Etiopien rundrejse- ældre end man kan forestille sig

Etiopien rundrejse- ældre end man kan forestille sig

Etiopien er et land af kontraster og ekstremer...

Denne fantastiske tur tager os igennem et af Afrikas smukkeste områder. Ældre end man kan forestille sig. Etiopien er et land af kontraster og ekstremer, et land med fjerne vilde steder. Mange mennesker besøger Etiopien, eller håber at gøre det en dag, på grund af den fantastiske måde, hvorpå fortidens historiske traditioner er blevet bevaret på. Den ortodokse etiopiske kirkes ceremonier og ritualer åbner et vindue til det gamle testamentes autentiske verden. I intet andet land er det muligt at blive transporteret så dramatisk tilbage i tiden eller med en sådan frihed i at deltage i en arkaisk trosretnings hellige ritualer.

Højdepunkter
En fantastisk historisk tur i en af de ældste lande i Verden. Besøg de stenhuggede kirker i Lalibela - betragtes som et de 8 vidundere i  Verden. En dag hvor vi ser de royale bygninger og smukke kirker i Gondor, et by kaldet African Camelot, turen gennem de skæve udskårne Simien-bjerge, der byder på landskaber der minder om Amerikas Grand Canyon, seightseeingi Axum, Etiopiens religiøse område. 

 

 .

.n
Bemæ

Rejseplan:
 

q
.

Dag 1. Ankomst
Ankomst Addis Abeba, overnatnig på hotel.

Dag 2. Addis Abeba - Kombolche
Vi kører op til den vestlige kant af Great Rift Valley (375 km/7 timer) og derefter videre til byen Kombolcha (1842-1915m over havoverfladen). Overnatning i Kombolcha. 

Dag 3. Kombolche - Lalibela
Vi kører til Lalibela. Undervejs besøger vi Genete Mariam klippe-kirken.

Dag 4. Lalibela
Vi besøger Lalibela - Vi ser de 13 kirker, som er hugget ud af massiv rød vulkansk klippe. Nogle er helt gemt i dybe render, mens andre står i åbne udgravede huler. Et antal komplekse tunneller og smalle passager forbinder kirkerne. 

Dag 5. Lalibela - Mekele
Kørsel til Mekele. Vi skal bruge hele dagen til at dække denne tur (314 km). Landskabet er tørt, men visuelt meget flot. Et langt stykke følger den snoede vej Tekezeflodens imponerende flodleje. Tekeze er en af Etiopiens vigtigste floder. 

Dag 6. Mekele - Adigrat
Tur fra Mekele til Adigrat. Byen regnes for en strategisk vigtig passage til Eritrea og det Røde Hav. På vejen besøger vi de smukke Tigray-kirker, som er hugget ud af klippen.

Dag 7. Adigrat - Axum
Rejse til Axum. På vejen ses Debre Damo-klostret - den ældste kirke i Etiopien, hvor man skal klatre op ad, en 15 meter høj klippe, med et reb. Ad en vej med smuk udsigt ankommer vi til Yeha, hvor vi besøger månetemplet.

Dag 8. Axum
Heldagsekskursion i Axum. Vi besøger det arkæologiske museum, Zion-katedralen, hvor det siges, at den oprindelige pagt ark findes. Steleparken, hvor den storslåede stenblok har stået siden det tredje århundrede, Ruinpaladset og Dronning Shebas bad.

Dag 9. Axum - Gondar
Køretur fra Axum til Gondar: Vejen går over bjerge med utæmmet skønhed og løber langs med Simienmassivets nationalpark.

Dag 10. Gondar - Bahir Dar
Sightseeing i Gondar, den gamle etiopiske hovedstad og hjemsted for et antal kejsere og konger. Rummer adskillige flotte kirker. Om eftermiddagen, kørsel til Bahir Dar.

Dag 11. Bahir Dar - Debre Markos
Om morgenen tager vi på bådtur på Tanasøen for at besøge Zeguehalvøen med URA Kidane Mihret-klostret på. Om eftermiddagen kører vi fra Bahir Dar til Debre Markos (279 km). Nyd landskabet langs ruten. Aftensmad og overnatning i Debre Markos. Aftensmad og overnatning i Debre Markos. 

Dag 12. Debre Markos - Addis Abeba
Vi kører til Addis Abeba og nyder den betagende Blå Nil-kløft, som krydser den rullende Shewan-højslette. Køreturen er 305 km. Fritid i Addis Abeba om eftermiddagen.

Dag 13. Afrejse 
 

.

.
Pris for øvrige tjenester: Eneværelsetillæg: kr. 3,450,-

Prisen inkluderer: Overnatninger i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad, engelsktalende lokale guides i Axum, Lalibela, Gondar og Bahir Dar, bådtur på Tanasøen, entre ved seværdighederne, firehjulstrækker Toyota Land Cruiser med chauffør, benzin og fuld forsikringsdækning, transfer fra og til lufthavnen;

Prisen inkluderer ikke: Flybilletter (Vi sender gerne et tilbud), Visum (udstedes i lufthavnen), rejseforsikring, vaccinationer (vaccination mod gul feber er obligatorisk), og andet ikke nævnt ovenfor.

Praktisk information: Alle nationaliteter skal have et pas der er gyldigt for op til 6 måneder udover den planlagte opholdstid. Visum kan fås forud eller ved ankomsten. Du skal have et internatinalt certifikat for vaccinatonen mod gul feber. Kontakt venligst din læge for mere info, hvis du har behov for yderlige vaccinationer. Den følgende hjemmeside http://whatplug.info/, viser informationer om stik og elektricitet i landet. Januar og februar er de varmest og tørreste måneder. Stederne vi vil besøge er høje og på trods af den varme sol, er temperaturerne behagelige. 

Forsikringer: Ingen forsikringer inkluderet. 

Vaccinationsanbefalinger til Afrika

Billeder