Kivu adventure - Burundi, DR Congo og Rwanda

Kivu adventure - Burundi, DR Congo og Rwanda 14810 DKK, 11 Dage

En sjældent udbudt kombination af tre spændende afrikanske lande i rivende udvikling. Vi lægger ud i Burundi, kører ind i DR Congo og slutter af i Rwanda.

Burundi, et af de ti mindst udviklede lande i verden, besidder alle elementerne for en ung nation med gamle traditioner som landets rige kulturliv indenfor kunst, dans, musik og kunsthåndværk er bygget op omkring. Burundi er en skøn blanding af skyhøje bjerge, afslappede sø-samfund og en tragisk fortid ødelagt af etnisk konflikt.

Den Demokratiske Republik Congo, DR Congo eller Congo Kinshasa, er et af Afrikas største lande og en stor del er landet er regnskove og sumpområder. På denne rundrejse kommer vi til det østligste af landet. 

Rwanda (De tusind bakkers land) er hjemsted for de mest efterspurgte primater i Afrika - bjerggorillaer og chimpanser og de gyldne marekatte. Navnet Rwanda kan vække minder om det forfærdelige folkedrab, der brutaliserede landet i 1994, men det er et overstået kapitel, og landet har omfavnet en lovende og dynamisk fremtid.

Mulighed for at forlænge turen i Rwanda til fx. Nyunge Nationalparken (primater), Akagera Nationalparken (the big five - elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard), landsbyen Iby'iwacu, Tvillingesøerne o.a.

Turens højdepunkter:
Gorilla tracking - oplev den østlige lavlandsgorilla i Kahuzi-Biega nationalparken
Lake Kivu - en af Afrikas store søer 2700 km2
Pygmæ-landsbyer - på Idjwi island
♦ Gishora hellige trommer - i Gitega

Vil du også eller hellere besøge Republikken Congo, Congo Brazaville, så tag med på kulturejsen til Gabon og Republikken Congo. Se turen her.


Rejseplan

Dag 1. Bujumbura (Burundi)
Ankomst til Bujumbura, den tidligere hovedstad i Burundi  og transfer til hotel for overnatning. (-/-/-)

Dag 2. Sightseeing Bujumbura
Efter morgenmaden tager vi på bytur i den pulserende by og ser "Place de l'Independence"; mausoleet for prins Louis Rwagasore, en helt i kampen for Burundis uafhængighed, beliggende i "Belvedere", som er et dominerende udsigtspunkt med et unikt udkig over Tanganyika-søen; besøger "La Pierre de Stanley et Livingstone", mindestenen på det sted, hvor de berømte opdagelsesrejsende Stanley og Livingstone hvilede under deres forsøg på at finde Nilens kilde. Derefter fortsættes med en bådtur til Rusizi National Park, hvor vi oplever flodheste og et utal af spændende fugle. Overnatning på hotel i Bujumbura. (M/-/-)

Dag 3. Karera vandfaldene - Gitega
Tidlig morgenafgang til Nilens Kilde og derefter til Karera vandfaldene. Undervejs kører vi gennem storslåede teplantager og imposante landskaber. Efter Karera-vandfaldene kører vi til Gitega, hovedstad fra 2019, for at besøge Nationalmuseet og Gishora trommereservatet, hvor vi skal opleve og overvære de berømte Gishora-trommeslagere optræde. (M/-/-)

Dag 4. Gitega - Bujumbura
Efter morgenmaden på hotellet begynder vores besøg på Gitegas nationalmuseum, derefter Boma, den tidligere residens for den tyske guvernør før 1. Verdenskrig. Efter rundturen kører vi tilbage til Bujumbura for overnatning. (M/-/-)

Dag 5. Bujumbura – Bukavu (DR Congo)
I dag skal vi til DR Congo. Efter at have været gennem grænseformaliteterne fortsætter vi til Bukavu. Bukavu er et vigtigt transportknudepunkt og port til det østlige DR Congo, der ligger i den yderste sydvestlige kant af Kivu-søen. Byen var en del af det gamle Bushi kongerige. Bushierne er en etnisk gruppe i Syd-Kivu. Overnatning på hotel. (M/-/-)

Dag 6. Bukavu - Kahuzi-Biega National Park (lavlandsgorilla trek)
Først tidlig morgenmad og derefter en times kørsel til Kahuzi-Biega National Park. Parken blev etableret i 1970 af den belgiske fotograf og naturbevarer Adrien Deschryver og er opkaldt efter de to sovende vulkaner, Mount Kahuzi og Mount Biega, som ligger inde i nationalparken. Parken er et af de sidste tilflugtssteder for den sjældne østlige lavlandsgorilla (Gorilla beringei graueri), en truet art beskyttet gennem IUCNs rødliste. Efter gorillasporingen fortsætter vi til Lwiro og besøger Scientific Research Center. Tilbage til Bukavu for overnatning. (M/-/-)

Dag 7. Bukavu - Idjwi Island
Vi kører til havnen i Bukavu og tager med hurtigbåden til Idjwi Island, som er den næststørste ø-i-sø i Afrika og den tiende største i verden. Vores hotel ligger på den vestlige side af øen, halvvejs mellem byen Goma i søens nordlige ende og Bukavu kun 5 minutters gang fra molen. Eftermiddagen på egen hånd og tid til at slappe af ved søbredden. (M/-/-)

Dag 8. Idjwi - Goma
I dag venter en af de sjældne oplevelser, når vi skal besøge pygmælandsbyerne på øen, i gåafstand fra vores hotel. Sejlturen i Kivu-søen fortsætter mod nord og når Goma omkring middagstid. Goma ligger kun 15 km syd for den aktive Nyiragongo-vulkan. Gomas nyere historie har været domineret af vulkanen og det rwandiske folkedrab i 1994, som igen gav næring til den første og anden Congo-krig. Byrundtur om eftermiddagen. Overnatning på hotel. (M/-/-)

Dag 9. Goma - Masisi - Goma
Efter morgenmaden kører vi til den storslåede region Masisi, ved foden af Virunga-bjergene. Vi gør et stop ved Muranga skråningen, hvor vi skal se stedet, hvor Nyamulagira vulkanudbrud delte søen i to i 1938. Tilbage til Goma for at overnatning. (M/-/-) 

Dag 10. Goma – Kigali (Rwanda)
I dag krydser vi grænsen til Rwanda ved Gisenyi. Turen tager omkring 2,5 t. Tid på egen hånd og overnatning på hotel i Kigali. (M/-/-)

Dag 11. Afrejse
Turen er slut og det er tid til afrejse eller måske flere afrikanske eventyr i Rwanda.


Prisen inkluderer:
GORILLA TILLADELSE
10 nætter på middelkl.hoteller i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet
Måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
Transport i fl. rejseplan
Lufthavnstransfer Bujumbura dag 1
Engelsktalende lokalguider
Nødvendige papirer til brug for visum til Burundi
Visumassistance til Rwanda
Invitationsbrev til e-visum til DRC (gebyr 105 USD ikke inkluderet)
Turleder fra Penguin Travel ved min. 8 deltagere

Prisen inkluderer ikke:
Fly til turstart og fra turslut
Måltider udover anført i rejseplan (budget 10-20 USD/pp dag)
Drikkevarer og drikkepenge
Entreer
Transfer til lufthavn på afrejsedagen
Visa
Vaccinationer
Forsikringer

Ekstra tjenester:
Forlængelse til Nyiragongo vulkanen (400 USD)
Evt. ekstra nætter i Bujumbura/Kigali
Tillæg pp. ved 4-5 deltagere - 1650 DKK


Billeder


Kivu adventure - Burundi, DR Congo og Rwanda (Vurderet 4.8 / 5 Baseret på 48 Anmeldelser.)
Pris
14810 DKK
Varighed
11 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Lukket
Pris
14810 DKK
Varighed
11 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Åben for booking
Pris
14810 DKK
Varighed
11 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
15180 DKK
Varighed
11 Dage
Eneværelsestillæg
2610 DKK
Status
Åben for booking
Pris
15180 DKK
Varighed
11 Dage
Eneværelsestillæg
2610 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-12
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 17560 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage 8860 DKK, 14 Dage

Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage

Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang for meget længe siden...
Irak - landet mellem Tigris og Eufrat 14740 DKK, 9 Dage

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat

  Irak har akæologiske udgravninger og historiske steder som intet andet sted på...
Se alt»

Blog

28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...