Kør selv ferie i Mexico

En klassisk rundrejse i Mexico med alle de vigtigste højdepunkter fra maya-templer til enestående natur.En kør-selv ferie giver dig frihed til at rejse på egen hånd i din egen lejebil.

Mexico er et pulserende land med masser af liv. Her vil du støde på en bred vifte af landskaber, klimaer og traditioner. Fra den tropiske jungle ogl storslåede templer til yndefulde koloniale byer, smukke kyststrækninger og den moderne hovedstad – Mexico City!

Turens højdepunkter:
♦ Mexico city – Mexico’s travle hovedstad
♦ Arkæologiske vidundere – Teotihuacan, Palenque, Monte Alban, Tonina, Palenque, Uxmal og Chichen Itza
♦ Koloniale byer – Campeche, Merida og San Cristobal
♦ Cataratas de Agua Azul – de smukkeste vandfalde i Mexico
♦ Sumidero kløften – en imponerende kløft med klippevægge, der når op til 1000m på begge sider


Rejseplan:

Dag 1. Mexico city
Ankomst til lufthavnen. Repræsentant mødes i ankomsthallen. Gruppe transfer til hotellet.

Dag 2. Mexico city – Sightseeing
Dagen byder på en rundtur i Mexico City. Der aflægges besøg til de største seværdigheder i Mexico’s travle hovedstad: den historiske bydel - “El Zócalo”, katedralen, regeringsbygningen ”nationalpalæet” og kunstmuseet. Kør op ad den brede ”la reforma” boulevard til Chapultepec park og videre til ”Las Lomas de Chapultepec” boligområdet. På få timer får du et godt indtryk af den største by i verden. Eftermiddagen bruges på at besøge et de mest anerkendte museer i verden – det antropoligiske museum – for at se de fantastiske udstillinger af Mexico’s rige kulturhistorie.

Dag 3. Mexico city – Basilikaen af Jomfru Guadalupe - Teotihuacán
Transfer til den nordlige bydel til de berømte tempelpyramider i Teotihuacan. Undervejs aflægges der besøg til Guadalupe basilikaen, hvor maleriet af den mørke ”Jomfru Guadalupe” hænger. Et religiøst ikon som tiltrækker besøgende og pilgrimme langvejsfra. Guidede tur til de kolossale sol,- og månepyramider, og til det imponerende ruinkompleks -Teotihuacán. Tid på egen hånd til at klatre til toppen af pyramiderne og nyde den fantastiske panoramaudsigt.

Dag 4. Mexico City – Puebla - Oaxaca
Afhentning af lejebil. Kørsel til byen Puebla hvor man undervejs kører forbi kæmpe vulkanerne, Iztaccihuatl og Popocatepetl. Gå på opdagelse i byen og besøg den store el zócalo plads, den store domkirke, Rosenkrans kapellet, Victoria markedet og de mange keramik butikker, hvor man kan finde farverige, håndmalede keramikgenstande. Videre til byen Oaxaca. Her besøges Santo Domingo kirken, den barokke katedral og det regionale museum, hvor der findes uvurderlige guldskatte fundet i indianergrave på Monte Albán.

Dag 5. Monte Albán - Mitla
Kort køretur til Monte Albán, som var det religiøse og politiske centrum for zapotekerne og mixtekerne i over 2000 år. Op til 25.000 mennesker boede på Monte Albán blandt de imponerende bygningsværker. Fortsæt til Mitla, en vigtig zapotekisk by, som blev kaldt ”de dødes by”. I området kan du også se et cyprestræ, som er over 2000 år gammelt, og et af de største i verden. Tilbage til Oaxaca.

Dag 6. Oaxaca –Juchitan – Chiapa de Corzo
Kør gennem Sierra Madre bjergene til Chiapa de Corzo. Undervejs stoppes der i Juchitan for at besøge det farverige marked. I Juchitan regerer matriarkatet. Kvinder er familierne’s ledere og kan findes i byen’s vigtigste kommunale udvalg.

Dag 7. Chiapa de Corzo – Sumidero kløften – San Cristobal de las Casas
Formiddagen tilbringes på Grijalva floden på en båd, som sejler ind i Sumidero kløften. Hvis man er heldig kan man se solbadende krokodiller. Det næste på dagens program er den tidligere hovedstad i Chiapas provinsen - San Cristóbal de las Casas, som ligger på en højde på mere end 2000 meter over havets overflade. Tag på rundtur i den gamle koloniale by, hvor man kan se barokke kirker, livlige markeder og skyggefulde boligområder.

Dag 8. San Juan Chamula – Zinacantan
Om morgenen besøges der landsbyen San Juan Chamula, hvor der stadig tales et sprog der hedder tzotil. Her findes en spændende og mystisk kirke hvor de lokale shamaner stadig fejrer gamle maya ritualer. Næste stop er det blomsterrige Zinacantan. I området findes der mange geranie-planter som de lokale tzotzil folk ofte bruger i ritualer eller til en lang række medicinske formål. Der besøges en lokal familie af vævere. Tilbage til San Cristobal.

Dag 9. San Cristobal – Tonina – Aqua Azul – Palenque
Der køres ad bjergveje over højlandet i Chiapas provinsen til Ocosingo. Herfra er der ikke langt til maya ruinerne i Tonina. Tonina var engang en uafhængig bystat. Kørsel på snoede veje mod Palenque. Undervejs når man frem til de smukkeste vandfalde i Mexico – Agua Azul. Her kan man tage en forfriskende dukkert i en af de mange vandhuller. Videre til Palenque.

Dag 10. Palenque
Tidlig morgen udflugt til den mytiske maya ruinby, Pelenque, beliggende i den frodige og grønne regnskov. Palenque ruinerne ligger på UNESCOs verdensarvsliste. Besøg det berømte inskriptionstempel, som også indeholder konge Pacal den Store’s sarkofag. Se den længste maya tekst indhugget i sten glyffer. Find rundt i labryinten i den velbevarede palads, som også kan prale af sit eget unukke tårn-observatorium. Klatre op ad trapperne til korsets tempel med de mange bemærkselsesværdige indskrifter. Gå ned ad junglestien og se andre eksempler på mayaerne højkultur indtil man når frem til det regionale museum.

Dag 11. Palenque – Campeche
Tidlig afgang til havnebyen Campeche via Den Mexicanske Golf. På grund af de berygtede piratangreb blev byen længe beskyttet af skanser, som stadig kan ses i dag. Bycenteret blev for nylig restaureret tilbage til sin gamle pragt. Rundtur i byen hvor der bl.a. besøges piratmuseet i Baluarte San Carlos samt museet for antropologi, som huser unikke skatte fundet i de kongelige grave ved Calakmul, som engang var en mægtig mayaby.

Dag 12. Campeche – Uxmal – Celestun – Merida
Kør til Uxmal langs landeveje. Sightseeing i Uxmal. Se den stejle pyramide, som kaldes for ”dværg pyramiden”, nonneklostret, guvernøren’s palads og en mesoamerikansk ballcourt, som blev anvendt til boldspil. Der køres ud til Den Mexicanske Golf. Undervejs stoppes der i den traditionelle landsby, Uman, for at besøge det lokale marked.
I fiskerbyen Celestun tages en båd ud i lagunen. Her man kan se lyserøde flamingoer.
Om eftermiddagen er der ankomst i hovedstaden i Yucatan provinsen – Merida.

Dag 13. Merida – Izamal – Chichen Itza
Dagen starter med en byrundtur i Merida. Der besøges den ældste domkirke, guvernøren’s palads som indeholder fantastiske vægmalerier malet af den lokale kunstner, Pacheco. Gå på opdagelse i Francisco de Montejo’s, som var byens grundlægger. tidligere bopæl samt i det livlige lokale marked. Kørsel til byen Izamal. Her besøges det dominerende kloster bygget på et mayatempel. Tag en hestevogn og udforsk det historiske bycenter. Klatre op til toppen af pyramiden og få en fantastisk udsigt over byen. Kør til byen Chichen Itza. Lyd- og lysshow om aftenen.

Dag 14. Chichen Itza – Tulum – Riveria Maya/Cancun
Morgenudflugt til det største og mest besøgte maya ruin – Chichen Itza. Her kan man finde Kukulcan pyramiden, krigerne’s tempel, den hellige kilde, observatoriet og Chicek Itza’s egen ballcourt. Kør via Coba til Tulum, en gammel mayaby bygget højt på en klippe med udsigt over Det Caribiske Hav. Kør til hotellet.

Dag 15. Afrejse
Transfer til lufthavnen. Afrejse.

Prisen inkluderer: ► 14 overnatninger i middelklasse hoteller på standardværelser med eget toilet/bad ► morgenmad► gruppe transfer i Mexico City ► privat transfer i Cancun ►gruppe udlflugter i Mexico City på dage 2 og 3 med engelsktalende guide og transport ► 11 dages billeje (kategori c) med fri kilometer, forsikring og afgifter ► infopakke inklusiv kort

Prisen inkluderer ikke: ► fly ► brændstof ► entreer ► måltider ikke nævnt i programmet ► leveringsgebyr på USD 290 til lejebilen betales på stedet ► andre personlige udgifter

Eventuelle tillæg: ► enkeltværelse : 2085 kr. (når man f.eks er 3 rejsende) ► solo-tillæg: 4803 kr. (når man er alene rejsende)

Værd at vide: ► Minimumsalderen for at leje en bil er 21 år. Ekstra gebyr på ca. 52 kr/dag påkræves såfremt man er mellem 21-25 år ► depositum for billeje er obligatorisk og opkræves på stedet ► fuld forsikring er inkluderet ► entreer er ca. 35 kr. per seværdighed undtagen Palenque, Uxmal og Chichen Itza som koster det dobbelte ► motortrafikveje er gratis men der er afgift for kørsel på motorveje (ca. 865 kr.)


Billeder


Kør selv ferie i Mexico (Vurderet 4.96 / 5 Baseret på 350 Anmeldelser.)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
min. 2 persons
Reservation System Code
Mexico_FIT
Syrien og Libanon rundrejse 9820 DKK, 8 Dage

Syrien og Libanon rundrejse

Damaskus byder dig velkommen igen! Syrien har haft et turbulent 10 år med krigen og dens følger....
Ridetrek i Balkanbjergene (Bulgarien) 5510 DKK, 8 Dage

Ridetrek i Balkanbjergene (Bulgarien)

Denne eventyrlig ride-trail foregår på en del af den berømte vandrerute Kom-Emine (E3). Sporet...
Det bedste af Sydkorea 8560 DKK, 7 Dage

Det bedste af Sydkorea

 På denne uforglemmelige 7-dages rundrejse i Sydkorea oplever I landets kulturelle...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...