Rejs trygt og sikkert!
Fra Nairobi til Cape Town på 40 dage (camping) 36090 DKK, 40 Dage

 En overland oplevelse I Afrika, der tager pusten fra en. For alle, der er unge af hjerte og sind. Vi udforsker de sceniske dyreparker Serengeti og Ngorongoro i Tanzania, slapper af på de hvide strande på øen Zanzibar, spiser middag med indfødte masaier og Kihehe, dykker i den 3. største sø i Afrika, sejler mokoro i Okavangodeltaet og ser solnedgang fra en klit I den Namibiske ørken. For ikke at tale om ”Røgen Der Tordner” over de dramatiske Victoria vandfald og nogle af de mest fantastiske muligheder for at se dyreliv i nationalparken Etosha.Tag eventyrlysten med og dyk ned I fortryllende Afrika!

Bemærk venligst at den opgivne pris er for overnatning i telt på særlige campingpladser! Der er også mulighed for at booke indkvartering ( I hytter med dobbeltværelse) hvis det ønskes – se prisen under ekstra services

Højdepunkter:
Sossusvlei klitterne – de maleriske røde sandklitter, som siges at være de højeste i verden og som står i stærk kontrast til den blå himmel
Okavangofloden – den største indlands floddelta i verden
Victoria Falls – et af verdens 7 vidundere og under UNESCO beskyttelse
Zanzibar – arabisk, afrikansk og portugesisk indfyldelse har givet øen en farverig kultur
Serengeti Nationalpark – den mest fotograferede og filmede nationalpark i Afrika
Malawisøen – her findes flere fiskearter end nogen anden sø på jorden og er derfor et godt sted at dykke eller snorkle


Rejseplan:

Dag 1. Arusha
Idag forlader vi den travle hovedstad i Kenya og krydser grænsen til Tanzania. Efter grænseformaliteter, fortsætter vi til Arusha, hvor vi overnatter. I det nordlige Tanzania finder man Serengeti, Ngorongoro og Kilimanjaro. Om aftenen forberedes der til valgfri udflugt til Serengeti og Ngorongoro krateret, som finder sted i løbet af de følgende dage.

Dag 2. Karatu
Selvom afstanden til Karatu ikke er stor, skal vi bruge en stor del af dagen på at køre mod Ngorongorokrateret, her får vi en briefing om ekskursionen (heldags) ind i krateret. Karatu ligger så det er muligt at deltage i forskellige valgfrie aktiviteter de kommende dage. (denne morgen vil de gæster, der har tilkøbt Serengeti blive hentet tidligt og være adskilt fra gruppen de næste 4 dage)

Dag 3. Ngorongorokrateret
Vi står tidligt op og bliver kørt fra lejren til Ngorongorokrateret i 4- hjulstrukne safarikøretøjer. Vi tilbringer dagen med at udforske kraterbunden og holde udkig efter dyrene på sletten. Vi er tilbage i Karatu om eftermiddagen

Dag 4. Karatu
Vi står tidligt op for at vandre til Elephant caves, her kommer du gennem uberørt skov med fantastisk dyreliv.
Resten af dagen kan man slppe af i lejren eller deltage i nogle af aktiviteterne, der tilbydes på stedet som f.eks tur til nærliggende landsbyer eller et besøg i Nationalparken Lake Manyara. Aktiviteterne skal bookes direkte på stedet ved ankomst.

Dag 5. Arusha
Vores tid i Karatu og Ngorongoro er ved at være slut og vi kører tilbage til Arusha, hvor vi mødes med de andre, som har været i Serengeti.

Dag 6. Bagamoyo
Vi starter tidligt om morgenen og kører mod syd til vores overnatningssted i kystbyen Bagamoyo – et tidligere center for slavehandel i Ø;;;;;;stafrika. Bagamoyo er med sin beliggenhed nord for havnen i Dar es Salam det perfekte udgangspunkt for turen til Zanzibar. Dagen i dag er en rejsedag, hvor vi får mulighed for at opleve travlheden på en af Afrikas vigtigste rejseruter. Det er en oplevelse i sig selv at rejse på de afrikanske veje og de travle markeder, landsbyerne og landskabet er et vindue med et kig ind i det landlige Afrikas liv. I aften forbereder vi os på morgendagens tur til Zanzibar.

Dag 7. Stone Town
Vi starter tidlig og kører mod syd til færgelejet til Zanzibar. Når vi ankommer efter sejlturen kører vi til hotellet i hjertet af Stone Town. Zanzibar er kendt for sine krydderier og dufte og det kan vi opleve i dag. Guiden vil hjælpe med at arrangere udflugter de næste dage.

Dag 8. Stone Town
Vi nyder morgenens sceneri fra en krydderitur med lokal guide. Eftermiddagen er fri til at nyde de mulige aktiviteter og attraktioner. Dagen byderpå vandsport – måske en fisketur, snorkeltur, dykkertur, eller en havsfari – du kan også vælge at leje en scooter eller bare nyde solen på stranden. Ligegyldigt hvad du vælger, vil du få masser af gode minder.

Dag 9. Stone Town
I dag skal vi usforske den fantastiske Jozani Forest. For dem, der har lyst til mere sight-seeing, er eftermiddagen fri til egne oplevelser.

Dag10. Mikumi
Med kysten bag os rejser vi ind i landet mod Mikumi, hvor vi overnatter. Mikumi nationalpark regnes for at være den 4. største I Tanzania og er en del af et område på 75000 kvadratkilometer med vildmark med centrum i Selous, Afrikas største vildtreservat.

Dag 11. Iringa
Byen Iringa ligger på en klippe over Ruaha River Valley. Her kan man se tyske kolonihuse og livligt marked. På krigskirkegården ligger soldater fra lokale slag fra 1. og 2. Verdenskrig.

Dag 12. Lake Malawi
Vi forlader nu Tanzania og bevæger os ned i Great Rift Valley og passerer grænsen ind i Malawi. Malawi er kendt som Afrikas varme hjerte. Landet ligger ved en sø og er velsignet med en skøn natur og i aften er vore destination Lake Malawis bredder, hvor vi skal tilbringe de næste 2 dage med at nyde attraktionerne ved den nordlige del af søen.

Dag 13. Lake Malawi
Du kan snorkle i det krystalklare vand og det er som at svømme i et akvarium med tropiske fisk. Om eftermiddagen gåtur til landsbyen Ngala.

Dag 14. Lake Malawi
Vi stiger ombord i køretøjet om morgenen og kører længere sydpå langs med søen. Lake Malawi strækker sig 500km i den vestlige del af landet og rummer flere fiskearter end nogen anden sø. Vi tilbringer natten på bredden af dette stykke fantastisk natur.

Dag 15. Lake Malawi
Endnu en dag til afslapning, solbadning, læse en bog eller gøre brug af et de mange tilbud med attraktioner.

Dag 16. Luangwa nationalpark
Morgenen bruger vi til at opleve en sidste solopgang over søens bred – inden vi kører mod Zambia og South Luangwa Nationalpark. Efter vi har passeret grænsen til Zambia, stopper vi kort i Chipata, inden vi forsætter til lejren ved bredden af Luangwa floden. Her skal vi opleve en lige så fantastisk solnedgang som morgenens solopgang ved bredden af Lake Malawi.

Dag 17. Luangwa nationalpark
South Luangwa Nationalpark er en safaridestination i verdensklasse – og vi har en hel dag til at udforske parken og dens dyreliv. Der er mulighed for denne morgen at deltage i en morgensafari – eller udenfor regntiden (april-december) kan du deltage i en af de ikoniske safarier til fods, som parken tilbyder. Om eftermiddagen skal vi nyde en solnedgangstur i parken, mens vi får en sundowner. En helt unik mulighed er her at se ellers sky natdyr.

Dag 18. Petauke
Vi forlader Luangwadalen og gør et stop de lokales tekstilfabrik Tribal Textiles. I området omkring Chipata dyrkes en del bomuld og vi får her et indblik i afrikansk kreativitet. Fra marts til december kan interesserede deltage i en tur til deres værksteder. I aften overnatter vi i den lille by Petauke.

Dag 19. Lusaka
Den store vej mod øst bugter sig gennem det landlige Zambia og forbinder Lusaka og Malawi. På vej til Lusaka krydser vi Luangwa floden. Langs med dagens rute er strøet små landsbyer og fattige bønders hytter, som er i stærk kontrast til det moderne liv vi kalder for hjem.

Dag 20. Victoria Falls
Vi krydser de sydligste dele af Zambia og kommer til eventyrbyen Victoria Falls. Om eftermiddagen får vi vores første glimt af det mægtige vandfald. Vi går over broen mellem Zambia og Zimbabwe og ser “ Musi oa Tunya ” ”røgen der tordner ” som de lokale kalder det. Ved Victoria Falls er der et meget stort udbud af aktiviteter, der kan bookes ved ankomst.

Dag 21. Victoria Falls
Dagen tilbringes i byen Victoria Falls, hvor det spektakulære vandfald af samme navn er. Den livlige by byder på masser af muligheder og aktiiviteter, både for den, der søger et adrenalinkick og den mere afslappede rejsende – hører man til den sidste kategori, er der markeder at besøge – eller hvad med en kop udsøgt højlandsthe på Victoria Falls hotel.

Dag 22. Victoria Falls –Kasane
Efter morgenmaden kører vi det korte stykke til grænsen til Botswana – på den anden side af grænsen slår vi lejr ved bredden af floden Chobe. Eftermiddagen bruger vi til at udforske nationalparken Chobe. Vi starter i 4-hjulstrukne køretøjer, som giver os mulighed for at komme tæt på de mange elefanter, der kommer til floden. Eftermiddagen afsluttes med en behagelig bådtur og middag omkring lejrbålet.

Dag 23. NATA
Vi kører tidligt fra Kasane mod Nata, hvor vi overnatter. Ruten sydover fra Kasane til Nata bliver ofte kaldt for ”game drive ruten ” – her er altid mulighed for at se vilde dyr. Ved ankomst til Nata, kan du booke en guided eftermiddagstur til Makgadikgadi Pans og Nata Sanctuary for en fantastisk udsigt og en sundowner.

Dag 24. Maun
Vores rejse idag tager os over de nordligste dele af Makgadikgadi Pans, hvor vi langs med vejen, har udsigt til de ikoniske baobabtræer. Ved ankomst til Maun er der mulighed for at tilvælge en smuk flyvetur over Okavangodeltaet (hvis tid og vejr tillader det). Gæster der har forudbestilt en pakke med 2 overnatninger, vil tage ind i deltaet i dag og vil tilslutte sig gruppen igen dag.26 om morgenen. Spørg efter program til udflugt til Okavangodeltaet.

Dag 25. Okavangodeltaet
Den bedste måde at opleve disse liljefyldte vandveje og laguner er med en mokoro (en lokal type kano) Vi starter tidligt og kører til pladsen, hvor vi møder vores bådførere, der kal følge os ind i deltaet. Vores førere skal styre os gennem et uberørt område med smalle sivbevoksede kanaler, som igen åbner op ud til smukke laguner. Når vi kommer til en af de mange øer, kan vi tage en gåtur og nyde naturen med vores bådfører og så vender vi tilbage i mokoro gennem kanalerne til bådpladsen. Selvom en mokorokanotur ikke er en tur, man tager for at se vildt, er det bestemt ikke udelukket, at man på denne tur ser elefant, kudu, zebra eller giraf.

Dag 26. Maun – det centrale Kalaharidistrikt
Vi tager til Ghanzidistriktet i det centrale Kalahari og her skal vi på vandretur med vores Sanværter. Det er en mulighed for at lære mere om Sankulturen og deres liv i ørkenen. Denne aften får vi et førstehåndsindtryk af sankulturen, som er kendt for deres rige traditioner med sange, danse og fortællinger. Sannomaderne er jægere og samlere, det gør, at de gennem generationer har fået den viden om planter og dyr, som spiller så stor en rolle for deres livsstil.

Dag 27. Ghanzi-Windhoek
Denne morgen starter vi tidligt og kører vestpå, hvor vi krydser grænsen til Namibia og fortsætter til hovedstaden Windhoek. Vi overnatter halvvejs mellem byen og lufthavnen.

Dag 28. Windhoek
Før vi kører mod Etosha nationalpark, tager vi en kort tur gennem bycentrum og ser nogle af de vigtige seværdigheder. Så har vii en hel dag med kørsel foran os og vi kommer til nationalparken Etoshas porte om eftermiddagen. Vi får vore første kørsel med udsigt til de vilde dyr på den korte tur til campingpladsen, hvor vi overnatter.

Dag 29. Etosha National Park
Etosha er stedet, hvor man har de mest unikke muligheder for at se dyreliv i Afrika. I dag skal vi udforske alle hjørner af Etosha på vores jagt efter det overvældende rige dyreliv, der er i parken. Fra køretøjet har vi et godt udsyn og vi kommer til at tilbringe tid ved de mange vandhuller i parken.

Dag 30. Kamanjab
Vi skal tidligt op og nyde vores sidste tur på udkig efter dyrelivet i Etosha på vej mod udgangen til parken. Læn dig tilbage og nyd de udsigten til de rå bjerge og udtørrede flodsenge.

Dag 31. Brandberg White Lady
Brandberg (ildbjerget) regnes for det højeste bjerg i Namibia og her finder man den berømte White Lady, et af 45000 klippemalerier i området. Når vi er kommet frem til vores destination for den dag, tager vi om eftermiddagen den 1 time lange gåtur til maleriet, som siges at være over 2000 år gammelt (vær opmærksom på at turen går gennem svært terræn langs med kløften og den udtørrede Tsisabflod)

Dag 32. Swakopmund
Spitkoppe tårner sig med sine massive granitformationer 700 m over ørkenen og klippekunssten her vidner om Spitzkoppes betydning for Sanfolket, som boede her for mange år siden. Vi går en tur og får nogle eksempler på Sanfolkets kunst at se, inden vi tager mod kystbyen Swakopmund. Byen er meget kendt for sine adventureaktiviteter, mange cafeer og tysk indflydelse. Om aftenen kan du booke en eller flere af aktiviteterne

Dag 33. Swakopmund
Dagen er fri til adventureaktiviteter, at udforske Swakomund eller simpelthen nyde et stykke bagværk på en lokal cafe. Swakamond har alle fordelene ved en lille by og byder på noget som kan holde alle i gang. Dette lille pust af civilisation er det perfekte udgangspunkt, når vi sætter kurs mod Namibiaørkenen i morgen.

Dag 34. Swakopmund – Namib Naukluft
Vi lægger charmerende Swakopmund bag os og fortsætter vores rejse til det Sydlige Namibia og Namibiaørkenen. Denne morgen gør vi et kort stop i Walvis Bay, inden vi kører mod øst og hjertet af ørkenen. Eftermiddagen tilbringes med en lokal guide, som vil introducere os for det fantastiske ørkenmiljø. Det er en god ide at komme tidligt i seng – for i morgen skal vi op ved morgengry.

Dag 35. Sesriem og Sossusvlei
Vi rejser videre mod Sesriem, som er indgangen til Sossusvlei klitterne. Vi kommer tidligt til parken og gør et stop for at klatre op på den berømte sandklit Dune 45. Så fortsætter vi med firehjulstrukne ind til Sossusvlei Deadvlei, som vi besøger inden vi siger farvel til sletten med klitter. Vores sidste stop, inden vi fortsætter til lejren, er den interessante Sesriem kløft, som er et minde om en meget vådere periode i denne ellers tørre region.

Dag 36. Keetmanshoop
Vi har en rolig morgen inden vi pakker sammen og kører mod Keetmanshoop. Dagen i dag tilbringes først og fremmest med kørsel mod vores næste detination.

Dag 37. Giants Playground/Quiver Tree Forest og Fish River Canyon
Modsat hvad man tror, så er Quivertræet ikke et træ, menn en plante, som kan blive op til 2-300 år gammel. Denne morgen forsætter vi vores udforskning med et besøg til Quiver Tree forest og Giants Playground, som hedder sådan på grund af måden hvorpå de enorme sten ligger ovenpå hinanden. Vi fortsætter sydpå ad en af de grusbelagte veje i det Sydlige Namibia mod Ais-Ais. Resortet er berømt for sine varme kilder og de varme bassiner er det perfekte sted at komme af med Namibias støv. Fish River Canyon er en af de største kløfter i verden og denne eftermiddag skal vi gå en tur langs med kløften . Vi slutter dagen med en fantastisk solnedgang over kanten af kløften.

Dag 38. Orange River
Ved morgengry starter vi på vores tur mod Orange River og vores sidste stop i Namibia. Vores sidste nat i Namibia tilbringer vi på bredden af Orange River og den bedste måde at opleve Orange River er fra en kano. Så denne eftermiddag er der mulighed for at tllkøbe en tur i kano på floden.

Dag 39. Orange River-Cederberg
Efter en sidste grænseovergang kommer vi denne morgen til Sydafrika idet vi rejser gennem landskaberne I Namaqualand på vores vej til Cederbergregionen. Hvis man er så heldig at rejse i forårsmånederne (juli-september) kommer du måske til at se de vilde blomster, der har gjort denne egn så berømt. Men uanset årstid så er de særlige ørkensyn baggrunden på denne dags rejse. I aften skal vi spise middag sammen og snakke om vore oplevelser.

Dag 40. Cederberg – Cape Town
Cederberg regionen byder ikke blot på spektakulære bjerge og appelsinfarme, men det er også her vi finder Rooibos busken. Hørende hjemme på Cederbergs bjergskråninger har denne urtedrik fået et ry som et sundt og forfriskende alternativ til almindelig te. Cederbergregionen er kendt for sine bjergudsigter. Når vi nærmer os Cape Town, kan man se Table Mountain i det fjerne, vi stopper for at se bjerget tværs over Table Bay. Vores tur stopper ved ankomst til Cape Town centrum.

Visum: Bemærk venligst at visum er ens eget ansvar. For de fleste nationaliteter kræves visum til de østafrikanske lande og Zimbabwe. For nogle nationaliteter kræves visum til Namibia og Botswana, selvom det ofte er muligt at få visum ved grænsen, fortrækker vi at man har skaffet visum hjemmefra, så vi kan spare tid ved grænseovergangene. Visum til Malawi kan ikke fås ved grænsen. Det er dit eget ansvar at overholde landets indrejse- og visumregler. Vær opmærksom på om dit pas er gyldigt 6 måneder ud over rejsens varighed og at det indeholder blanke sider til grænsekontrolstempler.

Vaccinationer: ►Vaccination mod gul feber er nødvendigt. Vaccinationskort skal fremvises. Forebyggende malariamidler anbefales.

Praktiske informationer: ►Måltider: Alle måltider bliver forberedt og serveret ved safari køretøjene ► Klima: Solen kan være meget stærk. Venligst medbringe solcreme med solfaktor 30 og en solhat. Drik mindst 3 liter vand om dagen for at undgå dehydrering. Det kan være koldt i vintermånederne ► Ankomst/Afgang: Venligst sørge for at ankomme en dag før turen for at undgå uforudsete situationer. Vi anbefaler også at bestille hjemrejsen til dagen efter turen afsluttes ► Valuta og bank: amerikanske dollars (USD) er den bedste valuta at have med i øst Afrika. Betalingskort bliver ikke altid accepteret – især ikke i isolerede steder. Gamle USD sedler (før 2004) modtages ikke. Mange steder tager ikke imod store sedler så sørg for at tage små sedler med. Tag gerne $1, $5 og $10 sedler med på markeder. I Zambia accepteres kun zamibiske kwacha. Der kan veksles penge i de større byer.


Prisen inkluderer:
40 nætter camping i telte til 2 personer
alle måltider ( dag 1 frokost og aftensmad og dag 40 kun morgenmad) maden laves ved og serveres ved køretøjet
lokal engelsktalende guides
transport med safarikøretøj
alle aktiviteter/udflugter nævnt i programmet som ikke er valgfrie,entreer til nationalparkerne.

Prisen inkluderer ikke:
internationale flybilletter
alkoholiske drikkevarer
snacks
souvenirs
drikkepenge
alle valgfrie aktiviteter/udflugter nævnt i programmet
indkvartering før og efter turen
transfers til/fra lufthavn
forsikring
visum
andre personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Tillæg indkvartering i lodges 11 715 DKK pp( eneværelse kan forhandles)
Tur i Serengeti pakke – 3 nætter camping 940 euro pr. person – min 4 personer turen skal bookes med rejsen.


Billeder


Fra Nairobi til Cape Town på 40 dage (camping) (Vurderet 4.69 / 5 Baseret på 342 Anmeldelser.)
Pris
36090 DKK
Varighed
40 Dage
Eneværelsestillæg
1420 DKK
Status
Åben for booking
Pris
36090 DKK
Varighed
40 Dage
Eneværelsestillæg
1420 DKK
Status
Åben for booking
Pris
36090 DKK
Varighed
40 Dage
Eneværelsestillæg
1420 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
36090 DKK
Varighed
40 Dage
Eneværelsestillæg
1420 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
Max. 20 people
Reservation System Code
Africa_N
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5510 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7590 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...