Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.
Transbalkan Trek 3660 DKK, 8 Dage

Denne trekkingtur følger højderyggen af den længste bulgarske bjergkæde, som også har givet navn hele halvøen, og ned på den sydlige side til den smukkeste by fra den bulgarske historiske - Koprivshtitsa.
Turen er meget alsidig - de første dage er lettere trekking i de lavere dele af bjerget omgivet af maleriske landsbyer og klostre. Men i modsætning til vores andre ture på Teteven Balkan, som fokuserer mere på etnografi og pastorale natur, så lægges her vægt på erfaringerne i de høje bjerge. Denne trekkingtur kræver god fysisk form da deltagerne selv skal bære deres bagage de sidste tre dage af turen.

Højdepunkter:
Central Balkan National Park (716 Km2) blev oprettet til bevarelse af den unikke natur i de centrale Balkanbjerge. En tredjedel af parkens område består af ni områder, fire af dem - Boatin, Tsarichina, Steneto og Dzhendema er del af programmet Biosphere Reserves Network under UNESCO "Man and Biosphere".
Glozhene Klosteret blev bygget i 13-tallet af den ukrainske prins Glozh, og rummer et ikon som er omkring 1000 år gammelt.
Koprivstitsa er en historisk by, et arkitektonisk reserve, stadig bevarer atmosfæren i af det oprindelige Bulgarien
 

 


Rejseplan

Dag 1. Sofia
Ankomst til Sofia lufthavn. Transfer til hotel for natten.

Dag 2. Sofia - Saeva Dupka grotten - Glozhene Kloster - Golyam Izvor (550 m)
Efter morgenmaden - 1,5 timers kørsel til Saeva Dupka klippehule. De fem sale og 400 meter korridorer tilbyde nogle af de smukkeste grotteformationer i landet. Besøget tager omkring en time og derefter køres til udkanten af landsbyen Glozhene hvor vores trekkingtur starter. En time senere vi når Glozhene klosteret, der ligger på et klippefremspring over Vit-floden dalen. Et 1000 år gammelt ikon af St. George kan ses i klosteret. Herfra fortsættes til Golyam Izvor for overnatning.
Vandring: 3-4 timer; + 650 / -590m, Måltider: M / - / A

Dag 3. Golyam Izvor - Chertigrad (1280 m.) - Yamna (750 m)
En kort transfer vil tage os til udkanten af landsbyen, hvor trekkingen starter. Vi følger en grusvej forbi den lille forladte landsby Slatina. Her begynder stien at stige blandt bregner og græsningsarealer. Efter ca. 3,5 time når vi Chertigrad hvor der stoppes for frokost. Chertigrad er en gammel fæstning bygget af thrakerne i det 4 til 3 århundrede f.Kr.. Ikke meget står tilbage af fæstningen, men stedet byder på en fantastisk udsigt over Balkan bjergene. Vi ankommer i landsbyen Yamna efter yderligere 1,5 timer trekking mod syd-vest. Middag og overnatning i et gæstehus.
Vandring: 5-6 timer; + 730 / -540m, M / - / A

Dag 4. Yamna - Svishtplaz Hut (1470 m)
Vi på vej til toppen af bjergkæden. De næste tre dage byder på en af de længste europæiske bjergtrekkinger - Kom-Emine. For at nå Svishtiplaz Hut må vi passere to svære pas og men går også igennem urgamle bøgeskove.
Vandring: 5-6 timer; + 720, M / - / A

Dag 5. Svishtiplaz-Momina Polyana lodge (1640 m)
Det meste af dagens tur, er over trægrænsen og efter Kom-Emine. Vi går i en højde af 1800-2000 m, stigende mod Mt Kossitsa (2000m), Mt Paskal (2029) og Mt Kartala (2031). Herefter begynder vi at gå ned til Momina Polyana lodgen, hvor der overnattes.
Vandring: 5 timer; + 550 / -480 m; M / - / A

Dag 6. Momina Polyana - Benkovski hytten (1540 m)
Endnu en dag med høj bjergtrekking. Fra Momina Polyana vi begynder igen opstigningen op af højderyggen til Mt Kartala, hvorfra vi fortsætter østpå langs Kom-Emine sporet. Vi passerer den forladte hytte Planinski Izvori, hvor hundredvis af vilde heste ofte græsser, før vi bestige det højeste punkt i vores tur - Mt. Tetevenska Baba - (2070 m). Herfra begynder vi at gå ned til Popovi Grobove saddelen (Antonski passet). Her vi forlader sporet og efter yderligere 1-1,5 timer trekking og når til Benkovski hytten.
Vandring: 4,5-5 timer; + 430 / -530 m; M / - / A

Dag 7. Benkovski - Popovi Grobove - Anton (810 m) - Koprivshtitsa
På den sidste trekking dag vi vender tilbage til Popovi Grobove sadel fra hvor vi starter en stejl nedstigning mod syd på bjergets anden side. I landsbyen Anton venter vores køretøj med resten af vores bagage, og for at køre os de 20 km til vores hotel i Koprivshtitsa.
Koprivshtittsa er den mest interessante, smukkeste og vigtigste by fra 1700 tallets Bulgarien (også kaldet renæssancen). Dens karakteristiske arkitektur, farverige huse, brostensbelagte gader og gamle kirker forstår totalt at bryde dagligdagens moderne tidsånd.
Vandring: 4-4,5 time; + 260 / -980 m; M / - / -

Dag 8. Koprivshtitsa - Sofia
Morgentransfer med bagage fra Koprivshtitsa til Sofia lufthavn for afrejse.
M/ - / -


Prisen inkluderer: 
►2 nætter på hoteller (værelser med bad/toilet, dag 1&7), 2 nætter i gæstehuse med fælles bad (dag 2&3), 3 nætter i hytter med fælles toilet og bad (dag 4,5&6) ► 5 middage, 7 x morgenmad ► privat transfer Sofia lufthavn-Sofia sag 1 og transport ifølge program ► engelsktalende guide ► gruppe transfer til Sofia lufthavn dag 8 (09.00) ► Baggagen transporteres fra sted til sted dag 1-4.

Prisen inkluderer ikke:  ► fly ► kort (kan bestilles ved booking) ► entreer ► drikkepenge ►drikkevarer og måltider ikke nævnt ► Andre personlige udgifter.

Eventuelle tillæg:  ► Eneværelsestillæg (dag 1, 2, 3 og 7): kr. 450 

 


Billeder


Transbalkan Trek (Vurderet 4.89 / 5 Baseret på 295 Anmeldelser.)
Pris
3660 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking
Pris
3960 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
750 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

OBS! Vejledende pris. Kontakt os, hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde egnede fly til den bedste pris. Når vi hjælper dig med at finde flybilletter, vil vi altid forsøge at finde den bedste pris til dig i forhold til afgangs-og ankomsttider. Priserne varierer afhængigt af flyselskab og ledige pladser. Men husk, at de billige flybilletter ofte er vanskelige eller umulige at ændre eller refundere. Der er servicegebyr (kan ikke refunderes), hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde en passende flybillet.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
2-8 p.
Reservation System Code
BGTRBLKTREK
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 9630 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7610 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5380 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopibjergene beliggende i den sydlige del af Bulgarien og en del af Grækenland er hjemstedet for...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...