Levada og laurbærskov på Madeira

Levada og laurbærskov på Madeira 4280 DKK, 8 Dage

Den portugiske ø, Madeira, langt ude i Atlanterhavt er en af Europas smukkeste. Ikke kun klimaet er perfekt både sommer og vinter, det er også et af verdens mest sikre rejsemål på alle fronter.

Ud over at være kendt som blomsterøen, er den berømt for sine levada’er (vandringskanaler), som blev anlagt i det 15. århundrede for at bringe vandet fra bjergene til den frugtbare jord i den sydlige del af øen. Langs vandingskanalerne, der løber gennem dale og tunneler, langs klippekanter og bjergsider, er der vedligeholdelsesstier, der samtidig udgør det perfekte vandresti system og åbner op for en bemærkelsesværdig variation af landskaber. Som resten af øen er alt velholdt og byder på spændende vandring på den vulkanskabte ø.

Madeira tilbyder også på rigtige bjergvandringer(højeste punkt er Pico Ruivo 1862 m), vandreture, sejlads, delfin- og hvalsafari, dykning, storvildtfiskeri, canyoning, surfing og paragliding, hvis du har lyst til mere eventyr ved siden af.
Vores vandretur på egen hånd vil tage dig ud på nogle af de bedste stier med de bedste udsigter til det mange beskriver som paradis på jord.
 

Turens højdepunkter:

Madeiras tågeskov – med bl.a. 4 laurbærarter i et landskab beskyttet af UNESCO
De berømte levada'er – vandvandingskanaler, der krydser øen og samtidig danner et unikt vandresti system
Levada do Caldeirão Verde - med 5 tunneller og vandfald
 


Rejseplan:

Dag 1: Ankomst til Machico
Ved ankomsten til Madeira, er der afhenting med taxa, der bringer dig til det første hotel, som ligger i Machico. Alt efter ankomsttidspunkt har du mulighed for at slappe af ved poolen, gå langs stranden eller vandre lidt rundt i den typiske portugisiske by.

Dag 2: Levada dos Maroços & Canical - Machico
Madeiras berømte levadaer er smalle vandingskanaler, og øen kan stolt prale af mere end 2000 km. En kort morgentransfer går til Maroços. Derfra vil du følge din første levada tilbage til Machico. Udsigten over bugten og Machico oppefra er i særklasse!
Vandring: 15 km, 4.5 t;, højdeforskel: +150m /-400m

Dag 3: Cirkulær gåtur i Ponta de São Lourenço
São Lourenço-halvøen er et must-see på Madeira. Med sin vulkanske oprindelse hovedsageligt bestående af basalt, siges dette at være det tørreste punkt på øen, og du vil helt sikkert opleve det ved nedstigingen i dette magiske landskab, et delvist beskyttet naturreservat. Der er arrangeret transfer denne morgen, og du kommer tilbage med offentlig bus om eftermiddagen, medmindre du har arrangeret en taxatransfer på egen hånd.
Vandring: 7 km, 3 t;, højdeforskel: +350m /-350m

Dag 4: Machico - Porto da Cruz - Santana
Dagens rute er lidt krævende, men det er det værd, hvis du tager den fantastiske udsigt af den nordlige kyst i betragtning. En taxa tager dig til starten af turen mellem Machico og Caniçal. Du begynder med at følge Levada do Caniçal, der hovedsagelig er flad. Dernæst tager du en mere udfordrende etape: først på grusveje ud til havet, derefter på en dejlig sti langs kysten. Boca do Risco udsigtpunktet er et godt sted for en picnic, før du fortsætter langs Vereda de Larano, en smuk sti skåret ind i klipperne, der fører frem til Porto da Cruz. Her er der afhentning i taxa, der tager dig til det næste logi i Santana. Du vil hurtigt opdage, at Quinta do Furao er det ideelle sted at glemme alt.
Vandring: 15 km, 5-5.5 t;, højdeforskel: +750m /-505m

Dag 5: Levada do Furado
Morgentransport til Ribeiro Frio, hvor Levada do Furado-vandringen begynder. Helt fra begyndelsen vil du føle, at du går i et eventyrskov: Madeiras laurbærskov, på UNESCOs liste siden 1999. Ruten er hovedsageligt flad langs levadaen, men du vinder gradvist højde (senere er stien beskyttet af et gelænder), hvilket giver mulighed for majestætiske udsigter over kysten og laurbærskoven, der dækker Madeiras kløfter og bakker. Når du først er i Portela, kan du enten tage en taxa (ikke inkluderet) eller fortsætte på en brostensbelagt (til tider glat) sti til Porto da Cruz. Endnu en gang kører en taxa dig til Santana efter gåturen.
Vandring: 14.5 km, 5.5 t;, højdeforskel: +370m /-875m

Dag 6: Caldeirão Verde
Parque Florestal das Queimadas vil være udgangspunktet for dagens rute, og taxaen vil sætte af om morgenen. Første stop: en hyggelig bar inde i et typisk Madeira-hus! Du vil følge Levada do Caldeirão Verde for at nå vandfaldet, og derefter gå tilbage og tage en afstikker til landsbyen Ilha, hvor taxaen henter dig om eftermiddagen. Husk at medbringe en lommelygte og vandtæt fodtøj m.m til denne gåtur! Da du går langs klipperne, er stien beskyttet af gelændere.
Vandring: 13 km, 4-4.5 t;, højdeforskel: +70m /-600m

Dag 7: Santana – Arco de São Jorge: Caminho Real
På den sidste rute vil du gå en del af Caminho Real, som med en samlet afstand på 182 km slanger sig fuldstændigt omkring øen og forbinder de store havne og landsbyer. Med udgangspunktet i Santana vil du i dag gå gennem en række ruiner, landskaber, landsbyer Arco de São Jorge. En taxa tager dig tilbage til dit hotel i Santana.
Vandring: 13 km, 5 t., højdeforskel: +560m /-850m

Dag 8: Afrejse
Turen slutter efter morgenmaden. Transferen tilbage til lufthavnen er inkluderet, så husk at give alle dine flyoplysninger på forhånd. Mulighed for forlængelse i Funchal.

***

Indkvartering og køkken
Der er to muligheder for overnatning. Vores programpris inkluderer standard 3 eller 4* hoteller. Du kan opgradere til 4* hoteller i den dyrere ende. De er generelt placeret i historiske, omhyggeligt dekorerede bygninger, og de leverer eksklusiv service til deres gæster. Nogle har swimmingpool eller SPA og i mange tilfælde en restaurant med unikt, sofistikeret køkken.

Praktisk information
Relativt lette vandreture. Det anbefales at bruge høje vandrestøvler med hård sål, da terrænet varierer. Medbring en lommelygte og vandtæt udstyr til dag 6. Perfekt vejr hele året, men sommeren er varmere. Hvis du lider af højdeskræk, kan turen være udfordrende.

 


Prisen inkluderer:
7 overnatninger i delt dobbeltværelse
Morgenmad
Bagagetransport
Transfers nævnt i programmet
Transfers ved ankomst og afrejse
Detaljeret rutebeskrivelse
Kort og GPS
Telefonisk assistance 24/7

Prisen inkluderer ikke:
Rejsen til Madeira
Frokoster og middage
Drikkevarer og drikkepenge
Turistskat
Offentlig transport og transporter ikke nævnt inkluderet
Personlige udgifter
Rejseforsikring
Andet ikke nævnt inkluderet

Ekstra tjenester:
Solorejsende: Venligst kontakt os for tillæg og pris for eneværelse
Forlængelse af rejsen i f.eks. Funchal: På forespørgsel


Billeder


Levada og laurbærskov på Madeira (Vurderet 4.67 / 5 Baseret på 34 Anmeldelser.)
Pris
4280 DKK
Varighed
8 Dage
Status
Åben for booking
Pris
3910 DKK
Varighed
8 Dage
Status
Åben for booking
Pris
4060 DKK
Varighed
8 Dage
Status
Åben for booking
Pris
4280 DKK
Varighed
8 Dage
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
Min 2
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4620 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6100 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bjergene i Bulgarien er mange og forskellige, men Teteven Balkan kombinerer det bedste af dem alle...
Det bedste af Kenya på en uge 10530 DKK, 8 Dage

Det bedste af Kenya på en uge

Kenya er et af de rejsemål, hvor vi vitterligt kan sige, at det har alt. Her ligger det berømte...
Se alt»

Blog

29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...