Vandring i Troodos og Akamas 5360 DKK, 8 Dage

Når resten af Europa er i vinterstemning, kan du tage på vandretur på de højestbeliggende stier på Cypern.

Cyperns attraktive placering i Middelhavet og det milde klima er den perfekte kombination for vandring i den rige historie og det smukke, forskelligartede terræn i den vestlige, græske del af øen. Cypern er Afrodites hjemland, den græske gudinde for kærlighed og skønhed, der også kan opleves her med over 300 solskinsdage om året og i vintermånederne med en gennemsnitstemperatur på 18 grader.

Denne vandretur på egen hånd foregår i den køligere vestlige del af øen og kan derfor meget behageligt gennemføres til langt ud på foråret. Cypern har et varieret landskab på grund af sin størrelse, den er rig på biodiversitet og har et væld af kulturarv.

For at få den rigtige atmosfære fra starten af din vandreferie har vi valgt at lade dig starte i Kakopetria i den centrale del af Cypern i Troodus-bjergkæden, hvor du vil se nogle af de vigtigste byzantinske monumenter. I de malede kirker er der bevaret strålende eksempler på byzantinsk og post-byzantinsk kunst (11-19. årh). Og i slutningen kan du udforske de fantastiske strande og udsigten til Middelhavet. Alt dette er krydret med et meget velsmagende køkken - næsten som i Grækenland, men cypriotisk.

Turens højdepunkter:
♦ Troodos kirkerne – på UNESCOs verdensarvliste i Troodos bjergene
♦ Middelalderbroer – dybt inde i Paphos skoven og svære at finde på egen hånd.
♦ Akamas Peninsula National Park – skønne vistas, strande og hulen “Afrodites bad”
 


Rejseplan 

Dag 1 Kakopetria
Transfer fra lufthavnen til landsbyen Kakopetria. Afhængigt af ankomsttidspunktet kan du vælge at slappe af og/ eller udforske den gamle del af landsbyen, eller du kan besøge to af de fresko-malede kirker beskyttet af UNESCO. (-/-/-)

Dag 2 Artemis og Celdonian waterfalls og/eller Madari mountain peak
Artemis-stien byder på fantastisk panoramaudsigt over forskellige dele af Cypern. Turen kombinerer ufrugtbart stenet land, der er hjemsted for de endemiske Troodos enebær og med skovklædte strækninger af sort fyr (og enebær). Passager med meget gamle og store træer. Turen er spændende også hvis du interesserer dig for geologi. Det skal bemærkes, at når der er sne (normalt et par uger eller et par måneder hvert år), frarådes denne vandrerute. Der er et alternativ i lavere højde omkring  Asinou-kapellet, der er på UNESCOs verdensarvsliste, som vi foreslår (inkluderet i pakken).

Vandredagen fortsætter med en del af Atalanti-stien, en kort strækning på asfalteret vej og Persophone-stien. Vi anbefaler stærkt Caledonia Waterfalls-stien, da den er ret dramatisk og stejl og floden har en løbende strøm året rundt, hvilket er atypisk for Cypern. Denne del giver en fremragende kontrast til Artemis-stien. Mulighed for at gøre dagens vandrerute kortere fx 9 km eller endnu kortere. (M/-/-)
Vandring 1: 19 km; op-/nedstigning 600 m/1200 m 

Dag 3  Madari vandring
Turen er på en cirkulær natursti, der byder på en kombination af spændende vegetation fx. med cypriotisk cedertræer, fremragende panoramaudsigt og de meget ekstraordinære klippeformationer i området (med det sigende navn: Teishia tis Madaris, der betyder 'Madaris vægge'). (M/-/-)
Vandring: 13 km; op-/nedstigning 800 m/ 800 m

Dag 4 Platy-dalen og den venetianske bro Kelephos
Transfer til Kelephos, hvor den venetianske bro fra middelalderen knejser med sin fantastiske beliggenhed, der kombinerer smuk natur og stor kulturarv. Omkring halvdelen af strækningen går gennem Platy Valley langs åen. Der er gode muligheder for at se mufloner (vilde får) her. Omkring halvdelen af turens strækning går gennem Paphos-skoven indtil Roudias middelalderbro. Anden halvdel af turen går langs Xeros Potamos-flodens bred, en naturskøn del af Cypern uden landsbyer, men med kulturarv i form af vandmøller og et ikke-fungerende kloster. Hvis du er heldig, kan du se gribbe, der glider over himlen på jagt efter føde. Transfer fra en bro nær klosteret til landsbyen Droushia, hvor du tilbringer de næste to nætter. (M/-/-)
Vandring: 16 km; op-/nedstigning 400 m/800 m

Dag 5  Akamas kysten og Avakas-hulen
I dag har du chancen for at udforske Akamas vestkyst. Standardruten starter fra hotellet og går først ned ad en cementeret vej, der byder på en dejlig udsigt over Lara- kystlinjen. Den kystnære del af ruten forbinder Lara-stranden med Touxeftra-stranden (i den sydlige ende af Lara-kysten) og er kun omkring 6 km lang. Gåturen kan kombineres med svømning/snorkling ved stranden (med mulighed for havskildpaddespotning når sommeren nærmer sig). Undervejs kommer man forbi den berømte Avakas-hule. uren slutter ved Agios Georgios tis Pegeias. (M/-/-)
Vandring: 12 km op-/nedstigning 300 m/300 m

Dag 6 Akamas panorama-vandring
Vandring gennem den uberørte Akamas-halvø. Nyd først en herlig udsigt over vestkysten og senere af den imponerende Moutti Tis Sotiras-top i nordvest og nordkysten hele vejen til Pomos. Turen er lidt over 20 km lang og starter ved landsbyen Drousheia, hvorfra den går nordpå. Der er en kortere variant på 13 km, der starter i landsbyen Neo Chorio i vestlig retning. (M/-/-)
Vandring: 20 km op-/nedstigning 500 m/1000 m; alternative rute: 13 km op-/nedstigning 550 m/750 m

Dag 7 Droushia-hulen Afrodites bad
På vandreturens sidste dag krydser du den uberørte Akamas-halvø og nyder en strålende udsigt over vestkysten og efterfølgende på den imponerende Moutti Tis Sotiras-top, nordvest og nordkysten helt til Pomos i nord øst. Du forlader Akamas fra de mytiske bade i Afrodite-hulen, hvor kærlighedsgudinden plejede at tage sit bad og med en storslået udsigt over Polis-bugten. Overnatning nær hulen Afrodites bad i Akamas på Aphrodite Beach Hotel el.lign. (M/-/-)
Vandring: 21 km op-/nedstigning 500 m/1000 m – gns.højde 400 m

Dag 7: Adonis Trail eller fridag
Dagen er henlagt til afslapning eller du kan vælge at tilbringe den på den klare stenstrand eller gå nogle nemme valgfrie gåture. Du kan også besøge Paphos antikke by – et UNESCOs verdensarvssted. En af de gåture, du kan tage, er Adonis-stien på Akamas nordkyst. (M/-/-)
Vandring: 7 km op-/nedstigning 350m/350m 

Dag 8 Afrejse
Morgenmad. Afrejse med offentlig transport, bestilt transfer til lufthavnen eller ekstra dage på stranden. (M/-/-)

***

Praktisk information: ► Ankomst til Larnaca eller Paphos lufthavn for at få transfer ved ankomst ► Afrejse fra Akamas med offentlig transport (ikke inkl.) eller du kan forudbestille transfer mod tillæg ► Du får udførligt material om vandreturen og nærliggende seværdigheder (inkl. Information om relevant off.transport), GPS koordinater, materiale i PDF elektronisk format, print mod tillæg og andet relevant materiale.

Anbefalet periode: Oktober til maj.

Nødvendigt udstyr: robuste vandrestøvler og gåsokker, sportssandaler (se dag 4) en lille rygsæk, vandflaske til mindst 1 liters, solbriller, solhat, solcreme, regntøj og insektmiddel.


Prisen inkluderer:
7 nætter på mindre hoteller i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet
Måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
Bagagetransport ved hotelskifte dag 4 og 6
Transfers jf. beskrivelse
24/7 nødtelefon til vores lokale pertner
Digital road book og den nødvendige information til vandreturene

Prisen inkluderer ikke:
Fly
Måltider ikke nævnt under inkluderet
Transfer til lufthavn og anden transport ikke nævnt / offentlig transport
Entreer og evt. foto-afgifter
Drikkevarer og drikkepenge
Evt. lokale turistskatter
Forsikringe
Personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Lufthavnstransfers: Ved ankomst i Paphos eller Larnaca lufthavn til Kakopetria: tilbud; afrejse fra det sidste hotel nær Akamas til Paphos lufthavn: tilbud og til Larnaca lufthavn: tilbud. Vi skal bruge flytider for at kunne give nøjagtig pris. Pris pr. bil op til 4 personer
Tillæg for eneværelse se prisboks øverst til højre
Solo-rejsende? Venligst kontakt os for pris.


Billeder


Vandring i Troodos og Akamas (Vurderet 4.71 / 5 Baseret på 27 Anmeldelser.)
Pris
5360 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1080 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Reservation System Code
CYSELF
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 4390 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Ridetrek i de vilde og autentiske Tusheti-bjerge, Georgien 7440 DKK, 12 Dage

Ridetrek i de vilde og autentiske Tusheti-bjerge, Georgien

Velkommen til Tusheti! Magiske bjerge i et magisk land med modige heste, forsvarstårne lavet af...
Bianou Festivalen - fejring af kultur og mangfoldighed i Agadez, Niger 13250 DKK, 9 Dage

Bianou Festivalen - fejring af kultur og mangfoldighed i Agadez, Niger

Agadez-regionen i det nordlige Niger, beliggende mellem Sahara og Sahel, fejrer årligt...
Se alt»

Blog

29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...