Rejs trygt og sikkert!

Kør-selv i Brasilien – den berømte Gold Trail rute

Kør-selv i Brasilien – den berømte Gold Trail rute
Denne fascinerende kør-selv ferie tager dig ud til nogle af de økologiske, koloni- perler og historiske hotspots i Minas Gerais-staten. Fra lufthavnen i Belo Horizonte fører vejen først til Parque Natural do Caraça, kendt for sine naturskønne søer og bjerge, vandrestier og dyreliv. Fra Caraça går det videre til Ouro Preto, en by, der fik en fremtrædende rolle i de første år efter starten på Brasiliens guldeventyr, og giver i dag en fascinerende indsigt i regionernes arv og kultur. Efter at have udforsket Ouro Preto og de berømte miner, der omgiver byen, fører vejen til landsbyen Tiradentes; et af de fineste og bedst bevarede områder med koloni-arkitektur og historie. Tiradentes er den perfekte base for at udforske de maleriske veje og kulturcentre i regionen, inden der foretages en sidste køretur til den lille kommune Brumadinho, kendt for de meget inspirerende, tilgængelige og banebrydende kunstinstallationer, der findes i de åbne rum på Inhotim-museet.

Turens højdepunkter:
 
Basilikaen i Congohas og Ouro Preto på UNESCOs verdensarvsliste
♦ Den berømte guldmine Minas de Passagem
♦ Opdag det klassedelte Brasilien i Ouro Preto og Tiradentes
♦ Charmerende byer i Minas Gerais

Rejseplan:

Dag 1 Ankomst Belo Horizonte til Parque Natural do Caraça
Bilen afhentes i lufthavnen og læg ud med en 4-timers naturskøn rute til Caraça Natural Park, der er en 27.000 hektar stor beskyttet region i uberørt vildmark, kendt for sin overflod af vandrestier og eventyraktiviteter, der står til rådighed for opdagelsesrejsende med alle slags evner og interesser. De vidunderlige vandre- og cykelruter omkring Caraça passerer kaskader med vandfald, søer og endeløs naturlig flora, hvor mange af stierne i sidste ende fører forbi 'Santuário do Caraça', en helligdom fra det 18. århundrede grundlagt af klosterbror Lourenço. Stedet havde tidligere fungeret som skole for dele af den brasilianske elite, ved siden af ligger den neo-gotisk kirke Nossa Senhora Mãe dos Homens med sine storslåede farvede glasvinduer og med den vendte Caraça-helligdommen tilbage til sine mere åndelige rødder . Ved ankomsten tjekker du ind på det ideelt beliggende Pousada do Caraça, en del af klosteret, hvor du kan opleve fodring om natten af lokale 'guará' (manke) ulve på trappen til Nossa Senhora Mãe dos Homens; en tradition startet af den nu afdøde bror Tobias, der plejede at bo i helligdommen.
Kørsel: ca. 130 km

Dag 2 Dagen i Caraça Natural Park
Dagen tilbringes i Caraça-bjergene med vandring, vandfald, udsigter og oplevelser i naturen. Overnatning på Pousada do Caraça.

Dag 3 Fra Caraça til Ouro Preto med stop i Mariana og guldminebesøg
Allerede fra morgenstunden begiver du dig ud på en fascinerende rejse, der har Minas Geraiss historiske juvel, guldminebyen Ouro Preto som mål; den første brasilianske by, der kom på UNESCOs verdensarvsliste. Undervejs, kun 2 timer fra Caraça, skal du naturligvis stoppe i den maleriske by Mariana og opleve den underjordiske verden i Minas de Passagem. I næsten 300 år blev disee tunneler skabt til formuehungrende lykkejægere, før de åbnede for turister og nu er en af de største offentligt tilgængelige miner af sin art i verden. En original minevogn benyttes til at komme dybt under jorden, før det går videre til fods i minegangene – en oplevelser, der giver en fornemmelse af livet for dem, der (undertiden tvunget) arbejdede her, inden solen langsomt går ned over bjergene og turen fortsætter til Ouro Preto for natten.
Kørsel: ca. 100 km

Dag 4 Ouro Preto
'Ouro Preto' kommer af navnet på et tidligere ukendt sort metal, der blev opdaget i 1693 af en gruppe Bandeirantes (bosættere fra São Paulo, der bl.a. jagede indfødte indianere til slaveri) og ligger højt i Serra do Espinhaços tågede bjerge. Metallet viste sig at være guld blandet med jernmalm og satte gang i en sand tilstrømning af indvandrende lykkeriddere. Den rigdom, der blev resultatet af malmens udvinding medførte en hidtil uset velstand med et kulturelt udtryk. Derfor opstod store kunstnere som Manuel da Costa Athaíde (maler) og Antônio Francisco Lisboa (billedhugger), hvilket gjorde Ouro Preto hjemsted for en af de største samlinger af barokunst i verden. Dagen bruges bedst til at absorbere den tidløse charme i dette uopdagede kulturelle epicenter ved at vandre rundt i de brostensbelagte gader og besøge Ouro Pretos historiske seværdigheder, såsom Museu da Inconfidência og kirkerne ”Den hellige Frans af Assisi” og ”Nossa Senhora do Pilar” fra det 18. århundrede, hvor sidstnævnte er en af Minas Gerais mest overdådige barokkirker. Ouro Preto er også en levende og livlig universitets med mange mine- og geologi studerende.

Dag 5 Videre til Tiradentes
Denne morgen fortsætter rejsen med en 5-timers kørsel til den maleriske koloniby Tiradentes. Tiradentes blev grundlagt i 1719 som Vila de São José do Rio das Mortes og modtog sit navn i det 19. århundrede efter den martyr-salvede helt fra Minas-sammensværgelsen mod portugiserne i 1789. Han, oprindeligt kaldet Joaquim da Silva Xavier og seks sammensvorne planlagde oprør for Brasiliens uafhængighed, men planen blev afsløret, og Tiradentes selv blev henrettet. Undervejs fører vejen Congonhas på UNESCOs verdensarvsliste, og dermed et naturligt stop her for at besøge Basilica do Bom Jesus de Matosinhos med sine verdensberømte statuer: ”De 12 profeter”, udført af Aleijadinho, også kendt som den brasilianske Michelangelo . Den søvnige lille by Tiradentes er en skøn blanding af nogle af de bedst bevarede arkitektoniske værker i regionen, malerisk charme fra historiske huse, antikvitetsbutikker og med vilde blomster i de frodige bjerge i baggrunden, fyldt med fremragende vandrestier. Bølgende bakker og skovreserver fylder horisonten, når vejen slanger sig gennem landskabet.
Kørsel: ca. 160 km

Dag 6 Flere oplvelser i Minas Gerais
Staten Minas Gerais er fyldt med historiske perler, kulturelt vigtige steder og maleriske byer. Et særligt charmerende sted at udforske i dag og inden for nem køreafstand fra Tiradentes, er koloni-byen São João del Rei, som nås på en togtur ombord på et gammelt damptog på fredage, lørdage og søndage. Denne by fra det 18. århundrede er kendt for de brostensbelagte gader, stenbroer og byhuse i europæisk kolonistil, der i øvrigt kendetegner store del af Minas Gerais. Hvor end denne dag fører dig hen, så anbefaler vi at tilbringe aftenen i en af de charmerende, traditionelle restauranter i Tiradentes. Et gastronomisk center især kendt for sit fremragende Mineiro-køkken.

Dag 7 Fra Tiradentes til Brumadinho
Dagens etape er en 4-timer lang tur Brumadinho. Denne landkommune har en levende kunstscene kun få kilometer fra centrum på Inhotim-museet. Med skulpturer langs stierne i parker i denne overvejende udendørs udstilling med kreative installationer, der konstant kommer frem i åbne rum, er mange af disse værker utroligt udtryksfulde, nogle abstrakte, og andre er simpelthen blot smukke at se på. Fra flerfarvede Volkswagen-bobler udstillet under træerne til polerede marmorskulpturer og spejlkupler; Inhotim-museet er en fascinerende oplevelse af Brasiliens banebrydende kunstverden på et utraditionelt sted. Efter ankomsten til hotellet er resten af dagen fri til afslapning.
Kørsel: ca. 200 km

Dag 8 Inhotim kunstinstallation
Det er ikke hverdags oplevelser at tilbringe dagen i Inhotims 87 ha smukt velplejede haver udtænkt af den lokale forretningsmand Bernardo Paz. Han havde en livslang lidenskab for kunst og søgte at tilbyde en platform for Brasiliens samtidskunstbevægelse uden begrænsningerne i et traditionelt museum. Parken er varieret og en fornøjelse at udforske, idet haverne er præget af abstrakte installationer og interaktive kunstværker samt indendørs rum med malede værker og 'humoristiske-indfald'. Inhotim har evnen til at skabe en drømmeagtig tilstand, når du vandrer på stierne og absorberer det abstrakte, skønt der er meget sofistikerede værker overalt, der gør dette til et fristed for innovativ arkitektur og samtidskunst. Komplekset er spredt over en pulserende tropisk botanisk have med mange endemiske blomster og buske inklusive over 1.400 palmer, hvilket gør stedet til en af de største samlinger af sin art i verden.

Dag 9 Til Belo Horiszonte
Fra Brumadinho går turen tilbage til lufthavnen Belo Horizonte. Turen tager ca. 2 t. Budgeter med rigelig tid til aflevering af bilen i lufthavnen inden check-in og flyafgang til næste stop på rejsen.
Kørsel: ca. 100 km


Kør-selv i Brasilien – lidt praktisk information

Obligatoriske krav ved biludlejning: Min. 21 år og have haft kørekort i min. 2 år. Man skal være i besiddelse af pas, credit-kort og kørekort med identiske navne. Bemærk, at du ved fremvisning af dit kreditkort bliver bedt om at indtaste din PIN-kode. Ø;nskes mere end en chauffør på turen skal dette meddeles biludlejer ved udlevering af bilen. Prisen er baseret på en Ford Fiesta Hatch 1.0 a/c eller lign. (C) + forsikring.
Ved ankomsten til destinationen ligger din info-pakke klar til afhentning. Her finder du alle kørevejledninger til din forestående tur.
________________________________________
Anbefalet rejseperiode: Turen kan gennemføres året rundt; april til september er de køligste måneder, mens der er størst nedbør i december og januar.

Penguin Travel har flere kør-selv ferier i Brasilien:
Kør-selv i Brasilien – Kolonitid og kyst i det nordøstlige Brasilien – 10 dage ved Atlanterhavskysten
Kør-selv i Brasilien – Bonito og Pantanal – 6 dage tæt på Paraguay i verdens største vådområde

 


Prisen inkluderer:
8 nætter på hotel baseret på delt dobbeltværelse
Morgenmad
Udlejningsbil med aircondition og inklusiv forsikring
Kør-selv informationspakke med rejseplan og små rutekort

Prisen inkluderer ikke:
Internationale- og indenrigsflyvninger
Udflugter
Frokost
middag og restaurantanbefalinger medmindre andet er angivet
Transfers fra restauranter medmindre andet er angivet
Drikkevarer og drikkepenge
Forsikring og andre personlige udgifter


Billeder


Kør-selv i Brasilien – den berømte Gold Trail rute (Vurderet 4.72 / 5 Baseret på 25 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
min. 2 persons
Reservation System Code
BRSELF
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5510 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7590 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...