Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.
Vandreferie i Balkanbjergene 3510 DKK, 8 Dage

Området omkring Teteven i Balkanbjergene tilbyder et unikt og varieret landskab, oversået med små landsbyer tabt i grønhed og blomster. Her er stilhed og ro i massevis. I denne region er traditioner en stor del af det moderne liv. Gamle vandmøller er stadig på arbejde. Valkning-møller bliver stadig brugt til at vaske farverige tæpper. Den famøse ”rakia” bliver tilberedt for øjnene af dig. Bulgarske husmødre laver hjemmelavet syltetøj med vilde bær. De ældre landmænd laver den berømte Balkan ost med fåre- og gedemælk. Alt dette i de smukkeste omgivelser i Central Balkan Nationalpark og naturreservatet Boatin, som har en af de største bøgeskove i Europa.

Turens højdepunkter:
Central Balkan Nationalpark blev etableret for bevarelse af den unikke karakter af de centrale Balkanbjerge
Glozhene klostret blev bygget i 1300 tallet af den ukrainske prins Glozh. Her findes et ikon som er ca. 1000 år gammelt.
Saeva Dupka Grotten – en hule på 400m, som anses for at være en af de smukkeste i Bulgarien med et stort antal smukke grotte formationer

 


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Sofia. Transfer til hotel.

Dag 2. Saeva Dupka Grotten - Glozhene klostret - Golyam Izvor
Efter morgenmad er der transfer til Saeva Dupka grotten (1,5 timer). Efter besøget kører man videre til landsbyen Glozhene og starter dagens første vandretur gennem bøgeskove til Glozhene Klostret, hvor du kan se den 1000 år gammelt ikon af Skt. George. Fra klostret følger man stien som stiger op til Mt. Lisets. Herfra er der en fantastisk udsigt over Teteven-dalen og de Centrale Balkanbjerge. Vi fortsætter langs nogle smalle stier og en grusvej til Golyam Izvor, hvor der overnattes.
Vandring: 4-5 t, op-/ nedstigning: +400 /-350m

Dag 3: Golyam Izvor - Brusen - Lopian
Vandringen starter direkte fra vores gæstehuse i Golyam Izvor landsbyen. Der krydses frugtplantager og fyrreskove efterfulgt at en mild opstigning inden vi når frem til Mt. Orlyak. Herfra føldes en grusvej til landsbyen Brusen, hvor bilen venter på jer for at kører jer til landsbyen Lopian (ca. 15 min). Overnatning i Lopian
Vandring: 4 t, op-/ nedstigning: +600 /-350m
Valgfri vandring Brusen - Lopian: ca. 2 t

Dag 4: Lopian - Cherni Vit
Stien går op ad bakke og passerer blandede skovområder på sin vej. Gåtur langs en højderyg fri for træer. Nedstigning til landsbyen Cherni Vit. Overnatning i gæstehus i Cherni Vit.
Vandring: 4-5 t, op-/ nedstigning: +450 /-300m

Dag 5: Kordela Hytten - Boatin Reservat - Ribaritsa
Kort transfer til Kordela hytten, hvor vores tur begynder at krydse Boatin Reservatet. Stien går gennem bøgeskove til den anden side af bjerget til Kostina regionen. Området er berømt for at være det sted hvor en af de bulgarske nationalhelte blev slået i hjel af tyrkerne under selvstændighedsbevægelsen mod det tyriske herredømme. Fra dette punkt er der en kort gåtur langs haver, enge, villaer og huse før man når frem til landsbyen Ribaritsa, hvor der overnattes.
Vandring: 3-4 t, op-/ nedstigning: +250 /-530m

Dag 6. Ribaritsa - Debeli Dial - Ribaritsa
I dag går man langs Debeli Dial – højderyggen, der omgiver Ribaritsa fra nord. Stien fortsætter til Vasiliov Hytten, men lige før hytten drejer man af til højre for at opleve den øvrige del af Ribaritsa, som faktisk er kendt for at være en af de længste landsbyer i landet (12 km langt). Her får man mulighed for at se hvordan de lokale lever og nyde idyllen af en typisk Balkan-landsby. Overnatning i Ribaritsa.
Vandring: 5 t, op-/ nedstigning: +400 /-400m

Dag 7: Teteven - Cherven bjergtop - Teteven
Transfer til Teteven. Vi starter vandreturen op til klipperne Cherven bjergtop, hvorfra der er en flot panoramaudsigt over Teteven og omegn. Videre til Babntsi landsbyen ad eko-ruten. Nedstigning til Teteven, hvor den sidste overnatning er.
Vandring: 4 t, op-/ nedstigning: +700 /-700m

Dag 8: Afrejse
Transfer til Sofia lufthavn. Hjemrejse (1½ timers kørsel).


Anbefalet rejseperiode: april - oktober


Prisen inkluderer:
Indkvartering på familiedrevne hoteller med eget bad/toilet (dage 1; 5; 6 og 7) og i gæstehus med fælles bad/toilet (dage 2; 3 og 4)
morgenmad og 5 middage (dag 2-6)
roadbook på engelsk inkl. kort over området
private transfers fra/til Sofia lufthavn på dag 1 + dag 8
bagagetransport
transfers ifølge programmet
24 timer nødhjælpsnummer

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
drikkepenge
entreer
transport udenfor ankomst og afrejse dagene
personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Eneværelsestillæg
valgfri udflugt til Etropole klostret og Etropole vandfaldet dag 3: 150 kr./bil
lufthavn transfers udenfor dag 1 + dag 8: 115 DKK/bil (1-3 personer) / 190 DKK/bil (4-7 personer)

Links til produkttyper information:
Transbalkan Trek


Billeder


Vandreferie i Balkanbjergene (Vurderet 4.87 / 5 Baseret på 304 Anmeldelser.)
Pris
3510 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vejledende pris!

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
2-6
Reservation System Code
BGBSELF
Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland) 12540 DKK, 9 Dage

Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland)

Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland) Denne rejse tager os til to af Afrikas mindste lande...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 14030 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...