Rundrejse i Syrien 10570 DKK, 8 Dage

Damaskus byder dig velkommen igen!

Syrien har oplevet nogle turbulente år, men nu går det så småt tilbage til et fredelige liv og er atter forberedte på at møde verden og interesserede rejsende. På denne tur udforsker landets rige antikke historie og kulturarv, der strækker sig over tusinder af år. Vi besøger gamle byer, hvis historie går tilbage til den tidligste mesopotamiske civilisation og lærer mere om den romerske og byzantinske indflydelse i regionen. Syrien er også hjemsted for nogle af de ældste kristne samfund i verden. Kristendommens tilstedeværelse i Syrien går tilbage til troens tidligste år, og vi får chancen for at besøge nogle bemærkelsesværdige kirker og klostre. Islams ankomst til landet medførte en ny æra i Syriens kulturelle og arkitektoniske udvikling. Nogle af de mest fremtrædende eksempler på islamisk kulturarv kan i dag ses i den gamle bydel i Damaskus, den storslåede Umayyad-moske i Damaskus og den store moské i Aleppo.

Turens højdepunkter:
Damaskus - hovedstaden i Syrien og en af de ældste byer i Mellemøsten
Maaloula - et af de få steder i verden, hvor aramæisk, det sprog, Jesus talte, stadig bruges i dagligdagen
Bosra - hjemsted for et af de mest betydningsfulde og imponerende romerske teatre i Mellemøsten
Palmyra - en oase i den syriske ørken, som indeholder de monumentale ruiner af en stor by, der var et af de vigtigste kulturelle centre i den antikke verden


Rejseplan:  

Dag 1 Beirut
Ankomst til lufthavnen i Beirut, Libanon. Transfer til hotellet og overnatning. (-/-/-)

Dag 2. Beirut - Damaskus
Vi starter dagen tidligt og kører mod den syriske grænse. Efter at have passeret told og immigration, fortsætter vi mod hovedstaden Damaskus. Om eftermiddagen udforsker vi byens højdepunkter, startende med den charmerende gamle bydel, hvor vi ser og hører om de traditionelle Damascene-huse med karakteristisk gårdarkitektur. Nogle huse, som Azem-paladset, er blevet omdannet til museer, der viser fortidens livsstil og kunsthåndværk. Et andet sted, vi ikke går glip af her, er Umayyad-moskeen, som dateres tilbage til det tidlige 8. århundrede og er et unikt mesterværk af islamisk arkitektur. Vi vil også besøge Saladins mausoleum - den store leder, der befriede Jerusalem fra korsfarerne, kapellet St. Ananias og den legendariske gade med samme navn og som nævnes i Bibelen. Vi får lidt tid til at vandre rundt i de travle basarer og nyde deres atmosfære. Overnatning på hotel i Damaskus. (M/-/-)

Dag 3. Damaskus - Ezra’a - Bosra - Damaskus
I dag er vi på vej sydpå til byerne Ezra og Bosra. Vores første stop, byen Ezra, er kendt for at have en af de ældste fungerende kirker, den græsk-ortodokse kirke Sankt Georg (Mar Girgis), som blev opført i 515 e.Kr. Det menes, at relikvier fra ridderen og martyren, Georg, blev opbevaret her, indtil de blev flyttet til Lod, Israel, hvor de er den dag i dag. Derefter fortsætter vi til den antikke by Bosra, kendt for sin rige romerske arv. Det romerske teater er et af de bedst bevarede romerske teatre i verden. Stedet omfatter også andre velbevarede ruiner, herunder en katedral, et citadel og bymure. De fleste af bygningerne her blev bygget af sorte basaltsten, hvilket giver byen dens karakteristiske udseende og gør den anderledes i forhold til andre romerske byer, du måske har set i andre dele af verden. Om eftermiddagen vender vi tilbage til vores hotel i Damaskus. (M/-/-)

Dag 4. Damaskus - Maaloula - Sednaya - Homs City Tour - Aleppo
I dag skal vi udforske noget af Syriens kristne arv. Vores første stop på dagen vil være klostret Vor Frue af Sednaya, omkring 40 km nord for Damaskus. Ifølge traditionen blev klostret grundlagt af den byzantinske kejser Justinian I i det 6. årh. e.Kr., efter at han havde to syner af Jomfru Maria, som pålagde ham at bygge en kirke på dette sted. Klosteret er hjemsted for en mirakel-ikon af Jomfru Maria, som menes at være malet af evangelisten Lukas selv. Gennem tiden er mange mirakler blevet tilskrevet denne ikon, og klosteret er blevet et pilgrimssted for kristne fra hele verden. Bagefter fortsætter vi til byen Maaloula - et af de få steder i verden, hvor aramæisk, det sprog, Jesus Kristus talte, stadig bruges i dagligdagen. Her vil vi besøge Sankt Sergios og Bacchos-klosteret, dedikeret til de syriske martyrer fra det 4. århundrede. Kirken blev stærkt beskadiget under den seneste konflikt i Syrien, og nogle af de vigtigste ikoner forsvandt. I dag er kirken delvist renoveret og kopier af de originale ikoner vises. Vi fortsætter derefter til klosteret Sankt Tekla i Maaloula. Ifølge legenden var Thekla en af de første tilbedere af Paulus. Mens hun forsøgte at flygte fra romersk forfølgelse, nåede hun byen Maaloula, hvor hendes vej var spærret af høje klipper. Efter at hun havde bedt til Gud, flækkede klipperne og gav plads til hendes flugt. Hun tilbragte resten af sit liv i en hule i nærheden, hvor klostret ligger i dag. I Homs besøger vi en anden kirke af stor betydning, Saint Mary Church of the Holy Belt. Det menes, at det huser dele af Jomfru Marias bælte, som hun gav til apostlen Thomas inden hun steg op til himlen. Først på aftenen ankommer vi til Aleppo, hvor vi skal overnatte. (M/-/-)

Dag 5. Aleppo City Tour
Dagen i dag er dedikeret til at udforske byen Aleppo - en af de ældste kontinuerligt beboede byer i verden. Vores tur starter med et besøg i Citadellet i Aleppo - en historisk fæstning beliggende i centrum af den gamle by. Stedet, hvor citadellet ligger, har været beboet siden det 3. årtusinde f.Kr. Gennem århundrederne har forskellige civilisationer, herunder grækerne, romerne, byzantinerne og araberne, påvirket fæstningens konstruktion og brug. Vi fortsætter derefter med en gåtur gennem byens souq, som er et vidnesbyrd om den vigtige rolle, som byen engang havde som et vigtigt knudepunkt for handel, der forbinder købmænd fra forskellige regioner. Desværre var området udsat for intense kampe, der påførte store skader og førte til ødelæggelsen af mange bygninger. Her får du chancen for at købe autentisk Alepposæbe, lavet af 100% naturlige ingredienser. Et andet vigtigt sted, som blev stærkt beskadiget er den store moske i Aleppo, der menes at være hjemsted for resterne af Zakarias, Johannes Døberens far. Begge er ærede både i kristendommen og islam, og det var ikke ualmindeligt at se tilhængere af begge religioner komme til moskeen for at hylde dem. Moskeen er i øjeblikket under renovering og vil forhåbentlig snart være åben for besøgende (december 2023). (M/-/-)

Dag 6. Aleppo - Hama- Crac des Chevaliers
I dag skal vi tilbage sydpå. Vores første stop for dagen vil være byen Hama, der ligger ved bredden af Orontes-floden. Et af de mest ikoniske træk ved Hama er dets gamle vandmøller af træ, kendt som noria-er. Disse store hjul blev traditionelt brugt til at løfte vand fra Orontes-floden til byens akvædukter og kunstvandingskanaler. Noria-erne har været et symbol på Hama i århundreder. Vi fortsætter derefter til middelalderfæstningen Crac des Chevaliers. Det er et af de mest velbevarede og formidable slotte fra korsfarertiden, bygget i det 11. årh. af hospitalsridderne. Slottet spillede en væsentlig rolle under korstogene, og tjente som et militært hovedkvarter og bolig for riddernes hospitalsleder. Dets strategiske beliggenhed gjorde det til en formidabel højborg i regionen. I løbet af århundrederne skiftede slottet hænder mellem forskellige magter, herunder mamelukkerne og osmannerne og gennemgik adskillige renoveringer og modifikationer. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til byen Homs, hvor vi overnatter. (M/-/-)

Dag 7. Homs - Palmyra - Damaskus - Beirut (omkring kl. 22).
I dag har vi en lang rejsedag foran os. Den starter tidligt om morgenen hvor vi kører vi østpå til den antikke by Palmyra - et højdepunkt på vores rundrejse i Syrien. Palmyra er kendt for sine velbevarede ruiner fra dengang, den var en vital karavaneoase på Silkevejen. Nogle af hovedattraktionerne omfatter Bel-templet, Triumfbuen, Agoraen og Gravdalen. Selvom en stor del af byen blev ødelagt under konflikten, afspejler det, der er tilbage, stadig byens betydning under dens storhedstid. Vi fortsætter derefter vores køretur mod grænsen og krydser tilbage til Libanon. Overnatning i Beirut. (M/-/-)

Bemærk venligst, at det er muligt, at vi ankommer meget sent på aftenen til Beirut. Sørg derfor for, at dit fly IKKE har afgang/mødetid i lufthavnen meget tidligt om morgenen på dag 8 for at være sikker på, at du rent fysisk kan være fremme i lufthavnen til tiden.

Dag 8. Afrejse
Transfer til lufthavnen for afgang. (M/-/-)

***
Libanon forlængelse (se tillæg):

Dag 8. Beirut - Jeita Grotte - Byblos - Beirut
Vi starter vores dag med en kort byrundtur i den libanesiske hovedstad. Vi skal besøge Nationalmuseet, det smukke gamle Beirut Centrum og Dueklipperne - naturlige klippeformationer lige ud for Beiruts kyst, som er blevet et symbol på Libanon i de senere år. Vi kører derefter nordpå til Jeita-grotten - - en drypstenshule prydet af stalamitter og stalakitter i et væld af former og størrelser. Vi besøger både det øvre og nedre galleri og det er mulig at tage en bådtur på den underjordiske sø. Vores sidste stop bliver byen Byblos (Jbeil), beliggende 37 km nord for Beirut. Den anses af mange for at være den ældste by i verden - kontinuerligt beboet i mere end 7000 år. Byblos’ vigtigste arv er det berømte sarkofag fra Ahiram, konge af Byblos i det 13. årh. f.Kr. som bærer en fønikisk inskription, der menes at være det første skrevne alfabet (baseret på hieroglyffer). Byblos gav endvidere navn til Bibelen. Her ser vi ruinerne af den fønikiske by og korsfarerborgen fra det 12. århundrede. Vi har derefter tid til på egen hånd at vandre rundt i den pulserende souk, hvor du kan shoppe traditionelt libanesisk håndværk, souvenirs og lokale produkter. (M/-/-)

Dag 9. Beirut - Baalbek - Ksara - Beirut
Efter morgenmaden på hotellet kører vi gennem Beqaa-dalen - en af verdens ældste og smukkeste vinproducerende regioner. Her vil vi besøge den berømte Ksara-vingård, kendt for at producere udsøgte vine og arak (en mellemøstlig stærkt spirituøs drik). Derefter fortsætter vi mod den gamle fønikiske by Baalbek, også kendt som Heliopolis under den hellenistiske periode. Byen er hjemsted for en af Romerrigets mest mystiske ruiner - Jupiter-temlet, bygget til at være det største tempel i imperiet. Efter at have udforsket ruinerne, tager vi tilbage til Beirut for overnatning. (M/-/-)

Dag 10. Afrejse
Transfer til Beirut lufthavn for afgang.


Se vores foreløbige hotelliste og praktiske informationer på engelsk her: 


Prisen inkluderer:
7 overnatninger i delt dobbeltværelse på turistklasse hoteller
Måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
Al transport som beskrevet i bil med aircondition
Englesktalende lokalguide
Engelsktalende turleder fra Penguin Travel ved min. 8 deltagere
Entreer

Prisen inkluderer ikke:
Flybillet
Visum til Syrien - betales på stedet (afhængig af nationalitet: 80-180 USD)
Forsikring
Evt. vaccinationer
Drikkevarer og drikkepenge til guider og chauffører
Personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Forlængelse i Libanon (3 dage / 2 nætter): 4-5 personer: 330 EUR pr. person (Tillæg eneværelse: 75 EUR) 6-8 personer: 300 EUR pr. person (Tillæg eneværelse: 75 EUR)


Billeder


Rundrejse i Syrien (Vurderet 4.74 / 5 Baseret på 2 Anmeldelser.)
Pris
10570 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
10570 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Åben for booking
Pris
10570 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
SYRUND
En utraditionel odyssé på Silkevejen: Tadsjikistan, Kirgisistan og Kina 14740 DKK, 15 Dage

En utraditionel odyssé på Silkevejen: Tadsjikistan, Kirgisistan og Kina

Mærk den dybe ærefrygt ved at stå midt i de betagende Pamir-bjerge;et levende vidnesbyrd om...
Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 12500 DKK, 13 Dage

Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

To ugers eventyrlig rejse gennem Mellemamerika. Vi går på opdagelse i den koloniale fortid ved at...
Rundrejse i Senegal og Gambia 10050 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Senegal og Gambia

Oplev det eksotiske Senegal og det tropiske Gambia på denne rundrejse, der også har 2 dages cruise...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...