Transbalkan Trek (på egen hånd) 4320 DKK, 8 Dage

Mægtige bjergtoppe rejser sig over gamle bøgeskove. Ad snoede vandrestier kan man fordybe sig i det skønne naturlandskab som findes i Central Balkan Nationalpark og Boatin naturreservatet som i øvrigt er hjemsted for mange sjældne europæiske dyrearter.
Ruten på denne tur går langs toppen af den længste bjergkæde i Bulgarien, Balkanbjergene, som også har lagt navn til Balkanhalvøen, og ned til den smukke renæssance by, Koprivshtitsa.
Turen er meget varieret. De første dage foregår i de lavtliggende bjergområder blandt maleriske landsbyer og klostre. I modsætning til vores Teteven vandretur, der også foregår i dette område og fokuserer på etnografi og kirker, lægger vi her vægt på at komme op i højderne. Vandringen kræver god kondition og nogle af dagene er lange. Du skal være forberedt på at bære din egen bagage rundt på nogle af dagene.

Turens højdepunkter: 

Central Balkan Nationalpark – et område på 716m2 blev etableret til bevarelse af den unikke natur i Central Balkanbjergene. En tredjedel af nationalparken’s territorie består af ni reservater. Fire af dem – Boatin, Tsarichina, Steneto og Dzhendema – er en del af det internationale UNESCO biosfære-reservatnetværk.
Glozhene Klostret – opført i 1200 tallet af den ukrainiske prins Glozh. Her hænger en ikon på ca. 1000 år.
Koprivshtitsa – en historisk by med velbevaret arkitektur og atmosfære fra den bulgarske renæssance periode.


Rejseplan:

Dag 1. Sofia
Ankomst til Sofia lufthavn. Transfer til indkvarteringssted og overnatning. -/-/-

Dag 2. Sofia - Saeva Dupka grotten - Glozhene Kloster - Golyam Izvor (550 m)
Efter morgenmaden - 1,5 timers kørsel til Saeva Dupka klippehule. De fem sale og 400 meter korridorer tilbyde nogle af de smukkeste grotteformationer i landet. Besøget tager omkring en time og derefter køres til udkanten af landsbyen Glozhene hvor vores trekkingtur starter. En time senere vi når Glozhene klosteret, der ligger på et klippefremspring over Vit-floden dalen. Et 1000 år gammelt ikon af St. George kan ses i klosteret. Herfra fortsættes til Golyam Izvor for overnatning.
Vandring: 3-4 timer; + 650 / -590m Måltider M / - / A

Dag 3. Golyam Izvor - Chertigrad (1280 m.) - Yamna (750 m)
En kort transfer vil tage os til udkanten af landsbyen, hvor trekkingen starter. Vi følger en grusvej forbi den lille forladte landsby Slatina. Her begynder stien at stige blandt bregner og græsningsarealer. Efter ca. 3,5 time når vi Chertigrad hvor der stoppes for frokost. Chertigrad er en gammel fæstning bygget af thrakerne i det 4 til 3 århundrede f.Kr.. Ikke meget står tilbage af fæstningen, men stedet byder på en fantastisk udsigt over Balkan bjergene. Vi ankommer i landsbyen Yamna efter yderligere 1,5 timer trekking mod syd-vest. Middag og overnatning i et gæstehus.
Vandring: 5-6 timer; + 730 / -540m M / - / A

Dag 4. Yamna - Svishtplaz Hut (1470 m)
Vi på vej til toppen af bjergkæden. De næste tre dage byder på en af de længste europæiske bjergtrekkinger - Kom-Emine. For at nå Svishtiplaz Hut må vi passere to svære pas og men går også igennem urgamle bøgeskove.
Vandring: 5-6 timer; + 720 M / - / A

Dag 5. Svishtiplaz - Momina Polyana lodge (1640 m)
Det meste af dagens tur, er over trægrænsen og efter Kom-Emine. Vi går i en højde af 1800-2000 m, stigende mod Mt Kossitsa (2000m), Mt Paskal (2029) og Mt Kartala (2031). Herefter begynder vi at gå ned til Momina Polyana lodgen, hvor der overnattes.
Vandring: 5 timer; + 550 / -480 m; M / - / A

Dag 6. Momina Polyana - Benkovski hytten (1540 m)
Endnu en dag med høj bjergtrekking. Fra Momina Polyana vi begynder igen opstigningen op af højderyggen til Mt Kartala, hvorfra vi fortsætter østpå langs Kom-Emine sporet. Vi passerer den forladte hytte Planinski Izvori, hvor hundredvis af vilde heste ofte græsser, før vi bestige det højeste punkt i vores tur - Mt. Tetevenska Baba - (2070 m). Herfra begynder vi at gå ned til Popovi Grobove saddelen (Antonski passet). Her vi forlader sporet og efter yderligere 1-1,5 timer trekking og når til Benkovski hytten.
Vandring: 4,5-5 timer; + 430 / -530 m; M / - / A

Dag 7. Benkovski - Popovi Grobove - Anton (810 m) - Koprivshtitsa
På den sidste trekking dag vi vender tilbage til Popovi Grobove sadel fra hvor vi starter en stejl nedstigning mod syd på bjergets anden side. I landsbyen Anton venter vores køretøj med resten af vores bagage, og for at køre os de 20 km til vores hotel i Koprivshtitsa.
Koprivshtittsa er den mest interessante, smukkeste og vigtigste by fra 1700 tallets Bulgarien (også kaldet renæssancen). Dens karakteristiske arkitektur, farverige huse, brostensbelagte gader og gamle kirker forstår totalt at bryde dagligdagens moderne tidsånd.
Vandring: 4-4,5 time; + 260 / -980 m; M / - / -

Dag 8. Koprivshtitsa - Sofia
Morgentransfer med bagage fra Koprivshtitsa til Sofia lufthavn for afrejse.
M/ - / -


Detaljeret kort og guidebook udleveres ved ankomst.

Transport af bagage: Stor bagage transporteres som følgende:
Dag 2: Pak kufferten og efterlad din bagage ved indgangen. Bagage afhentes om morgenen og køres til Golyam Izvor.
Dag 3: Pak kufferten og efterlad din bagage ved indgangen. Bagage afhentes og transporteret til Yamna.
Dag 4: Efterlad bagagen ved receptionen. Pak en mindre rygsæk med alt hvad du skal bruge de næste 3 dage. Din store bagage køres til Koprivshtitsa, som du ankommer til på dag 7. * Vær opmærksom på at fra fra dag 5-6-7 overnattes der i en bjerghytte hvor det ikke er muligt at transportere bagage.
*Vægten af din rygsæk er vigtig. Prøv at reducere vægten af din rygsæk for din egen skyld.

Prisen inkluderer: ► transfer fra/til Sofia lufthavn► landtransport iflg. programmet ► transport af bagage dag 1-4 ► familiedrevet hoteller med eget bad/toilet (dage 1, og 7); gæstehuse med delt toilet/bad (dag 2 og 3); bjerghytter (dage 4, 5 og 6) ► 7 x morgenmad + 5 middage (dag 2-6) ► detaljeret kort og roadbook ► moms og alle lokale afgifter

Prisen inkluderer ikke: ► flybilletter ► frokost (madpakker kan som regel bestilles på hoteller/hytter men man kan også købe mad fra butikker undervejs) ► middag på dag 1 og 7 ► rejseforsikring ► entreer ► drikkevarer ► drikkepenge ► personlige udgifter

Eventuelle tillæg: ► Eneværelsestillæg

Værd at vide: ► Vejret: Temperaturer kan veksle fra +10 - +30 grader. Det åbne terræn uden skygge på dag 6 kan være anstrengende. Regnbyger kan forekomme, dog hyppigere om foråret eller sidst på efteråret ► Husk at tage rigeligt med vand med på vandreturene ► Vær opmærksom på at denne region er valgt ud fra de uspolerede områder. Der findes ikke mange turister i området, og derfor er de lokale endnu ikke vant til at levere serviceydelser. Mangel på god service kan forekomme.

Anbefalet rejseperiode: maj - september


Billeder


Transbalkan Trek (på egen hånd) (Vurderet 4.91 / 5 Baseret på 410 Anmeldelser.)
Pris
4320 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
820 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
2-8
Reservation System Code
BGTRBLSELF
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 17560 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage 8860 DKK, 14 Dage

Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage

Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang for meget længe siden...
Rundrejse i Senegal og Gambia 10050 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Senegal og Gambia

Oplev det eksotiske Senegal og det tropiske Gambia på denne rundrejse, der også har 2 dages cruise...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...