Intensiv forårs-fugletur for ivrige fuglekiggere

Intensiv forårs-fugletur for ivrige fuglekiggere

Fantastisk fugletur, der fremviser både den store variation inden for bulgarsk natur og den store mangfoldighed af fugle, som kan ses i landet.

Denne tur byder på næsten alting – fra de forrevne dale i de østlige Rodopebjerge i Sydbulgarien (med en bemærkelsesværdig mangfoldighed af mere end 20 arter af rovfugle) til vådområderne og steppeområderne langs Sortehavskysten og Donaufloden i nord. Dette er en fuglekiggerferie lavet særligt til dem, der ikke har meget tid, men som vil nå så meget som muligt! Selvom det er en intensiv tur med meget rejseri, har vi stadig tid til at se nogle af de mest repræsentative områder for fuglekiggeri i Bulgarien. Listen når normalt op på over 200 arter.

Højdepunkter:
Hvid pelikan, krøltoppet pelikan, dværgskarv, sort stork, purpurhejre, tophejre, rustand, hvidøjet and, munkegrib, ådselgrib, gåsegrib, kejserørn, slangeørn, dværgørn, ørnevåge, hvepsevåge, dværghornugle, triel, hvidskægget terne, braksvale, hvidbrystet præstekrave, gråsejler, hærfugl, ellekrage, biæder, blådrossel, stendrossel, klippespætmejse, sørgemejse, masketornskade, rødhovedet tornskade, mestersanger, hvidskægget sanger, klippeværling, gærdeværling, hætteværling, guldpirol, kalanderlærke, korttået lærke, nonnestenpikker, isabellastenpikker, lille rørsanger, orientalsk piber, bleg gulbug, rødrygget svale, balkanfluesnapper, rosenstær med mere.
 


Rejseplan:
Dag 1. Ankomst

Ankomst til Sofia eller Plovdiv lufthavn og transport til Plovdiv for overnatning.

Dag 2. Plovdiv – Madzharovo
Morgentur langs Maritsafloden og transport til rovfuglenes rige i østeuropa – de østlige Rodopebjerge, hvor vi bliver to nætter. Fuglekiggeri i området.

Dag 3. Mazdharovo
En tur til det bemærkelsesværdige område ved Studen Kladenets-dæmningen. Højdepunktet her er »gribbenes restaurant« og de tilstødende kuperede områder.

Dag 4. Madzharovo - Bourgas
Et besøg til udløberne fra de stenede klinter ved Madzharovo. Her kan ses en stor varietet af spurve- og rovfugle. Transport gennem Sakarbjergene til byen Burgas på Sortehavskysten.

Dag 5. Bourgas – Atanasovsko søen – Kaliakra nese
Gåtur i vådområderne ved Burgas, der er et berømt hvilested for mange trækfugle. Omkring middag fortsætter vi nordpå til Kap Kaliakra, hvor nogle af de sidste steppehabitater i landet endnu findes.

Dag 6. Balchik – Shabla - Silistra
Efter morgenmad tager vi til den østligste del af Bulgarien – området omkring Shablasøerne. Så fortsætter vi til Durankulak-søen – et vådområde af international betydning. Om eftermiddagen passerer vi gennem Ludogorie-regionen og når til Donaufloden, hvor vi overnatter.

Dag 7. Srebarna søen - Sofia
Srebarna-søen er nok det mest berømte vådområde i Bulgarien. Vi bruger et par timer der på at nyde dens dyreliv.Lang køretur til byerne Sofia eller Plovdiv - det sidste stop på turen. 

Dag 8. Afrejse
Transport til lufthavnen for afgang.

Prisen inkluderer: ►al transport på turen ►bagagetransport ► afhentning/aflevering i Sofia eller Plovdiv lufthavn ►overnatning i gæstehuse og på trestjernede hoteller i en-suite-værelser med morgenmad, man kan bestille madpakker til frokost ► engelsktalende fugleguide ►entreer ifølge program. Tillæg per pers. ved 2-3 personer: kontakt os.

Prisen inkluderer ikke: ►fly, kort ►dricks ►alkohol ►øvrige entreer ►frokostmadpakker

Eventuelle tillæg: Tillæg eneværelse

Nødvendigt udstyr: Medbring egen optik

Links til yderligere information:
http://www.birdwatchingbulgaria.com
 


Billeder


Intensiv forårs-fugletur for ivrige fuglekiggere (Vurderet 4.68 / 5 Baseret på 243 Anmeldelser.)

~2000 DKK Kontakt os, hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde egnede fly til den bedste pris. Når vi hjælper dig med at finde flybilletter, vil vi altid forsøge at finde den bedste pris til dig i forhold til afgangs-og ankomsttider. Priserne varierer afhængigt af flyselskab og ledige pladser. Men husk, at de billige flybilletter ofte er vanskelige eller umulige at ændre eller refundere.
Der er servicegebyr (kan ikke refunderes), hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde en passende flybillet.

Easy walks up to 1-2 km per day; some short hikes by the birding stops may take place in regions with no walking paths 

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
BGBIRDINT
Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik 12580 DKK, 11 Dage

Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik

En rejse til Cameroun og Den Centralafrikanske Republik, CAR, kalder på den uforbeholdne...
Ridetrek i Balkanbjergene (Bulgarien) 5510 DKK, 8 Dage

Ridetrek i Balkanbjergene (Bulgarien)

Denne eventyrlig ride-trail foregår på en del af den berømte vandrerute Kom-Emine (E3). Sporet...
Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien 6100 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien

Det moderne Iran og Det klassiske Persien - en rundrejse udover det sædvanlige! En kulturrejse,...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...