Kør-selv i Brasilien – Bonito og South Pantanal

Kør-selv i Brasilien – Bonito og South Pantanal

Dette seks-dages road-trip udforsker nogle af de mest naturskønne, grønne landskaber i Brasilien og byder på en imponerende kombination af skiftende landskaber, oplevelser langt fra alfar-vej og masser af naturoplevelser. Turen starter med en smuk 5-timers kørsel til Bonito, hvor det hurtigt går op for en, hvorfor denne del af landet er så populær blandt dem, der ønsker at undslippe byens puls og trække sig tilbage og dybt inde i naturen. Den søvnige by Bonita er Brasiliens øko-by no. 1 med et utal af naturfænomener og naturattraktioner. Her er snorkling blandt farverige fisk i det rolige, smaragdgrønne vand i Rio da Prata et højdepunkt på enhver tur, inden du kører ind i hjertet af Pantanal og til Refúgio da Ilha Eco-Lodge. Pantanal har oprindeligt været et stort kvægområde, hvor kvæget i regntiden har måtte søge op på de bakketoppe, der er over regntidens forhøjede vandspejl. Denne region er i dag kendt for sine tilsyneladende uendelige aktiviteter og varierede naturudflugter. Lodgen tilbyder et varieret program med fantastiske ture, adrenalinfyldte eventyr og uddannelsesmæssige ture under vejledning af de interne specialister. Mens du er på Refúgio da Ilha, kan du gøre så meget eller så lidt som du vil, så enten udfyld dagene med opdagelser i dette delikate økosystem eller nyd bare at slappe af i de rolige omgivelser.

Turens højdepunkter:
♦ Det gamle jordfaldshul i Buraco das Araras
♦ Uberørt vildmark og vådområdernes biodiversitet
♦ Snorkling i det smukke vand i Rio da Prata
♦ Opdagelse af det imponerende dyreliv i Pantanal

 


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst Campo Grande og kørsel til Bonito
Efter ankomst til Campo Grande lufthavn afhentes bilen hos udlejer og herfra begynder dette fantastiske road-trip til Pantanal. Det er en relativt lang køretur fra Campo Grande til landsbyen Bonito. Den tager omkring 4 til 5 timer på gode asfalterede veje. Til gengæld er ruten naturskøn, og indbyder til mange stop undervejs for at nyde de frodige landskaber i Mato Grosso do Sul. Bonito er kendt som Brasiliens øko-turisme hovedstad med omkringliggende kalkstensplateauer og dale, der har uendelige vandreruter, mountainbike stier; tilbyder ridning, rafting, snorkling og endda dykning i undersøiske huler og jordfaldshuller. De krystalklare vandløb og dybe laguner, der gennemskærer landskabet, er hjemsted for masser af flerfarvede fisk og frodig grøn flodbredsvegetation, der gør Bonito og dens omgivelser ganske eventyrlige. Ankomst til Hotel Olho d´Agua, et autentisk øko-hotel med en klar øko-profil. Der er en indbydende swimmingpool, bar og restaurant.
Kørsel: ca. 300 km

Dag 2 Snorkling i Río da Prata og fuglekiggeri efter farverige ara’er
Floden Rio da Prata og dens omgivelser giver den ultimative førstedags oplevelse i Bonito med en overflod af vilde dyr, udforskning af klare laguner og nydelsen af frodig vegetation langs flodbredderne; lad dagen blive et all-round-eventyr kun få kilometer fra hotellet! Den bedste måde at værdsætte dette ekstraordinære miljø på er at tage en dukkert i det krystallinske vand i Olho d'agua, en rolig biflod til Rio de la Prata, og få en af de mest imponerende snorkeloplevelser i Brasilien. Floden er et sandt akvarium med snesevis af flerfarvede fiskearter og endeløse undersøiske planter, der fylder det bølgende flodleje og skaber et fantastisk syn. Efter at have nydt frokost ved bredden til af en de nærliggende laguner, er det næste stop det gamle jordfaldshul Buraco das Araras. Dette bemærkelsesværdige skue er 124 meter dybt og hjemsted for snesevis af araer, papegøjer og andre tropiske fugle, der nyder sikkerheden og lyet fra de kæmpe hulevægge. Der bor både krokodiller og andre maritime dyr med natteaktivitet i søen, der har dannet sig på bunden af hullet. Det er en kømpe oplevelse at overvære hundreder af araer vende tilbage til deres rede om natten for at fodre sultne unger. Hvis du er heldig, kan børn og barnlige sjæle måske endda få øje på en af deres yndlingsfigurer fra Disney-filmen 'Rio'!

Dag 3 Vejen til Pantanal
Fra morgenstunden kører du mod nord mod Pantanal. Turen tager omkring 3 timer ad asfalterede veje, der skærer gennem skove, enge og over Rio Miranda. Undervejs anbefales et bemærkelsesværdigt stop ved Boca da Onça Private Reserve, hvor vandrestier fletter gennem smaragdskove og ikke mindre end 14 vandfald, hvoraf det højeste har et fald på 156 meter. Brug 4-5 timer til et besøg her, selvom dette kun er en mulighed, hvis du har besluttet dig senest dag 2, da billetter skal købes mindst 1 dag i forvejen. Når du når bredden af Rio Salobra, finder du dit Pantanal-logi, Refúgio da Ilha. En intim lodge, der er indbegrebet af en familiedrevet farm med stor fokus på øko-turisme. Den første aften bruges bedst på at finde sig til rette og nyde den hjemlige atmosfære i selskab med medrejsende og selvfølgelig værtsfamilien.
Kørsel: ca. 150 km

Dag 4 I Pantanal
Alle udflugter, der tilbydes og styres af Refúgios team af specialister, giver dig mulighed for at nyde en bred vifte af ture og oplysende udflugter i Pantanal og mulighed for at lære synergien i dette unikke og i lang tid uudforskede økosystem. Med over 700 identificerede fuglearter; 80 pattedyr; 50 krybdyr, 300 fiskearter og utallige plantearter er denne vildmark på 150.000 km² et paradis for både naturentusiaster, økologer og turister. Ture her inkluderer bådture langs Rio Salobra og Miranda; rideture på heste; vandrestier; fuglekiggen; 4 x 4 off-road eventyr og kanosejlads. Om eftermiddag er en motoriseret kanotur en glimrende måde at udforske vandveje og kanaler i vådområderne på. På grund af sin utilgængelige placering og geologi forblev meget af Pantanal helt uudforsket indtil det 20. århundrede og livet her har tilpasset sig dette unikke miljø gennem mange årtusinder. Resultatet af dette er den uberørte, autentiske bevarelse af et økosystem, en kendsgerning, der tydeligt viser sig al imens vi nænsomt påvirker Pantanal med menneskelig aktivitet.

Dag 5 Vådområderne udforskes
Dagen byder på endnu en hel dags opdagelser omkring dyrelivet i dette øko-fristed. Bemærkelsesværdige ledsagere på vandvejene vil være kolonierne af gigantiske oddere, der kalder dette sted for hjem. Typisk venlige over for hinanden og uforstyrrede af besøgende har dyrene ry for fjendskab og aggression over for andre dyrearter. Ikke desto mindre er de en anderledes oplevelse at se, især de yngre familier, der har en legende og ondskabsfuld opførsel overfor deres afkom. Alternativt kan du tage på eventyr i Pantanal; fx. er en afslappet ridetur en fantastisk måde at finde spændende flora og fauna i områder, der er for udfordrende eller for fjern til at udforske til fods.

 

Dag 6 Til Campo Grande
Opholdet i Pantanal nærmer sig sin afslutning. Turen tilbage til Campo Grande tager ca. 4 t. og ser helt anderledes ud på returkørslen og nye udsigter over vådområderne dukker op på turen. Turen tager ca. 4 t. Budgeter med rigelig tid til aflevering af bilen i lufthavnen inden check-in og flyafgang til næste stop på rejsen.
Kørsel: ca. 230 km


Kør-selv i Brasilien – lidt praktisk information
Obligatoriske krav ved biludlejning: Min. 21 år og have haft kørekort i min. 2 år. Man skal være i besiddelse af pas, credit-kort og kørekort med identiske navne. Bemærk, at du ved fremvisning af dit kreditkort bliver bedt om at indtaste din PIN-kode. Ø;;nskes mere end en chauffør på turen skal dette meddeles biludlejer ved udlevering af bilen. Prisen er baseret på en Ford Fiesta Hatch 1.0 a/c eller lign. (C) + forsikring.
Ved ankomsten til destinationen ligger din info-pakke klar til afhentning. Her finder du alle kørevejledninger til din forestående tur.
________________________________________
Anbefalet rejseperiode: Turen kan gennemføres året rundt, men den bedste tid for spotting af vilde dyr er maj - oktober. Oktober markerer starten på regntiden.

Penguin Travel har flere kør-selv ferier i Brasilien:
Kør-selv i Brasilien – Kolonitid og kyst i det nordøstlige Brasilien – 10 dage ved Atlanterhavskysten
♦ Kør-selv i Brasilien – Den berømte Gold Trail rute – 9 dage nord for Rio de Janeiro i guldgravernes fodspor

 


Prisen inkluderer:
Alle hoteller baseret på delt dobbeltværelse
Morgenmad
Udlejningsbil med aircondition og inklusiv forsikring
Kør-selv informationspakke med rejseplan og små rutekort

Prisen inkluderer ikke:
Internationale- og indenrigsflyvninger
Udflugter
Frokost
middag og restaurantanbefalinger medmindre andet er angivet
Transfers fra restauranter medmindre andet er angivet
Drikkevarer og drikkepenge
Forsikring og andre personlige udgifter


Billeder


Kør-selv i Brasilien – Bonito og South Pantanal (Vurderet 4.76 / 5 Baseret på 40 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
min 2
Reservation System Code
BRSELF
Det bedste af Sydkorea 8560 DKK, 7 Dage

Det bedste af Sydkorea

 På denne uforglemmelige 7-dages rundrejse i Sydkorea oplever I landets kulturelle...
Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik 12580 DKK, 11 Dage

Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik

En rejse til Cameroun og Den Centralafrikanske Republik, CAR, kalder på den uforbeholdne...
Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien 6100 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien

Det moderne Iran og Det klassiske Persien - en rundrejse udover det sædvanlige! En kulturrejse,...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...