Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Det Ukendte Balkan - Bulgarien, N. Makedonien, Albanien, Grækenland

Det Ukendte Balkan - Bulgarien, N. Makedonien, Albanien, Grækenland 5300 DKK, 8 Dage

En rejse ind i historien for at udforske ”legendernes lande”, hvor engang den makedonske konge Alexander den Store herskede. Oplev Nord Makedonien, en lille Balkan nation rig på græsk, romersk og osmannisk historie, se Ohrid søen og hovedstaden Skopje. Kryds grænsen ind i det uopdagede Albanien og oplev byen Gjirokaster og den osmanniske arv og ikke mindst Tirana.

Besøg det gamle Thessaloniki, hvis historiske gader hælder ned til Thermaikos-bugten, oplev de betagende bjergtops-klostre i Meteora, og udforsk det vilde Zagoria - hjemsted for gamle stenbroer og traditionelle bjerglandsbyer i Balkan.


Dag 1: Sofia (Bulgarien)
Ankomst Sofia, transfer til vores hotel for overnatning.

Dag 2: Sofia-Skopje - Ohrid (N. Makedonien)
Efter morgenmaden køres mod vest, de 250 km til den makedonske hovedstad Skopje. Køretid ca. 4 timer. Om eftermiddag tager vi en kort guidet vandretur i Skopje, herunder befæstningen Kale, Saint Spas kirke og den gamle tyrkiske basar, som er den største og mest velbevarede i Sydøsteuropa. I 1963 rystede et stort jordskælv byen og ødelagde en anslået 75%, men den er stadig rig på historisk kultur og osmannisk arv.
Vi forlader Skopje og fortsætter langs Drim elvdalen, til bredden af Ohrid søen. Undervejs stoppes for at besøge en af Makedoniens fineste klostre - Saint Jovan Bigorski - dedikeret til Johannes Døberen. Det er berømt for sin bemærkelsesværdige ikonstase, som er blandt de smukkeste i Makedonien, og med et komplekst træskærerarbejde . Overnatning på hotel i Ohrid.

Dag 3: Ohrid - Tirana (Albanien)
Oplægget for denne dag er simpelthen storslået. De dramatiske bjerge i baggrunden, der næsten omslutter Ohrid-søens stille vand. Byen Ohrid blev grundlagt for over 2400 år siden og har et væld af kulturarv og er i dag et vigtigt kulturelt og åndeligt center. Både byen og søen blev klassificeret som et UNESCO World Heritage Site allerede i 1980. Lake Ohrid er en af verdens ældste søer og angiveligt er der omkring 365 kirker, klostre og andre religiøse steder omkring søen.
Dagen starter med en vandretur i Ohrid, herunder et besøg i Tsar Samuel's Fort, Saint Sophias Kirke og det romerske amfiteater med en sensationel panoramaudsigt. Fremme ved Saint Clementskirken og Plaosnik arkæologiske område, går vi ned ad trapperne til Saint Johns kirke i Kaneo, beliggende med en fantastisk udsigt ud over søen. Herfra bringer en kort bådsejlads tilbage til centrum af Ohrid.
Om eftermiddagen kører vi til den albanske hovedstad Tirana (130 km / 2,5 timer).

Dag 4: Tirana - Gjirokaster
Efter morgenmaden tager vi en guidet rundtur i byen for at se de vigtigste seværdigheder, herunder regeringsbygningerne, Skanderbeg-pladsen, den gamle basar og Et'Hem Bey-moskeen.
Efter frokost kører vi sydpå til byen Gjirokaster, og dets samling af osmanniske palæer, som er opført af UNESCO som verdensarvssted. Den albanske diktator Enver Hoxha blev for øvrigt født her. Gjirokaster kaldes "Stenbyen" på grund af de karakteristiske stentag, der pryder de gamle huse. Vi tager en tur ad de bratte brostensgader i den osmanniske basar, hvis oprindelse går tilbage til det 17. århundrede. Køretid til Gjirokaster: 230 km / 3,5 timer

Dag 5: Gjirokaster - Monodendri (Grækenland)
Tid til selv at udforske Gjirokaster. Derefter fortsættes og grænsen Grækenland krydses for at udforske til ”fortiden” i den magiske Zagoria region i Pindus-bjergene, spækket med skjulte landsbyer forbundet med bjergveje og buede stenbroer. Stop ved Oxya udsigtspunkt over Vikos canyonen, den er ca. 18 km lang og ca. 900 m dyb. Ifølge Guinness er Vikos den dybeste i verdens. Overnatning: hotel i Monodendri.

Dag 6: Monodendri - Kipi - Ioannina
Vi bruger morgenen til at udforske landsbyen Zagori - kendt for sine buede broer (Kontodimos, Milos, Petsonis) og dets folkekunstmuseum Agapios Tolis.
Vi fortsætter til hovedstaden Epirus, Ioannina, som ligger langs den smukke sø Pamvotida.
Ioannina var altid multikulturel, domineret hovedsageligt af kristne, islamiske og jødiske påvirkninger. Denne sameksistens af kulturelle påvirkninger er tydeligt tydeligt i det historiske centrum.
Efter indtjekning på hotellet, tager vi en tur gennem byen, og besøger det historiske centrum med de vidunderlige bygninger som House Matei Hussein, den osmanniske moské Veli Pasha.

Dag 7: Ioannina - Meteora - Thessaloniki
Vi kører de ca. 120 km fra Ioannina (2 timers kørsel) og besøger de berømte klostre i Meteora, hvoraf nogle dateres tilbage til begyndelsen af det 14. århundrede. Ordet meteora betyder faktisk "hængende i luften", og disse forbavsende steder er faktisk anbragt oven på stejle plateauer der stiger omkring 300 meter ret op. I århundreder tjente klostrene som fæstninger for kristne, mens osmannerne styrede Grækenland, og vi besøger to af disse historiske steder. Efter frokost fortsættes til Thessaloniki, hvor vi overnatter.

Dag 8: Afgang


Prisen inkluderer:
Alle transporter ifølge rejseplanen
privat transfers fra Sofia Lufthavn på ankomst dagen
engelsktalende turleder fra Penguin Travel og lokale engelsktalende guider
7 overnatninger på turistklasse hoteller i delt dobbeltværelse med eget brus/toilet og morgenmad

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter til Sofia/Thessaloniki
andre måltider
forsikringer
drikkepenge og drikkevarer
personlige udgifter
entreer betales på stedet i kontanter - budget ca. kr. 300
lufthavn transfer til Thessaloniki lufthavn (ca. 25 EUR/bil)


Billeder


Det Ukendte Balkan - Bulgarien, N. Makedonien, Albanien, Grækenland (Vurderet 4.7 / 5 Baseret på 54 Anmeldelser.)
Pris
5300 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
970 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vejledende pris med Wizz Air/Ryan Air inkl. 20 kg bagage
Gruppestørrelse
Min. 4 pax
Reservation System Code
BLKSOUTH
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7610 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 9630 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 14030 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...