Tour du Mont Blanc - hele vejen rundt 8750 DKK, 10 Dage

Tour du Mont Blanc - også kendt som TMB - er utvivlsomt den mest berømte vandresti i Alperne og på hele 180 km. Denne vandreferie rundt om Mont Blanc starter og slutter i Chamonix – den ikoniske bjergby og alpinismens vugge.

Bjergtoppen Mont Blanc er den højeste top i Vesteuropa (4807 m) og et must for alle bjergbestigere/klatrere, og derfor ikke alle forundt.  Trekkingturen Tour du Mont Blanc hele vejen rundt er det bedste alternativ til bjergbestigning og den berømte og mytiske alpine vandrerute finder sted i omgivelser med enestående skønhed tæt på gletsjerne. TMB Tour du Mont Blanc byder på et ægte eventyr for trekkingelskere i 3 lande: Frankrig , Italien og Schweiz. Du vil muligvis se murmeldyr, ibex og andet vildt og blive henrykt over eventyrlignende landsbyer.

Undervejs på denne attraktive rute er overnatningerne i hytterne en ganske særlig oplevelse. Atmosfæren er stadig ægte alpin på trekking rundt om Mont Blanc og med masser af muligheder for internationale bekendtskaber. Hytterne er nemlig eftertragtede med deres manglende luksus, men masser af stemning, charme og autencitet. Måltiderne er gode og solide og menuerne fastlagt på forhånd. Man kommer nemt til at føle sig som en del af noget større med naturen, det naturlige og egne fysiske kræfter i centrum.
 
Turens højdepunkter:
Udsigten til Mont Blanc og gletsjerne hver dag
De 2500 m høje bjergpas – Col de la Seigne, Col de la Croix du Bonhomme og Grand Col Ferret
Chamonix – ikonisk bjergby både sommer og vinter

Rejseplan:


Dag 1. Chamonix - Bionassay
Præcis kl. 09:30 er der mødetid på stationen i Chamonix. Alle vandrere er klar til dagens etape; vandrestøvlerne sidder som de skal og du har dagtursrygsækken med det nødvendige til dagen inkl. vand spændt på. Taxaen, der sørger for transport af din trekking bagage, venter og snart er du på vej ud på strækningen Petit Balcon Sud.
Foran de berømte bjergtoppe omkring Mont Blanc, som du hurtigt vil kunne identificere, kan du gå til Houches for at tage Bellevue-svævebanen. En smuk bjergskråning fører dig til den forreste del af Bionassay Glacier. Natten tilbringes i Bionassay, over Contamines Montjoie -dalen.
Vandring: 15 km; 5½ t.; højdeforskel: +630/-1160 m

Dag 2. Bionassay - Contamines Montjoie
Der lægges forsigtigt ud inden det går op gennem skove og lysninger på de stejle bjergsider over Gruvaz Gorges. V -dalen, der er som skåret ud ved åen, bliver til U - gletsjerdalen ved Miages græsgangene(1559m). Et rigtigt paradis ved foden af Domes de Miage. Der skal gøres endnu en indsats for at nå det fredelige Plateau du Truc (1740m), før vi starter nedstigningen til Contamines Montjoie og derefter opad ved Val Montjoie og forbi den pragtfulde barokke kirke Notre Dame de la Gorge fra det 17. århundrede. Kryds over den buldrende Bon Nant -flod ved den gamle passage, fejlagtigt kaldet "Voie Romaine" og vi når frem til "Pont Romain" og Chalet (hytte), hvor der er overnatning i sovesal med 8 senge. Hytten ligger i naturreservatet i Contamines Montjoie.
Vandring: 18km; 6t.15min; højdeforskel: +970/-830m

Dag 3. Contamines Montjoie - Chapieux
En alpin etape med stigning til to bjergpas i løbet af dagen. De fredelige græsgange i Balme fører til Col du Bonhomme -passet (2329 m), indgang til Beaufortain. Det hårde arbejde er overstået, da den næste stigning går langsomt op til Croix du Bonhomme -passet (2479m). Stien går herfra ned i gletsjerdalen til græsgange og når til sidst landsbyen Chapieux, der er slutningen på etapen. Du kan også overnatte i Ville des Glaciers ved at krydse passet, Col des Fours (2665m), som er det højeste punkt på vandreturen(+200m, + 1t). Dette vil forkorte næste dagsetape).
Vandring: 12km; 5t.30min; højdeforskel: +1020/-930m

Dag 4. Chapieux - Les Arêtes du Brouillard
Col de la Seigne (2516 m) er indgangen til Aosta-dalen i Italien. Her er Mont Blancs vildeste bjergside. Gå ned til Val Veni, indtil du kommer til morænen på Miage -gletscheren, der lukker hele dalen. En kort sidesti fører dig til Miage Lake, dannet mellem morænen og gletscheren. Når du går gennem bunden af dalen, opdager du de ikoniske Mont Blanc -kamme kaldet "les Arêtes du Brouillard" (tågerygge), Innominata eller Peuterey. Natten tilbringes i hytten Monte Bianco.
Vandring: 19km; 6t.; højdeforskel: +1080/-990m

Dag 5. Les Arêtes du Brouillard - Val Ferret
Efter at have besøgt Notre Dame de la Guérison-kapellet (Our Lady of Recovery) går det ned til Courmayer (som også har busforbindelser i juli og august) for at nyde en Cappuccino. Hvis vejret er varmt, vil den hårde stigning med ringe skygge blive belønnet ved Pré de Saxe (2000 m) med en betagende udsigt over Grandes Jorasses og Giant Teeth. En kort lur er ideel her, før du starter nedstigningen til italienske Val Ferret og Lavachey eller Elena hytten, hvor der er overnatning.
Vandring: 17km; 5t.45min; højdeforskel: +880/-880m

Dag 6. Val Ferret - Ferret/La Fouly

I dag starter vandringen i det fredelige italienske Val Ferret op til Glacier du Pré du Bar, der figurerer i en række geografibøger. Det er nu tid at møde den hårde stigning, der fører til Grand Col Ferret (2537m), døren til Schweiz. Du er foran den symbolske Mont Dolent, hvor den italienske, den franske og den schweiziske grænser mødes. Overnatning i Ferret eller La Fouly (1600 m).
Vandring: 17km; 6t.; højdeforskel: +920/-860m

Dag 7. Ferret/La Fouly - Val d'Arpette
Denne lange mere afslappende etape er en fordybelse i de milde schweiziske dale. Du går ned ad den schweiziske Val Ferret gennem de charmerende landsbyer La Fouly, Praz de Fort, les Arlaches og Issert. Den traditionelle arkitektur er godt bevaret, og vejen er oversået med huse, lader og hølofter på træpæle kaldet "raccard". Gå gennem skoven og dette vedligeholdte landskab op til den klima-station i Champex (1473m). Gå langs søen, tag en lur og nå derefter frem til Val d'Arpette for at overnatte.
Vandring: 19km; 5t.15min; højdeforskel: +630/-700m

Dag 8. Val d'Arpette - Col de la Forclaz / Trient
En lille nedstigning før opstigning, der starter forsigtigt og ender stejlere mod Alpages de Bovine (1987m). Dette er en balkon over Rhônedalen, der byder på store åbne områder og horisonter over Martigny, Valais og Dents Blanches (De hvide tænder). Stigningen ender i Collet Portalo (2049m) før nedstigningen gennem en skov af lærketræer. Nyd natten på Col de la Forclaz (1526m) eller Trient (1297m, + 45 min).
Vandring: 13km; 4t.45min; højdeforskel: +760/-860m

Dag 9. Col de la Forclaz / Trient - Aiguille Verte
Efter at have gået langs Bisse de Trient (kanal gravet ned i klippen) klatrer du op ad stien, der fører til Bergeries des Grands (fårefold) (2113 m) over Glacier du Trient. Følg gangstien på balkonen til Col de Balme (2191m), hvor du er tilbage i Frankrig og Chamonix -dalen. Her er Mont Blanc -siden, som du opdagede for 9 dage siden. Nyd den fantastiske udsigt på Glacier du Tour og Aiguille Verte. Overnatning ved foden af gletscheren i Le Tour eller Argentière (komfortmulighed, + 30 min.).
Vandring: 17km; 6t.15min; højdeforskel: +900/-1050m

Dag 10. Aiguille Verte - Chamonix
Klatring op ad stigerne på Argentière Aiguillette og nå Balcon des Aiguilles Rouges (den røde nålebalkon). Senere sætter du pris på en velfortjent lur ved bredden af en af Chésérys søer (2133 m). Afslut din vandretur i et storslået miljø foran Green Needle og Drus. Ankomsten retur i Chamonix er planlagt til omkring kl. 18 på stationen i Chamonix, hvor du kan hente din bagage.
Vandring: 15km; 6t.15min; højdeforskel: +830/-1160m

Praktisk information: Vandreniveau 3 efter fransk standart, hvilket betyder 6 timers gang om dagen med 600 til 800 m højdeforskel. Du er i en god fysisk form og dyrker sport regelmæssigt (flere timer om ugen). Nogle etaper kan forkortes ved at tage bussen (ekstra omkostninger) eller bagagetaxien (ca. 30 € pr. Lift). En garanti, der dækker "Søg og redning" -udgifter, kan varmt anbefales. Indkvarteringen er i bjerghytter med sovesale bestående af mellem 4 og 30 senge og inkluderer halvpension (middag + morgenmad). Madpakke til frokosten bestilles i hytterne aftenen før.

Vær opmærksom på: I begyndelsen af sæsonen (indtil begyndelsen af juli) kan forholdene være vanskeligere på grund af sen snedække. Vælg denne periode, hvis du har bjergerfaring. Begræns venligst din bagage til en taske pr. person (helst en rygsæk eller en blød rejsetaske), der ikke vejer mere end 10 kg, da du i modsat fald vil blive opkrævet ekstra gebyr af taxierne.

Comfort rooms: Det er muligt at bestille værelser med ekstra komfort i form af mere privatliv. Man skal være tidligt ude - meget tidligt. Et år eller mere for planlagt ankomst er ikke ualmindeligt.


Kontakt os gerne for anbefalet udstyr - f.eks. skal sovepose medbringes i 2022


Prisen inkluderer:
Overnatninger i bjerghytter på sovesal
Halvpension
Reservations afgift
Fuldt materiale med road book på engelsk og kort
Billet til svævebanen Bellevue
Bagagetransport

Prisen inkluderer ikke:
Rejsen til/fra Charmonix
Måltider ikke nævnt
Brusebad
Drikkevarer herunder vand
Busbilletter hvor nødvendigt
Forsikring (husk dækning for eftersøgning og bjergredning)

Ekstra tjenester:
Tillæg for overnatning i værelser (for 2-4 personer – muligt 8 ud af 9 nætter): + 240 EUR pp, Den berømte komfort-mulighed (dobbelt- eller tresengsværelse med bad - muligt 7 ud af 9 nætter ): Yderligere +30 EUR pp per nat
Ekstra nætter på forespørgsel


Billeder


Tour du Mont Blanc - hele vejen rundt (Vurderet 4.93 / 5 Baseret på 55 Anmeldelser.)
Pris
8750 DKK
Varighed
10 Dage
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
Min. 2
Bianou Festivalen - fejring af kultur og mangfoldighed i Agadez, Niger 13250 DKK, 9 Dage

Bianou Festivalen - fejring af kultur og mangfoldighed i Agadez, Niger

Agadez-regionen i det nordlige Niger, beliggende mellem Sahara og Sahel, fejrer årligt...
Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen 14210 DKK, 7 Dage

Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen

Tag med på et ekstraordinært eventyr for at afsløre de skjulte skatte i det sydlige og centrale...
Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) 4840 DKK, 8 Dage

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)

Oplev det bedste af Bulgarien Bulgarien, er et smukt og spændende land, beliggende på...
Se alt»

Blog

29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...