En utraditionel odyssé på Silkevejen: Tadsjikistan, Kirgisistan og Kina

En utraditionel odyssé på Silkevejen: Tadsjikistan, Kirgisistan og Kina 14740 DKK, 15 Dage

Mærk den dybe ærefrygt ved at stå midt i de betagende Pamir-bjerge;et levende vidnesbyrd om Silkevejens storhed. Nyd synet af højtbeliggende landskaber, gigantiske tinder og rolige dale, der vil efterlade dig målløs over dette bjergrige eventyrland med århundreders historie. Træd ind i Ishkashims tidløse charme på kanten af Afghanistan, hvor gamle forter og travle markeder fortæller historier om de handlende på Silkevejen. Oplev roen i Peak Lenins basecamp i skødet af Pamir-bjergene.

Uanset om du vælger at slappe af midt i en betagende udsigt over bjergene eller at begive dig ud på valgfrie aktiviteter som ridning og vandreture, bliver hvert øjeblik et storslående eventyr. Udforskningen af Silkevejen fra Tajikistan, Kyrgyzstan til Kina fortsætter med en unik togrejse til Turpan, hvor de rytmiske toglyde transporterer dig tilbage i tiden. Rundrejsen kulminerer i Urumqi, hvor hvert hjørne genlyder af fortællinger fra svundne tider.

På denne ekstraordinære og utraditionelle rejse krydser vi ikke kun fysiske landskaber, men også gennem tidens korridorer, der forbinder os med den rige Silkevejsarv. Hvert ophold på vejen bliver et kapitel i en episk fortælling om kulturel udveksling, der efterlader uudslettelige spor i enhver moderne opdagelsesrejsendes sjæl - fortællinger, der i samklang med rejsen gennem de uendelige landskabers storhed genskaber historien og får dig til at opleve den evige arv fra en engang blomstrende handelsrute.

Turens højdepunkter:
Pamir Highway - en af verdens mest legendariske og naturskønne veje
Karakul Lake - en fantastisk alpin sø kendt for sin betagende skønhed og afsides beliggenhed
Peak Lenin basecamp - beliggende i en højde af omkring 3.600 m med en naturskøn udsigt over regionen
Kashgar - "Silkevejens perle" med rig en historisk og kulturel betydning


Rejseplan

Dag 1. Dushanbe (Tadjikistan)
Ankomst til Dushanbe og transfer til homestay/mindre pensionat. Afhængigt af ankomsttidspunkt mulighed for at slappe af eller udforske byen på egen hånd. (-/-/-)

Dag 2. Dushanbe - Kalaikhumb
Vi forlader byen og nyder den majestætiske udsigt over de forrevne tinder i Pamir-bjergene, der lokker i det fjerne med deres sneklædte toppe. Vejen snor sig gennem hyggelige landsbyer og marker i terrasser og giver glimt af livet på landet i Tadsjikistan. Vi passerer det betagende bjergpas Khaburabot (3.252 m), som byder på noget af det mest spektakulære landskab i regionen. Uanset om du er en erfaren eventyrer eller en nysgerrig rejsende, giver Khaburabot Pass en oplevelse, der vil forblive hos dig længe efter, du er vendt hjem. Om aftenen ankommer vi til vores næste stop - den rolige charmerende by Kalaikhumb, beliggende i en dal omgivet af forrevne bjerge. Overnatning på et gæstehus i byen. (M/F/A)

Dag 3. Kalaikhumb - Rushan
I dag har vi en lang, men malerisk køretur foran os til byen Rushan, det administrative centrum af Rushan (Bartang) distriktet. Her overnatter vi privat (pensionat) i byen og nyder den rustikke skønhed, varme gæstfrihed og rige kultur i regionen. (M/F/A)

Dag 4. Rushnan - Khorog
Dagens program er i den naturskønne Geisev-dal. Et af højdepunkterne i Geisev-dalen er landsbyen Bhagoo, en charmerende bosættelse beliggende langs bredden af Bartang-floden. Vi tager en kort vandretur langs Bartang-floden, inden vi fortsætter med at køre mod byen Khorog - den pulserende hovedstad i det autonome område Gorno-Badakhsjan (GBAO =Gorno-Badakhshan Autonomous). Her vil vi se nærmere på de travle basarer og besøge Botanisk Have - en af de højest beliggende botaniske haver i verden, inden vi begiver os til vores pensionat for natten. (M/F/A)

Dag 5. Khorog - Ishkoshim
Vores destination i dag er byen Ishkoshim, der ligger ved grænsen til Afghanistan. Vi gør et stop ved Garmchasma Hot Springs for at dyppe tåen i det varme, mineralrige vand. Omgivet af frodige grønne områder og til en serenade af de blide lyde fra rindende vand, er Garmchasma mere end blot en varm kilde – det er en oase af fred, der giver sindsro. Herfra tager vi ind i den tadsjikiske del af Wakhan-dalen (deles med Afghanistan) og passerer de regionale ædelstensminer allerede nævnt af Marco Polo. Overnatning i et pensionat i Ishkoshim. (M/F/A)

Dag 6. Ishkoshim - Langar
Vores første stop i dag er Khahkha-fæstningen, i den nærliggende landsby Namadguti. Fæstningen står som et vidnesbyrd om regionens rige historie og arkitektoniske formåen. Det blev bygget i det 4. årh. for at beskytte regionen og dens indbyggere mod ydre trusler. Vi fortsætter derefter til en anden arkitektonisk perle, Yamchun-fortet - en af de mest imponerende ruiner i Wakhan-dalen. Bygget af lokale sten og velbefæstet af robuste mure, vagttårne og beskyttende volde udgør det imponerende arkitektoniske bygningsværk. Vores næste stop er den varme kilde Bibi Fatima, opkaldt efter profeten Mohammeds søster, og hvor lokale kvinder tror, de kan øge deres fertilitet. Overnatning i et pensionat i den charmerende landsby Langar. (M/F/A)

Dag 7. Langer - Murghab
I dag forlader vi Wakhans frodige dale og rammer Pamir Highway. Pamir Highway, også kendt som M41, er en legendarisk vej, der krydser de majestætiske Pamir-bjerge i Centralasien, og forbinder byerne Osh i Kirgisistan og Khorog i Tadsjikistan. Dens oprindelse kan spores tilbage til oldtiden, hvor den var en del af det historiske silkevejsnetværk. Byggeriet af motorvejen begyndte i slutningen af det 19. århundrede, der faldt sammen med perioden med det såkaldte "Store Spil" - en geopolitisk rivalisering mellem de britiske og russiske imperier for dominans og indflydelse i Centralasien. Det blev yderligere udvidet i løbet af 1930'erne under Sovjetunionen. I 00'erne blev Pamir Highway forbundet med Kina via Karakoram Highway, hvilket letter forbindelsen mellem de to regioner. I dag kører vi omkring 250 km, inden vi ankommer til byen Murghab, hvor vi skal overnatte i et lokalt pensionat. (M/F/A)

Dag 8. Murghab - Karakul Lake
I dag krydser vi det naturskønne højhøjdepas, Ak-Baital (4655 m) - det højestbeliggende etape af vejen, inden vi det går nedad til Karakul-søen. Ved ankomsten til Karakul-søen vil du blive mødt af et betagende syn: det krystalklare vand, indrammet af sneklædte tinder, der spejler sig i den enorme overflade. Det er en af de højeste søer i verden, beliggende i ca. 3.900 m.o.h. Søens saltindhold kan sammenlignes med Det Døde Hav, hvilket gør den ugæstfri for de fleste vandlevende organismer, mens visse arter af bakterier og alger trives i det salte vand. Overnatning i et pensionati nærheden.(M/F/A)

Dag 9. Karakul Lake - Osh (Kirgisistan)
Vi lægger Karakul-søens rolige skønhed bag os og fortsætter videre på en lang køretur til Osh (420 km), det pulserende hjerte i det sydlige Kirgisistan. Vi krydser grænsen ved Kyzyl Art Pass (4336 m.) med 20 km "ingenmandsland". Overnatning på hotel i Osh. (M/-/-)

Dag 10. Osh - Peak Lenin basecamp
I dag tager vi  på en naturskøn køretur over Taldyk-bjergpasset for at nå Peak Lenin basecamp. Vi gør holdt og laver picnic i landsbyen Sary Tash eller besøger en lokal cafe. Vi fortsætter derefter til Tulpar Kul-søen, der ligger i en højde på over 3.500 m.o.h. Når himlen er klar, kaster Peak Lenin, der tårner sig op blandt de højeste toppe i Pamir Alai bjergkæden, sin majestætiske silhuet på søens rolige overflade. Vi spiser aftensmad og overnatter i en hyggelig yurte-lejr i nærheden. (M/F/A)

Dag 11. Peak Lenin basecamp
Tid til at slappe af og nyde roen i regionen. Mulighed for at deltage i nogle af de valgfrie aktiviteter som ridning eller vandreture som området byder på. Vi vender tilbage til lejren for overnatning. (M/F/A)

Dag 12. Peak Lenin basecamp - Irkeshtam pass (grænsen til Kina) - Kashgar
I dag kører vi mod den kinesiske grænse, som vi krydser ved Irkeshtam passet, der ligger i over 2.700 m. På trods af sin afsides beliggenhed og udfordrende terræn har Irkeshtam-passet spillet en afgørende rolle i den kulturelle udveksling, for handel og diplomatiske forbindelser mellem de to lande. Ved denne passage  bliver vi ikke kun belønnet med en fantastisk natur, men også med en dybere forståelse for regionens historie og kulturarv. Om aftenen er vi fremme i byen Kashgar, en by, der ofte omtales som "Silkevejens perle", da den har været et knudepunkt for handel, kultur og civilisation i over to årtusinder. (M/-/-)

Dag 13. Kashgar - Turpan
Vi starter dagen med at besøge nogle af de vigtigste historiske steder i Kashgar, såsom Apak Hoja-graven. Graven er dedikeret til Apak Hoja, en fremtrædende islamisk lærd og leder i det 17. årh., æret for sin fromhed, visdom og bidrag til udbredelsen af islam i regionen. Den er et af de fineste eksempler på islamisk arkitektur i regionen og et vigtigt pilgrimssted for muslimerne i dette område. Et andet storslået islamisk værk i byen er Idigar-moskeen (Id Kah-moskeen). Moskeens navn, "Id Kah," oversættes til "Samlingssted" på sproget uigurisk, hvilket afspejler dens rolle som et fælles rum for tilbedelse, uddannelse og sociale sammenkomster. Id Kah-moskeen har en særlig plads i det uiguriske folks hjerter og tjener som symbol på deres kulturelle identitet. Vi får lidt mere tid til at udforske Kashgars gamle bydel, inden vi stiger på nattoget til Turpan. (M/-/-)

Dag 14. Turpan
Udforskning af byen Turpan, en oase midt i ørkenen og kendt for sine historiske og ekstreme natur. Et af byens mest ikoniske vartegn er de gamle ruiner i Jiaohe, et UNESCO-verdensarvssted, der går mere end 2.000 år tilbage. Det er en af de ældste jordbyer, der stadig eksisterer. Beliggende på toppen af et plateau med udsigt over byen tjente Jiaohe som en strategisk militær forpost og handelscenter langs den gamle Silkevej. Vi ser endvidere Karez kunstvandingssystemet, et af de ældste og mest omfattende systemer af sin art i verden. Systemet udnytter vand fra de nærliggende bjerge, hvor snesmeltning og nedbør fylder underjordiske grundvandsmagasiner. Vores tur inkluderer også et besøg i Sugong Minaret - en af de højeste i Kina (44 meter), den historiske landsby Tuyoq m.m. Overnatning i Turpan. (M/-/-)

Dag 15. Turpan - Urumqi
Efter morgenmaden tager vi til Urumqi, hovedstaden i den autonome region Xinjiang Uyghur. Denne odysse slutter ved ankomsten. (M/-/-)

 


Prisen inkluderer:
Indkvartering i Guest Houses/ mindre pensionater/ jurter jf. rejseplan med fælles faciliteter
Måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
Lufthavnstransport jf. rejseplan
Togbillet Kashgar – Turpan
Lokale engelsktalende guider
Turleder fra Penguin Travel ved min. 8 deltagere

Prisen inkluderer ikke:
Internationale fly
Måltider ikke nævnt
Visa
Forsikring
Evt. vacinationer
Entreer
Drikkevarer og drikkepenge til guider og chauffører
Personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Overnatning i Dushanbe/Urumqi før/efter turen: Rekvirer tilbud


Billeder


En utraditionel odyssé på Silkevejen: Tadsjikistan, Kirgisistan og Kina (Vurderet 4.92 / 5 Baseret på 3 Anmeldelser.)
Pris
14740 DKK
Varighed
15 Dage
Eneværelsestillæg
2760 DKK
Status
Der er ledige pladser
Pris
14740 DKK
Varighed
15 Dage
Eneværelsestillæg
2760 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
TJCNKGRUND
Irak - landet mellem Tigris og Eufrat 14740 DKK, 9 Dage

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat

  Irak har akæologiske udgravninger og historiske steder som intet andet sted på...
En utraditionel odyssé på Silkevejen: Tadsjikistan, Kirgisistan og Kina 14740 DKK, 15 Dage

En utraditionel odyssé på Silkevejen: Tadsjikistan, Kirgisistan og Kina

Mærk den dybe ærefrygt ved at stå midt i de betagende Pamir-bjerge;et levende vidnesbyrd om...
Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) 5140 DKK, 8 Dage

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)

Oplev det bedste af Bulgarien Bulgarien, er et smukt og spændende land, beliggende på...
Se alt»

Blog

28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...