Den Store Balkan Trail Kom-Emine

Den Store Balkan Trail Kom-Emine 6630 DKK, 20 Dage

Fra Kom - Emine er Europa’s længste uafbrudt bjergvandrerute med over 650 km. Vandreturen starter fra den vestligste spids i Balkanbjergene – Mt. Kom (2015m) og følger højderyggen mod øst til Kap Emine og sortehavet.

De daglige vandreture varierer mellem 20 og 40 km (5-8 timers vandring). Ruten er markeret med røde og hvide skilte/pletter. Ruten bærer navnet E-3, og indgår i et større EU godkendt rutenetværk. Ruten er afmærket i den vestlige del men afmærkningerne bliver mere sparsomme på den vestlige del af ruten.


Rejseplan

Dag 1. Ankomst
Transfer fra Sofia til Petrohan. Vandring til Kom hytten for overnatning - 3,5 timer.

Dag 2. Kom hytten (1620 m) – Mt. Kom (2016 m) – Petrohan hytten (1470 m) - Lakatnik (8 timer)
Vandringen starter fra det højeste bjergtop i de vestlige Balkanbjerge – Mt. Kom (2016 m). Herfra kan man se byen Berkovitsa og de omkringliggende områder samt byen Montana og Ogasta dæmningen. Der fortsættes langs den grønne højderyg mod øst til Proboinitza hytten. En stejl nedstigning mod et af de laveste punkter langs ruten - Lakatnik togstation, hvor vi skal overnatte på camping.

Dag 3. Lakatnik - Trastenaya hytten (1340 m) – Leskova hytten (1340 m) (11 timer)
Dagen begynder med en vandring op ad bakke, som vil bringe os til Trastenaya Hut, kendt for sin hindbærvinproduktion. Derefter fortsætter vi til Leskova-hytten, i nærheden af ​​hvilken vi vil overnatte på camping.

Dag 4. Leskova hytten (1340 m) – Murgash (1687 m) – Vitinia bjergpas (970 m) (7 timer)
I dag passerer vi den spektakulære Iskar kløft og bestiger toppen af Murgash bjerget. Nyd den fantastiske udsigt fra bjergtoppen. Der vandres videre østpå til Vitinia bjergpas for overnatning på camping.

Dag 5. Vitinia bjergpas (970 m) – Svishtiplaz hytten (1475 m) (12 hours)
Vitinia bjergpasset krydses og der fortsættes ad vandreruten gennem ældgamle bøgeskove. Vi bestiger Murgana og Svishtiplaz Peak (1888 m) undervejs.

Dag 6. Svishtiplaz hytten (1475 m) – Echo hytten (1675 m) (12 timer)
Stien i dag følger E3 og krydser en af ​​de mest maleriske dele af Central Balkan National Park, inklusive tinder Teteven Baba (2070) og Vezhen (2198)л Overnatning i Echo hytten.

Dag 7. Echo hytten (1675 м) – Dobrila hytten(1804 m) (11 timer)
I dag bestiger vi Kozya Stena Peak (1670 m), Kartalkaya, Gerdektepe, før vi når Dobrila Hut for at overnatte.

Dag 8. Dobrila hytten (1804 m) – Tuza hytten (1510 m) (11 timer)
Mt. Botev er det højeste punkt i Stara Planina. Bjergtoppen ligger omringet af Central Balkan Nationalpark – et smukt naturreservat og beskyttet område på 72000 hektar. Efter bestigningen af Mt. Botev venter der en stejl nedstigning helt ned til Tuza hytten, hvor der skal overnattes.

Dag 9. Tuza hytten (1675 м) – Shipka bjergpas (1195 m) (8 timer)
Gradvist begynder stien mod øst at miste højde. Vi passerer en af ​​de smukkeste klippeformationer på ruten – Singing Rocks, inden vi når Shipka bjergpas. Overnatning på et lille lokalt hotel.

Dag 10. Shipka bjergpas (1195 m) – Gramadliva hytte (876 m) (9 timer)
I dag besøger vi Shipka-mindesmærket for dem, der døde for Bulgariens befrielse under kampene ved Shipka-passet i den russisk-tyrkiske krig 1877-78. Derefter passerer vi Buzludza-monumentet og når Gramadliva-hytten til overnatning.

Dag 11. Gramadliva hytten (876 m) – Bukovets hytten (1100 m) (9 timer)
Ved at passere gennem gamle fyrreskove og stille bjerggræsgange bestiger vi Bukovets top, og efter at have nydt udsigten fra toppen går vi ned til Bukovets hytte for at overnatte.

Dag 12. Bukovets hytten (1100 m) – Kamchia Source (940 m) (9 timer)
Vi fortsætter mod øst forbi Chumerna Hut, Buyuk Kaya Peak (1162 m) for at nå Vratnik Pass og kilden til Kamchia-floden, hvor vi slår lejr for natten.

Dag 13. Kamchia Source – Kotel (640 m), (7 timer)
I dag vandres der i nedadgående retning gennem ege, - og bøgetræer til den gamle by, Kotel.

Dag 14. Kotel – Vurbitsa, (8 timer)
Hovedryggen bliver mere og mere vanskelig at følge, stien skærer gennem århundredgamle skove og høje bjerggræsgange. Camping.

Dag 15. Vurbitsa – Rishki bjergpas, (8 timer)
Endnu en dag med gåture, hvor stien ikke er godt markeret, for det meste følger fårestier, ned til Rishki bjergpas (400 m). Camping.

Dag 16. Rishki bjergpas – Duskotna, (8 timer)
Vi fortsætter vores tur forbi Luda Kamchia reservoiret langs floden Kamchia. Vi slår lejr nær landsbyen Duskotna for natten.

Dag 17. Duskotna – Kozichino (410 m), (9 timer)
Yderligere 8-9 timers gåtur, før vi når den lille landsby Kozichino til overnatning. Når vi går gennem tykke buske, kan vi allerede mærke lugten af ​​havet. Camping.

Dag 18. Kozichino – Kap Emine – Irakli, (10 timer)
Den sidste vandredag – men også en af de længste. Vi forlader Kozichino og når frem til Kap Emine ca. 8-9 timer senere. Undervejs passerer vi den primære Varna –Burgas hovedvej. Kap Emine er slut desinationen på den europæiske vandrerute, E-3. Vi overnætter i et gæstehus i Irakli.

Dag 19. Fri dag

Dag 20. Afrejse
Transfer til Sarafovo/Burgas for at tage toget eller bussen tilbage til Sofia.

Transport af bagage: bagagetransport i henhold til rejseplanen

Prisen inkluderer: ► gruppetransfer fra Sofia til Petrohan og fra Irakli til Burgas ► overnatning i henhold til rejseplanen (8 nætter med vild camping, 7 nætter i hytter i delte værelser på 4-18 personer og delte faciliteter, 4 nætter i TWIN værelser i lokale gæstehuse)
►bagagetransport på udvalgte dage ►engelsktalende bjergguide

Prisen inkluderer ikke: ►flybilletter ► campingudstyr (du skal medbringe dit telt, sovepose, liggeunderlag osv.) ► måltider (du vil have mulighed for at bestille måltider eller mad til chaufføren, som transporterer bagagen til campingpladserne/nogle af hytterne og gæstehusene tilbyder måltider) ► lufthavnstransport og yderligere overnatning i Sofia (kan arrangeres efter anmodning) ► transport Burgas-Sofia på afrejsedagen ►entreer ► drikkepenge ► måltider og drikkevarer ikke nævnt i programmet ► andre personlige udgifter

Værd at vide: ► Trekking turen er for de øvede og kræver god kondition. De daglige vandreture er lange og nogle er særdeles vanskelige med store højdeforskelle. Indlogering i bjerghytter vil sommetider indebære at man skal bære på bagage noget af vejen da der er ingen muligheder for adgang til bilen


Billeder


Den Store Balkan Trail Kom-Emine (Vurderet 4.95 / 5 Baseret på 433 Anmeldelser.)
Pris
6630 DKK
Varighed
20 Dage
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Tours of this level demand that you be really in good shape. The paths are not always in the best condition and the marking can be scarce. There are day-treks with big ascents and descents. Changing weather conditions /even in midsummer/ play an important role when trekking/cycling at a very high altitude and may cause changes of the preliminary route. This is to be decided by the mountain guide on the spot. Normally, the treks are 6/8h per day, but some can be longer. Preliminary hiking experience is an advantage, but not necessary if you are really in a good shape. Note that during some of the days, you should personally carry your baggage, which is naturally an additional difficulty. No rock/ice climbing experience is needed.

Gruppestørrelse
10-15
Reservation System Code
BGKOMEMINE
Rundrejse i Syrien 10570 DKK, 8 Dage

Rundrejse i Syrien

Damaskus byder dig velkommen igen! Syrien har oplevet nogle turbulente år, men nu går det så...
Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage 9600 DKK, 14 Dage

Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage

Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang for meget længe siden...
Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6250 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bjergene i Bulgarien er mange og forskellige, men Teteven Balkan kombinerer det bedste af dem alle...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...