Transbalkan Trek 4620 DKK, 9 Dage

Denne trekkingtur følger højderyggen af den længste bulgarske bjergkæde, som også har givet navn hele halvøen, og ned på den sydlige side til den smukkeste by fra den bulgarske historiske - Koprivshtitsa.
Turen er meget alsidig - de første dage er lettere trekking i de lavere dele af bjerget omgivet af maleriske landsbyer og klostre. Men i modsætning til vores andre ture på Teteven Balkan, som fokuserer mere på etnografi og pastorale natur, så lægges her vægt på erfaringerne i de høje bjerge. Denne trekkingtur kræver god fysisk form da deltagerne selv skal bære deres bagage de sidste tre dage af turen.

Højdepunkter:
Central Balkan National Park (716 Km2) blev oprettet til bevarelse af den unikke natur i de centrale Balkanbjerge. En tredjedel af parkens område består af ni områder, fire af dem - Boatin, Tsarichina, Steneto og Dzhendema er del af programmet Biosphere Reserves Network under UNESCO "Man and Biosphere".
Glozhene Klosteret blev bygget i 13-tallet af den ukrainske prins Glozh, og rummer et ikon som er omkring 1000 år gammelt.
Koprivstitsa er en historisk by, et arkitektonisk reserve, stadig bevarer atmosfæren i af det oprindelige Bulgarien
 

 


Rejseplan

Dag 1. Sofia
Ankomst til Sofia lufthavn. Transfer til hotel for natten.

Dag 2. Sofia - Saeva Dupka grotten - Glozhene Kloster - Golyam Izvor (550 m)
Efter morgenmaden - 1,5 timers kørsel til Saeva Dupka klippehule. De fem sale og 400 meter korridorer tilbyde nogle af de smukkeste grotteformationer i landet. Besøget tager omkring en time og derefter køres til udkanten af landsbyen Glozhene hvor vores trekkingtur starter. En time senere vi når Glozhene klosteret, der ligger på et klippefremspring over Vit-floden dalen. Et 1000 år gammelt ikon af St. George kan ses i klosteret. Herfra fortsættes til Golyam Izvor for overnatning.
Vandring: 3-4 timer; + 650 / -590m, Måltider: M / - / A

Dag 3. Golyam Izvor - Chertigrad (1280 m.) - Yamna (750 m)
En kort transfer vil tage os til udkanten af landsbyen, hvor trekkingen starter. Vi følger en grusvej forbi den lille forladte landsby Slatina. Her begynder stien at stige blandt bregner og græsningsarealer. Efter ca. 3,5 time når vi Chertigrad hvor der stoppes for frokost. Chertigrad er en gammel fæstning bygget af thrakerne i det 4 til 3 århundrede f.Kr.. Ikke meget står tilbage af fæstningen, men stedet byder på en fantastisk udsigt over Balkan bjergene. Vi ankommer i landsbyen Yamna efter yderligere 1,5 timer trekking mod syd-vest. Middag og overnatning i et gæstehus.
Vandring: 5-6 timer; + 730 / -540m, M / - / A

Dag 4. Yamna - Svishtplaz Hut (1470 m)
Vi på vej til toppen af bjergkæden. De næste tre dage byder på en af de længste europæiske bjergtrekkinger - Kom-Emine. For at nå Svishtiplaz Hut må vi passere to svære pas og men går også igennem urgamle bøgeskove.
Vandring: 5-6 timer; + 720, M / - / A

Dag 5. Svishtiplaz-Momina Polyana lodge (1640 m)
Det meste af dagens tur, er over trægrænsen og efter Kom-Emine. Vi går i en højde af 1800-2000 m, stigende mod Mt Kossitsa (2000m), Mt Paskal (2029) og Mt Kartala (2031). Herefter begynder vi at gå ned til Momina Polyana lodgen, hvor der overnattes.
Vandring: 5 timer; + 550 / -480 m; M / - / A

Dag 6. Momina Polyana - Benkovski hytten (1540 m)
Endnu en dag med høj bjergtrekking. Fra Momina Polyana vi begynder igen opstigningen op af højderyggen til Mt Kartala, hvorfra vi fortsætter østpå langs Kom-Emine sporet. Vi passerer den forladte hytte Planinski Izvori, hvor hundredvis af vilde heste ofte græsser, før vi bestige det højeste punkt i vores tur - Mt. Tetevenska Baba - (2070 m). Herfra begynder vi at gå ned til Popovi Grobove saddelen (Antonski passet). Her vi forlader sporet og efter yderligere 1-1,5 timer trekking og når til Benkovski hytten.
Vandring: 4,5-5 timer; + 430 / -530 m; M / - / A

Dag 7. Benkovski - Popovi Grobove - Anton (810 m) - Koprivshtitsa
På den sidste trekking dag vi vender tilbage til Popovi Grobove sadel fra hvor vi starter en stejl nedstigning mod syd på bjergets anden side. I landsbyen Anton venter vores køretøj med resten af vores bagage, og for at køre os de 20 km til vores hotel i Koprivshtitsa.
Koprivshtittsa er den mest interessante, smukkeste og vigtigste by fra 1700 tallets Bulgarien (også kaldet renæssancen). Dens karakteristiske arkitektur, farverige huse, brostensbelagte gader og gamle kirker forstår totalt at bryde dagligdagens moderne tidsånd.
Vandring: 4-4,5 time; + 260 / -980 m; M / - / -

Dag 8. Koprivshtitsa - Sofia
Morgentransfer med bagage fra Koprivshtitsa til Sofia lufthavn for afrejse.
M/ - / -


Prisen inkluderer: 
►2 nætter på hoteller (værelser med bad/toilet, dag 1 og 7), 2 nætter i gæstehuse med fælles bad (dag 2 og 3), 3 nætter i hytter med fælles toilet og bad (dag 4,5 og 6) ► 5 middage, 7 x morgenmad ► privat transfer Sofia lufthavn-Sofia dag 1 og transport ifølge program ► engelsktalende guide ► gruppe transfer til Sofia lufthavn dag 8 (09.00) ► Baggagen transporteres fra sted til sted dag 1-4.

Prisen inkluderer ikke:  ► fly ► kort (kan bestilles ved booking) ► entreer ► drikkepenge ►drikkevarer og måltider ikke nævnt ► Andre personlige udgifter.

Eventuelle tillæg:  ► Eneværelsestillæg (dag 1, 2, 3 og 7): kr. 750

 


Billeder


Transbalkan Trek (Vurderet 4.89 / 5 Baseret på 424 Anmeldelser.)
Pris
4620 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking
Pris
4620 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking
Pris
4840 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking
Pris
4840 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking
Pris
4840 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
BGTRBLKTREK
Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6250 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bjergene i Bulgarien er mange og forskellige, men Teteven Balkan kombinerer det bedste af dem alle...
Rundrejse i Syrien 10570 DKK, 8 Dage

Rundrejse i Syrien

Damaskus byder dig velkommen igen! Syrien har oplevet nogle turbulente år, men nu går det så...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 4840 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...