Rejs trygt og sikkert!

Eventyr I Iran: Damavand Vulkan og Maranjab Ørken

Eventyr I Iran: Damavand Vulkan og Maranjab Ørken

Du har måske allerede hørt om det højeste punkt i Iran – Damavand. Men det er noget helt andet at se det med sine egne øjne!

Damavand er ikke bare et gigantisk bjerg, der hæver sig 5671 meter over havets overflade. Det er en bjergtop, der gemmer på en sovende vulkan. Der er noger specielt og nervepirrende over at klatre på de snedækkede bjergsider, alt imens en brændende flod ligeså vel kan løbe lige under fødderne på dig.

Når man tilføjer et besøg i den magiske ørken Maranjab, burde fristelsen blive for stor til at afvise. Damavand og Maranjab tager dig gennem en verden af østlige mysterier, som ikke alle tør opleve.


Rejseplan:

Dag 1.
Ankomst til Teheran lufthavn. Med sine 8,8 millioner indbyggere og yderligere 15 millioner i de omkringliggende områder, er Tehran den by i Iran og hele det vestlige Asien med flest indbyggere. Transfer til 3* hotel og check-in om eftermiddagen.

Dag 2.
Transfer fra hotellet til Pooloor landsby, hvor formaliteterne for klatringen gennemgåes. Herefter transfer til turens startpunkt på den sydvendte bjergside. Vi starter på vandringen og efter ca. 2 t.når vi base camp (2900m), kendt under navnet “Goosfand Sara”.

Dag 3.
Vi klatrer til Barghah-e-Sevom (4150m, ca. 4 t.vandring). Her slår vi lejr.

Dag 4.
Akklimatiseringsdag i lejren.

Dag 5.
Idag klatrer vi til toppen (5671m, ca. 6 t.). Herefter går turen tilbage til Barghah-e-Sevom (ca. 3 t.), hvor vi igen slår lejr.

Dag 6.
Vi bevæger os ned til base camp, hvorfra der vil være transfer til Tehran og direkte transfer til Kashan. Indlogering på traditionelt hotel i Kashan.

Dag 7.
Byrundtur i Kashan, hvor vi besøger Fin haven og det gamle Tabatabaei hus. Transfer til Maranjab ørknen. En nat i ørknen, hvor vi overnatter i Caravansary.

Dag 8.
Vi kører til Salt-søen og Maranjab ørknens sandbækkede bakker. Kamelridning og herefter transfer tilbage til Kashan og videre mod lufthvavnen i Teheran. Afrejse tidligt om morgenen på dag 9.

Baggagetransport: Op til 15 kg transport med muldyr er inkluderet ved følgende:
Fra Base Camp (2900m) op til Barghah-e-Sevom (4150m) og fra Barghah-e-Sevom (4150m) ned til Base Camo (2900 m).

 

***

Nyttige oplysninger:
► Påklædning: Mænd bør bære kort-eller langærmede skjorter og lange bukser. For kvinder må påklædningen ikke henlede opmærksomheden på kroppens former og ikke vise andet end ansigt og hænder. Tørklæde er obligatorisk - tag flere med gerne i farver. Det perfekte outfit ville være en løs, langærmet skjorte båret over jeans/bomuldsbukser ► Det er forbudt at medbringe alkohol og svinekød i Iran ► Medbring kontanter i EUR eller USD, da kreditkort ikke kan bruges ► Mange museer er lukket om mandagen og på officielle helligdage. Golestan paladset er lukket om søndagen, Kronjuvelmuseet er åbent lørdag-tirsdag

Visum: Borgere fra mange lande kan modtage et 15-dages turistvisum ved ankomst til lufthavnen (pris: ca. 50 EUR). Tjek venligst på forhånd, om du er berettiget til dette. Hvis ikke, leverer vi de nødvendige dokumenter, så du kan få iransk visum via konsulatet/ambassaden på forhånd. NB! Der må ikke være israelske stempler/visum i passet!
  

Nødvendigt udstyr: Personligt klatreudstyr: Varm jakke, regntøj, vandrestøvler, stave, træningssko, træningssæt og varm hat, 2-3 t-shirts, 4 par almindelige sokker og 2 par varme sokker, kasket/solhat og solbriller, lommelygte, kniv, tændstikker, elektriske batterier, personligt service/bestik, sager til personlig hygiejne samt sovepose og liggeunderlag. 

 


Prisen inkluderer:
Transporter nævnt i programmet
1 nat i delt dobbeltværelse og 4 nætter i lejren på Damavand samt 1 nat i ørknen i Caravansary
Engelsktalende lokalguide
Certificeret bjergguide og co-guide
Kok og daglige måltider som fremgår af programmet
Telt
Transport af baggage op til 15 kg per person fra 2900m til 4200m på muldyr
Mt. Damavand klatretilladelse
Entreer i Kashan (dag 7)
Invitation til iransk visum

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
Personligt klatreudstyr og campingudstyr: sovepose
liggeunderlag mm
Alle typer af forsikringer
Uventede udgifter
Udgifter forårsaget af afvigelse fra det planlagte program
Måltider der ikke er oplyst i programmet
Drikkepenge og drikkevarer
Overnatning på standard hotel i Teheran i forbindelse med ankomst og afgang: fra 330 DKK per person i delt dobbeltværelse


Billeder


Eventyr I Iran: Damavand Vulkan og Maranjab Ørken (Vurderet 4.97 / 5 Baseret på 303 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
min 4 persons
Reservation System Code
IRAN_MT DAMAVAND
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 10350 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Det bedste af Mexico - grupperejse 7370 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...