Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Kroatien: Adriaterhavets Perle

Kroatien: Adriaterhavets Perle

Kroaterne ankom i det syvende århundrede og landet var engang et kongerige
Kroaterne menes at have ankommet i det, der idag er kendt som Kroatien. Man mener de kom syd fra Krakow i det sydlige Polen tidligt i det syvende århundrede. Kroatien var et kongerige i 925 under regenten Tomislav, landets første konge. Idag har landet nye ’’konger’’ – deres fodboldhold, som vandt sølv ved det seneste VM.

Kroatien er hjemsted for verdens mindste by
I det nordvestlige Kroatien finder man den lille by ’’Hum’’, som siges at være indehaver af rekorden for verdens mindste by. Ifølge kilder har byen et indbyggertal på mellem 17 og 23 personer!

’’Game of Thrones’’ blev filmet i Split og Dubrovnik, og Tesla blev født i Kroatien
Er du Game of Thrones fan, har du mange grunde til at besøge Kroatien! Du kan besøge nogle af lokationerne fra serien i Split og Dubrovnik, og endda tage på GoT tur! Nikola Tesla blev desuden også født i Lika, Kroatiens bjergregion, og bestemt et besøg værd.

Kroatien er hjemsted for et af de tre amfiteatre for gladiatorkampe
I Istria i Kroatien finder man et af de kun 3 vedligeholdte amfiteatre i verden, som engang agerede scene for de blodige gladiatorkampe. Det er også det sjette største amfiteater i historien.
Kroatien har 8 nationalparker, 11 naturparker og 2 naturreservater
Det er derfor et fantastisk sted for dem der elsker natur. Plitvice Lakes nationalpark er en del af UNESCO’s verdenarv.

Kroatiens kystlinje er kednt som den Dalmatisnke kyst
Nej, den er ikke opaldt efter en hunderace! Dog har regionen været kendt som Dalmatinien siden det romerske imperiums tid. Hunderacen er officielt blevet sporet tilbage til Kroatien, da der findes illustrationer af racen helt tilbage fra det syttende århundrede.

Kroatien har verdens bedste solnedgange og ’’Adriaterhavets Perle’’
Ifølge Alfred Hitchcock, har havbyen Zadar ’’verdens bedste solnedgange’’. ’’Zadar har de smukkeste solnedgange i verden, endda smukkere end dem o Key West i Florida’’, sagde Hitchcock engang. En anden der var imponeret af Kroatiens skønhed var George Bernard Shaw. ’’Dem der søger paradis på jorden burde komme til Dubrovnik’’, skrev han. Siden da har Dubrovnik været kendt som ’’Adriaterhavets Perle’’.

Krydstogt og cykelferie rundt i Kvarnerbugten (Kroatien)

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5900 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5520 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland) 12540 DKK, 9 Dage

Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland)

Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland) Denne rejse tager os til to af Afrikas mindste lande...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...