Damavand – Det Højeste Bjerg I Mellemøsten Og Den Anden Højeste Vulkan I Asien

Damavand – Det Højeste Bjerg I Mellemøsten Og Den Anden Højeste Vulkan I Asien

Vidste du: Damavand er det højeste bjerg i Mellem’sten, og den anden højeste vulkan i Asien
Damavand er en majestætisk keglevulkan 70 km nordøst for Tehran og 70 km syd for det Kaspiske hav. Damavand er det højeste bjerg i Mellemøsten og den anden højeste vulkan i Asien (efter Kunlun vulkanen i Tibet).

Vidste du: Damavand er et af Asiens 7 Vidundere
Damavand er et af Asiens 7 Vidundere på grund af dets skønhed, vigtighed for den lokale historie samt dets interessante form. Bjerget blev første gang bestiget i 1837 af W. Theylor Thomson, og har lige siden været en populær attraktion. Den mest populære tid at bestige bjerget i, er fra sent i juli til slutningen af september, når forholdene er perfekte til at få de bedste udsigter.

Vidste du: Damavand vulkanen er stadg aktiv
Damavand gik senest i udbrud for ca. 7300 år siden. Der er ingen udbrud i vores historie, men fumaroler ved toppen indikerer at vulkanen stadig er aktiv. Er det ikke spændende – tænk sig at betsige en levende vulkan!

Vidste du: Damavand optræder på pengesedler i Iran
Damavand er et populært og højt elsket bjerg blandt de lokale, og optræder ofte i gamle digte, sange og sågar på pengesedlerne i den Islamistiske Republik i Iran. Sådan har det været gennem landets historie, og bjerget siges at være vigtigere for de lokale når det kommer til national arv, end den ældgamle by Persepolis.

Vidste du: Damavand’s varmekilder kurrerer mange almindelige sygdomme
Bjerget er hjemsted for poulære varmekilder, som er kendt for deres helende effekt, og ofte brugt af de lokale til at lindre syptomer ved almindelige sygdomme.

Vidste du: Damavand har snedækket top året rundt
Bjerget er særdeles billedskønt med permanent snedækket op synligt året rundt. Dem der bestiger toppen vil opleve smukke udsigter over andre bjergtoppe i Alborz regionen så vel som landskabet mod det Kaspiske hav.

Vidste du: Damavand byder på både vinter og sommer aktiviteter
Skiløb er naturligvis muligt på Damavands bjergsider, ligesom snowboard og andre vinteraktiviteter. Sommervandringer er populære, og de iranske familier holder meget af picnics ved foden af bjerget, så tidligt som Nowruz, det persiske nytår. Også mere ekstreme sportsgrene som paragliding og klatring bliver udøvet.

Eventyr I Iran: Damavand Vulkan og Maranjab Ørken

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 3810 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Sydamerikas glemte hjørne - Guyana, Surinam, Fransk Guiana 11120 DKK, 10 Dage

Sydamerikas glemte hjørne - Guyana, Surinam, Fransk Guiana

Oplev tre lande i Sydamerika på bare én rejse! På denne tur til et af verdens...
Venezuela - Angel Falls & Orinoco deltaet 8880 DKK, 9 Dage

Venezuela - Angel Falls & Orinoco deltaet

 Dette er en tur, der vil afsløre essensen i et af de mest eksotiske hjørner i Latinamerika -...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk....


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang...