Vandreferie i Zagoria dalen - Albanien

Vandreferie i Zagoria dalen - Albanien 6180 DKK, 8 Dage

Oplev skønheden i den skjulte Zagoria dal i det sydlige Albanien, der med store højdeforskelle fra 160 – 900 m o.h. er en skøn blanding af marker og græsområder og skov og smukke klippepassager. Vandreturen i det pittoreske landskab mellem landsbyerne foregår langt fra alfarvej i en kulisse af vild natur og små gårde med græssende æsler og geder samt en ko eller to. Tag en dukkert i de varme kilder, mød venlige værter og nyd hjemmelavede måltider på vores udvalgte homestays. Besøg den magiske ”stenby med de tusind trin”, Gjirokaster, og den moderne hovedstad Tirana.

 

Turens højdepunker:

Vjosa floden – en af Euroropas sidste rigtig vilde floder
Zagoria dalen – i det sydlige Albanien
Gjirokastra – på UNESCOs verdensarvlist


Rejseplan:  


Dag 1. Ankomst
Vores repræsentant møder dig inde i byen eller i Tirana Lufthavn (TIA) for at præsentere din ferie. Den forestående vandreferie på egen hånd i det sydlige Albanien bliver beskrevet ogt forklaret og du kan få svar på spørgsmål. Samtidig bliver det nødvendige materiale udleveret (roadbook, kort, GPS kordinater & SIM-kort). Du bliver enten taget med til busstationen for offentlig transport mod overnatningsstedet, hvor du fremme i byen kan tage en taxa til hotellet, eller der er transfer direkte til døren (afhænger af evt. andre gæster). Det er også muligt at køre selv. Turen til det sydlige Albanien tager op til fire timer, og går ned langs kysten, langs Vjosa floden til Tepelena. Vores værtinde Mirela er stolt af sin imponerende samling af relikvier fra konflikterne i de sidste århundreder. Du skal nok glæde dig til den stor middag og starten på turen ind i Zagoriadalen. Hvis du trænger til en rolig start på turen, så overvej at tilkøbe en ekstra nat her. (-/-/A)

Dag 2. Zagoria Valley
En kort køretur ad en vindblæst vej med udsigt over Europas sidste vilde flod fører til en lille landsby, der klamrer sig til bjergsiden. Zagoria er endnu ikke synlig, da fire bjergkæder Dhembeli, Nemercka, Lunxheri og Buretto omslutter og afskærmer den fra omverdenen. Kun en næsten glemt karavanerute fører ind i dette skjulte område. Gennem åbent skovområde stiger ruten til et pas, der afslører hele dalens udstrækning og bjerge rejser sig på begge sider. Over terrassemarker fører stien til den næsten øde landsby Kala, hvor kun tre indbyggere er tilbage, og videre ned til floden. Den krydses via en af Ali Pashas imponerende osmanniske stenbroer. Herfra og til Limar er resterne af den brostensbelagte karavanesti synlige. Udsigten til bjerget Strakavec, og den folkelige stenarkitektur i Limar efterlader et varigt indtryk. En spadseretur gennem landsbyen afslører dens helhed og liv som også dine værter er en del af. Overnatningen foregår i lærerens gæstehus. Han underviser i øvrigt skolens få elever fra 3 landsbyer. (M/FP/A)
Vandring: 11 km/ca. 5 t.; op/nedstigning: +750m / -425m

Dag 3. Zagoria River - Doshnica Waterfalls - Hoshteve
Kun gangstier forbinder landsbyerne her og bagagen transporteres med hest til næste overnatningssted. At passere flere landsbyer giver dig mulighed for at opleve den landlige livsstil helt tæt på, møde lokalbefolkningen og beundre bjergreliefet ovenover og Zagoria-floden nedenfor, der hvor Doshnica-vandfaldet venter på at blive besøgt. Afhængigt af vandstanden er der mulighed for at fortsætte langs floden eller tilbage ind i landsbyen og fortsætte på græsklædte enge før opstigningen til Hoshteve. Husdyravl, biavl og indsamling af helbredende urter har været de eneste kilder til sparsomme indtægter, hvilket har udløst masseudvandring til Grækenland. Dine værter boede der i 17 år, skypede næsten dagligt med deres børn i USA og åbnede et B&B, da de kom tilbage. De er et godt eksempel på den tilbagevendende diaspora, udstyret med nye færdigheder og opsparing til at investere. Gå ikke glip af Den Hellige Apostels Kirke, et fint eksempel på ortodokse arv. (M/FP/A)
Vandring: 14,5 km/ca. 6,5 t.; op/nedstigning: +725m / -575m

Dag 4 Vuthuq - Koncka - Nivan - Sheper
En kortere og lettere rute med udsigt over bjerget Cajupi giver mulighed for en afslappet, men også givende gådag. Landsbyerne Vuthuq, Koncka, Nivan og Sheper er forbundet af veje, og deres nye status viser sig i nyere bygninger, der fungerer som sommerhuse og sommerboliger for nyslåede pensionister. Nivan tjente som centrum for kommunen og rester af militære installationer og lagerdepoter er synlige. Dens centrale plads er dedikeret til William Tilman, kendt som "det 20. århundredes sidste sande opdagelsesrejsende". Han var en berømt britisk bjergbestiger og sømand, der under 2. verdenskrig kæmpede fra Zagoria med modstanden mod tysk besættelse. Endnu en gang fører stien os ned til floden, forbi et kloster og (på en valgfri afstikker) til den sidste af Ali Pashas stenbroer. En genvej over enge tager dig ind til Sheper for en sidste landsbyovernatning med en familie med Aroman rødder, nomadehyrder, der har slået sig ned her under kommunismen. Tiden kan tilbringes med familien eller du kan udforske landsbyen, især det forsømte museum og bygninger, der er prydet med forvitrede Marx- og Lenin-citater. Overnatning i et gæstehus.(M/FP/A)
Vandring: 12,5 km/ca. 5 t.; op/nedstigning: +600m / -550m

Dag 5 Dhembel Pass
Krydsningen af Dhembel-Nemercke bjergene er den sidste etape på vores trek og fører tilbage til omverdenen. Da strækningen herfra med bil tager næsten lige så lang tid som gåturen over bjergene, benyttes den udfordrende rute stadig af lokalbefolkningen. Enver Hoxhas bunkere beskytter stadig indgangen til en revne, der åbner op for en fantastisk udsigt over Mt. Cajupi til toppen af bjerget. Hyrder kommer fra så langt som Konispol, det sydligste punkt i Albanien, til disse sommergræsgange. Det er ikke ualmindeligt, at hyrder vandrer med deres hjorde af geder og får i to uger for at nå frugtbare enge. Alpedalen er blottet for vegetation og omkranset af stejle skråninger. Dhembelpasset (1450m) ligger for enden og byder på udsigt over de østlige bjerge, ind i Grækenland og til byen Permet langt nede. Den lange klippefyldte nedstigning kræver opmærksomhed og fører ind til Leuse, en anden stenlandsby med en freske udsmykket kirke - måske den smukkeste i det sydlige Albanien. Herfra er der kun en kort gåtur til det centralt beliggende hotel, hvor vi skal overnatte. Glæd dig til at prøve byens berømte køkken, vine og raki. Overnatning på hotel. (M/FP/A)
Vandring: 10 km/ca. 7,5 t.; op/nedstigning: +625m / -1250m

Dag 6 Sopot Waterfalls - Lengarica Canyon - Springs of Benja
Alene landskabet er de 45 minutters kørsel til dagens statsted værd. Nedenfor os har det turkise vand i Vjosa gravet dybt ned i klippen, over floden tårner den barske Nemercka-bjergkæde. På lang afstand ser den golde, 650 m høje mur på Sydalbaniens næsthøjeste top imponerende ud, men kun turen langs vandingskanalerne mod Sopot-vandfaldet afslører den til fulde. Når du vender tilbage fra vandreturen, venter en anden unik naturperle ved den nærliggende indgang til Lengarica Canyon på at overraske. De varme termiske bassiner i Benje siges at have en helbredende virkning på mange lidelser. Nyd og slap af i det svovlholdige vand eller udforsk flodkløften til fods. Herfra tager det godt 90 minutter at køre til Gjirokaster med osmanniske palæer, der også huser gæster i den gamle bydel. Begynd at udforske gaderne i "Stenbyen" og sug stemningen til dig i en af de mange små cafeer; i morgen er der tid til mere. Overnatning på hotel. (M/FP/A)
Vandring: 6 km/ca. 3 t.; op/nedstigning: +350m / -350m

Dag 7 Gjirokastra - Tirana
Berømt for sine komplekse, fæstningslignende osmanniske palæer, er stedet også kendt som fødestedet for diktator Enver Hoxha og Albaniens mest indflydelsesrige, nobelpris nominerede forfatter Ismail Kadare (Krønike i sten er et must at læse ). Beskyttet af status som "museumsby" overlevede Gjirokaster socialistiske moderniseringskampagner og er i dag optaget på verdensarvslisten. Far vild i en labyrint af smalle brostensbelagte gader, besøg det etnografiske museum i Hoxhas fødehus og klatr op til det tårnhøje slot ovenover. Indenfor murene står særheder som et amerikansk "spionfly" udstillet, bymuseet oplyser med indsigt og udsigt fra det ikoniske klokketårn. Man kan nemt bruge flere dage på at gå gennem kvartererne eller besøge nærliggende steder. Butrint, Blue Eye (en karstkilde) og strandene på den albanske riviera er også mindre end to timers kørsel herfra. En privat transfer eller offentlig transport tager dig til det centralt beliggende hotel i Tirana (op til 4 timer efter samme princip som beskrevet under ankomsten), den moderne hovedstad, der ønsker at være alt andet end albansk. Besøg Skanderbeg-pladsen og det trendy "Blloku"-distrikt for at se byen live op om natten. Overnatning på hotel i byen. (M/-/-)

Dag 8. Afrejsen
Morgenmad på hotellet og transfer til lufthavnen for flyafgang (M/-/-)

 

***

Sværhedsgrad: En moderat tur inklusive enten lettere, mellemlange vandreruter eller hårdere, men kortere. Selvom erfaring ikke er nødvendig, er det vores anbefaling. Godt helbred og rimelig kondition er vigtig. Nogle stier er med løse belægninger; der er stejle sektioner og lejlighedsvis længere/hårdere dage kan være involveret, og de generelle forhold er rimelige. En vandredag er normalt tre til fem timer, og de daglige stigninger ligger omkring 300m til 700m, måske med en enkelt dag med en stigning på 8-900m.

Anbefalet udstyr: vandrestøvler, regntøj, solbeskyttelse (creme, hat, briller) 25-30 liters dagtursrygsæk, 1,5 liters vanddunk/camel bag, rejsehåndklæde

Værd at vide:  Sommertemperaturerne i det sydlige Albanien er meget høje - især i juli og august. Bedste tidspunkt er derfor i for- og efteråret: til midten af juni og fra begyndelsen af september. Med temperaturer over 35 grader er en vandretur hverken behagelig eller godt for helbredet.
 


Prisen inkluderer:
7 overnatninger - heraf 3 på hotel,3 i homestays,1 i Guest House
Måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/ F=frokost FP=frokostpakke/ A=aftensmad)
Transfers jf. rejseplan inkl. transfer fra lufthavn
Bagagetransport (1 stk i blød taske max. 15 kg pr. person)
Roadbook og andet materiale nødvendigt for turens gennemførelse

Prisen inkluderer ikke:
Fly eller anden transport frem til turstart
Måltider ikke nævnt
Drikkevarer og drikkepenge
Personlige udgifter
Evt. transporter ikke nævnt inkluderet
Forsikring


Billeder


Vandreferie i Zagoria dalen - Albanien (Vurderet 4.9 / 5 Baseret på 69 Anmeldelser.)
Pris
6180 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
820 DKK
Status
Åben for booking
Pris
6180 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
820 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
Min. 2
Reservation System Code
ALWALKSELF
Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 12500 DKK, 13 Dage

Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

To ugers eventyrlig rejse gennem Mellemamerika. Vi går på opdagelse i den koloniale fortid ved at...
Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage 8860 DKK, 14 Dage

Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage

Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang for meget længe siden...
På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 9080 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
Se alt»

Blog

28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...