Rejs trygt og sikkert!

Rundrejse i Bulgariens jødiske arv

Rundrejse i Bulgariens jødiske arv

Rundrejse til minde om redningen af 50.000 jøder under 2. Verdenskrig.

Bulgarien er i de senere år blevet hyldet for at have reddet 50.000 jøder ud af Europa under 2.Verdenskrig, og kombineret med det faktum, at næsten hele den jødiske befolkning emigrerede til Israel i slutningen af ​​1940'erne, har gjort tilrettelæggelsen af denne rejse til et spændende studie i de bulgarske jøders historie. De jødiske aner går tilbage til 200-tallet f Kr. men dette til trods adskiller Bulgarien sig ikke fra de andre østeuropæiske lande, hvor den jødiske arv er blevet ødelagt, forsømt eller forladt. Mange af Bulgariens synagoger er blevet omdannet til kunstgallerier eller sportshaller, og nogle smuldrer i et trist forfald. Denne tur er tilrettelagt så vi kommer til de vigtigste steder, men også til nogle af de mindre, ikke så kendte steder, der har en jødisk forbindelse står på programmet. Med på turen har vi på visse afgange vores cicerone Anthony Georgieff, der beredvilligt deler ud af sin store viden om jøderne i Bulgarien.  

Turens højdepunkter:
Sofia – hovedstaden med et rigt kunst og kulturliv
Rousse - Nobelpristageren i litteratur (1981) Elias Canettis fødeby
Plovdiv – som Rom grundlagt på syv høje; fredagsaftenbønnen i Zion synagogen 


Rejseplan:   

Dag 1 (torsdag) Sofia
Ankomst  til Sofia og møde med guiden. Kort sightseeing til bl.a. den store synagoge og det jødiske museum. Velkomstmiddag på Chabad Kosher Center. Overnatning på hotel i Sofia.

Dag 2 (fredag) Sofia
Vi besøger Den jødiske begravelsesplads i  Sofia og derefter er der rundvisning i det gamle jødiske kvarter. Fredagsbøn i synagogen.

Dag 3 (lørdag) Sofia
Sabbat. Dag til egen disposition.

Dag 4 (søndag) Sofia-Samokov - Dupnitsa - Kyustendil - Sofia
Dagstur syd for Sofia. Vores første stop er Samokov, hvor vi besøger synagogen og Arie hus, nu et museum for en rig jødisk familie. Vi besøger også Belyova kirke, hvor et dejlig springvand blev bygget med jødiske gravsten. Vores udflugt fortsætter til byen Dupnitsa. Gåtur i centrum. hvor vi ser mindesten for jødiske soldater, der omkom i krigene 1912-1918 . herfra går vi Den jødiske begravelsesplads. Kørsel til Kjustendil. Vi drikker kaffe på det jødiske marked, der er bygget, hvor der tidligere lå en synagoge. Besøg i museet for Dimitar Peshev og vi også her begravelsespladsen. Retur til Sofia for overnatning.

Dag 5 (mandag) Sofia - Vidin - Rousse
Efter morgenmaden kører vi nordpå mod Vidin, besøger den tidligere synagoge, den jødiske kirkegård og middelalderslottet Baba Vida (Bedstemor Vida). Senere på eftermiddagen er vi fremme i Rousse. Overnatning.

Dag 6 (tirsdag) Rousse - Silistra
Vi slentrer gennem ashkenazi- og det sefardiske kvarter. Vi besøger også det hus, hvor nobelpristageren i litteratur (1981) Elias Canetti blev født. Sent på aftenen fortsætter vi  østpå mod Silistra. Overnatning.

Dag 7 (onsdag) Silistra - Varna - Burgas
Efter at have besøgt Eliezer Papos hellige sted fortsætter vi til Varna, den største havneby i Bulgarien. Byrundturen tager os bl.a. til ruinerne af sefardiske og ashkenazi-synagoger. Frokost på Chabad Kosher restaurant. Kørsel til Burgas med et kort ophold ved den jødiske begravelsesplads udenfor Varna undervejs. Overnatning i Burgas.

Dag 8 (torsdag) Burgas - Plovdiv
I Burgas besøger vi den tidligere synagoge, der nu huser byens kunstmuseum. På vejen stopper vi i Karnobat, hvor den største og ældste jødiske begravelsesplads i Bulgarien ligger. Overnatning i Plovdiv.

Dag 9 (fredag) Plovdiv
Dagen står i den bulgarske kulturs tegn og afsluttes med overværelse af aftenbønnen i Zion synagogen. Overnatning.

Dag 10 (lørdag) Plovdiv - Sofia / Afrejse
Transfer tilbage til Sofia lufthavn for hjemrejse.

Prisen inkluderer: ► samlet transfer til/fra Sofia Lufthavn ► al transport i fl. program ► 9 nætter på turistklasse hotel i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet ► morgenmad (dag 2-8); 1 middag på Chabad Kosher Center i Sofia (Dag-1) ► engelsktalande lokalguide ► Anthony Georgieffs bog om Den jødiske arv i BUlgarien (på engelsk) ► entréer jf. program.


Prisen inkluderer ikke: flyrejsen, måltider udover de beskrevne, drikkevarer og drikkepenge, forsikring og andre private udgifter. Besøg og aktiviteter beskrevet som mulige er ikke inkluderet. 

Eventuelle tillæg: ♦ Eneværelse (afhængig af kapacitet) ♦ Transfers (tilvalg): privat transfer fra/till Burgas lufthavn: eller ;fra/til Varna lufthavn: kontakt os ♦ Ekstra entréer, besøg og udflugter betales på stedet.

Værd at vide:  ♦ turlængde 10 dage/9nætter ♦ Sværhedsgrad: Let  ♦ små ændringer som fx logi og rute kan forekomme ♦ Glelm ikke pas og det blå EU sundhedskort ♦ booker du selv fly, så forhør dig om transfertiderne inden. Alternativt skal du selv finde frem til turstart eller bestille privat transfer ♦ Guide – vi  samarbejder med Anthony Georgieff , der i mange år arbejdede for BBC/World Service samt i Tyskland og Danmark. Anthony er medforfatter til bogen  "A Guide to Jewish Bulgaria” (2011), den første detaljerede guidebog om Bulgariens jødiske arv  ♦ Turen kan gennemføres med Penguin turleder eller med Anthony Georgieff som cicerone. Logi kan opgraderes til 4*-hotel jf. skemaet. 

Pris per person (DKK):

Penguin guide på 3*-hotel: Kr. 4130 v/4-5pers. & Kr. 3680 v/6-7pers.
Penguin guide på 4*-hotel: Kr. 5190 v/4-5pers. & Kr. 4740  v/6-7pers.

Guide Anthony Georgieff på 3*-hotel:   Kr. 5190  v/4-5pers. &  Kr. 4590  v/6-7pers.
Guide Anthony Georgieff  på 4*-hotel:  Kr. 6390  v/4-5pers. &  Kr. 5940  v/6-7pers.

Anbefalet rejseperiode: April - oktober


Billeder


Rundrejse i Bulgariens jødiske arv (Vurderet 4.92 / 5 Baseret på 314 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
6-18
Reservation System Code
BGJEWRUND
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5880 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
Det bedste af Mexico - grupperejse 7370 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5510 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...