Safari i Kenya og Tanzania

Bliv inspireret af vildnisset - Kenya og Tanzania.

Serengeti, Ngorongoro, Masai Mara… Det er på den måde, den sande, ægte eksotiske verdens navne lyder, og dér er det kun dit liv, der ikke er afhængigt af sans og hastighed. Solbrændt græs, dis, i hvilket fjerne ensomme træers kroner svinger - illusorisk stilhed, der lige pludseligt bliver sønderrevet af lynsammenstød, hvor den enes død betyder liv for den anden. Det her er Kenya og Tanzanias savanner – verdens største zoologiske have, slående med sin dyrvariation – løver, leoparder, geparder, hyæner, elefanter, næsehorn, flodheste, giraffer, antiloper, zebraer, bøfler, aber, griber… listen er længere end selve flyrejsen!


Rejseplan

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Jomo Kenyatta lufthavnen i Nairobi tidligt om morgenen . Efter vi har ordnet alt med visumformaliteter, begynder vi vores tur med en speciel hilsen fra den lokale repræsentant, der kommer for at byde os velkommen med fløjlsblomstkranser og for at hjælpe til med vores bagage mens vi bliver eskorteret til vognen. Personalet sætter mærkesedler på vores tasker, laster dem på vognen og kører til hotellet. 

Dag 2. Maasai Mara 
Vi spiser morgenmad på hotellet kl. 7:30 og bagefter sætter vi kursen mod nationalparken Masai Mara Game Reserve, Kenyas skønneste og mest velkendte nationalpark. Denne tur leder os igennem The Great Rift Valley View Point, hvor vi gør et stop for fotografering. Reservatet, der blev udnævnt i statstidende 1961, ligger vest for The Great Rift Valley og udgør en naturlig forlængelse af Serengeti-sletten i Tanzania. Mara-floden, reservatets rygrad, krydser det fra nord til syd på sin vestgående vej til Victoria Søen gennem den tanzaniske park. Denne kurs er også den naturlige barriere, der hvert år krydses af de store flokke af gnuer og zebraer under deres årlige migration. Ved ankomst spiser vi frokost og holder en kort pause. Senere på eftermiddagen tager vores chauffør/guide os ud på vores første game drive i dette fantastiske reservat. Vi kommer tilbage til campingpladsen for at spise aftensmad og overnatte. 

Dag 3. Maasai Mara
Vi bliver vækket tidligt nok til at se solopgangen, og vi tager på en ny eventyrlig safarikøretur, hvor vi leder efter vilddyr. Tidligt om morgenen og om aftenen er de bedste tidspunkter til at se de store katte jage: løven, geparden og leoparden. Vi vender tilbage til campingpladsen, hvor vi spiser morgenmad og har tid til fri disposition. Senere på dagen spiser vi frokost, og vi får lidt tid til at udforske og nyde den skønne natur rundt omkring campingpladsen på egen hånd. Om eftermiddagen kører vi igen på en spændende aftensafari, hvor vi leder efter "the big five": løven, leoparden, næsehornet, elefanten og bøffelen. Efter denne game drive, kører vi tilbage til campingpladsen, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. 

Dag 4. Serengeti
Før vi spiser morgenmad, tager vi ud på et kort game drive. Tilbage til campingpladsen for at spise morgenmad. Afgang til den kenyanske – tanzaniske grænse. Møde ved det lille turiststed Isebania, hvor vi ordner visumformaliteter og kører videre til Serengeti National Park og til vores campingplads. Om aftenen spiser vi aftensmad og overnatter på campingpladsen. 

Dag 5.  Serengeti
Morgenmad. Bagefter har vi et morgen- og et eftermiddags game drive i Serengeti National Park. Aftensmad og overnatning på campingpladsen. 

Dag 6. Serengeti - Ngorongoro
Morgenmad tidligt om morgenen. Afgang til Ngorongoro-naturbevaringsområdet via Olduvai-kløften (også kaldet "Menneskehedens krybbe"). Kaldet for "verdens ottende under", dækker Ngorongoro-naturbevaringsområdet i det nordlige Tanzania godt 8300 kvadratkilometer og kan prale med afvekslende landskaber, dyreliv, folk og arkæologi, der er uovertruffen i Afrika. Vulkanerne, græssletterne, vandfaldene og bjergskovene er hjem for et stort antal dyr og til Masai-folket. Om eftermiddagen kommer vi til at nyde en tur til Ngorongoro-krateret. Aftensmad og overnatning på campingpladsen.

Dag 7. Ngorongoro
Morgenmad på campingpladsen. Ngorongoro-krateret er et af verdens største naturskuer, dets magiske omgivelser og rigeligt dyreliv holder aldrig op med at fængsle gæsterne. Den grænser op til Serengeti Nationalpark mod nord og vest. Der er mulighed for en anden halv dags udflugt til krateret. Frokost, aftensmad og overnatning på campingpladsen. 

Dag 8. Lake Manyara
Morgenmad på campingpladsen. Afgang til Lake Manyara National Park. Ud af parkens areal på 329 kvadratkilometer, dækker de sodaholdige/alkaliske søer cirka 231 kvadratkilometer. Parken er mest kendt for bavianerflokkene men er også hjem for flodheste, impalaer, elefanter, gnuer, bøfler, vortesvin og giraffer. Parkens kæmpestore figentræer og mahognitræer suger næring op fra de underjordiske kilder, der uafbrudt fyldes op med vand fra kraterhøjlande lige over for Manyara. Aftensmad og overnatning på campingpladsen.

Dag 9. Tarangire 
Morgenmad på campingpladsen. Afgang til Tarangire National Park. Nationalparken har den højeste elefanttæthed af alle steder i Tanzania, og dens sparsomme vegetation, bestrøet med baobab- og akacietræer, gør det til et smukt og særpræget sted. Game drive i Tarangire. Aftensmad og transfer til Nairobi.

Dag 10. Afrejse
Afrejse Nairobi - København

Bagage transport: Bagagen bliver transporteret fra sted til sted under hele rejsen

Prisen inkluderer: ►indkvartering på Nairobi Boulevard Hotel med morgenmad ► indkvartering med helpension på campingpladser i parkerne► game drives i parkerne ifølge programmet ► camping afgifter► alle transporter med en specialudstyret safarivogn med pop-op tag for at sikre maksimal komfort for game-viewing, med en professionel engelsktalende chauffør/guide► alle entréer til parker► afgifter for chauffør, guide og kok på campingpladser

Prisen inkluderer ikke: ► Drikkepenge► drikkevarer► vaskeri►andre personlige udgifter►alt andet ikke nævnt ovenfor►kenyansk visum (25 USD forbehold for ændringer) som vi kan hente i lufthavnen, og tanzanisk visum (50 USD, forbehold for ændringer), som vi også kan hente i lufthavnen► rejseforsikring

Værd at vide: ► Der anbefales kraftigt at du tager malariatabletter før og i løbet af rejsen. Vaccination mod gul feber er påkrævet i Tanzania. Kontakt venligst egen læge for råd og læs mere på Statens Seruminstituts hjemmeside www.ssi.dk .
 

Nødvendigt udstyr: ► Der behøves ikke nogen særlig udstyr. Det kan være lidt koldt om morgenen og varmt om eftermiddagen, så du brug for flere lag tøj, som du kan tage af og på i takt med ændringer i temperaturen.
 


Billeder


Safari i Kenya og Tanzania (Vurderet 4.73 / 5 Baseret på 331 Anmeldelser.)

17/11 CPH

TK1784Q 16NOV København - Istanbul 1225 1640
TK 603Q 16NOV Istanbul - Nairobi 1800 0125 (+ 1 dag)
TK 608Q 26NOV Nairobi - Istanbul 0340 0915
TK1785Q 26NOV Istanbul - København 1415 1630


8/12 CPH

TK1784V 07DEC København - Istanbul 1225 1640
TK 603V 07DEC Istanbul - Nairobi 1800 0125 (+ 1 dag)
TK 608V 17DEC Nairobi - Istanbul 0340 0915
TK1785V 17DEC Istanbul - København 1415 1630
 

Gruppestørrelse
Min 6 people
Reservation System Code
KEN_TAN_GRP
Det bedste af Kenya på en uge 10050 DKK, 8 Dage

Det bedste af Kenya på en uge

Kenya er et af de rejsemål, hvor vi vitterligt kan sige, at det har alt. Her ligger det berømte...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Irak - landet mellem Tigris og Eufrat 12350 DKK, 9 Dage

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat

Irak har akæologiske udgravninger og historiske steder som intet andet sted på jorden. Den...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...