Rejs trygt og sikkert!

Vinter-fugletur »Rødhalset gås«

Vinter-fugletur »Rødhalset gås«

Vådområderne langs den bulgarske Sortehavskyst er traditionelt „hotspots” for fuglekiggeri om vinteren.

Utrolig varierede og adskillige flokke af vadefugle kan ses i de større søer eller i de lavvandede salte laguner langs kysten. Disse lettilgængelige steder er af international betydning er hjem for omtrent 70 % af verdens overvintrende rødhalsede gæs. Titusinder af gæs og andre vadefugle udgør hovedmålet for fuglekiggere om vinteren (især det imponerende syn af adskillige flokke af rødhalsede gæs og blisgæs, der letter om morgenen og flyver ind i landet for at finde mad i kornmarkerne). Globalt truede arter som dværggås, dværgskarv, krøltoppet pelikan og hvidhovedet and forekommer også. Resten af listen indeholder mange andre fugle, som er forbundet med vand, men ikke kun det... Når man kigger på de tætte flokke af gæs kan man ofte få overraskelser – sjældne gæster fra det høje nord med kun få observationer i landet.

Højdepunkter:
Krøltoppet pelikan, dværgskarv, rørdrum, sølvhejre, sorthalset lappedykker, rødhalset gås, blisgås, rødhovedet and, hvidhovedet and, fløjlsand, rørhøg, låddenbenet musvåge, havørn, pibesvane. 


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Sofia / Plovdiv lufthavn. Treansfer til byen Balchik på den nordlige Sortehavskysten for overnatning.

Dag 2. Balchik - Shabla  
Vi starter dagen med at lede efter de rødhalset gæs. Vi vil bruge eftermiddagen til at kigge på fugle omkring Shabla søerne, der er kendt for deres tusindvis af overvintrende gæs. Overnatning i Balchik.

Dag 3. Balchik - Dourankoulak
Tidligt om morgenen, nær Dourankoulak søen, har vi chancen for at nyde flokke af gæs, vandfugle og vadefugle

Dag 4. Balchik - Kaliakra 
Udflugt til Kaliakra der om sommeren er kendt for at være yngligestedet for steppearterne. Men de overvintrende fuglearter, som Shag og store og små Bustards er også ganske interessante. Omkring middagstid fortsætter vi til vores næste stop på den sydlige Sortehavets kyst, byen Bourgas. Her vil vi tilbringe de næste tre nætter.

Dag 5. Balchik - Bourgas 
Vi starter morgenen med at udforske de omkringliggende kystlaguner ved Atanosvsko- og Primoriisko søerne, kendt som de bedste observationsposter for højtflyvende trækfugle.

Dag 6. Poda Lagoon, Mandra og Bourgas søerne
I dag besøger vi Poda Lagunen, Mandra and Bourgas søene. Vi vil se dværgskarv, sølvhegre, havørn, dværgsvane og mange andre forskellige arter vandfugle.

Dag 7. Bourgas - Plovdiv
I dag går turen til byen Plovdiv som er vores næste stop for natten. Om aftenen besøger vi det største overnatningsted for dværgskarven.

Dag 8. Afrejse
Transfer til Sofia eller Plovdiv lufthavn for afrejse, planlagt til om morgenen.

Prisen inkluderer: ►al transport på turen ►overnatning i gæstehuse og 3*** hoteller med eget bad og toilet med morgenmad ►transfers til/fra Sofia/ Plovdiv/ Bourgas lufthavn ►engelsktalende birdwatching guide► bagagetransport ►alle entreer ifølge program ►OBS! Prisen ved 3-4 personer er kr. 4990 per person; ved 4 eller flere personer - kr. 4100 per person! 

Prisen inkluderer ikke: ►fly, kort ►dricks ►alkohol ►andre entreer ►frokostmadpakker

Eventuelle tillæg: ► Tillæg eneværelse: Kr. 880,-

Nødvendigt udstyr: ► Medbring egen kiggert

Links til yderligere information:   

Winter Birding Tour "Red-breasted Goose"

http://www.birdwatchingbulgaria.com


Billeder


Vinter-fugletur »Rødhalset gås« (Vurderet 4.83 / 5 Baseret på 306 Anmeldelser.)

~ 2000 DKK Kontakt os, hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde egnede fly til den bedste pris. Når vi hjælper dig med at finde flybilletter, vil vi altid forsøge at finde den bedste pris til dig i forhold til afgangs-og ankomsttider. Priserne varierer afhængigt af flyselskab og ledige pladser. Men husk, at de billige flybilletter ofte er vanskelige eller umulige at ændre eller refundere.
Der er servicegebyr (kan ikke refunderes), hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde en passende flybillet. 

Easy walks up to 1-2 km per day; some short hikes by the birding stops may take place in regions with no walking paths

Gruppestørrelse
Min. 2 persons, The price of the tour for 2-3 people is 660 EUR per person; for 4 or more - 545 Euro/person!
Reservation System Code
BGGOOS
Det bedste af Mexico - grupperejse 7370 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5880 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...