kan man opleve gamle flotte huse fra det 18. og 19. århundrede og romerske ruiner fra det 2. århundrede
Sredna Gora – en centralt beliggende bjergkæde som har udsigt til Balkanbjergene i nord, Rodopibjergene og Rilabjergene i syd samt et godt udsyn over den umådelige thrakiske dal.
Hissar – en historisk by med mange romerske ruiner. Byen er også kendt for de 22 kilder med mineralvand som siges at have en helbredende effekt.
Koprivshtitsa – en af de mest interessante, smukkeste og bemærkelsesværdige byer i Bulgarien. En ægte renæssance by hvor man finder farverige huse i karakteristisk stil, smalle brostensbelagte gyder og gamle kirker. Byen emmer af Bulgariens historie. Her startede modstandelsen mod den ottomanske styre i 1876. Byen er fødested for revolutionærene, Todor Kableshkov og Georgi Benkovski, såvel som forfatterne, Naiden Gerov, Lyuben Karavelov og Dimcho Debelyanov. Deres barndomshjemme har åbent for besøg.
Det Thrakiske Kult Kompleks ved Starosel – bestående af et gravkompleks fra det 4. – 5. århundrde før kristi fødsel.


Rejseplan:

Dag 1: Ankomst
Ankomst til Sofia lufthavn. Overnatning på hotel.

Dag 2: Hissar
Transfer til Hissar (150 km). Kort sightseeing før vi hilser på hestene. Turens første ridetur foregår i det smukke landskab som omgiver byen. Terrænet er fladt med få, lave bakker. Undervejs passerer vi vinmarker, enge og bøgeskove. Om eftermiddagen går vi på opdagelse mellem ruinerne af de gamle romerske fæstningsmure. Resten af eftermiddagen er til fri disposition. Besøg eventuelt en af de lokale spabade.
Dagens ridt: 3 timer

Dag 3: Hissar – Chateau Copsa
Idag rides der i den nedre del af Sredna Gora bjergene. Vi spiser frokost ude i det fri. Herefter stiger vi op til Mount Eledjik via bjergryggen og så går det ned ad bakke mod Stryama floddalen. Vi overnatter i en smuk dal ved siden af Karlovo - enten på Chateau Copsa (standard værelse) eller Yaev Complex.
Dagens ridt: ca. 4-5 timer (22km)

Dag 4: Chateau Copsa – Srednogorets hytten
Vi rider langsomt op gennem det smukke landskab til Mount Malak Bogdan (1532m). Vores hytte ligger for foden af bjerget. På bjergryggen spiser vi frokost , og herefter er der tid til en vandretur eller endnu en tur på hest. Vi overnatter i Srednogorets hytten.
Dagens ridt: 4-5 timer (25km)

Dag 5: Srednogorets hytten - Koprivshtitsa
I dag stiger vi op til toppen af Sredna Gora – Mount Bogdan (1603 m). Vi besøger Plachkovkilden, hvorfra floden Topolnitsa udspringer. Herefter går det nedad gennem enge og marker, og så går det ellers i fuld galop lige til Koprivshtitsa. Eftermiddagen byder på en gåtur i den gamle historiske bydel. Overnatning.
Dagens ridt: 4-5 timer (25 km)

Dag 6: Koprivshtitsa – Buntovna hytten
Endnu en dag oppe i bjergene. Vi når frem til området Kimera, opkaldt efter en ældgammel bro i nærheden. Vi fortsætter til Mount Vlak (1243m) for at nyde det fantastiske udsyn. Her nyder vi også frokost i det grønne. Derefter rider vi ned til Buntovna hytten, hvor vi overnatter.
Dagens ridt: 4-5 timer (22km)

Dag 7: Buntovna hytten – Starosel
På sidstedagen af vores ridetur stiger vi langsomt ned langs den sydlige del af bjerget og når frem til landsbyen Starosel. Undervejs besøger vi den Thrakiske Kult Kompleks. Overnatningen foregår i Starosel’s vingård, hvor der bydes på spændende vinsmagning (mod betaling og forudbestilling. Se venligst under "evt. tillæg" længere ned) og et overdådigt køkken. Mulighed for spabehandlinger på Starosel vingård- og hotel. En glimrende afslutning på rideferien!
Dagens ridt: 4-5 timer (25km)

Dag 8: Afrejse
Transfer til Sofia lufthavn og afrejse.

Prisen inkluderer: ►5 overnatninger på turistklasse hoteller med eget bad/toilet, 2 nætter i renoverede bjerghytter ►morgenmad inkl. alle dage ► 4 middage inkl. på dage 3, 4, 6 og 7 ► 5 frokoster (madpakker i det fri) på dage 3, 4, 5, 6 og 7 ► engelsktalende rideguide ► opsadlede heste ►transport af bagage ► al transport nævnt i programmet ► transfer til/fra Sofia eller Plovdiv lufthavn

Prisen inkluderer ikke: ►flybilletter ►drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet ►drikkepenge og personlige udgifter ► forsikringer

Eventuelle tillæg: ►eneværelsestillæg – Kr. 970 ► Vinsmagning på dag 7 af 3 slags vine i Starosel Vinkælder: 80 kr. per person. Forudbestilling udbedes.

Værd at vide: ► Alle hestene er Shagya araber og araberheste (150-160 cm i højde). De er veltrænede og i god form. Rytterens vægt må max. være 100 kg ► Udstyr: westernsaddel. Vi rider 4-6 timer per dag; det foregår i skridtgang på de stejle steder og ellers i trav og galop – som terrænet nu tillader det.


Billeder


I thrakernes spor - rideferie i Sredna Gora bjergene (Vurderet 4.7 / 5 Baseret på 346 Anmeldelser.)
Pris
6550 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
970 DKK
Status
Åben for booking
Pris
6550 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
970 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vejledende pris på den billigste klasse!
Gruppestørrelse
2-8
Reservation System Code
BGHissarRid
Ridetrek i Balkanbjergene (Bulgarien) 5510 DKK, 8 Dage

Ridetrek i Balkanbjergene (Bulgarien)

Denne eventyrlig ride-trail foregår på en del af den berømte vandrerute Kom-Emine (E3). Sporet...
Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien 6100 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien

Det moderne Iran og Det klassiske Persien - en rundrejse udover det sædvanlige! En kulturrejse,...
Det bedste af Colombia 11830 DKK, 10 Dage

Det bedste af Colombia

Farverige koloniale byer, store kaffeplantager, de mægtige Andesbjerge og uberørte caribiske...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...