Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Damavand – Det Højeste Bjerg I Mellemøsten Og Den Anden Højeste Vulkan I Asien

Damavand – Det Højeste Bjerg I Mellemøsten Og Den Anden Højeste Vulkan I Asien

Vidste du: Damavand er det højeste bjerg i Mellem’sten, og den anden højeste vulkan i Asien
Damavand er en majestætisk keglevulkan 70 km nordøst for Tehran og 70 km syd for det Kaspiske hav. Damavand er det højeste bjerg i Mellemøsten og den anden højeste vulkan i Asien (efter Kunlun vulkanen i Tibet).

Vidste du: Damavand er et af Asiens 7 Vidundere
Damavand er et af Asiens 7 Vidundere på grund af dets skønhed, vigtighed for den lokale historie samt dets interessante form. Bjerget blev første gang bestiget i 1837 af W. Theylor Thomson, og har lige siden været en populær attraktion. Den mest populære tid at bestige bjerget i, er fra sent i juli til slutningen af september, når forholdene er perfekte til at få de bedste udsigter.

Vidste du: Damavand vulkanen er stadg aktiv
Damavand gik senest i udbrud for ca. 7300 år siden. Der er ingen udbrud i vores historie, men fumaroler ved toppen indikerer at vulkanen stadig er aktiv. Er det ikke spændende – tænk sig at betsige en levende vulkan!

Vidste du: Damavand optræder på pengesedler i Iran
Damavand er et populært og højt elsket bjerg blandt de lokale, og optræder ofte i gamle digte, sange og sågar på pengesedlerne i den Islamistiske Republik i Iran. Sådan har det været gennem landets historie, og bjerget siges at være vigtigere for de lokale når det kommer til national arv, end den ældgamle by Persepolis.

Vidste du: Damavand’s varmekilder kurrerer mange almindelige sygdomme
Bjerget er hjemsted for poulære varmekilder, som er kendt for deres helende effekt, og ofte brugt af de lokale til at lindre syptomer ved almindelige sygdomme.

Vidste du: Damavand har snedækket top året rundt
Bjerget er særdeles billedskønt med permanent snedækket op synligt året rundt. Dem der bestiger toppen vil opleve smukke udsigter over andre bjergtoppe i Alborz regionen så vel som landskabet mod det Kaspiske hav.

Vidste du: Damavand byder på både vinter og sommer aktiviteter
Skiløb er naturligvis muligt på Damavands bjergsider, ligesom snowboard og andre vinteraktiviteter. Sommervandringer er populære, og de iranske familier holder meget af picnics ved foden af bjerget, så tidligt som Nowruz, det persiske nytår. Også mere ekstreme sportsgrene som paragliding og klatring bliver udøvet.

Eventyr I Iran: Damavand Vulkan og Maranjab Ørken

Sydsudan - kvæghyrdernes land 14030 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Det bedste af Mexico - grupperejse 7390 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5900 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...