På toppen af Atlasbjergene - Mt. Toubkal 4167m (Marokko)

På toppen af Atlasbjergene - Mt. Toubkal 4167m (Marokko) 3870 DKK, 8 Dage

En klatretur på toppen af det nordlige Afrika, oplev Marokko!

De marokkanske Atlasbjerge besider en enestående skønhed og kultur og vil afsløre for os hvordan den lokale berberbefolkning bor på tæt hold med den vilde natur. Oplev berbernes ekstraordinære gæstfrihed, nordafrikas  deres rige tekstur, den eksotiske fornemmelse af Marrakech og  find ud af hvorfor et stigende antal vandrere vælger dette område som deres vandringsmål! På denne tur vandre vi i en cirkel omkring den øverste del af Atlasbjergene - Toubkal masiff, vi udforsker talrige berber landsbyer og dale, vandre i 3000m høje bjerge, tilbringe en nat på den uberørte Ifni sø og bestige toppen af Nordafrika - Toubkal ( 4167m).

Turens højdepunkter:
Atlasbjergene
Mt Toubkal, med sine 4167 meter er det højeste bjerg i Atlas bjergene og Nordafrika
Marrakech, betyder "Landets Gud" og også kendt som "Den røde by" er en charmerende og farverig by med masser at se. En ting der skal ses er det historiske Jamal Efna torv - på UNESCOs v´Verdensarvliste, her ses musikere, slangetæmmere og magiker samles for at fortrylle folks sind og ånd.


Rejseplan:   

Dag 1. Marrakech
Ankomst I Marrakech, transfer til byens centrum og indkvartering på hotellet.

Dag 2. Imlil - Tacheddirt
Dagen starter med en transfer til landsbyen Imlil (1.800m) et vigtigt udganspunkt for vandreture i Atlasbjergene. Vejen går gennem palme, citrus og olivenplantager, igennem nøje dyrkede terrassemarker – et bevis på hvor hårdt berberne har arbejde for at vande den hårde jord. Ukaymeden er det bedste marokkanske skisportssted, men i løbet af trekking sæsonen er pisterne blevet til store græsgange hvor der løber legene flokke geder og får. Til vores gruppe tilslutter sig her muldyr og muldyr passerne som vil tage sig af vores bagage. Når al vores bagage er læsset på muldyrene begynder vores vandring i retning af landsbyen Tachdirt (den højeste landsby i Marokko 2300). På vores vej passere vi den lille landsby Tamatert og snart derefter begynder turen at stige, efterhånden som vi vandre op til passet Tizi n'Tamatert (2279m). Når vi er på toppen går vi langs Imenane dalen der med sine mage spredte landsbyer viser os sin skønhed. Vi går på dalens øverste skråning og senere ned til den smukke landsby Ouaneskra. Herfra fortsætter turen endnu en halv time til Tachdirt, hvor vi indkvarteres lokalt.
Vandreture tid: 5 timer

Dag 3. Tizi Likemt (3555m)
Afgang tidligt om morgenen, lige efter morgenmad, dette er vores første hårde dag. Vi har en lang opstigning til et af de højeste pas i Toubkal område Tizi Nalkemt (3.555 m) her går hyrder med deres flokke geder og får. Frokost i 2450 m, efter frokost på toppen fortsætter vi ned til lejren i Likemnt, som ligger ved foden af Tizi Nurai (2900 m).
Vandring: 6,30 timer, opstigning / nedstigning - 1200 m/650 m

Dag 4. Ourain pass (3100m) - Amsouzert
Vi går langs Ourain floden til Ourain passet 3100m. Herfra har vi en meget flot udsigt over landsbyerne Amsouzert og sydsiden af Toubkal. Efter et hvil vil vi vandre ned til Amsouzert, hvor vi overnatter i de lokale berber huse.
Vandreture tid: 6-7 timer, opstigning / nedstigning - 400 m/1100 m.

Dag 5. Lake Ifni (2295m)
Dagens vandretur er kortere og lettere. Turen starter i syd og op gennem Asif dalen, igennem landsbyerne Abtraui, Takaterte og Imhilen helt til søen Ifni (2295 m), hvor vi holder lejr for natten. Omgivelserne er meget smukke. Imens der forberedes aftensmad, er der tid til at gå ture langs søen eller tage en lille svømmetur.
Vandreture: 4 timer stigning / nedstigning - 400 m / 0 m 

Dag 6. Tizi n'Ounoums (2841m) - Toubkal 
Stien går nordvest mod det vanskelige pas Tizi n'Ounoums (2841m). Umiddelbart efter vi har passeret passet gør vi holdt for et hvil og en picnic blandt de storslående omgivelser Toubkal Massif. Herfra fortsætter stien direkte til Tubkal hvor vi gøre holdt for natten (3.207 m). Overgang Varighed: 6-7 timer; opstigning / nedstigning - 1000m/100m. Mens aftenens middag er ved at blive lavet, vil der være mulighed for at slentre rundt i området og se på morgendagens udfordring, toppen af det højeste bjerg i det nordlige Afrika.
Vandreture tid: 6-7 timer opstigning / nedstigning - 1000 m/100 m. 

Dag 7. Toppen Toubkal
Dagen på toppen (4.167 m) vandring på den nordlige rute. Fra det højeste bjerg i hele Maghreb åbner sig en vidunderlig udsigt til den sydlige del af Atlasbjergene - Anti Atlas. Efter lidt tid på toppen går vi på samme måde ned til landsbyen Imlil. Transfer til Marrakech og overnatning.
Vandreture tid: 7-8 timer.

Dag 8. Afrejse
Transfer til lufthavnen for afrejse.


Baggagetransport:
► Bagagen bæres af pack-muldyr eller kamel (atlanterhavskyst forlængelse). Alt du skal bære i løbet af dagen er en dagspakke, rygsæk, med de nødvendigheder som du for brug for i løbet af dagen, drikkedunk, kamera, vandtæt tøj (udstyr) etc. 

Værd at vide: ►Forbindelse: Hvis man lander i Casablanca er det bedre at bruge toget til Marrakesh. For mere information og køreplaner - http://www.oncf.ma/Index_en.aspx ► Personlige udgifter: Du skal bruge ca 100 til 150 euro for udgifter som vand og drikkevarer, måltider i Marrakesh, drikkepenge og souvenirs.► Terræn og stier: I bjergene følger vi udslået klippefyldte muldyr spor, som nogle gange kan vær usynlige og vi tilråder at du følger din guide og har respekt for deres beslutninger. Vi går på umarkerede, smalle stier, der forbinder landsbyer, græsgange og dale. Under Atlanterhavskysten trek går vi tæt på stranden går op og ned i klippe terræn og på skjulte bugter. 

Anbefalet rejseperiode: juni-september

Nødvendigt udstyr: ► rygsæk ( 70-80 l, vil blive båret på et muldyr) og en rygsæk - (25-35 l) ► Sovepose ► vandtæt tøj ► vandrestøvler ► solbriller, sol hat, sol kreme


Prisen inkluderer:
dobbeltværelse på gæstehuse (riad) med eget bad/toilet (dag 1; 7); teltlejre (dage 2-6)
5 dage med helpension (trekking dagene 2-6); 1 dag med morgenmad og frokost (dag 7) og 1 dag med morgenmad (dag 8)
al landtransport inkl. transfer fra/til lufthavnen
berber engelsktalende bjergguide
muldyr til bagage transport
privat kok og muldyrpasser
camping udstyr (ekskl. sove pose)

Prisen inkluderer ikke:
flybilletter
rejseforsikring
sovepose
vand og andre drikkevarer (kan købes på stedet)
måltider ikke nævnt
drikkepenge
andre personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Eneværelsestillæg (kun muligt i Marrakech )


Billeder


På toppen af Atlasbjergene - Mt. Toubkal 4167m (Marokko) (Vurderet 4.67 / 5 Baseret på 334 Anmeldelser.)
Pris
3870 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
380 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vi anbefaler fly med Norwegian, som flyver direkte København-Marrakech om lørdagene:

København – Marrakech – 06:10 – 09:40
Marrakech – København – 10:25 – 15:45

Kontakt os, hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde egnede fly til den bedste pris. Når vi hjælper dig med at finde flybilletter vil vi altid forsøge at finde den bedste pris til dig i henhold til afgangs-og ankomsttider. Priserne varierer afhængigt af flyselskab og aktuelle tilgængelighedder. Men husk, at de billige flybilletter er ofte vanskelige eller umulige at omlægge eller annullere.
En service charge (kan ikke refunderes) vil blive tilføjet, hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde en passende flybillet

 

 

Vejledende pris med Norwegian!

Moderate - Difficult
Good physical condition and moderate trekking experience is required. The maximum altitude attained on this trek is not great and we spend only one night at just above 3000 metres / 10,000 feet. This means that altitude acclimatisation is not usually a problem. However this trek does involve some days with a good deal of ascent and descent and one or two of the days are quite long, although broken with leisurely lunches in the shade.

Gruppestørrelse
Min. 2 persons
Reservation System Code
MT. TOUBKAL
På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 8780 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
Det bedste af Sydkorea 8560 DKK, 7 Dage

Det bedste af Sydkorea

 På denne uforglemmelige 7-dages rundrejse i Sydkorea oplever I landets kulturelle...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 8340 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...