Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Rundrejse i Bulgariens jødiske arv

Rundrejse i Bulgariens jødiske arv

Rundrejse til minde om redningen af 50.000 jøder under 2. Verdenskrig.

Bulgarien er i de senere år blevet hyldet for at have reddet 50.000 jøder ud af Europa under 2.Verdenskrig, og kombineret med det faktum, at næsten hele den jødiske befolkning emigrerede til Israel i slutningen af ​​1940'erne, har gjort tilrettelæggelsen af denne rejse til et spændende studie i de bulgarske jøders historie. De jødiske aner går tilbage til 200-tallet f Kr. men dette til trods adskiller Bulgarien sig ikke fra de andre østeuropæiske lande, hvor den jødiske arv er blevet ødelagt, forsømt eller forladt. Mange af Bulgariens synagoger er blevet omdannet til kunstgallerier eller sportshaller, og nogle smuldrer i et trist forfald. Denne tur er tilrettelagt så vi kommer til de vigtigste steder, men også til nogle af de mindre, ikke så kendte steder, der har en jødisk forbindelse står på programmet. Med på turen har vi på visse afgange vores cicerone Anthony Georgieff, der beredvilligt deler ud af sin store viden om jøderne i Bulgarien.  

Turens højdepunkter:
Sofia – hovedstaden med et rigt kunst og kulturliv
Rousse - Nobelpristageren i litteratur (1981) Elias Canettis fødeby
Plovdiv – som Rom grundlagt på syv høje; fredagsaftenbønnen i Zion synagogen 


Rejseplan:   

Dag 1 (torsdag) Sofia
Ankomst  til Sofia og møde med guiden. Kort sightseeing til bl.a. den store synagoge og det jødiske museum. Velkomstmiddag på Chabad Kosher Center. Overnatning på hotel i Sofia.

Dag 2 (fredag) Sofia
Vi besøger Den jødiske begravelsesplads i  Sofia og derefter er der rundvisning i det gamle jødiske kvarter. Fredagsbøn i synagogen.

Dag 3 (lørdag) Sofia
Sabbat. Dag til egen disposition.

Dag 4 (søndag) Sofia-Samokov - Dupnitsa - Kyustendil - Sofia
Dagstur syd for Sofia. Vores første stop er Samokov, hvor vi besøger synagogen og Arie hus, nu et museum for en rig jødisk familie. Vi besøger også Belyova kirke, hvor et dejlig springvand blev bygget med jødiske gravsten. Vores udflugt fortsætter til byen Dupnitsa. Gåtur i centrum. hvor vi ser mindesten for jødiske soldater, der omkom i krigene 1912-1918 . herfra går vi Den jødiske begravelsesplads. Kørsel til Kjustendil. Vi drikker kaffe på det jødiske marked, der er bygget, hvor der tidligere lå en synagoge. Besøg i museet for Dimitar Peshev og vi også her begravelsespladsen. Retur til Sofia for overnatning.

Dag 5 (mandag) Sofia - Vidin - Rousse
Efter morgenmaden kører vi nordpå mod Vidin, besøger den tidligere synagoge, den jødiske kirkegård og middelalderslottet Baba Vida (Bedstemor Vida). Senere på eftermiddagen er vi fremme i Rousse. Overnatning.

Dag 6 (tirsdag) Rousse - Silistra
Vi slentrer gennem ashkenazi- og det sefardiske kvarter. Vi besøger også det hus, hvor nobelpristageren i litteratur (1981) Elias Canetti blev født. Sent på aftenen fortsætter vi  østpå mod Silistra. Overnatning.

Dag 7 (onsdag) Silistra - Varna - Burgas
Efter at have besøgt Eliezer Papos hellige sted fortsætter vi til Varna, den største havneby i Bulgarien. Byrundturen tager os bl.a. til ruinerne af sefardiske og ashkenazi-synagoger. Frokost på Chabad Kosher restaurant. Kørsel til Burgas med et kort ophold ved den jødiske begravelsesplads udenfor Varna undervejs. Overnatning i Burgas.

Dag 8 (torsdag) Burgas - Plovdiv
I Burgas besøger vi den tidligere synagoge, der nu huser byens kunstmuseum. På vejen stopper vi i Karnobat, hvor den største og ældste jødiske begravelsesplads i Bulgarien ligger. Overnatning i Plovdiv.

Dag 9 (fredag) Plovdiv
Dagen står i den bulgarske kulturs tegn og afsluttes med overværelse af aftenbønnen i Zion synagogen. Overnatning.

Dag 10 (lørdag) Plovdiv - Sofia / Afrejse
Transfer tilbage til Sofia lufthavn for hjemrejse.

Prisen inkluderer: ► samlet transfer til/fra Sofia Lufthavn ► al transport i fl. program ► 9 nætter på turistklasse hotel i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet ► morgenmad (dag 2-8); 1 middag på Chabad Kosher Center i Sofia (Dag-1) ► engelsktalande lokalguide ► Anthony Georgieffs bog om Den jødiske arv i BUlgarien (på engelsk) ► entréer jf. program.


Prisen inkluderer ikke: flyrejsen, måltider udover de beskrevne, drikkevarer og drikkepenge, forsikring og andre private udgifter. Besøg og aktiviteter beskrevet som mulige er ikke inkluderet. 

Eventuelle tillæg: ♦ Eneværelse (afhængig af kapacitet): +1200 (på 3*-hotel) ♦ Transfers (tilvalg): privat transfer fra/till Burgas lufthavn: +1000:-/bil/enkel (max 4 pers);fra/til Varna lufthavn: +1200:-/bil/enkel (max 4 pers) ♦ Ekstra entréer, besøg og udflugter betales på stedet.

Værd at vide:  ♦ turlængde 10 dage/9nætter ♦ Sværhedsgrad: Let  ♦ små ændringer som fx logi og rute kan forekomme ♦ Glelm ikke pas og det blå EU sundhedskort ♦ booker du selv fly, så forhør dig om transfertiderne inden. Alternativt skal du selv finde frem til turstart eller bestille privat transfer ♦ Guide – vi  samarbejder med Anthony Georgieff , der i mange år arbejdede for BBC/World Service samt i Tyskland og Danmark. Anthony er medforfatter til bogen  "A Guide to Jewish Bulgaria” (2011), den første detaljerede guidebog om Bulgariens jødiske arv  ♦ Turen kan gennemføres med Penguin turleder eller med Anthony Georgieff som cicerone. Logi kan opgraderes til 4*-hotel jf. skemaet. 

Pris per person (DKK):

Penguin guide på 3*-hotel: Kr. 4130 v/4-5pers. & Kr. 3680 v/6-7pers.
Penguin guide på 4*-hotel: Kr. 5190 v/4-5pers. & Kr. 4740  v/6-7pers.

Guide Anthony Georgieff på 3*-hotel:   Kr. 5190  v/4-5pers. &  Kr. 4590  v/6-7pers.
Guide Anthony Georgieff  på 4*-hotel:  Kr. 6390  v/4-5pers. &  Kr. 5940  v/6-7pers.

Anbefalet rejseperiode: April - oktober


Billeder


Rundrejse i Bulgariens jødiske arv (Vurderet 4.92 / 5 Baseret på 282 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
6-18
Reservation System Code
BGJEWRUND
Saudi Arabien: Bag det åndelige slør 14550 DKK, 8 Dage

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør

Saudi Arabien er et af de mest gådefulde og vanskelige steder at besøge, så gå ikke glip af denne...
Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland) 12540 DKK, 9 Dage

Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland)

Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland) Denne rejse tager os til to af Afrikas mindste lande...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4030 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...